ASML « Terug naar discussie overzicht

ASML 2013

415 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

TAisOnzin schreef op 16 oktober 2013 06:02:

Pay day asml gaat naar de klote vandaag
Ga maar een eind fietsen, zou ik zeggen. Heb nog altijd spijt dat ik geen ASML-aandelen meer heb sinds ik ze ik de regionen € 30,00-€ 35,00 van de hand heb gedaan.
Circle123
0
Nette resultaten. Verwacht wel een min bij opening, maar meer door de US dan door deze resultaten.
Toptrader
1
Resultaten zijn inderdaad als verwacht. Ik kan alleen die waardering van zo'n 35 maal de winst 2013 niet meer aantrekkelijk vinden. Vond ook de omzet outlook van Intel (13,2-14mrd met verwachting 14mrd) tegenvallen. Dat is geen goed nieuws voor ASML.
StandaardVerlies
0
[verwijderd]
0
Analisten zijn teleurgesteld over het uitblijven van positief nieuws over EUV. Wel grappig dat Rabo het advies houden geeft met een koersdoel van €60. Het gemiddelde koersdoel van onderstaande drie analisten is overigens €72,66.

Guidance ASML geeft vertrouwen, cijfers prima - Market Talk

Het feit dat ASML (ASML.AE) nu al een guidance kan geven voor de eerste helft van 2014 zegt dat de chipmachinefabrikant een goede vraag ziet en een duidelijk zicht heeft op de planning, zegt analist Jos Versteeg van Theodoor Gilissen Bankiers. "Normaal doen ze dit nooit. Ik vind dit heel indicatief", zegt de analist. Over de cijfers over het afgelopen kwartaal is hij 'erg tevreden'. Vooral de orderinstroom was sterk. ASML kreeg orders voor 51 systemen, wat een waarde van EUR1,415 miljard vertegenwoordigt, waar Versteeg uitging van zo'n 45 systemen. De omzet en winst over het derde kwartaal waren conform de verwachtingen. De brutomarge van 40,3% is 'mooi', vindt de analist. De ontwikkeling van de nieuwe EUV-technologie verraste niet en oogt in orde. TGB heeft voor ASML een aanbevolen-advies met een koersdoel van EUR85.

Sterke outlook ASML, EUV-voortgang lijkt beperkt - Market Talk

De resultaten van ASML (ASML.AE) over het derde kwartaal waren conform de verwachting, maar de orderinstroom was met EUR1,4 miljard hoger dan voorzien, zegt Philip Scholte van Rabobank. Dat leidt tot een sterker dan verwachte outlook voor het vierde kwartaal van 2013 en de eerste helft van volgend jaar, zegt de analist. Wat betreft EUV is er geen echte update, behalve de herhaling van eerdere doelstellingen, merkt hij verder op. "Er zijn geen statements over de kracht van de lichtbron... Merk op dat er gedurende het tweede kwartaal ook al twijfels waren over de voortgang van EUV", zegt Scholte. Daarnaast verwacht ASML nu nog maar e e n EUV-systeem als omzet te boeken in 2013, terwijl dat er eerder drie waren, en voorziet het bedrijf geen winstbijdrage van zijn eerste machines, vervolgt de Rabo-analist. "Dit alles laat zien dat ASML worstelt om EUV te laten draaien en dat de kosten nog steeds stijgen", zegt hij. Rabo hanteert voor ASML een hold-advies met een koersdoel van EUR60.

Cijfers ASML conform verwachting, maar vragen blijven - Market Talk

De kwartaalresultaten van ASML komen globaal overeen met de verwachtingen en de guidance voor het eerste halfjaar van volgend jaar stelt gerust, vindt ING. De belangrijkste vraag waar analist Marc Zwartsenburg echter mee blijft zitten, is waarom er een vertraging is in de verscheping van EUV-machines. Waar ASML eerder uitging van vijf machines in 2013, zijn dat er nu nog drie, aldus de analist. Ook vraagt hij zich af waarom er geen update is over de kracht van de lichtbron, hoewel ASML wel de doelstelling herhaalt om in 2014 70 wafers per uur te kunnen produceren, wat verband houdt met de lichtbron. ING hanteert voor ASML een hold-advies met een koersdoel van EUR73.
[verwijderd]
0
Erg mooie vooruitzichten, niet alleen voor het 4e kwartaal, maar ook voor 2014. Dat gaat een topjaar worden voor ASML.
[verwijderd]
0
STAMFORD (AFN) - Dit jaar zullen er wereldwijd 184 miljoen tablets worden verscheept, een toename van 42,7 procent ten opzichte van 2012. Dat voorspelde marktonderzoeker Gartner maandag
[verwijderd]
0
Derde kwartaal Samsung winstgevender dan ooit
25 oktober 2013 www.gsminfo.nl/blog/nieuws/5667/derde...

Samsung zet opnieuw indrukwekkende kwartaalcijfers neer. Het bedrijf heeft weer meer winst gemaakt dan vorig kwartaal. De telefoondivisie was deels verantwoordelijk voor het succesvolle kwartaal.
Samsung (Electronics) blijft maar goede cijfers neerzetten. Het technologiebedrijf uit Zuid-Korea heeft zijn cijfers voor het derde kwartaal van 2013 gepresenteerd. Die cijfers logen er niet om: Samsung heeft ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar zo'n 26% meer winst gemaakt. Dat zijn natuurlijk indrukwekkende cijfers, maar als je ze in context plaatst wordt het allemaal nog mooier. De totale winst bedroeg namelijk 9.56 miljard dollar. U leest het goed: winst.
Samsung en Microsoft hebben in de laatste week van oktober uitstekende resultaten laten zien. ASML is een belangrijke leverancier voor deze twee multinationals. Bovendien participeren beide bedrijven in ASML om de toekomstige ontwikkelingen extra te kunnen faciliteren voor ASML.
Kortom: uitstekend bedrijvennieuws voor onze Nederlandse oogappel!
[verwijderd]
0
En weer wat cijfers van een branchegenoot:
ASM International heeft in het derde kwartaal beter gepresteerd dan verwacht en heeft goede vooruitzichten voor de laatste maanden van het jaar. Dat stelden analisten vrijdag in een reactie op de kwartaalcijfers van het bedrijf.
Vooral de front-endactiviteiten van ASMI bevielen de analisten
Ook analist Edwin de Jong van SNS Securities wees op goede vooruitzichten voor de toeleverancier aan de chipindustrie. Het aandeel ASMI noteerde vrijdag 1 november rond 16.15 uur 3,6 procent in de plus op 25,20 euro.
voda
0
Trendwatcher ziet beleggingskansen voor 2014

WOENSDAG 20 NOVEMBER 2013, 15:55 uur | 711 keer gelezen

AMSTERDAM (Belegger.nl) – In 2014 zijn er beleggingskansen in verschillende sectoren. Zo zijn er kansen in de Bio-based economy, IT- en de voedselsector.

Zo stelt trendwatcher Adjiedj Bakas, eigenaar van Trend Office Bakas, in het programma Geldzaken van 7 Ditches.

Bakas ziet veel groeimogelijkheden voor de IT-industrie in 2014. ‘Data warehouses gaan groeien, en mensen met kennis zijn nodig om dat te beveiligen, tegen hacken bijvoorbeeld. Bedrijven zoals ASML, die zeggen dat ze een tekort aan technische mensen hebben, blijven interessant voor beleggers door de groeimogelijkheden in de sector’, zo stelt hij.

Bio based economy

De bio-base economy gaat ook hard groeien, zo stelt Bakas. ‘Bij deze industrie worden plastics, die we nodig hebben voor bijvoorbeeld een telefoon, uit plantjes en bacteriën gehaald. Die stoffen groeien gewoon bij de boer. Volgens het ministerie van economische zaken levert deze industrie de komende tien jaar 250.000 banen op. Bedrijven zoals DSM en het Duitse BASF gaan hier in mee en bieden aantrekkelijke beleggingsmogelijkheden.’

Voedsel

Bakas denkt dat de voedselindustrie ook gaat groeien. Hij stelt: ‘De wereldbevolking gaat alleen maar groeien, en de vraag naar voedsel zal ook steeds maar toenemen. Er komt een niche van biologische producten, voor mensen die daar extra voor willen betalen. Dan is er ook een industriële productie, voor de massa.’

Niet alleen de wereldbevolking groeit. Ook de aanvoerlijnen om de voedselproductie heen maken groeien mee, volgens Bakas. ‘Nederlandse bedrijven helpen Chinezen bijvoorbeeld de varkensslacht te industrialiseren, dat gebeurd nu vaak met de hand. Omdat de helft van de varkenspopulatie ter wereld in China is, zijn dit soort familie- maar ook beursgenoteerde bedrijven in Nederland, interessant om in te beleggen, vanwege de export en groeimogelijkheden.’

Big Data

Naast trends voor beleggers ziet Bakas ook trends voor ondernemers om op in te spelen. ‘Big data biedt voor ondernemers mogelijkheden, zolang de consument daar nog lol aan heeft. Door het analyseren van big data kunnen bedrijven achterhalen wat de latente behoeften van klanten zijn. Consumenten gaan in de toekomst handelen in het inleveren van stukjes privacy in ruil voor kortingen en cadeautjes bijvoorbeeld’, zo stelt Bakas.

Ondernemers gaan elkaar meer geld lenen, peer two peer banking heet dat. Dat kan rechtstreeks, of via de bank, om die als adviseur te gebruiken. ‘Groepen beleggers komen vaker bij elkaar om in een start up te investeren, de bank kan daarbij als adviseur dienen. Steeds meer bedrijven hebben een eigen bankvergunning. Google bijvoorbeeld en IKEA. De bank van IKEA moet komend jaar naar Nederland komen’, zo stelt Bakas.

Meer kansen? Klik hier voor de themapagina Beurstips & Handelskansen.

Door Foppe Lycklama à Nijeholt

www.belegger.nl/nieuws/2642744/trendw...
voda
0
Turbo long op ASML kopen en DSM verkopen

VRIJDAG 22 NOVEMBER 2013, 15:01 uur | 280 keer gelezen

AMSTERDAM (Belegger.nl) – Onze Kopen of Verkopen-portefeuille staat deze week op een bescheiden plus van 0,3 procent. John Beijer van Beursfoon is te gast en hij besluit een turbo long op ASML te kopen en DSM te verkopen.

Stond de portefeuille vorige week nog op break-even, deze week zien we een winst van rond de 0,3 procent. De AEX doet het nog altijd prima met een plus van bijna 16 procent ten opzichte van het begin van dit jaar.

Voor het huidige portefeuilleoverzicht klikt u op de afbeelding links. We zien dat DSM met 9 procent de grootste plus laat zien. Ook ArcelorMittal boekt een mooie winst van bijna 8 procent.

Verzilveren

John Beijer van Beursfoon is deze week onze gast. Hij besluit de winst van DSM te verzilveren. Daarmee is er ruimte voor een nieuwe aankoop. John gaat voor een turbo long op ASML. Benieuwd waarom? Bekijk dan hieronder de video.

www.belegger.nl/nieuws/2642860/turbo-...
voda
0
3 Nederlandse floppers in 2014’

VRIJDAG 13 DECEMBER 2013, 12:55 uur | 2677 keer gelezen

De beurzen hebben het in 2013 erg goed gedaan, maar in 2014 kan er best wat meer turbulentie ontstaan. ASML, Randstad en Ballast Nedam zijn het meest kwetsbaar.


Dit stelt Leon Hillen van Vermogensvisie in gesprek met Belegger.nl.

De beursexpert verwacht wat meer turbulentie op de beurzen en sluit ook een wat grotere correctie niet uit. ASML is in dat geval een aandeel dat extra harde klappen kan krijgen: ‘ASML is wat te veel op de muziek vooruitgelopen. De koers heeft erg sterk gepresteerd in de afgelopen jaren en nu wordt het aandeel geprijsd alsof we opereren in een sterk aantrekkend economisch klimaat. En dat is niet zo. Bij een kleine hapering van de resultaten, kan dit aandeel hard worden afgestraft.

Randstad

Ook voor Randstad geldt eenzelfde soort scenario: ‘Randstad wordt nu vrij hoog gewaardeerd en het is natuurlijk geen goed nieuws dat de CEO de afgelopen tijd aandelen heeft verkocht. Dat is natuurlijk geen positief signaal en moet je in mijn optiek alert zijn.'

Zwakke balans

Een andere flopper voor 2014 is Ballast Nedam. ‘Dit is natuurlijk een wat kleiner bedrijf en is de laatste tijd wat negatief in het nieuws gekomen, bijvoorbeeld door de desinvestering bij de A15 in Rotterdam. Dit is een miljoenentegenvaller, en Ballast Nedam heeft al een zwakke balans. Ik denk daarom dat er een situatie gaat ontstaan waarin banken zich met het bedrijf gaan bemoeien en Ballast Nedam een emissie moet gaan plaatsen in 2014. Het zou positiever zijn als het bedrijf een onderdeel verkoopt. De balans is nu in ieder geval te zwak om verder te gaan.’
415 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 16 17 18 19 20 21 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 14:22
Koers 903,000
Verschil -7,900 (-0,87%)
Hoog 905,800
Laag 891,000
Volume 198.517
Volume gemiddeld 574.134
Volume gisteren 606.551

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront