AMG « Terug naar discussie overzicht

AMG - wordt het eindelijk zomer?

294 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
ecfghil
0
quote:

ooievaar49 schreef op 28 juni 2013 20:44:

9-10 euro?
Dat zou denk ik zomaar kunnen. Maar lage 5 is ook niet uit te sluiten. Beter een paar maanden niet naar kijken. (maar ja, doe het zelf ook)
rock bottom
1
Ik heb de reacties gelezen van enkele forumleden en sommigen denken, dat we verder naar beneden gaan, anderen denken dat dit wel de bodem is en het vanaf nu alleen maar omhoog kan.

Mijn mening: Jullie hebben ALLEMAAL gelijk.

Laat ik e.e.a verder uitleggen voor de korte termijn:

[u korte termijn[/u] (dagen, max 2 weken)

De KT trend is duidelijk omlaag, hoewel zich al enkele dagen een stabilisatie aftekent. De RSI is zwaar oversold, echter de onderste BB is op 6,01, dus kunnen we nog even. Ook tekent zich een KT vlag af in de grafiek, met koersdoel....... 5,80. Echter, gezien de zware oversold RSI stand, denk ik niet dat we dit binnen een week kunnen halen.
Het grote gevaar voor AMG zit erin, om de komende 2 weken, kleine herstelletjes, afgewisseld met kleine dalingen te laten zien. Dit geeft de RSI ruimte, maar ook de BB's. In dit scenario is 5,80 wel degelijk een optie in 2 weken. Daarnaast hebben we een nieuwe day bodem op 6,09. Deze zou steun kunnen geven, maar met 6,11 als huidige stand EN daylow, zou ik hier niet voor intekenen. Overigens de volgende steun is 5,92
Beter is dus om op korte termijn een fel herstel te laten zien met enkele procenten op 1 dag. Dit zou de KT bodem goed ondersteunen en een vervolg kunnen geven van een iets langduriger herstel. Als dat niet gebeurt, dan zouden we over 2 a 3 weken weleens de 5,80 (of precizer de 5,81) kunnen zien.
Conclusie:
Alles overziend, blijft mijn conclusie nog dezelfde als vorige week en de week ervoor. We naderen een KT bodem. De RSI stand is al dagen in oversold stand en dit schreeuwt om correctie. Ik had verwacht dat AMG boven de dubbele bodem en sterke steun van 6,15 zou blijven. Dit is niet gebeurt. We zijn enkele malen intraday boven en onder deze koers geweest. 6,15 speelt nu dus geen rol meer als steun of weerstand voor de KT

Kortom, nog steeds wachten op de bodem. Felle dalingen zijn niet waarschijnlijk (gezien de RSI). Felle stijgingen kunnen wel in dit scenario.
Ik wil graag over koersdoelen praten als AMG daadwerkelijk die stijging laat zien na de KT bodem. Zover zijn we nog niet. Het enige wat ik kan zeggen is dat pas boven 6,45 AMG in rustiger vaarwater komt.
Eerst die aanstaande KT bodem zien !!! en waar die komt. (6,09?, 5,92 ? of 5,81?) Ik weet dat ook niet, maar hij komt wel aanstonds !!

Prettig weekend.
PS: ga zondag 2 weekjes op vakantie. Ik volg het wel, en als ik "tijd" heb, dan schrijf ik ook nog wel.
Groet, RB
ecfghil
0
Dank RB.

Als je naar de grafiek van de afgelopen 5 jaar kijkt, zie je dat AMG verschillende keren rond de 5.80-6.10 is opgeveerd. Is dat geen indicatie dat het neerwaarts potentieel gering is?
rock bottom
0
Klopt, ik noem niet voor niets de 5,81 een granieten steun. Onder deze koers moet je simpelweg weg zijn.
Het blijft kwakkelen met het aandeel en de volumes lopen terug. Op zich is dit niet zo slecht. Kopers en Verkopers redelijk in balans en niemand die de nooduitgang zoekt.
Probleem is dat AMG geen dividend uitkeert, anders was een saaie stabiele koers niet zo erg en maak je toch gewoon rendement. Dat is dus nu niet zo.

Misschien moet er eens een echte trigger komen vanuit AMG, die de koers goed in beweging kan zetten.
deflationist
0
Even een technische vraag, stel dat 5,80 de granieten steun is. In dat geval is het dus een optie om op 5,80 all in te gaan met stop loss op 5,70 of zijn er ook overshoots mogelijk bij dit soort granieten steunen?
[verwijderd]
0
Met deze lage volumes kan dat heel makkelijk. Shorters zullen dat ook doen om je op het verkeerde been te zetten. TA gaat bijna niet op bij AMG.
[verwijderd]
0
De RSI stand is al dagen in oversold stand en dit schreeuwt om correctie. Ik had verwacht dat AMG boven de dubbele bodem en sterke steun van 6,15 zou blijven. Dit is niet gebeurt.

Ook Rock had verwacht dat we boven 6,15 zouden blijven.
rock bottom
0
Er zijn altijd overshoots mogelijk natuurlijk. Je zal maar net op zo'n dag dichtbij deze steun een grote "happening" hebben in de wereld of gewoon bij AMG zelf.

Maar normaal gesproken niet. Sterke steunen lokken nl. kopers, als zo'n niveau dichtbij komt.

Echter wat je gaat zien bij doorbraak van zo'n sterke steun is een versnelling in de daling. Het is niet alleen ik die 5,81 zie, maar ook tientallen banken, grootinvesteerders, computers, daghandelaren, en vele TA analisten/beleggers en natuurlijk ook velen onder jullie.

Zo'n doorbraak lokt normaal gesproken een "sell off" uit met zeer hoog volume, waarbij dan bijna de volgende steun weer wordt opgezocht in een tijdsbestek van dagen/1 week. (in dit geval de 4,25 - 4,30 zone). Dit zou dus een daling betekenen van 25 - 30 %, in zeg ca 1 week tijd.
Daarna natuurlijk weer een rebound, waarbij de 5,81 weer weerstand zou worden.
Guus_Geluk
0
quote:

rock bottom schreef op 28 juni 2013 21:01:

PS: ga zondag 2 weekjes op vakantie. Ik volg het wel, en als ik "tijd" heb, dan schrijf ik ook nog wel.
Ga je nog een positie innemen als je op vakantie bent of wil je juist dan niks met de beurs te maken hebben?

Alvast een goede vakantie toegewenst!
rock bottom
0
Zit nu ca 90-95% cash. Niet waarschijnlijk dat ik nog een positie inneem. Maar het kan wel. Heb computer e.d gewoon bij me.
Ik volg de beurzen uiteraard wel, maar niet zo intensief als normaal.
Veel succes met jullie beleggingen en tot snel,
RB
deflationist
0
Toch wel benieuwd wat amg deze week gaat doen. Ik verwacht een aanval op de 5,80 om daarna echt omhoog te gaan.

Is het verstandig om een stoploss op 5,70 te plaatsen of is het ook mogelijk dat we juist zelfs op 5,70 weer omhoog veren om uiteindelijk echt hoger te gaan? Vooral omdat het om lage volumes gaat en technische analyse lastig is bij lage volumes?
gerrit 69
0
quote:

deflationist schreef op 30 juni 2013 13:25:

Toch wel benieuwd wat amg deze week gaat doen. Ik verwacht een aanval op de 5,80 om daarna echt omhoog te gaan.

Is het verstandig om een stoploss op 5,70 te plaatsen of is het ook mogelijk dat we juist zelfs op 5,70 weer omhoog veren om uiteindelijk echt hoger te gaan? Vooral omdat het om lage volumes gaat en technische analyse lastig is bij lage volumes?
Het is inderdaad mogelijk dat een ijzeren steun op dagbasis sneuvelt maar op slotkoers weer boven het steunniveau uitkomt.
Men spreekt dan van een valse move, maar meestal is een doorbraak gewoon negatief voor de langere termijn en word steun hooguit een dikke weerstand.
Een stop-loss neerleggen op € 5,76 of € 5,78 lijkt mij niet onverstandig want eenmaal onder de € 5,81 kan het hard naar beneden gaan.
Het is dus maar te hopen dat we met het aandeel AMG weer in veiliger vaarwater komen op korte termijn.

Gerrit
avessen
0
quote:

soepkip schreef op 1 juli 2013 13:05:

Hammer Time.
Wanneer? Er gebeurt helemaal niets!
Guus_Geluk
0
Rond 17:00 zal de koers wel weer verder naar beneden gestampt gaan worden zoals gewoonlijk.
294 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:23
Koers 24,060
Verschil -0,240 (-0,99%)
Hoog 24,600
Laag 23,760
Volume 219.299
Volume gemiddeld 243.435
Volume gisteren 218.255

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront