Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Slot: De Héle Grote Rotatie?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 13 augustus 2013 18:25
    Misschien mag je de glazen bol van Bas H. een keer lenen ;)

    Volgens TA is 380 de drempel. En met een C/P ratio van 0.64, zit er m.i. toch enige onzekerheid in de markt.

    Oja, ik krijg toch enige achterdocht bij de ferme stijging van Arcelor M., er was toch een winst waarschuwing? En Thijssenkrupp bakt er ook niks van! wordt de stijging van Arcelor M. dan evt. manipulatief ingezet om de Hoofd Index (AEX) voor expiratie vrijdag hoger te zetten, om vervolgens door verkoop Arcelor M. de AEX weer te laten dalen? is dat dan ook gelijk de verklaring voor huidige C/P ratio?

  2. nestel 13 augustus 2013 18:28
    @ AJK

    Stap 3 van 5 is m.i. gezet en bezig...


    De rente in de US (en EU) stijgt= stap 3
    De US huizenbezitters en ook in de EU, kunnen hun hogere hypotheekrente niet meer betalen en nieuwe US en EU hypotheken worden duurder. Gevolg: minder US en EU, nieuwe en bestaande, huizen vraag, dus minder bouwaktiviteiten. Tevens lopen de stijgende rentebetalingen op de Staatsschulden ook lekker op.
    Huizenprijzen US/EU dalen weer= stap 4
    Als de rentes blijven stijgen , indien de FED stopt. Versterkende spiraal.

    Gevolg: US Bank bouwt grotere brievenbus, om de sleutels op te kunnen vangen.

    Stap 5, terug bij af, ga niet langs "start"..... ;-), maakt u gebruik van het springkussen... ;-).

    Het liefst niet iedereen tegelijk....

    www.mejudice.nl/artikelen/detail/ware...

    vorige.nrc.nl/article1987320.ece

    Hypotheekaanbieders hebben hypotheken verstrekt met een addertje onder het gras: de eerste jaren betaalt men een lage rente, waardoor de maandelijkse lasten goed te dragen zijn. Daarna wordt de rente verhoogd en moeten er ineens honderden dollars meer per maand worden betaald. Het aantal gemiste aflossingen loopt hierdoor op, de eerste mensen worden uit hun huizen gezet, hun woningen worden gedwongen verkocht.

    Wat was ook alweer dat berichtje van laatst? Waar was weer meer vraag naar, door o.a. pensioensfondsen ?

    "De banken die de hypotheken hebben verstrekt, hebben die leningen samengebundeld, opgeknipt en weer doorgeleend aan andere banken en financiële instellingen. Daardoor weet niemand meer precies wie de schade zal dragen van een niet-afgeloste hypotheek. Gevolg is dat banken elkaar onderling gaan wantrouwen. Het risico stijgt dat een lening die een bank afsluit niet meer wordt afgelost. Steeds vaker blijkt dat degene aan wie de lening is verstrekt zwaar in de problemen is gekomen. "

    Ben's gratis ijspaleis gaat sluiten...
    Opschieten als je nog een ijsje wilt...
  3. Belegde boterham 13 augustus 2013 18:53
    Vermoed zelf dat MT en de koers (half jaar voorlopen) vooruit loopt op het, naar het laat uit zien.. ik zeg t met de nodige voorzichtigheid, economisch herstel.

    Zo stelt men weer 2 productielijnen open in Belgie meen ik, die sinds de crisis gesloten waren. Ik neem aan dat men dit doet vanwege de te verwachten vraag in de nabije toekomst. Neem daarbij China dat meer importeert en exporteert en de algehele opinie (terecht of niet terecht) dat de economieën herstellen zowel over de plas als hier op het vaste land EU.

    Edoch persoonlijke noot, ik verwacht nog een teruggang, als Griekenland en tapering weer de hoofdmoot gaan voeren en de cijferregen van de NV's in de US en de EU weer even over is, dus komende weken...

    Al met al goed dat het economisch weer beter lijkt te gaan, helemaal voor een saaie aandelenbelegger als ik, met enkele verzekeringsputjes, dat dan weer wel :)

    (Zoals Finkers al zei: Ik ben me der eentje, kom uit de buurt van 'm)

    Suc6 allen en AJ leuke stukjes keep on going!
  4. [verwijderd] 13 augustus 2013 21:48
    Nog iets wat me zorgen maakt is de Baltic Dry-index, deze economie bepaler (wetenschappelijk instrument) is de laatste 10 dagen meer dan 10% gedaald.
    Een grote schip vervoerder laat vandaag slechte cijfers zien en zegt:
    "DryShips reported its sixth straight quarterly loss, posting a first quarter loss of $116.6 million and remarking that it don’t expect to see “any positive sustainable development in charter rates this year.”

  5. forum rang 6 pietje-2005 13 augustus 2013 22:09
    Denk dat meer befrijfs-specifiek is, van dryShips.
    Zal wel net als in container-scheepvaart zijn dat er een overcapaciteit is van schepen, en dan zakken de charter-prijzen in.
    maatschappijen proberen in te schatten hoe het er jaren later uit ziet, vamwege oplevertijd en prijs schepen, en (in containervaart
    b.v.) is er misgegokt, ook met dalende vrachtprijzen tot gevolg.
    Hoe dat zich verhoudt tot economie is niet gelijk in te schatten, denk ik, want dan moet je soort lading, volumes wereldwijd en per regio er naast hebben ook.
  6. kolenboer 13 augustus 2013 22:17
    Het is een bubble, de grootste bubble aller tijden. Het mooie van bubble's is dat 99% ze niet ziet. Een ander mooi iets van bubble's is dat ze altijd knappen met een knal. Daar wacht ik op. Of het nu nog 3 of 5 punten stijgt maakt me geen bal uit. Knappen doetie. 100% zeker en dan maken die 3 punten stijging geen bal uit. Dan dalen we er ineens 25 op een dag.
  7. geobeo 13 augustus 2013 23:48
    quote:

    kolenboer schreef op 13 augustus 2013 22:17:

    Het is een bubble, de grootste bubble aller tijden. Het mooie van bubble's is dat 99% ze niet ziet. Een ander mooi iets van bubble's is dat ze altijd knappen met een knal. Daar wacht ik op. Of het nu nog 3 of 5 punten stijgt maakt me geen bal uit. Knappen doetie. 100% zeker en dan maken die 3 punten stijging geen bal uit. Dan dalen we er ineens 25 op een dag.
    Het mooie van deze bubble is dat 99% van mensen zoals jou er niet van geprofiteerd hebben er ook niet van zullen profiteren :)
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links