Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Italië is het echte probleem in Europa

2.175 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Kaiser
0
RTRS * Head Of Italy's Uil Union Says Without Stable Government, Italy Risks Being Placed Under Troika Administration
voda
1
Politieke crisis dreiging voor rating Italie - Fitch


AMSTERDAM (Dow Jones)--De politieke crisis in Italie vormt een dreiging voor de kredietstatus van het land.

Hiervoor waarschuwt Fitch Ratings maandag. Nu vijf ministers van Silvio Berlusconi's centrumrechtse partij PDL, of Volk van de Vrijheid, zijn opgestapt, is de kans groot dat het kabinet van premier Enrico Letta valt. Later deze week volgt een stemming waarin het Italiaanse parlement zijn vertrouwen in de regering uit kan spreken. Krijgt Letta dat vertrouwen niet, dan stapt hij op, zo verklaarde hij eerder.

Fitch, dat een BBB+ rating heeft op Italie met een negatieve outlook, waarschuwt maandag dat door "de langdurige onzekerheid over economisch en begrotingsbeleid het vertrouwen dat de staatsschuld vanaf 2014 zal dalen, afneemt."

Bovendien, zo stelt de kredietwaardigheidsbeoordelaar, vergroot dit de kans dat Italie "niet kan voldoen aan de constitutionele vereisten van een gebalanceerde begroting."

Fitch hanteert deze criteria bij de beoordeling van de rating van Italie.


Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

Kaiser
0
Kaiser
0
voda
0
Eindelijk goed nieuws uit Italie!!!!!


Italiaanse Senaat stemt voor afnemen zetel Berlusconi


ROME (Dow Jones)--Een Senaatscommissie heeft vrijdag voor het vertrek van voormalig premier Silvio Berlusconi uit het Parlement gestemd, als gevolg van zijn veroordeling voor belastingfraude, waardoor de volledige Senaat naar verwachting medio oktober in een definitieve stemming zal bepalen of de leider van de conservatieve partij zijn senaatszetel inerdaad moet opgeven.

De meerderheid van het panel, waaronder 23 Senatoren, stemde voor het afnemen van de senaatszetel van Berlusconi, meldt panelvoorzitter Dario Stefano.

Berlusconi verscheen vrijdagochtend niet voor het comite, terwijl hij klaagde dat het panel bij voorbaat tegen hem is en onderdeel van een politiek complot dat is opgezet door zijn vijanden om hem uit de Senaat te verdrijven.

De senaatsstemming komt na een dramatische week voor de centrum-rechtse leider, die woensdag gedwongen werd tot een onverwachte ommezwaai in zijn poging om de twee-partijen coalitie, geleid door premier Enrico Letta, uiteen te laten vallen.

Geconfronteerd met een ongekende splitsing binnen zijn partij Volk van de Vrijheid, zag Berlusconi af van zijn eerdere intentie om een val van de regering te veroorzaken en steunde hij de coalitieregering in een cruciale vertrouwensstemming. Zijn acties van de afgelopen week waren een zware klap voor zijn leiderschap; het ondermijnde zijn ijzeren greep op een partij die hij stichtte en leidde in de afgelopen twee decennia.

Slechts een paar dagen eerder had de voormalige premier zijn vijf ministers in het kabinet van Letta gemaand tot aftreden, waarmee hij een einde aan de regering wilde brengen en opriep tot het uitschrijven van vervroegde verkiezingen.


Door Giada Zampano. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

voda
0
Italiaanse bank schrapt nog duizenden banen

Gepubliceerd op 7 okt 2013 om 20:29 | Views: 67

SIENA (AFN) - De Banca Monte dei Paschi di Siena (MPS) gaat de komende jaren nog ruim 3000 banen schrappen, boven op de bijna 5000 die al eerder waren aangekondigd. Dat maakte de op twee na grootste bank van Italië maandag bekend.

De reorganisatie is bedoeld om toestemming van de Europese Unie te krijgen voor overheidssteun van 4,1 miljard euro, waarmee de bank eerder dit jaar overeind werd gehouden. De bank had al eerder laten weten voor 2015 circa 4640 banen te schrappen. Nu komen daar nog eens 3360 banen bovenop die in 2017 moeten zijn geëlimineerd.

MPS gaat daarnaast een limiet van 500.000 euro instellen op het inkomen van bestuurders en de administratieve kosten jaarlijks met 440 miljoen verlagen. De bank wil volgend jaar het kapitaal met circa 2,5 miljard euro verhogen.
voda
0
Lagere rente bij Italiaanse staatsveiling

Gepubliceerd op 10 okt 2013 om 12:23 | Views: 837

ROME (AFN/BLOOMBERG) - De Italiaanse staat heeft donderdag bij een veiling van staatsleningen met een looptijd van een jaar een lagere rente hoeven bieden. In totaal werd met de veiling 8,5 miljard euro opgehaald.

De rente kwam uit op 0,99 procent, het laagste niveau sinds juni. Bij een vergelijkbare veiling in september werd nog een rente gevraagd van 1,34 procent. De vraag naar de leningen lag hoger dan het aanbod en was groter dan bij de veiling in september.
voda
0
Italiaanse productie onverwacht omlaag

Gepubliceerd op 10 okt 2013 om 10:24 | Views: 1.272

ROME (AFN/BLOOMBERG) - De productie in de Italiaanse industrie is in augustus gedaald, terwijl juist op groei was gerekend. Dat blijkt uit cijfers die donderdag werden gepubliceerd door het Italiaanse bureau voor de statistiek.

De industriële productie nam op maandbasis met 0,3 procent af, na een herziene krimp met 1 procent een maand eerder. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de productie in augustus met 0,6 procent zou groeien.

Op jaarbasis ging de productie met 4,6 procent omlaag. Hier werd gemiddeld gerekend op een teruggang met 4,2 procent. In juli was sprake van een herziene productiedaling met 4,2 procent.
voda
0
Italie beoogt voor 2014 begrotingstekort van 2,5% van bbp


ROME (Dow Jones)--Italie is van plan het begrotingstekort voor 2014 te beperken tot 2,5% van het bruto binnenlands product (bbp) en dat in 2016 terug te brengen tot dichtbij 0%, blijkt uit een conceptversie van de begroting voor 2014 die The Wall Street Journal heeft ingezien.

Het Italiaanse kabinet moet de begroting voor 2014 dinsdag goedkeuren en aan de Europese Commissie sturen, waarna het Italiaanse parlement de begroting nog dit jaar moet goedkeuren.

Uit de conceptversie blijkt een tekort voor 2014 wordt beoogd van EUR39,1 miljard, een tekort van EUR18,2 miljard in 2015 en een tekort van 1,2 miljard in 2016. Om dit te bereiken staat een hele reeks bezuinigingen gepland, onder andere op het gebied van de gezondheidszorg en minder financiering van geneesmiddelen, evenals de introductie van een nieuwe gemeentelijke belasting op onroerend goed.


- Door Christopher Emsden, vertaald en bewerkt door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@wsj.com

voda
0
Italie: steun Alitalia door postbedrijf geen staatssteun


AMSTERDAM (Dow Jones)--De financiele steun van Alitalia door het Italiaanse staatspostbedrijf is geen vorm van staatssteun. Dat zegt minister van economie en financien Fabrizio Saccomanni dinsdag, waarmee hij de inspanningen van de Italiaanse overheid om de geplaagde luchtvaartmaatschappij van een bankroet te redden verdedigt.

Eerder op dinsdag keurden de aandeelhouders van het noodlijdende Alitalia een kapitaalvergroting goed ter waarde van EUR300 miljoen. Het staatspostbedrijf, Poste Italiane, heeft aangegeven EUR75 miljoen aan aandelen te kopen van aandeelhouders die niet meedoen aan de transactie.

De inmenging van Poste Italiane heeft in Italie zelf kritiek gekregen, en ook de concurrent International Consolidated Airlines Group (IAG.LN), waar British Airways onder valt, heeft kritiek geuit. De luchtvaartgroep heeft de Europese Commissie opgeroepen om te bepalen of de steun aan Alitalia gezien moet worden als staatssteun.

Volgens de minister, die sprak aan de zijlijn van een bijeenkomst van Europese ministers van financien in Luxemburg, was dergelijke kritiek "voorbarig" en "overhaast".

"Tot nu toe is er alleen discussie geweest tussen de aandeelhouders van Alitalia, de regering is niet direct betrokken", aldus Saccomanni.

"De regering heeft al zijn wens uitgesproken ten gunste van de integratie van Alitalia, op korte termijn, in een grote internationale groep. Daarom lijkt het verwijt van protectionisme op zijn minst voorbarig", aldus de minister.

Air France-KLM (AF.FR) is de grootste aandeelhouder van Alitalia met een belang van 25%. De Frans-Nederlandse luchtvaarder wilde echter niet meedoen aan de kapitaalvergroting zolang Alitalia niet akkoord ging met veranderingen aan de activiteiten.

"Een zelfstandig Alitalia, zoals in het verleden werd verkozen, is niet realistisch", stelt Saccomanni dinsdag.

Alitalia werd vijf jaar geleden door de staat van de hand gedaan, toen het bedrijf zich al in financiele problemen bevond. Door de investering van Poste Italiane zou de Italiaanse staat eens te meer aandeelhouder worden van de luchtvaartmaatschappij, die gezien wordt als strategische activa voor het land.


- Door Serena Ruffoni, vertaald en bewerkt door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; elco.vangroningen@wsj.com

voda
0
Ja, mikken. Niet geschoten is altijd mis!!

Italië mikt op begrotingsevenwicht in 2016

Gepubliceerd op 15 okt 2013 om 08:15 | Views: 1.719

ROME (AFN) - De Italiaanse regering wil haar begrotingstekort in 2016 zo goed als uit de wereld hebben geholpen. Dat meldde de Amerikaanse krant The Wall Street Journal dinsdag op basis van een eerste versie van de Italiaanse begrotingsplannen voor volgend jaar.

Italië wil zijn tekort volgend jaar terugdringen tot 2,5 procent van het bruto binnenlands product (bbp). In 2015 moet het gat op de begroting worden gehalveerd, waarna in 2016 nog een tekort van minder dan 0,1 procent zou resteren. In 2013 komt het tekort van Italië naar verwachting nog iets hoger uit dan 3 procent van het bbp.

De begroting voor volgend jaar voorziet onder meer in een belastingverlaging voor middeninkomens en een belastingvoordeel voor bedrijven die werknemers in vaste dienst nemen. De belasting op winst uit vermogen gaat omhoog, terwijl er wordt gesneden in de uitgaven van de overheid aan gezondheidszorg. Gepensioneerden met een jaarinkomen van meer dan 100.000 euro gaan een extra belasting betalen, die direct ten goede komt aan de middelen voor de sociale voorzieningen.

Slechte leningen

De nieuwe plannen geven Italiaanse banken verder de mogelijkheid om slechte leningen in hoog tempo af te schrijven. Dit moet helpen om de positie van de Italiaanse bankensector te verbeteren, voordat de Europese Centrale Bank (ECB) het toezicht op de grootste banken op zich neemt.

Premier Letta bespreekt de begrotingsplannen later op de dag met zijn kabinet. Het Italiaanse parlement heeft tot het einde van dit jaar de tijd om de begroting goed te keuren.
s.lin
2
Protest tegen besparingen neemt toe in Portugal en Italië
20/10/13, 00u16
Tienduizenden betogers zijn zaterdag op straat gekomen in Portugal en Italië om te protesteren tegen nieuwe besparingen. .

Vijftig- tot zeventigduizend betogers - autoriteiten en vakbonden schatten de opkomst anders in - manifesteerden in Rome. "We protesteren tegen een besparingspolitiek die het land op zijn knieën brengt", zei Piero Bernocchi van onafhankelijke vakbond Cobas. Volgens hem heeft die politiek "niet zijn doel bereikt - het verminderen van de schuld - terwijl de politieke klasse zijn privileges behoudt".

Het Italiaanse parlement begon de analyse van de begroting 2014, waarin bespaard wordt op sociale voorzieningen.

Een honderdtal gemaskerde manifestanten stond oog in oog met de politie aan het Italiaanse ministerie van Financiën. Een vitrine van de bank Unicredit moest eraan geloven. Vijftien personen werden opgepakt en twee politieagenten raakten gewond, zegt de politie.

In Portugal trokken manifestanten over de bruggen van de twee grootste steden, Lissabon en Porto. De CGTP, de grootste vakbondscentrale van het land, die aanleunt bij de communistische partij, had daartoe opgeroepen.

In Porto trokken duizenden manifestanten te voet de Ponte do Infante over, die de twee oevers van de rivier Douro met elkaar verbindt. In Lissabon trokken actievoerders over de beroemde 25 aprilbrug, genoemd naar de revolutie die een eind maakte aan de dictatuur van António Salazar in 1974, in ongeveer 400 claxonnerende autobussen. De organisatie gaf geen schattingen over het aantal deelnemers.

In Portugal ging het om de eerste grote betogingen nadat een nieuw pakket besparingen dinsdag werd voorgesteld voor de begroting 2014. De maatregelen treffen vooral de koopkracht van ambtenaren en gepensioneerden.

Bron: AFP
voda
0
Orders Italiaanse industrie trekken aan

Gepubliceerd op 21 okt 2013 om 11:11 | Views: 1.571

ROME (AFN) - Italiaanse fabrieken hebben in augustus 2 procent meer orders ontvangen dan in de voorgaande maand. Dat meldde het Italiaanse statistiekbureau maandag.

In juli namen de orders nog met 0,5 procent af. Economen voorspelden voor augustus gemiddeld een toename met 0,5 procent. Ondanks de stijging op maandbasis kwamen er in augustus nog altijd 6,8 procent minder bestellingen binnen dan in augustus 2012.

De verkopen van de Italiaanse industrie stegen in augustus met 1 procent op maandbasis, na een afname met 0,8 procent in juli. Op jaarbasis daalden de verkopen met bijna 5 procent.
[verwijderd]
2
Vind niemand het vreemd dat je niks in de reguliere kranten zoals de Telebegraaf of in de media de NOS, P&W leest/hoort over de protesten in Portugal en Italie?

Tekenen van verval van de EU – Demonstraties

langleveeuropa.nl/2013/10/tekenen-van...

2.175 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... 105 106 107 108 109 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  +0,01  +0,00%  18:05
 Germany40^ 17.751,90 -0,10%
 BEL 20 3.826,58 +0,84%
 Europe50^ 4.919,39 +0,11%
 US30^ 38.013,46 +0,76%
 Nasd100^ 17.548,80 +0,25%
 US500^ 5.049,25 +0,59%
 Japan225^ 38.001,71 +0,68%
 Gold spot 2.377,01 +0,68%
 EUR/USD 1,0642 -0,27%
 WTI 82,08 -0,16%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +11,51%
JUST EAT TAKE... +5,71%
Air France-KLM +4,18%
FASTNED +3,00%
RANDSTAD NV +2,65%

Dalers

Pharming -9,63%
ASMI -6,10%
Avantium -6,01%
PostNL -5,84%
TomTom -3,31%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront