Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Beurscompetitie 2013

5.438 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 ... 268 269 270 271 272 » | Laatste
[verwijderd]
0
Coldplay, als ik de resultaten optel van 3 kwartalen en het dividend en dit vergelijk met de totale stand kom ik er heel slecht vanaf, komt dit door de herijking van de portefeuille per begin kwartaal of zijn er nog andere factoren,mvrgr, bedankt voor al je inspanningen ben een verwoed lezer elke dag.
[verwijderd]
1
Isaandie,

Je vraag is terecht. De laatste 3 kolommen in het rendements overzicht zijn de koersresultaten per kwartaal. (Eindstand - beginstand)/beginstand * 100%.

Echter, tussen de kwartalen vind een herweging plaats. Hierdoor is kolom 1 totaalrendement niet meer gelijk aan de som van kolom 2 dividend + de kolommen koersresultaat k1 + k2 + k3.

Je totaal rendement t/m juli bedraagt -12,61% (en de som van de dividenden + koersresultaten = -12,68). Het effect van de herweging is in je portefeuille niet groot (+ en - zullen ongeveer tegen elkaar wegvallen).

Aan het begin van dit kwartaal heb ik voorbeelden uitgeschreven hoe het koersverloop van een individueel fonds voordelig dan wel nadelig kan uitwerken op het totaal rendement van een portefeuille.

[verwijderd]
0
Coldplay bedankt voor je uitleg, ik keek naar GWalstra en Flosz ter vergelijking en kwam er dan bekaaid vanaf.
Maar vandaag gaat het goed komen, ik ga die laatste 13 weer verlaten.
[verwijderd]
2
Isaandie,

Je vergelijkt dan een wisselaar met een B&H speler. De laatste heeft niet te maken met de herverdeling.

Ter verduidelijking. Een wisselaar met im in portefeuille krijgt na de koersdaling van im in het eerste kwartaal meer aandelen im in portefeuille. Bij een verdere koersdaling van im in het tweede kwartaal krijgt de wisselaar die daling extra voor zijn kiezen. De B&H speler met im ontsnapt hieraan.

De herverdeling kan ook in je voordeel werken. Zilverduit is wisselaar en heeft pnl in portefeuille. Pnl zakt extreem in k1, hij krijgt een groter volume pnl in porto (zonder zelfs actief te wisselen) en vervolgens krijgt pnl het op zijn heupen. De extra pnl aandelen zorgen dan voor extra rendement in zijn portefeuille (actueel +5% door het volume en prijs effect van de herverdeling aan begin k2 en k3). De B&H speler met pnl heeft dit voordeel niet.

Met kpn, im en apam doe je goede zaken vandaag.
[verwijderd]
0

OG die error 1401 is volgens mij ene Coldplay. Arcadis herstelt aardig en was voorafgaande aan de cijfers ook al een paar procent gestegenp verder doorzakken om dan in te springen. Imtech blijft mij te risky nog. Shell?

Dat moeten we na 4 uur als de Amerikanen gaan handelen, maar eens zien. Ik had ze even uit de porti gegooid zij het om andere redenen dan waarom ze nu zakken. Beter Bed? Ja, het bepaald geen shopping weer, hoewel in de US de mensen vaak verkoeling gaan zoeken in die airco malls, maar daar zit BB dan weer niet.

Het valt mij mee dat met Shell in mineur de rest niet mee gaat dus het sentiment moet positief zijn. Volumes nog niet je van het dus het kan ook aan het weer liggen ofzo.

Nu even het water opzoeken voor de verkoeling. Ben nieuwsgierig naar eind AEX vandaag. Dank Coldplay voor al het nobele werk.

Groet, Jonas
[verwijderd]
1
ECB rating blijkt een non-event. De beurs valt stil in verwarring.

Volgevreten met spaghetti, bananen en muesli ga ik de hitte trotseren. Voor zonsondergang ben ik terug of eerder. Te volgen via Strava dot kom, zonder segment records vandaag.

En de beurs kabbelt voort tot de opening in NY, beweegt omhoog tot de expiratie en valt dan weer stil. Ik veeg het zweet van mijn voorhoofd, de zon brandt op mijn kop en ik geef nog een extra duw op de pedalen.

[verwijderd]
0
[Modbreak IEX: Gelieve niet op de forums te vloeken, bericht is bij dezen verwijderd.]
[verwijderd]
6
Ter voorbereiding maak ik spaghetti en eet ik een bord muesli met een extra banaan. Dit moet voor de eerste 2 - 3 uur genoeg zijn. Met de tweede bidon water kan ik dan de 4 uur vol maken. Ik heb dan 110 km afgelegd bij een gemiddelde snelheid van 27,5 km/h.

Over de brug schakel ik door naar een groot verzet. Ik heb nu voldoende kilometers op een licht verzet op souplesse getraind en kan daar nu de vruchten van plukken. De zon staat schuin opzij en de wind staat in mijn voordeel. Het schiet lekker op zo.

De postings van het DAX 2012 draadje schieten door mijn hoofd en voordat je het weet ben je dan weer kilometers verder. Het leest waarachtig weg als een spannend boek waarvan de afloop nog ongewis is. Ik fantaseer verder over een ontmoeting waarvan de anonieme posters hun identiteit gaan onthullen. Maar niet zomaar - daar moet de ander tijdens de avond achter zien te komen. Mijn gedachten slaan op hol. Dit is gedoemd te mislukken, er is een schijnbaar onoverbrugbare kloof ontstaan tussen de verschillende personages.

Het gaat lekker zo - en veel sneller dan voorzien ben ik bij het draaipunt. Ik zie dat ik bijna een kwartier voor lig op het tijdschema 1:37 en een paar seconden. De weg draait naar rechts waardoor ik in de volle zon rijd en ik heb nu ook de wind strak tegen. Na de brug over de provinciale weg kom ik in een open agrarisch gebied met weinig beschutting. De hete lucht komt vanaf het asfalt omhoog en geeft een onbehaaglijk gevoel, maar de wind geeft gelukkig nog voldoende verkoeling. Ik moet doorrijden, want stilstaan is verbranden in de hete zon. Weer zo'n open stuk zonder al te veel begroeiing en ik begin mij een beetje zorgen te maken. Ik ben nog niet op de helft. Bij de volgende brug merk ik dat ik leeg begin te raken. Dat is eerder dan gepland, maar ik weet als ervaren fietser dat ik dan heel snel naar een oplossing moet gaan zoeken.

Dan flitst er een ander idee door mijn hoofd. Met de BC 2013 spelers kan natuurlijk ook een dergelijk programma opgezet worden. Met 13 man/ vrouw op lokatie HNY per einde jaar/ in de zomer een avond organiseren waar eenzelfde spel gespeeld gaat worden. De BC speler stelt een profiel op van zichzelf wat herkenbaar moet zijn voor andere aanwezigen. Tijdens het eerste uur van de avond is het de bedoeling dat de deelnemers door gesprekken met elkaar de identiteit van de overige aanwezigen raden. Degene met de meeste goed wordt door de andere 12 vrijgehouden de rest van de avond.

Ik zit nu ruim 2 uur en een kwartier op de fiets en tegen de zon & wind in begint deze race behoorlijk onprettig te worden. Zo net zag ik Johnny Hoogerland in zijn rood-wit-blauwe kampioenstrui voorbij komen rijden. Met een brommer achter hem aan. En zie ik daar nu Erik Dekker in een blauw-wit shirt voorbij komen? Ik rijd verder en zie nu ook dat mijn water opraakt. Opzij van mij vaart op de rivier en een groot plezierjacht. Ik zie Dagobert Duck achter op het dek tussen al zijn aandelen zitten. De papieren vliegen in het rond. Hij zit druk te rekenen en is duidelijk tevreden. De drie Daltons BB&B rijden luid schietend te paard achter hem aan. Ik ben aan het hallucineren, stel ik vast. Daarvoor hoef je dus helemaal niet de Mont Ventoux te beklimmen.

Niet veel verderop weet ik onder aan de dijk een frietkot, waar ze adverteren met appeltaart en koffie voor 2,25 euro. Daar zullen ze best wel koude sinas hebben. Ik reken af - 3 euro voor een koud blikje sinas en een AA-drink. Ik heb nog de tegenwoordigheid van geest om ook mijn water voorraad aan te vullen. Ik weet dat dit pas het begin van het grote lijden is. Koude koolzuur houdende drank op een naar vocht hunkerende maag, resulterend in een plakstuur en nog veel meer dorst onder de nog immer brandende zon.

Thuisgekomen laat ik het ligbad vollopen met koud water - ergens heb ik gelezen dat dit goed is voor het herstel. Op mijn iPhone kijk ik naar de beurskoersen - dat is helemaal langs mij heen gegaan vandaag.

[verwijderd]
0

Coldplay: 13 is een ongeluksgetal dus dat is niet goed. Lokatie HNY? Wat is dat? Krijg ik geen warm gevoel bij. Wie gaat er trouwens nou hard fietsen in dit weer? Niet echt gezond. Kortom allemaal fout!

"Dan flitst er een ander idee door mijn hoofd. Met de BC 2013 spelers kan natuurlijk ook een dergelijk programma opgezet worden. Met 13 man/ vrouw op lokatie HNY per einde jaar/ in de zomer een avond organiseren waar eenzelfde spel gespeeld gaat worden"

Groet, Jonas
[verwijderd]
1
quote:

Coldplay schreef op 1 augustus 2013 21:14:

................

De postings van het DAX 2012 draadje schieten door mijn hoofd en voordat je het weet ben je dan weer kilometers verder. Het leest waarachtig weg als een spannend boek waarvan de afloop nog ongewis is. Ik fantaseer verder over een ontmoeting waarvan de anonieme posters hun identiteit gaan onthullen. Maar niet zomaar - daar moet de ander tijdens de avond achter zien te komen. Mijn gedachten slaan op hol. Dit is gedoemd te mislukken, er is een schijnbaar onoverbrugbare kloof ontstaan tussen de verschillende personages.

.................

Ik zie Dagobert Duck achter op het dek tussen al zijn aandelen zitten. De papieren vliegen in het rond. Hij zit druk te rekenen en is duidelijk tevreden. De drie Daltons BB&B rijden luid schietend te paard achter hem aan. Ik ben aan het hallucineren, stel ik vast. Daarvoor hoef je dus helemaal niet de Mont Ventoux te beklimmen.

....................

Mooi......

De tranen van ontroering rollen me over de wangen. hier herken ik de jonge Coldplay weer in, uit de tijd dat hij nog op zoek was naar de Heilige Graal.

Soms is er in de koffiekamer toch meer dan het vermoeiend en eentonig gekef van een stel juffershondjes

Dank.
Twinkeling
0
coldplay, heb je die post over tenpages.com gezien een tijdje terug? stuur een manuscript in! koop ik wat aandeeltjes
[verwijderd]
0
quote:

jonas schreef op 1 augustus 2013 22:06:

Wie gaat er trouwens nou hard fietsen in dit weer? Niet echt gezond.

I am fairly well trained. Appreciated your concern.

[verwijderd]
1
quote:

Realist. schreef op 1 augustus 2013 22:24:

[...]

Mooi.

Thank you for your appreciation.

voda
0
Coldplay, dat wielrennen is leuk, maar die overzichten zijn beter!

Helemaal toppie, petje af!
[verwijderd]
1
quote:

Witte Weduwe schreef op 1 augustus 2013 22:24:

.. tenpages.com gezien
Will have a look, thanks.
[verwijderd]
1
quote:

voda schreef op 1 augustus 2013 23:19:

Helemaal toppie, petje af!
You're welcome!
[verwijderd]
1
quote:

Coldplay schreef op 1 augustus 2013 21:14:

Opzij van mij vaart op de rivier en een groot plezierjacht. Ik zie Dagobert Duck achter op het dek tussen al zijn aandelen zitten. De papieren vliegen in het rond. Hij zit druk te rekenen en is duidelijk tevreden. De drie Daltons BB&B rijden luid schietend te paard achter hem aan. Ik ben aan het hallucineren, stel ik vast. Daarvoor hoef je dus helemaal niet de Mont Ventoux te beklimmen.

En wat is er nu met de 4e Dalton gebeurd? Nou de langste van het stel is voor zijn kop geschoten door Lucky Luke, en die schiet sneller dan zijn schaduw weten we. Maar die is nu even op vakantie, volgens Tante Sidonia. Die Daltons overleven het wel - die komen altijd weer terug. He daar is Jerommeke en die tilt het jacht van Dagobert Duck zomaar uit het water op en flikkert hem zo van de Mont Ventoux af. Ik lig te ijlen - de lakens zitten vastgeplakt aan mijn lichaam.

[verwijderd]
1
H a l f w a y

We hebben ons goed voorbereid ; 8 bananen, 4 x 0,5 liter water en de nodige muesli repen. Voor een gemiddeld zware tocht, dachten we. Met extra regenkleding, droge onderkleding, extra sokken en een trui voor de nacht weegt mijn rugzak bijna 10 kilo. Maar heb ik niet jaren geleden met nog zwaardere rugzakken door de bergen gelopen?.

Het begin valt mij gelijk al zwaar. De gids komt uit de streek en geeft na enige tijd aan dat we binnen 30 minuten gaan rusten. Dat komt mij goed uit want die rugzak ligt als lood op mijn schouders. Mijn verbazing is groot als ik bij het eerste rustpunt bananen, water en cola in de vitrine zie liggen. Loop ik voor jandoedel dat hele gewicht tegen die berg op te sjouwen.

Het wordt zwaarder en zwaarder. De gids geeft aan dat het zwaarste deel van de klim nog moet beginnen. We zijn pas halfway. En net op het moment dat ik het niet meer zie zitten, en mijn vriendin al helemaal niet meer, komt de verlossing. Muilezels. Mijn vriendin wordt op een muilezel gehesen, en ik geef mijn rugzak af aan een sherpa en vervolg te voet de beklimming.

Dit deel van de klim telt 28 bochten en bij bocht 1 krijg ik al een sherpa met muilezel achter mij aan. Ik zie er niet fris meer uit, blijkbaar. Ik tel alle bochten af, net als ik ooit de 21 bochten van de l'Alpe d'Huez aftelde. Bij bocht 14 krijg ik wederom te horen 'halfway'. Het is ontzettend zwaar. Ik kan niet geloven dat ik niet in staat ben zo'n berg te beklimmen en ik doe mijn uiterste best. Dan begint het ook nog eens te regenen waardoor het pad spiegelglad wordt. Bovenop de berg wordt de sherpa met muilezel teruggestuurd. We zitten dan op een hoogte van ongeveer 2800 meter.

Mijn vriendin is een meester in het afdalen. Ik niet. Aan het einde van de middag kan ik bijna niet meer op mijn benen staan en de totale inzinking volgt als de gids aangeeft dat we bijna halfway zijn.

Maar hij krijgt gelijk, even later bereiken we ons guesthouse - Halfway staat er op het bord te lezen.

11:03 12 september 2011
Tiger Leaping Gorge, Zhongdian, China
[verwijderd]
1
I c e c r e a m

De straatverkoopster op Het Plein van de Hemelse Vrede biedt waterijsjes te koop aan voor 1 yuan per stuk. Ik wil er 2 en steek 2 vingers op. Ik geef een briefje van 5 yuan en krijg er 3 terug. Vervolgens krijg ik 1 ijsje. “I paid for two”, zeg ik in mijn beste Chinees, maar het is me snel duidelijk dat dat niet begrepen wordt.
Ik wil weglopen maar bedenk me, ik moet toch 2 ijsjes hebben, 1 voor mij en 1 voor mijn vriendin. Ik besluit er nog 1 te kopen en geef nu een briefje van 1 yuan. Als ik om het ijsje vraag wijst ze tot mijn verbazing naar het ijsje in mijn handen. “Je hebt er toch al 1”?

Samen zitten we even later aan het ene ijsje te eten, als de ijsverkoopster lachend op ons af komt. “Want icecream”?

2011-08-31 13:08:34
Beijing, China
[verwijderd]
1
@ Witte Weduwe

Ik denk er over om de 24 chinese short stories (dragon tales) als manuscript op tenpages aan te bieden. Maar ook via iBooks kan ik publiceren. Het voordeel van de laatste is dat er ook foto's aan toegevoegd kunnen worden en het eindproduct iPad ready is. Verder heb ik nog allerhande short stories in de kast liggen met wielrennen (& beurs) als bindend thema en verzameld over de jaren.

Bedankt voor de tip.
5.438 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 184 185 186 187 188 189 190 191 192 193 194 ... 268 269 270 271 272 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,02  -0,33  -0,04%  09:34
 Germany40^ 17.806,90 +0,21%
 BEL 20 3.808,11 +0,36%
 Europe50^ 4.935,08 +0,43%
 US30^ 37.816,57 +0,24%
 Nasd100^ 17.580,40 +0,43%
 US500^ 5.037,51 +0,36%
 Japan225^ 38.189,21 +1,18%
 Gold spot 2.376,17 +0,64%
 EUR/USD 1,0680 +0,09%
 WTI 81,58 -0,77%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Air France-KLM +2,40%
EXOR NV +1,69%
VIVORYON THER... +1,42%
Brunel +1,01%
TKH +0,94%

Dalers

Pharming -7,55%
PostNL -3,57%
Accsys -2,39%
ASMI -1,93%
Philips Konin... -1,58%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront