Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

AEX 400: ja of nee?

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

12 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 oktober 2013 15:56
    Dikke ja, gewoon vol long instappen en de winst komt vanzelf.

    Dat is juist de kunst van het beleggen, om bij maanden van stilstaande koersen gematigd te handelen en dan als je de grote beweging up ziet beginnen er vol in gaan.
    Dan moet je wel vertrouwen hebben dat het gebeurt, en nooit denken dat je al 5 aex punten hebt gemist en dus niet meer kan meedoen. In april-mei steeg hij van 340 naar 372 in een rechte lijn, had je toen op 350 gedacht ´al 10 punten gestegen, tijd om puts te kopen´ dan had je de kans gemist.
  2. deschaker 24 oktober 2013 16:56
    400 wordt binnengehaald als sinterklaas cadeautje. Nooit zo makkelijk geweest als er nieuws is, maakt niet uit hoe goed of hoe slecht we gaan altijd omhoog. Niemand snapt dit.. Ik denk in 1 streep naar de 430 in maart om vervolgens te zakken tot onder de 400 en dan in een streep naar de 500 :) het sinterklaas cadeautje van 2014 zeg maar..
  3. asmo26 24 oktober 2013 22:49
    Ik denk dat het begin van komend jaar wel weer in teken zal staan van de weer naderende debt ceiling. Dit zal denk ik wel weer een goede correctie veroorzaken. Ik denk dat het pas echt heftig gaat worden eind volgend jaar als de verkiezingen in de VS gaan opspelen in de media. Aangezien de huidige president dan niet meer verder mag en er geen opvolger klaar staat die geschikt is.
  4. Belegde boterham 24 oktober 2013 23:06
    Ach asmo, ik beleg al heel wat jaren en elke dip is mooi (tot op heden) als koopmoment ;)

    Koop als het bloed door de straten giert (vrij vertaald naar Warren Buffet) die een giga positie nam in een US bank ten tijde van de crisis en mede die bank overeind heeft gehouden en zich nu een dollar lacht.. Niet dat ik in die positie verkeer, maar klein beginnen he
  5. graantje 24 oktober 2013 23:41
    Ik denk boven 400. Als we onze Bas Bas als navigator blijven volgen lijkt me dat evident ;-)
    Zelf denk ik dat in november een dip(je) niet valt uit te sluiten aangezien veel beleggers momenteel wat nerveus op hun stoel aan het schuifelen zijn (winsten veilig stellen of blijven zitten?) Maar als het economisch herstelklimaat niet tegenzit kunnen we in december gemakkelijk door de 400 gaan en begin 2014 zelfs richting 417 gaan.
    Lastig wordt het als de 'tapering' gestalte gaat krijgen (maart/april 2014?). Dan wordt het een strijd tussen (hopelijk) krachtige nieuwe economische signalen en de angst voor de gevolgen van de monetaire verkrapping, of beter gezegd het terugdraaien van de (immense) verruiming. Een stevige correctie ligt dan wel voor de hand...
12 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links