Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Afrika komt eraan!

27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
deef-
0
Zie ook:
www.youtube.com/watch?v=e9ugLHWNXU0
www.youtube.com/watch?v=2OCaygYoyeg

Naar aanleiding van onder andere deze informatie ben ik voor de lange termijn eens op zoek gegaan naar liquide trackers in of op afrika gericht. Is niet veel te vinden, moet ik zeggen, en al helemaal niet veel met focus op Sub-Saharisch Afrika.

www.bloomberg.com/quote/PAF:FP

Suggesties? Ervaringen?
Da Freeze
1
Afrika, al 20 jaar het beloofde continent voor beleggers. Zoek maar eens op google, het was niks, het is niks en de vraag is of het ooit wat zal worden.
nhp22
1
Of zijn we al te laat? hoogste punt in 2010 en daarna een behoorlijke opstand en een behoorlijke daling.

www.marketwatch.com/investing/index/e...

De vraag is dus, waar wil je investeren? De landen aan de middellandse zee zijn politiek niet heel stabiel. De wisselkoersrisico´s zijn (voor de kleine belegger) lastig af te dekken, als je dat wil. Kenya dan maar? Kijk maar even naar het volgende plaatje. I rest my case.

en.wikipedia.org/wiki/File:Kenya%27s_...
nce.png

Zuid-Afrika? Waar wil je in investeren? Mijnbouw? Ook daar zijn betere alternatieven voor in de rest van de wereld. Halffabricaten? India en China hebben alternatieven.

Afrika om te beleggen. Nee.
deef-
0
Volgens de experts in bovengenoemde filmpjes moet je in sub saharisch afrika zijn. Er worden een aantal redenen genoemd, waaronder de lage gemiddelde leeftijd tov Europa, US en Japan. Daarnaast wordt er gerefereerd aan opvallend goede ontwikkelingen het laatste jaar.

Zelf heb ik er niet genoeg verstand van en tijd voor om een echt onderbouwde mening te vormen.
ycdtosay
0
Goede ETFs heb ik voor Afrika nooit gevonden, de aandelenmarkt daar is (nog) niet geschikt voor een etf benadering. Ik heb wat in het Robeco Afrika fonds, vrij beweeglijk maar ze doen het niet slecht naar mijn idee.
Grt, Willem
Da Freeze
0
RBS heeft ook een Africa Commodities certificaat. Wellicht is dat interessant in je portefeuille. Is verhandelbaar via Binck.
markets.rbs.nl/NL/Showpage.aspx?pageI...
[verwijderd]
0
Afrika is toekomst omdat er veel Chinees geld heen vloeit. Met welke gedachte dat gebeurt weet ik niet, heb ook geen idee wat de Afrikaanse landen voor tegenprestatie moeten leveren. Het is allemaal vrij vers en nieuw voor mij,las het een aantal maanden terug ergens in een klein bericht. Ti's blijven hangen en ben er over gaan lezen. Uitputting van de energiebronnen in de toekomst zal er wellicht mee te maken hebben. Ben benieuwd wanneer de Afrikaanse kinderen Chinese les krijgen, in Italie is het voort zo ver dat in bepaalde industriegebieden er alleen nog Chinees op de voorgevels van de panden staan.

Ik ga weer aan d'n arbeid, dat is hele andere koek. Geloof niet dat de mensen hier begrijpen wat dat inhoudt:-)
flosz
0
quote:

Vlokkenfeest schreef op 18 november 2013 12:16:

Afrika is toekomst omdat er veel Chinees geld heen vloeit. Met welke gedachte dat gebeurt weet ik niet
Ik ga weer aan d'n arbeid, dat is hele andere koek. Geloof niet dat de mensen hier begrijpen wat dat inhoudt:-)
China de nieuwe slavendrijver in Afrika
www.namibian.com.na/indexx.php?id=613...

How China has created a new slave empire in Africa
www.dailymail.co.uk/news/article-1063...
deef-
0
Naast China zijn zo'n beetje alle westerse landen bezig om resources en opdrachten in Afrika te scoren, vaak onder de noemer ontwikkelingshulp.

Bedankt voor alle tips.
[verwijderd]
0
Das ook nieuw voor mij, dacht alleen dat China en Duitsland aan het investeren waren. Nooit beter geweten dat het slechts die twee landen waren. Ik heb geen oog voor de belangen in Afrika, geen idee wat dat continent, behalve de zonkracht, zo bijzonder maakt. Werkelijk niet.
[verwijderd]
0
China was volgens mij het eerst in Afrika. Daarnaast heb ik er wel vertrouwen in dat het land slagkracht heeft. Ze raken op zakelijk vlak steeds meer in de buurt van westerse normen en waarden. Er mag dan slavernij zijn, Nederland was het land dat de slavernij het langst officieel in ere liet en bovendien nog immer trots is op zwarte piet.
Da Freeze
0
quote:

Vlokkenfeest schreef op 18 november 2013 14:33:

China was volgens mij het eerst in Afrika. Daarnaast heb ik er wel vertrouwen in dat het land slagkracht heeft. Ze raken op zakelijk vlak steeds meer in de buurt van westerse normen en waarden. Er mag dan slavernij zijn, Nederland was het land dat de slavernij het langst officieel in ere liet en bovendien nog immer trots is op zwarte piet.
Als ik in de geschiedenisboeken kijk, was heel koloniserend Europa al in Afrika. In 200 jaar tijd heeft geen enkel land er iets van kunnen maken. Nu kom China langs op hetzelfde niveau als Europa 200 jaar geleden deed. Je ziet nu al wat voor reputatie China aan het opbouwen is. Dat kan niet lang goed gaan. De Afrikanen keuren het niet goed, het Westen zal het uiteindelijk ook niet goedkeuren.

Ik heb het idee dat de stammencultuur die al eeuwenlang in Afrika heerst, ervoor zorgt dat er nooit een staatseenheid zal komen. Zelfs Shaka Zulu is het niet gelukt. Hij kreeg wel eenheid binnen de stammen (lees: alliantie), maar nooit een staat.
[verwijderd]
0
Ik heb onvoldoende historische kennis om exact te weten hoe de Afrikaanse geschiedenis in elkar zit.
Het zou kunnen dat je gelijk hebt, dat bestrijd ik niet. Voordat ik hier onjuiste stellingen poneer en of betrek, wil ik graag weten hoe "dramatisch" de behandeling van de Chinezen is tov de Afrikanen. Dat valt volgens mij wel mee. En een beetje drama past toch gewoon bij de huidige tijd en bij de Chinezen? Ik hou er wel van. Je moet eens weten wat voor voorstelling Chinese masseuses opvoeren in vooral het laatste deel van de voorstelling:-).

Het staat verder natuurlijk buitenkijf dat Afrika alleen maar blij kan zijn en ook is met de belangstelling van buitenlandse investeerders. Vooral central Afrika gaat er vet op vooruit.
Da Freeze
0
quote:

Vlokkenfeest schreef op 18 november 2013 16:09:

Voordat ik hier onjuiste stellingen poneer en of betrek, wil ik graag weten hoe "dramatisch" de behandeling van de Chinezen is tov de Afrikanen. Dat valt volgens mij wel mee.
Ik vermoed dat jij de linkjes van flosz niet hebt bekeken. Dit lijkt aardig op de behandeling van arbeidsimmigranten in een land als Qatar.

Ow, een goede tip om iets over de geschiedenis van Afrika te leren is de oude jaren 80 serie Shaka Zulu. Hij smeedde alle stammen (met geweld) samen om te strijden tegen de Engelse kolonisten.
[verwijderd]
0
Dat klopt, niet gelezen. Ik moet ook tussendoor sturen, laden, lossen, blij zijn, gehaktballen eten, lezen, handelen. Vanavond om een uur of acht/ half neger heb ik meer tijd.
deef-
0
De chinezen doen het tenminste niet onder de dekmantel van "hulp", zoals wij (en de VS) doen. Anyway, ik heb als hedge, voor de lol en omdat ik afga op de mening van zogenaamde "experts" een plukje van het volgende aan mijn portefeuille toegevoegd.

www.bloomberg.com/quote/PAF:FP

Gekocht voor 7,78 dus 1,5% in de plus na aftrek transactie kosten. Ik ben benieuwd.
[verwijderd]
0
Heb inmiddels de links bekeken. De Afrikanen moeten eerst zichzelf bewijzen alvorens ze recht hebben op een beetje welvaart. Dat hebben ze in de afgelopen twintig jaar niet gedaan. Als de chinezen dat nu met harde hand wel voor elkaar krijgen, dan is daar toch niks mis mee?
izdp
1
Zo vlok, van niets weten, na het volgen van de links tot dit oordeel?
Tijd dat je eens wat ritjes daar doet.
Ik weet zeker dat je dan verhaalt ipv zoals nu alleen maar dom uitkraamt.
[verwijderd]
0
quote:

izdp schreef op 18 november 2013 23:03:

Zo vlok, van niets weten, na het volgen van de links tot dit oordeel?
Tijd dat je eens wat ritjes daar doet.
Ik weet zeker dat je dan verhaalt ipv zoals nu alleen maar dom uitkraamt.

Dom uitkramen door de pseudo woordkunstenaar.
27 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,66%
 US30^ 37.851,00 -0,43%
 Nasd100^ 17.004,48 -3,10%
 US500^ 4.960,72 -1,75%
 Japan225^ 37.028,48 -2,56%
 Gold spot 2.390,49 +0,47%
 EUR/USD 1,0657 +0,13%
 WTI 82,10 +0,02%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront