Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Beurscompetitie 2013

5.438 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 ... 268 269 270 271 272 » | Laatste
hirshi
0
Jonas,

Je porto oogt een beetje conservatief en steeds dezelfde aandelen zie ik jaar na jaar terug. Het accent ligt erg op de competenties van het management.
Mijn benadering is eerder koersgericht en ik wil me niet beperken tot Nl fondsen.

In de VS heb ik de opmars meegemaakt, in Europa ook, maar nu denk ik alweer aan terugkeer naar emerging markets. De cyclus voltrekt zich tot nu toe volgens mijn verwachtingen.

Voorlopig wil ik van de zon genieten. In dagelijks handelen zoals ik jaren gedaan heb, heb ik geen zin meer.

Wel vind ik avontuur belangrijk en ga ik graag op ontdekkingstocht rond de wereld. Vooral via funds, waarvan ik er 11 in porto heb.

Ook jij vindt avontuur belangrijk, maar ik vind dat niet terug in de keuzes van je aandelen.
Het hangt er natuurlijk wel vanaf of je je geïnvesteerde kapitaal later ergens voor nodig hebt.
Dat erken ik.

Groet.
[verwijderd]
0

Flosz klinkt nog goed ook. Schandalig eigenlijk dat U.S. bondgenoot is van dat achterlijke Saudi!

Wij zullen er weinig aan kunnen doen, denk ik. Af en toe is dat de ergernis. je zou wel willen, maar het heeft nauwelijks zin.

Mogelijk heeft zoiets als die jongen hier doet wat meer zin.

Groet, Jonas
hirshi
0
quote:

marique schreef op 28 oktober 2013 11:57:

[...]

Als geld verplaatst wordt van de portemonnee van de aandeelhouder naar de kas van de onderneming of omgekeerd, blijft de aandeelhouder, zuiver theoretisch geredeneerd, even rijk of arm. Dus er zou, weer theoretisch gezien, voor de aandeelhouder geen verschil moeten zijn tussen dividend uitkeren, aandeleninkoop of emissie.

De praktijk is anders.
Dividend wordt als positief ervaren, over aandeleninkoop zijn de meningen verdeeld en emissies staan in een kwaad daglicht.

Dat verschil in opvatting is wel verklaarbaar.
Dividend kan alleen worden uitgekeerd als de onderneming voldoende winstgevend is. Dus een positief signaal.
Aandeleninkoop kan alleen als de kas overvol is. Dat is ook een positief signaal. Maar dan is meestal ook de koers hoog. En dan is aandeleninkoop eigenlijk een beetje geld over de balk smijten.
Een emissie is het omgekeerde van aandeleninkoop en/of dividenduitkering.

Fraai voorbeeld van foutief aandeleninkoop was bijvoorbeeld ING dat miljarden 'uitdeelde' via aandeleninkoop en korte tijd later via een emissie weer geld moest ophalen. En KPN voerde jarenlang een verkeerd beleid van niet investeren en wel 'geld terug naar de aandeelhouder'.

Ter verdediging van ING e.a. kun je stellen dat grootaandeelhouders vaak zeer kortzichtig zijn. Die dwingen aandeleninkoop af waardoor een onderneming in geldnood komt als het economisch tij plotseling tegen zit.

Marique,

Met de start van je redenering kan ik het niet eens zijn.
Zuiver theoretisch geredeneerd is er wel een verschil of het geld in je portemonnee blijft of naar de kas van de onderneming gaat.
Het geld dat in je portemonnee blijft loopt niet hetzelfde risico als het geld in de kas van een (noodlijdende) onderneming.

Aandeleninkoop en emissies zie ik niet als kastransactie maar eerder als een wijziging in de eigendomsverhoudingen. Dat verklaart ook het verschil van appreciatie. Waar ik op doel is het effect van verwatering en het tegenovergestelde.

Ik maak dus een onderscheid tussen contant dividend en gebeurtenissen die de eigendomsverhoudingen wijzigen.

Wat je stelt over foutief beleid ten aanzien van inkoop en emissie van ING en KPN is herkenbaar. Overigens was de kritiek van Carlos Slim niet gericht op aandeleninkoop maar op het dividendbeleid.

Goed trouwens dat er nu een Franse partij (Orange) geïnteresseerd is in KPN. Grote kans dat Slim nu wel een hoger bod wil gaan uitbrengen, maar dat terzijde. Mijn stukken houd ik stevig vast want het is een continuing story die vroeg of laat gunstig uitpakt, schat ik in.

Groet.


[verwijderd]
0

Hirsch, ik ben niet zo wild. Handel weinig. Vandaag wel nog een paar 2005 calls E 8 SBM erbij genomen, want hij stond wat laag. Voor de rest een en al saaiheid bij Jonas. Soms zit ik erbovenop en soms laat ik het maar lopen. Ook al weer saai!

Eigenlijk begrijp ik uit je reactie dat je na de uitnodiging van Coldplay om met suggesties te komen voor de BC-inrichting voor volgend jaar wel die internationale aandelen erbij wilt hebben.

Groet, Jonas
hirshi
0
quote:

jonas schreef op 28 oktober 2013 17:11:

Hirsch, ik ben niet zo wild. Handel weinig. Vandaag wel nog een 2005 call E 8 SBM erbij genomen, want hij stond wat laag. Voor de rest een en al saaiheid bij Jonas. Soms zit ik erbovenop en soms laat ik het maar lopen. Ook al weer saai!

Eigenlijk begrijp ik uit je reactie dat je na de uitnodiging van Coldplay om met suggesties te komen voor de BC-inrichting voor volgend jaar wel die internationale aandelen erbij wilt hebben.

Groet, Jonas
Jonas,

Je doet meer dan ik. Aan opties heb ik flink wat langlopende ING time-spreads en die laat ik rustig rijpen. Verder 11 funds op basis van resultaatonderzoek, veel prefs Rolinco en die van Pépé Value8. Goed voor 6-7%. Aandelen Arcelor, Corbion (die ik bestens aangeboden heb in de Dutch option) HES, KPN, Source Group en Thinks ETF's op de AEX. Veel op de plank in 3-D tech. Echt speculatief en dat is spannend.

Klapper dit jaar was voor mij de handel in Robeco Private Equity waaraan ik super verdiend heb.

Je gaat naar Maleisie en Thailand begrijp ik.
Goede keuze.
Ik woon semi permanent aan de Costa Blanca, maar in het voorjaar ga ik naar Havana en in de zomer naar New York.

Groetjes.

[verwijderd]
0

Hirsch mogelijk kan je een paar goedkope Havanna's voor mij te pakken krijgen?

Over jouw keuzes moet ik nog eens nadenken. Duidelijk is wel als Coldplay en Marique dit soort beleggers extremisme gaan beoefenen het er met de BC anders uit gaat zien.

Eerst maar eens de reactie van Marique afwachten. Mijn voorkeur is dus gespitste competities en als het behapbaar is uitbreiding naar 10 aandelen.

Heeft de rest andere voorkeuren en doen ze het anders dan ook goed.

Groet,Jonas
voda
0
[verwijderd]
1
Virtueel b&h klassement Lijst 1 ma 28 okt

Mintzkov is uitgelopen op zijn achtervolgers. marique zakt naar 10.
Bijlage:
[verwijderd]
0

Voda die koploper met 50% winst Harry Snel heeft zijn slag geslagen met USG oogt het. Gaat het weer 50% terug dan gaat Harry naar lijst 2.
Zo simpel is het eigenlijk. Een aantal medebeleggers zoals Witte horen trouwens niet op lijst 2, maar ja.

Groet,Jonas
hirshi
0
Jonas,

Op het vliegveld José Marti zijn Cohiba's, Monte Cristo's, Churchills, Romeo Y Julietta, Moncada en alle soorten Vitólas te koop. Niet goedkoop, maar minder duur dan in Nl en ook in de fabrieken in Cuba.
Laat maar weten. Ik schiet niets voor. Als je goedkope Havana's wil moet ik je teleurstellen. Havana's zijn niet goedkoop.

Wat die competitie betreft. Ik doe niet mee.
Ooit heb ik exact de AEX-stand per einde jaar voorspeld. De hoofdprijs was 5 aandelen Elsevier. Toen ik ze naar de bank bracht had ik zoveel kosten dat ik nauwelijks iets overhield.

Groet.


[verwijderd]
6
[verwijderd]
4
Wisselrendement actieve wisselaars ma 28 okt

TWR een weinig gezakt naar gem 1,78%. Weinig veranderingen in de totaalposities. In K4 staat Isaandie op 1, Bloom stoomt op naar 2 door docd en sligr en Harry snelt naar 3.
Bijlage:
voda
1
quote:

Coldplay schreef op 28 oktober 2013 17:55:

TR Lijst 1 ma 28 okt

Jonas houdt stand. Vlok zakt. Begb naar lijst 1.
Van plaats 7 naar 6 door het USG effect. Yess! :-)

Coldplay, wederom dank voor je werk.
harrysnel
1
quote:

jonas schreef op 28 oktober 2013 17:53:

Voda die koploper met 50% winst Harry Snel heeft zijn slag geslagen met USG oogt het. Gaat het weer 50% terug dan gaat Harry naar lijst 2.
Zo simpel is het eigenlijk. Een aantal medebeleggers zoals Witte horen trouwens niet op lijst 2, maar ja.

Groet,Jonas

Beste Jonas,

Heb geen USG dus daar ligt het niet aan. Zie mezelf ook niet zo snel zakken naar lijst 2. Ben wel groentje in de BC beurscompetitie maar gepokt en gemazeld in real life;). Het is wellicht niet interessant en ook niet controleerbaar maar afgelopen 2 jaar zou ik met mijn "echte portefeuille" 1e en 6e geworden zijn in deze competitie. Niet vergelijkbaar; ik beleg uiteraard in meer dan 5 fondsen en dan vooral ook in de kleinere fondsen en farma/biotech (vnl VS).

Ohne Gewahr heeft wellicht wat geforceerd met zijn 5wissels en "het gevaar" Mintzkov wordt steeds concreter:)

Dank Coldplay/Marique voor de updates.
[verwijderd]
0

Harry, ik dacht op 1 van die wisselaarslijsten te hebben gezien met 2 keer USG. Heb nog eens gekeken en dat klopt dus helemaal niet. Hoop maar dat ik aan vervroegde dementie ofzo lijdt, want ik begrijp er zelf niets van dat ik dat ergens zag terwijl het er niet was.

Enfin je heb wel een prachtresultaat. Mijn complimenten ,hoor Wat is het geheim van de smid? Het zijn Peter's eigen woorden. Wisselen kunnen we toch niet meer. Biotech? Moeilijk zaakje voor mij. Ja Crucellwinst gemaakt, maar dat was een benadering van mij over de boord zo van die grootaandeelhouders zal de hele zaak wel binnenhalen.

Mintzkov moet je inderdaad in de gaten houden. Dat is een zuinige Zeeuw die zit te loeren op de pot!

Groet, Jonas
Mintzkov
1
@Jonas,

Er lijkt niets mis met je geheugen. Ik verloochen mijn afkomst als Zeeuw zeker niet, maar na nu bijna 20 jaar wonend in Brabant heb ik wel een evenwichtig gemiddelde te pakken...

Ik heb de ambitie om nu ook voor de eindzege te gaan, maar de concurrentie is niet misselijk. Heb nu alle aandelen in de plus, maar de dubbel KPN kan mij bovenaan zetten of op lijst 2 doen eindigen.

Hulde aan Coldplay en Marique die van zo'n simpel spelletje een trending topic op IEX weten te maken. De DD waar we zo aan gesleurd hebben om het in stand te houden is om zeep, maar dit draadje leeft !

grt Mintzkov

NB ik zie ook regelmatig linkjes naar muziek, mag ik deze toevoegen ?

www.youtube.com/watch?v=zfAYh3rIie4

Met name vanwege het schouwspel!
5.438 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 230 231 232 233 234 235 236 237 238 239 240 ... 268 269 270 271 272 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
865,36  0,00  0,00%  18 apr
 Germany40^ 17.751,90 -0,48%
 BEL 20 3.826,58 0,00%
 Europe50^ 4.877,47 -1,20%
 US30^ 38.013,46 0,00%
 Nasd100^ 17.548,80 0,00%
 US500^ 5.049,25 0,00%
 Japan225^ 38.001,71 0,00%
 Gold spot 2.382,07 +0,11%
 EUR/USD 1,0631 -0,12%
 WTI 83,73 +2,01%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront