Snowworld « Terug naar discussie overzicht

functioneren CEO Pigeaud-Wijdeveld

33 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
bik
0
bik
0
Wellicht zijn ze bezig om van FORNIX een nieuw beleggersfonds te maken,zou mooi zijn van Peter.brrr.
bik
0
Zo,3 weken Spanje geweest.Lekker aandeeltje.Alles ongewijzigd.Geen omkijken naar.Komt De Vries nog eens uit winterslaap?
arreno
0
quote:

bik schreef op 2 oktober 2013 11:07:

Zo,3 weken Spanje geweest.Lekker aandeeltje.Alles ongewijzigd.Geen omkijken naar.Komt De Vries nog eens uit winterslaap?
denk het niet, moet nog beginnen
bik
0
Denk toch dat we bij de verkeerde boel zitten Arreen.Alcatel al ver 5 voudigd binnen 1 jaar.Je zult ze maar hebben gekocht voor 0,70 ct.Achteraf gezien dan natuurlijk.grmpfff.brrrrr.
bik
0
Maandag knallen???Wellicht,mien jong.We hebben nu lang genoeg gewacht.grmpfffbrrr.hihihihi.
bik
0
Alles verkocht?Begrijp het volkomen,er is geen wachten op.We wachten nu al bijna 2 jaar.Snap niet,dat De Vries er geen tweede beleggingsfonds in plaatst.Had hij allang ruim binnengelopen.Misschien is er wrevel met de overige Fornix kornuiten.Opmerkelijk is ook,dat hij zijn belang niet uitbreidt of verkleind.1 nov.weer een update.gr:bik.
bik
0
bik
0
0,311ct.Alle kleingruttertjes zien er nix meer in,omdat het veel te lang duurt allemaal.Zo krijgt de Vries ze weer lekker goedkoop binnen.Bedankt aan de verkopertjes.hihihihihi.
guusje
0
quote:

bik schreef op 14 oktober 2013 16:59:

Rode lantaarn,lekker slopen die koers.
Fornix zou nog wel eens ingehaalt kunnen worden door New sources energie,
zou mij niets verbazen dat dit binnenkort zal gebeuren.
arreno
0

Patrick Beijersbergen
Gepubliceerd: 16 september 2013 11:57 | Laatste update: 17 september 2013 08:41

Patrick Beijersbergen: Leegloop en spookfondsen op beursvloer
Dat het Damrak leegloopt is geen nieuws meer. Simac Techniek is de laatste in de lange rij van bedrijven die de Nederlandse beurs de rug toekeren. Grootaandeelhouder Simal Beheer biedt 3,00 euro per aandeel en de kans dat het bod slaagt is groot. Het is dringen bij de uitgang dit jaar. Spyker beëindigt deze week haar notering, DE Masterblenders zal binnenkort volgen en KPN en Xeikon praten welwillend met geïnteresseerde partijen. DPA probeert automatiseerder ICT vijandig in te lijven. En eerder dit jaar zagen wij al LBi, Mediq, Homburg, SNS Reaal, Dockwise, Octoplus en Antonov om verschillende redenen vertrekken. Daar staat tot nu toe slechts de komst van OCI en Gemalto tegenover, bedrijven die elders al genoteerd waren. Geen echte nieuwkomers dus. Maar het Damrak kampt met twee soorten leegloop. Lege hulzen Onder de achterblijvers is er namelijk een groeiend groepje lege hulzen dat probeert een tweede leven te beginnen via een ‘reverse takeover’, de omgekeerde overname. Een bedrijf kan op die manier snel en voordelig een beursnotering verkrijgen. Zo mogen wij binnenkort het kunststof recyclingbedrijf Inverko Polymers verwelkomen. Inverko wordt in Vivenda Media Groep geschoven, dat zijn media-activiteiten overboord zet. De oprichter van Inverko krijgt direct een meerderheid van de aandelen en de naam Vivenda zal worden veranderd in Inverko NV. Het kan dus nog wel, de reverse takeover. Dat is maar goed ook, want de koersen van al die (bijna) lege bedrijven hebben de neiging gestaag naar beneden te kachelen. Als doorzichtige spookjes zweven ze levenloos over de beursvloer. Maar als de omgekeerde overname zo snel en voordelig is, waarom blijven lege hulzen als Lavide, Fornix, Dico, 1NOMij en MTY dan toch leeg? MTY zegt u? Ja, dat is sinds vorige maand de nieuwe naam voor het lege Witte Molen. Normaal gesproken ben ik niet zo voor weinig zeggende afkortingen, maar deze dekt de lading prima. MTY. Zeg het maar eens hardop in het Engels. Het is een goede vraag. Patrick Beijersbergen is hoofdeconoom bij de Vereniging van Effectenbezitters (VEB ) en auteur van het boek ‘Beleggen Kun je Zelf’.
Foto EPA
Dat het Damrak leegloopt is geen nieuws meer. Simac Techniek is de laatste in de lange rij van bedrijven die de Nederlandse beurs de rug toekeren. Grootaandeelhouder Simal Beheer biedt 3,00 euro per aandeel en de kans dat het bod slaagt is groot.

Het is dringen bij de uitgang dit jaar. Spyker beëindigt deze week haar notering, DE Masterblenders zal binnenkort volgen en KPN en Xeikon praten welwillend met geïnteresseerde partijen. DPA probeert automatiseerder ICT vijandig in te lijven.

En eerder dit jaar zagen wij al LBi, Mediq, Homburg, SNS Reaal, Dockwise, Octoplus en Antonov om verschillende redenen vertrekken. Daar staat tot nu toe slechts de komst van OCI en Gemalto tegenover, bedrijven die elders al genoteerd waren. Geen echte nieuwkomers dus.

Maar het Damrak kampt met twee soorten leegloop.

Lege hulzen

Onder de achterblijvers is er namelijk een groeiend groepje lege hulzen dat probeert een tweede leven te beginnen via een ‘reverse takeover’, de omgekeerde overname.

Een bedrijf kan op die manier snel en voordelig een beursnotering verkrijgen. Zo mogen wij binnenkort het kunststof recyclingbedrijf Inverko Polymers verwelkomen. Inverko wordt in Vivenda Media Groep geschoven, dat zijn media-activiteiten overboord zet. De oprichter van Inverko krijgt direct een meerderheid van de aandelen en de naam Vivenda zal worden veranderd in Inverko NV.

Het kan dus nog wel, de reverse takeover. Dat is maar goed ook, want de koersen van al die (bijna) lege bedrijven hebben de neiging gestaag naar beneden te kachelen. Als doorzichtige spookjes zweven ze levenloos over de beursvloer. Maar als de omgekeerde overname zo snel en voordelig is, waarom blijven lege hulzen als Lavide, Fornix, Dico, 1NOMij en MTY dan toch leeg?

MTY zegt u? Ja, dat is sinds vorige maand de nieuwe naam voor het lege Witte Molen. Normaal gesproken ben ik niet zo voor weinig zeggende afkortingen, maar deze dekt de lading prima. MTY. Zeg het maar eens hardop in het Engels. Het is een goede vraag.
bik
0
Goed stukje,Arreen,als je dit leest wordt je er niet vrolijker van.De Vries bezit nu 65%Fornix.Onbegrijpenlijk waarom er maar niets gebeurt.Of hij wacht tot hij [bijna]alles goedkoop heeft binnengeharkt,en maakt er een tweede beleggingsfonds van.Je begrijpt dan wel,wie spekkoper is.Verder kunnen we ook te maken hebben met onderlinge oneenigheid,hoe het nu verder moet.Ze blinken niet echt uit met het op de hoogte houden van de medebeleggers.Wel roepen ze al jaren,dat het doel is,aandeelhouderswaarde te creeren voor de zittende aandeelhouders,om vervolgens weer te roeptoeteren dat er nog steeds geen kandidaat is gevonden,dit alles door de economische omstandigheden.De beurs draait anders goed.Als het nu niet lukt lukt het nooit.Ze laten de kansen zeker liever voorbij gaan.Eerst de update van:1 november maar weer eens afwachten,misschien worden we dan wat wijzer.
arreno
0
Ik ben uitgestapt toen hij ons een fooi van preferente aandelen Value 8 aan wou smeren
bik
0
bik
0
quote:

arreno schreef op 15 oktober 2013 18:55:

Ik ben uitgestapt toen hij ons een fooi van preferente aandelen Value 8 aan wou smeren
Je bent wel het dividend van 0,47ct hierdoor misgelopen.Duckmaster heeft er nog dagelijks nachtmerries van.Dat stukje van 16 september is ook niet geheel opjectief.Hij noemt diverse fondsen,die overgenomen zijn,failliet,of een verplichte beurs exit opgelegd hebben gekregen.Eigenlijk mag je die niet meetellen.Verder zit er wel een grote kern van waarheid in natuurlijk.gr:bik.
arreno
0
quote:

bik schreef op 16 oktober 2013 12:05:

[...]Je bent wel het dividend van 0,47ct hierdoor misgelopen.Duckmaster heeft er nog dagelijks nachtmerries van.Dat stukje van 16 september is ook niet geheel opjectief.Hij noemt diverse fondsen,die overgenomen zijn,failliet,of een verplichte beurs exit opgelegd hebben gekregen.Eigenlijk mag je die niet meetellen.Verder zit er wel een grote kern van waarheid in natuurlijk.gr:bik.
Die zijn weer van de koers afgegaan en is belasting en provisie over betaald
En nou naait ie mij weer een oor aan bij 1NOMIJ
33 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 1 jan 0001
Koers 0,000
Verschil 0,000 (0,00%)
Hoog 0,000
Laag 0,000
Volume 0
Volume gemiddeld 0
Volume gisteren 0

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront