Fondsmanager Gezocht « Terug naar discussie overzicht

Redactie IEX

28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
[verwijderd]
0
En we zijn van start!

De highlights van het Redactie IEX Best of NL-fonds:
  • Alleen Nederlandse aandelen
  • Bedrijven met leidende posities in de wereldmarkt
  • Gespreide portefeuille - bij voorkeur 10 of meer posities
  • Wegingen op basis van fundamentals (waardering, vooruitzichten, cijfers, dividend)
Een volledige toelichting staat hier:
www.iex.nl/Column/88148/Best-of-Beurs...

Check deze plek voor regelmatige updates!

Redactie IEX
[verwijderd]
0
Nieuwe update:
- We blijven iets achter op de AEX na winstwaarschuwingen van Fugro en SBM Offshore en koersval Imtech
- ASML en Boskalis maken veel goed
- We doen nog even geen transacties, maar de 15% cash staat wel klaar om ingezet te worden

Een uitgebreide update:
www.iex.nl/Column/89283/Drama-met-een...
[verwijderd]
0
Naar aanleiding van een post van vinno777 op 30 nov. onder het stukje van Selwyn; hij vraagt volkomen terecht welke portefeuille van jullie columnist is. Graag een antwoord van jullie aangezien Selwyn in gebreke blijft.
Bergen
0
IEX, klopt jullie positie van ASML wel? Op 29 nov. schrijven jullie dat ASML en Boskalis veel goed maken, maar ASML staat bij jullie nu op -16,67%. Bij de transacties staat een koop van ASML op 26 nov. met een koers van 57,92. Dat klopt in elk geval niet. Beetje een rommeltje, dit beheer, zou ik nooit instappen.
[verwijderd]
0
quote:

bergen333 schreef op 30 november 2012 18:20:

IEX, klopt jullie positie van ASML wel? Bij de transacties staat een koop van ASML op 26 nov. met een koers van 57,92. Dat klopt in elk geval niet. Beetje een rommeltje, dit beheer, zou ik nooit instappen.
Beste bergen,

ASML klopt wel, maar het ziet er inderdaad een beetje vreemd uit. We hebben even nagevraagd bij De Giro hoe de split en het dividend zijn verwerkt. Dit is het antwoord:

  • Er is inderdaad sprake geweest van een reverse split. Deze split is te zien in de transacties en is correct verwerkt. Het negatieve rendement op ASML wordt echter veroorzaakt door een kapitaalsuitkering van 9,18 Euro per share (over het oude aantal aandelen). De waarde van de positie ASML is dus daadwerkelijk gedaald door deze kapitaalsuitkering en dit wordt dus gecompenseerd door een toename in cash.

Ik hoop dat dat voldoende antwoord geeft. De transactie is in feite een cosmetische oplossing om het dividend ook in de getoonde overzichten over te hevelen naar onze cashpositie. De split is gewoon doorgevoerd.

Groeten,
Pieter Kort
Redactie IEX
[verwijderd]
0
Met vorige week nog ruim 16% cash jeuken onze vingers al een tijdje om gevallen engelen bij te kopen of op te pikken. Uiteindelijk besloten we vandaag Fugro bij te kopen. Dat middelt onze aankoopprijs enigszins, we brengen de weging weer naar een substantiële 7% en de koers lijkt zich inmiddels een beetje te hebben gevoegd naar de nieuwe fundamentele werkelijkheid van Fugro na de winstwaarschuwing.

Vopak zit nog steeds in de wachtkamer. het aandeel is inmiddels wat goedkoper, maar - vooruit, we kijken één keer technisch - is nu ook uit de lange uptrend gekukeld. Dat kijken we even aan voor we toeslaan.

Imtech is een lastig geval. Prima bedrijf, maar die 'catfight' (courtesy Arend Jan Kamp) met ABN Amro over de rapportage geeft toch niet echt een heel lekker gevoel. Grote beleggers houden niet van dat soort dingen. Niet dat wij dat zijn, maar die partijen bepalen wel het sentiment. Misschien hebben we het fout, maar we laten onze positie voor wat het is.

De positie ASML hebben we vorige week ietsje opgehoogd. Vooral omdat de weging van het fonds vrij laag was geworden na het grote dividend van onlangs. Daarbij was er wat verwarring over hoe de koers van ASML na de splisting stond vermeld op de Fondsmanager Gezocht-website. Om dat te verhelpen hebben we vrijdag de hele positie verkocht en met een iets hogere weging teruggekocht.

Volledige artikel: www.iex.nl/Column/90665/Bodemvissers-...
[verwijderd]
0
Al een tijdje geen update meer, maar dat komt vooral omdat we een beetje besluiteloos zijn geweest. We hebben natuurlijk een beetje sip naar onze smeltende Imtech- en Fugro-aandelen zitten kijken. Maar wat te doen?
Imtech bijkopen lijkt verleidelijk, maar de interne problemen zijn daar van dien aard dat we daar eigenlijk geen nieuwe risico's willen aangaan. We hopen op een kleine opleving binnenkort, die misschien nog wel eens een mooie exitgelegenheid kan opleveren.
Fugro was ook dramatisch slecht. Ook daar gaan we niet quitte of dubbel spelen, maar afscheid nemen lijkt ons voorlopig ook niet nodig.

Kortom, we blijven een beetje lafjes zitten op onze posities. Maar echt dwingende koop- of verkoopargumenten zijn er niet (meer) op deze koersen. Vopak en Randstad staan hoog op onze wishlist om te kopen en een uitbreiding van de positie Philips is ook een optie die we serieus overwegen. Later meer.
[verwijderd]
0
Verse transacties in het Best of NL-fonds!

Lees het hele verhaal hier: www.iex.nl/Column/96880/Best-of-NL-ba...

In het (soort van) kort:
Nu we de index getalsmatig hebben bijgehaald - dank SBM Offshore voor dat persbericht deze week - zijn we ook weer gaan handelen. Gisteren en vandaag deden we de volgende transacties:
  • We gooiden Imtech er uiteindelijk toch uit, na de korte opleving van gisteren. We hebben er lang over gediscussieerd, maar uiteindelijk is nog steeds niet duidelijk of het bedrijf de zaken nu wèl op orde heeft. Het aandeel kan best herstellen, maar de oude koersen lijken sowieso onbereikbaar en het aandeel kan ook maar zo maandenlang op deze niveau's blijven dobberen, met kans op slechter. Andere aandelen bieden meer kansen.
  • We danken Arcadis voor een fantastische rit en nemen wat winst door onze weging wat terug te brengen tot 7%.
  • Zelfde verhaal bij uitblinker Nutreco: we nemen winst en draaien de weging terug tot 4%.
  • Eindelijk, eindelijk, kopen we Vopak. Hoort eigenlijk thuis in een portefeuille als deze, maar we vonden het aandeel tot nu toe te duur. De recente correctie biedt kansen, al moeten we daarbij aantekenen dat na de cijfers ook de fundamentals wel wat slechter zijn. Dus het is nog steeds niet goedkoop, helaas. We gaan met een weging van 5,5% nog niet all-in.
  • Nog een nieuwkomer: DSM. Die stond ook op onze watchlist en houdt redelijk stand na de aanvankelijk teleurgestelde reactie op de jaarcijfers. Dat het bedrijf vasthoudt aan de jaarprognose is positief en DSM is als mondiale speler in de voedings- en gezondheidsmarkt mooi gepositioneerd voor verdere groei van de wereldeconomie. Weging 7%.
Verder even niets: Unilever, Ten Cate en Philips staan op de shortlist om in de toekomst eens wat bij te kopen - bij Ten Cate ligt de limietorder al in. SBM Offshore zou eigenlijk wat terug mogen in weging, maar we laten het koersherstel nog maar even uitrazen. De rit in Randstad hebben we gemist, maar we gaan pas denken aan instappen als de 30 weer een beetje in zicht komt.
[verwijderd]
0
Gisteren verkochten we onze aandelen in de Koninklijke Ten Cate. Mooi bedrijf, met prachtige producten, maar we zijn na onze eerdere ervaringen met Imtech en Fugro een beetje huiverig geworden voor bedrijven die iets te makkelijk CFO's verslijten.

Het vertrek van CFO Bert Cornelese was de zoveelste prominente desertie bij Ten Cate in de laatste jaren. Topman Loek de Vries is kennelijk zo dominant dat het voor financiële bestuurders moeilijk uit te houden is in zijn schaduw. Misschien juist wel een teken van kracht, zoals sommige analisten zeggen, maar wij houden toch maar even ons kruit droog tot duidelijk is dat er geen verdere ellende boven water komt.

Daarbij komt dat Ten Cate met een koersrendement van 1,5% sinds november niet echt een hoogvlieger in onze portefeuille was. Zodra we weer wat positief momentum zien staan we klaar om Ten Cate - dat qua status natuurlijk wel in ons Best of NL-lijstje thuis hoort - weer in onze armen te sluiten.

Hele verhaal: www.iex.nl/Column/106664/Best-of-NL-E...
[verwijderd]
0
Nieuwe transacties in ons Best of NL-fonds . Vooral om ons kas-overschot weg te werken, want met 14% cash hebben we a) een probleem met de regel die voorschrijft dat we niet meer dan 10% cash mogen aanhouden en b) profiteren we te weinig van het prachtige beurssentiment.

Dus we zijn gisteren een en ander gaan kopen (zoals ook te zien in het transactieoverzicht op IEXTraders.nl). We hebben twee nieuwe posities ingenomen (Ahold en Unibail-Rodamco), één weging verhoogd (Randstad) en één weging verlaagd (SBM Offshore).

Uitgebreide toelichting vindt u hier:
www.iextraders.nl/Column/107659/Best-...
[verwijderd]
0
Nu is spreiding van de portefeuille een goed idee, maar TE veel spreiding is ook niet goed, dat is duidelijk te zien aan het resultaat, U loopt vrijwel gelijk aan de benchmark in de jaargrafiek.
[verwijderd]
0
Zoals Harry79 al aangeeft: hoog tijd om wat focus aan te brengen. Dat deden we afgelopen vrijdag door drie posities geheel te verkopen.

Alles daarover in dit artikel:

www.iex.nl/Column/109974/Best-of-NL-r...
[verwijderd]
0
Beste redactie,
Er zijn momenteel een aantal fondsen waar het rendement foutief wordt weergegeven. voorbeelden zijn One2Finance en Roluceman. Willen jullie hier eens naar kijken en dat structureel verbeteren? Ging in het verleden ook al eens fout ...
Dank!
mvdh
0
quote:

Roluceman schreef op 2 oktober 2013 13:40:

Beste redactie,
Er zijn momenteel een aantal fondsen waar het rendement foutief wordt weergegeven. voorbeelden zijn One2Finance en Roluceman. Willen jullie hier eens naar kijken en dat structureel verbeteren? Ging in het verleden ook al eens fout ...
Dank!
Vreemd, zonder enige reactie zie ik mijn port. helemaal nergens meer terug evenals onderdeel, forum.

Gr
[verwijderd]
0
Beste redactie,
Dank voor het rechttrekken van een aantal foutieve rendementen. Er blijven nog twee fondsen over waar het waarschijnlijk niet klopt, maar die heb ik jullie al gemaild.
Groet.
[verwijderd]
0
Beste redactie,
Ik zou het een meerwaarde vinden als het klassement ook bekeken kan worden op absoluut rendement naast het relatieve rendement t.o.v. een benchmark zoals jullie nu doen. Is dat mogelijk?
Bij voorbaat dank!
mvdh
0
quote:

mvdh schreef op 4 oktober 2013 19:59:

[...]

Vreemd, zonder enige reactie zie ik mijn port. helemaal nergens meer terug evenals onderdeel, forum.

Gr
Het rendement klopt ook nu niet, staat teveel in het rood t.o.v. de werkelijkheid. Is hooguit -5%.

Mvg
[verwijderd]
0
Beste redactie,

Voor de eerlijkheid van de competitie zou ik het zeer waarderen als jullie de volgende deelnemers zouden willen benaderen:
  • Show me the money: cash positie van 69% vanaf april 2013
  • Hhjvmdb: positie in ASMI van 80% vanaf januari 2013
Mijn dank is bij voorbaat groot!

Roluceman.
[verwijderd]
0
Beste IEX/Redactie,

"Nog een algemene opmerking. Nog 2 dagen en dan zit januari erop. Heeft iemand iets vernomen van de IEX over de tussenprijs of is die al uitgereikt aan iemand? IEX, zouden jullie iedereen kunnen informeren wat er gaat gebeuren/wat de plannen zijn? We wachten af."

Dit schreef ik vorige week en helaas nog geen reactie gehad. Zouden jullie alsnog kunnen aangeven wat de plannen zijn met deze competitie? Wij, en ik denk alle deelnemers, zouden dit erg op prijs stellen.

Mvg,

RJT

[verwijderd]
0
Beste redactie,

In de grafieken bij de verschillende deelnemers loopt de lijn van de benchmark horizontaal, terwijl dat in werkelijkheid niet het geval is ...

Zouden jullie dat willen repareren en even melden als het is opgelost?

Dank!
28 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,59  +6,08  +0,70%  15:01
 Germany40^ 18.064,40 +1,14%
 BEL 20 3.883,89 +0,53%
 Europe50^ 4.986,24 +1,00%
 US30^ 38.322,01 +0,19%
 Nasd100^ 17.274,73 +0,38%
 US500^ 5.027,96 +0,22%
 Japan225^ 37.593,71 -0,34%
 Gold spot 2.310,48 -0,72%
 EUR/USD 1,0668 +0,15%
 WTI 81,02 -1,26%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +39,30%
PROSUS +3,95%
BAM +3,63%
JUST EAT TAKE... +2,99%
Accsys +2,33%

Dalers

RANDSTAD NV -7,05%
Akzo Nobel -5,59%
NSI -4,23%
FASTNED -2,65%
Fugro -1,71%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront