Jim Rogers zei recentelijk dat hij een verdere daling verwacht van precious metals. Wel blijft hij vasthouden aan zijn posities.... de manier waarop deze man uitspraken doet geeft het laagste repect dat ik maar kan geven en houdt hem blijkbaar in the picture... ...... wat een gevlinderde dakduif !

Het interessante is op dit moment dat de vraag naar zilver zich sterk aan het opbouwen is. De vraag neemt sterk toe terwijl de beschikbaarheid sterk aan het afnemen is. Er is een steeds kleiner deel van de fysieke voorraden beschikbaar voor de industrie en dat kan niet lang zo door gaan zonder een sterke reactie op de prijs. De bal wordt steeds verder onder water gedrukt en zal met een enorme kracht omhoog komen.

Wat mensen zich wellicht niet realiseren is, dat er op dit moment minder zilver boven de grond beschikbaar is dan goud !!
Zilver is het enige metaal dat zowel industrieel als voor belegging gebruikt wordt. Je kan denken wat je wilt, echter het verbruikt van zilver neemt toe in vele toepassingen en de landen als China en India beginnen pas tov de huidige consumptie.

Van de 46 miljard oz historisch gedolven is er naar schatting nog maar 1 miljard boven de grond. De bovengrondse voorraden zilver als bijproduct zijn grotendeels verdwenen. De verhouding van zilver tov goud is op dit moment 1: 64 !! Waar de zogenaamde specialisten zeggen dat een verhouding van 1: 17 een beter beeld geeft. Alhoewel de echte beschikbaarheid in deze verhouding slechts 3:1 is !! ivm consumptie van zilver. Dat zilver niet meer interessant is ivm de nagenoeg verdwenen fotoindustrie, is meer dan gecompenseerd door andere toepassingen o.a. 1oz per zonnepaneel.

Zilver zou met deze ontwikkeling bij iedereen hoog op het verlanglijstje moeten staan. In ieder geval een deel van je risiko dragend deel van je portefuille. Commodities blijven immers volatiel en niet iedere maag is daar tegen bestand.
Richting het einde van het jaar zullen we interessante stappen maken, welke dan zeker 2 jaar doorzetten ... daarna ? In 2017 zou de piek van zilverproductie bereikt zijn en dan afnemen ......

De mining companies hebben een gevoeligevtik gekregen, wat historisch niet nieuw is. De potentie is echter groter dan ooit te voren. Met het scannen van de verschillende bedrijven komt SilverCrest Mining (svl) er ruim als meest interessant uit. Volledig gefinancierd, operationeel met een sterke cashflow, 100% owned properties en 200 miljoen oz zilver eq die liggen te wachten om uit de grond gehaald te worden. Dit alles met een productie cost van maar $ 7,86. Het bedrijf verdiende in 2012 $ 0.33 per aandeel en staat nu nog pas $ 1.68 een schamele 5x de winst. Volgend jaar gaat de huidige productie met de nieuwe favriek ongeveer verdubbelen. Ik ken historisch gezien geen enkel bedrijf dat produceerd tegen $ 7.86 en verkoopt tegen $ 20 met een k/w van 5x wetende dat er 200 miljoen units met deze ratio liggen te wachten. Ik kan niet wachten tot de prijs van zilver omhoog schiet en dan het effect op de koers van SilverCrest Mines op basis van met name de cijfers 2014.

Zilver alweer 4,41% in de plus...!!

Vele goede artikelen op Forum IEX: Silver World Spot (USD)

SilverCrest Mines inc

silvercrestmines.com/

mobile.tmxmoney.com/quote/?symbol=svl