AkzoNobel « Terug naar discussie overzicht

Akzo Nobel draadje 2013

80 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
voda
0
Akzo Nobel joint venture past in uitbreiding markten - Market Talk


AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel (AKZA.AE) doet met de nieuwe joint venture in Oman een volgende stap in de uitbreiding van zijn geografische aanwezigheid en activiteiten in opkomende markten, zegt Wim Hoste van KBC Securities. De KBC-analist schat in dat de financiele impact van de deal erg klein zal zijn. Hij handhaaft het accumulate-advies bij een koersdoel van EUR57,00. Omstreeks 10.00 uur noteert het aandeel 0,1% lager op EUR53,31, terwijl de AEX met 0,4% daalt. (BTK)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
AkzoNobel stapt in joint venture in Oman


AMSTERDAM (Dow Jones)--AkzoNobel nv (AKZA.AE) heeft zijn aanwezigheid in het Midden-Oosten uitgebreid met het verwerven van een 50%-belang en management control in Sadolin Paints Oman SAOC, maakt het concern donderdag bekend.

Sadolin Paints heeft circa 150 medewerkers in dienst. Financiele details zijn niet bekendgemaakt.

"Deze overeenkomst maakt deel uit van AkzoNobel's groeiambities voor het Midden-Oosten", zegt Conrad Keijzer, die als lid van het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk is voor Performance Coatings.

AkzoNobel tekende de joint venture-overeenkomst met Omar Zawawi Establishment LLC met betrekking tot de productie en verkoop van decoratieve verf en performance coatings in Oman.


Door Ben Zwirs, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com


voda
0
Staking dreigt bij AkzoNobel in Deventer

Gepubliceerd op 11 nov 2013 om 15:54 | Views: 25

Akzo Nobel 15:46
EUR 55,72+0,47(+0,85%)

AMSTERDAM (AFN) - FNV Bondgenoten heeft een ultimatum neergelegd bij AkzoNobel ten aanzien van de vestiging in Deventer. Wanneer het verf- en chemieconcern voor 12.00 uur op woensdag 13 november niet is ingegaan op eisen voor een goed sociaal plan, volgt donderdag een staking. Dat zei bestuurder Ron Vos van de vakbond maandag.

AkzoNobel kondigde in augustus vorig jaar aan de productie van chemicaliën over te hevelen van Deventer naar fabrieken in Europa, Nood-Amerika en China. Van de 215 werknemers die door de plannen worden geraakt, krijgen er 165 te maken met het sociaal plan. De overigen gaan met pensioen dan wel elders binnen het concern aan de slag.
voda
0
Vakbonden dreigen met acties bij Akzo Nobel Deventer
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--De vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen hebben de directie van Akzo Nobel nv (AKZA.AE) maandag een ultimatum gesteld om te komen tot overleg over een sociaal plan voor de 215 medewerkers van de chemiefabriek in Deventer, in verband met de sluiting van deze fabriek.

Als de directie van het verf- en chemiebedrijf niet voor woensdag 12.00 uur tegemoet komt aan de eis van de bonden tot overleg over een sociaal plan, dan gaan de bonden onmiddellijk over tot actie, bevestigt een CNV-woordvoerder.

De directie van Akzo Nobel wil niet tegemoet komen aan de eisen van de bonden, zegt een woordvoerder van het bedrijf, die voor het verstrijken van het ultimatum "geen inhoudelijk overleg" verwacht en de situatie "vervelend" noemt.

Akzo Nobel wil de fabriek in Deventer in drie jaar gefaseerd sluiten en de productie overhevelen naar andere locaties. Akzo Nobel heeft daarvoor een mobiliteitsplan klaar liggen, dat volgens de woordvoerder bij 13 vorige reorganisaties in goed overleg met de ondernemingsraad is uitgevoerd. "Maar dat lijkt nu dus niet zo te gaan", zegt hij.

Hij wijst met name op een conflict over de vertrekregeling voor oudere werknemers, waarover Akzo Nobel niet tegemoet wil komen aan de eisen van de bonden.

"We willen een goed sociaal plan op de plank hebben liggen, voordat wordt overgegaan tot sluiting van de fabriek, maar de directie van Akzo Nobel wil daarover niet praten", zegt de CNV-woordvoerder, die bevestigt dat Akzo Nobel "eenzijdig" een mobiliteitsplan heeft opgesteld, dat voor deze situatie echter ontoereikend is, vinden de bonden.

De vakbonden willen afspraken over aanzegging van boventalligheid van medewerkers en regelingen daarvoor, en specifiek een vangnet voor oudere werknemers, bevestigt hij.

"We geven de directie tot woensdag 12.00 uur de tijd om te reageren en als dat niet gebeurt, volgen direct acties", zegt De Vos, die in het midden laat welke vorm die acties dan krijgen.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Akzo Nobel fabriek in Deventer vrijdag 24 uur plat door staking
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel nv (AKZA.AE) wordt vrijdag in Deventer geconfronteerd met stakingsacties van de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen in verband met een conflict over een sociaal plan voor de 215 medewerkers van de chemiefabriek in Deventer, die zal worden gesloten.

De bonden vragen de medewerkers van de drie ploegen om het werk vanaf vrijdagochtend 07.00 uur voor 24 uur neer te leggen.

Akzo Nobel wil de fabriek voor de productie van organische peroxiden in Deventer in drie jaar gefaseerd sluiten en de productie overhevelen naar andere locaties in Europa, Noord-Amerika en China, die volgens het concern dichter op de afnamemarkten zitten. Bovendien speelt de sluiting van de faciliteit in Deventer volgens het bedrijf in op de overcapaciteit in deze markt.

Het verf- en chemieconcern neemt dit jaar een herstructureringslast van EUR25 miljoen voor de sluiting van de fabriek in Deventer.

Akzo Nobel heeft een mobiliteitsplan opgesteld, dat volgens een woordvoerder van het verf- en chemiebedrijf bij 13 vorige reorganisaties in overleg met de ondernemingsraad zonder problemen is uitgevoerd.

Het conflict in Deventer spitst zich nu met name toe op een conflict over de aanzegging van boventalligheid van medewerkers en regelingen daarvoor, en over een vertrekregeling voor oudere werknemers, die dichtbij hun pensioen zitten.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
AkzoNobel Decorative Coatings schrapt dertigtal banen

AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel nv (AKZA.AE) meldt woensdagavond dat het onderdeel Decorative Coatings een dertigtal banen zal schrappen.

Akzo Nobel doet dit omdat het doel is om een groter marktaandeel te halen in de steeds kleinere verfmarkt, en een kleinere en eenvoudige organisatie, meer samenwerking en een nog sterker focus op klanten, zullen daar een bijdrage aan leveren. Per saldo betekent dit dat er 30 arbeidsplaatsen verloren zullen gaan.

De reorganisatie zal leiden tot wijzigingen in de organisatiestructuur en een herschikking van functies, geeft Akzo Nobel aan.

- Door Elco van Groningen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; elco.vangroningen@wsj.com


voda
0
Akzo Nobel Deventer wellicht volgende week weer plat
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel nv (AKZA.AE) dreigt volgende week donderdag en vrijdag opnieuw in zijn chemiefabriek in Deventer met door vakbonden FNV en CNV georganiseerde stakingen te worden stilgelegd, als de directie na de stakingen van vandaag niet ingaat op de eisen van de bonden voor overleg over een nieuw sociaal plan.

De fabriek ligt vrijdag voor 24 uur stil, omdat de directie van Akzo Nobel en de vakbonden het niet eens kunnen worden over een sociaal plan voor de aanstaande sluiting van de fabriek.

Als de directie vasthoudt aan zijn huidige mobiliteitsplan en niet ingaat op de eisen van de bonden voor aanvullende regelingen voor de 215 medewerkers, dan komen er volgende week donderdag en vrijdag nieuwe stakingen, zegt FNV-bestuurder Ron Vos tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Akzo Nobel wil de fabriek voor de productie van organische peroxiden in Deventer in drie jaar gefaseerd sluiten en de productie overhevelen naar andere locaties in Europa, Noord-Amerika en China, die volgens het concern dichter op de afnamemarkten zitten. Bovendien speelt de sluiting van de faciliteit in Deventer volgens het bedrijf in op de overcapaciteit in deze markt. Het verf- en chemieconcern neemt dit jaar een herstructureringslast van EUR25 miljoen voor de sluiting van de fabriek in Deventer.

De directie van Akzo Nobel is niet van plan om het overleg met de bonden te herstarten, omdat het de eisen van de vakorganisaties als onredelijk ervaart, zegt woordvoerder John de Munnik van het concern tegen Dow Jones. 'Het is het vaste voornemen om een concurrerend sociaal plan af te sluiten met de betrokken medewerkers. Tot dat plan behoren een solide financiele vergoeding, maar vooral training, opleiding en begeleiding op weg naar een nieuwe baan binnen of buiten Akzo Nobel', stelt het bedrijf verder in een schriftelijke verklaring.

De vakbonden houden zich inmiddels vast aan een onderzoek van de ondernemingsraad naar de mogelijkheid om de fabriek in Deventer open te houden. Volgens FNV-bestuurder Vos is de uitkomst daarvan begin december te verwachten.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


voda
0
Akzo Nobel fabriek Deventer komende twee dagen weer plat
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel nv (AKZA.AE) wordt donderdag en vrijdag in zijn chemiefabriek in Deventer weer geconfronteerd met stakingsacties van de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen, in verband met een conflict over een sociaal plan voor de 215 medewerkers van deze fabriek, die op termijn dicht gaat.

De stakingsacties gaan donderdag om 07.00 uur in en duren dan 48 uur. Vorige week vrijdag heeft al een 24-uursstaking plaatsgevonden.

Akzo Nobel wil de fabriek voor de productie van organische peroxiden in Deventer in drie jaar gefaseerd sluiten en de productie overhevelen naar andere locaties in Europa, Noord-Amerika en China, die volgens het concern dichter op de afnamemarkten zitten. Bovendien speelt de sluiting van de faciliteit in Deventer volgens het bedrijf in op de overcapaciteit in deze markt. Het verf- en chemieconcern neemt dit jaar een herstructureringslast van EUR25 miljoen voor de sluiting van deze fabriek.

Het conflict in Deventer spitst zich met name toe op een conflict over de aanzegging van boventalligheid van medewerkers en regelingen daarvoor, en over een vertrek- en overgangsregeling voor oudere werknemers. De vakbonden vinden dat het bestaande mobiliteitsplan van Akzo Nobel daarin onvoldoende voorziet.

Er heeft sinds de staking van vorige week geen overleg tussen directie van Akzo Nobel en de vakbonden plaatsgevonden, bevestigen woordvoerder John de Munnik van het bedrijf en FNV-bestuurder Ron Vos.

Beide partijen zijn nu in afwachting van een onderzoek van professor Arjen van Witteloostuijn van de Universiteit van Tilburg, in opdracht van de ondernemingsraad, naar de onderbouwing van Akzo Nobel voor de noodzaak van sluiting van de fabriek in Deventer. Volgens Akzo Nobel-woordvoerder De Munnik is de uitkomst van dat onderzoek in de eerste helft van december te verwachten.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


voda
0
PERSBERICHT: AkzoNobel optimaliseert Coil Coatings activiteiten in Europa en Rusland

21 november 2013

AkzoNobel maakte vandaag plannen bekend om haar Coil Coatings
activiteiten in Europa en Rusland te optimaliseren, door de productie op
drie strategische locaties te concentreren.

De onderneming wil de operationele output verbeteren door alle Europese
activiteiten op het gebied van Coil Coatings te concentreren in
fabrieken in Malmö (Zweden), Lipetsk (Rusland) en Hilden
(Duitsland). Als gevolg van deze plannen wordt de productie op de
locaties in Gamleby (Zweden) en Neurenberg (Duitsland) in juni 2015
beëindigd.

"Door onze productie te concentreren op strategische locaties in de
omgeving van onze klanten en door producten voor meerdere afnemers te
produceren ontstaat een efficiëntere footprint en een duurzamer
platform voor toekomstige groei", aldus Conrad Keijzer, die als lid van
het Executive Committee van AkzoNobel verantwoordelijk is voor
Performance Coatings.

De overdracht staat gepland vanaf begin 2014. De huidige productie in
Gamleby zal verhuizen naar Malmö en Lipetsk, terwijl de productie
in Neurenberg naar Hilden gaat. De verhuizing heeft gevolgen voor circa
280 werknemers. Volgens planning worden medewerkers overgeplaatst naar
Hilden, Malmö en Lipetsk, waar ook extra personeel zal worden
aangetrokken. Daarnaast wordt in Malmö een gecentraliseerd Europees
ontwikkelingscentrum opgezet.

AB Ghosh, Managing Director van AkzoNobel Industrial Coatings, voegde
hieraan toe: "Operational excellence is een essentiële prioriteit
en de verhuizing van de productie naar drie strategische locaties is een
logische stap die ons beter in staat stelt om toonaangevende prestaties
te leveren en winstgevende groei te versnellen. Ook kunnen we dankzij
deze verbeteringen in onze productieketen nog sneller inspelen op de
wensen van onze klanten."

AkzoNobel is een internationaal toonaangevende onderneming op het gebied
van coil coating, een sterk geautomatiseerd continu-proces voor het
coaten van metaal, voorafgaand aan fabricage. De producten worden
voornamelijk gebruikt voor bouwonderdelen en infrastructuur, alsmede
voor consumentengoederen zoals keukenapparatuur.

De medewerkers zijn op de hoogte gesteld van de plannen van de
onderneming en gesprekken met de betrokken ondernemingsraden zijn reeds
gestart.

---

AkzoNobel is een internationaal vooraanstaande verf- en
coatingsonderneming en een belangrijk producent van specialistische
chemicaliën. Wij voorzien industrie en consumenten wereldwijd van
innovatieve producten en werken met passie aan de ontwikkeling van
duurzame oplossingen voor onze klanten. Tot onze merken behoren bekende
namen als Dulux, Sikkens, International en Eka. Ons hoofdkantoor staat
in Amsterdam, en we hebben een leiderschapspositie op het gebied van
duurzaamheid. Met activiteiten in meer dan 80 landen zetten onze circa
50.000 medewerkers zich in voor het leveren van topproducten en
-technologieën voor de groeiende behoeften van onze snel
veranderende wereld.

Niet voor publicatie - voor meer informatie

Corporate Media Relations
Corporate Investor Relations

T +31 20 502 7833 T +31 20 502 7854

Contactpersoon: Kirstin Steffen
Contactpersonen: Jonathan Atack, Sheryl Stokes

Voorbehoud

Dit persbericht bevat informatie met betrekking tot belangrijke
onderwerpen zoals AkzoNobels groeistrategie, toekomstige financiële
resultaten, marktposities, productontwikkeling, producten in de pijplijn
en productgoedkeuringen. Dergelijke informatie dient met het nodige
voorbehoud te worden beschouwd, waarbij men zich moet realiseren dat
vele factoren de geprojecteerde en werkelijke resultaten kunnen doen
afwijken. Zulke factoren zijn onder meer prijsfluctuaties,
valutakoersschommelingen, ontwikkelingen in grondstofprijzen en
personeelskosten, pensioenen, fysieke en milieurisico's, juridische
aangelegenheden en wettelijke, fiscale en andere overheidsmaatregelen.
Vermelde marktposities zijn gebaseerd op schattingen van het management
en informatie afkomstig van externe specialisten. Een uitgebreidere
toelichting op de risicofactoren met betrekking tot onze activiteiten
vindt u in ons meest recente jaarverslag, dat u kunt vinden op onze
website www.akzonobel.com.

AkzoNobel Persbericht: hugin.info/130660/R/1744955/587219.pdf

This announcement is distributed by Thomson Reuters on behalf of Thomson
Reuters clients.

The owner of this announcement warrants that:

(i) the releases contained herein are protected by copyright and other
applicable laws; and

(ii) they are solely responsible for the content, accuracy and
originality of the

information contained therein.

Source: Akzo Nobel NV via Thomson Reuters ONE

HUG#1744955


www.akzonobel.com

voda
0
Akzo Nobel reorganisatie coil coatings geen verrassing - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel (AKZA.AE) doet met de reorganisatie en concentratie van zijn coil coatings-activiteiten een logische en niet verrassende stap, zeggen analisten van Rabobank Equity Research en KBC Securities. Onafhankelijk van elkaar wijzen ze op de door Akzo Nobel aangekondigde herstructureringen met als doel efficiency en marges te verbeteren, in aanvulling op het lopende kostenbesparingsprogramma van EUR500 miljoen, dat eind dit jaar wordt afgerond. KBC-analist Wim Hoste, die zijn accumulate-advies en koersdoel van EUR57,00 handhaaft, herinnert aan een bij de laatste kwartaalrapportage genoemde schatting van aanvullende kostenbesparingen van EUR200 miljoen. Rabo houdt een buy-advies bij een koersdoel van EUR57,00. Omstreeks 12.25 uur noteert het aandeel 0,3% hoger op EUR54,81, terwijl de AEX vlak staat. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
UBS meldt belang in AkzoNobel

Gepubliceerd op 27 nov 2013 om 07:06 | Views: 3.013

Akzo Nobel 16:05
EUR 54,90+0,69(+1,27%)

AMSTERDAM (AFN) - UBS heeft een belang genomen in AkzoNobel. Dat bleek woensdag uit een melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

UBS heeft nu een kapitaalbelang van 3,08 procent en een stemrecht van 2,90 procent. Er zijn geen eerdere meldingen van UBS met betrekking tot AkzoNobel terug te vinden in de archieven van de toezichthouder.
[verwijderd]
0
En dat terwijl UBS recent (24 oktober volgens IEX) haar verkoopadvies voor Akzo heeft herhaald.....Koersdoel 42 euro..

Tja wie moet je nu nog geloven in deze gehaaide wereld.
[verwijderd]
0
AMSTERDAM (AFN) - UBS heeft zijn kapitaalbelang en stemrecht in AkzoNobel verkleind naar respectievelijk 2,56 en 2,39 procent. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerde melding bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM). De meldingsplicht ontstond op 26 november.

Op 22 november meldde de Zwitserse bank nog een kapitaalbelang van 3,08 procent en een stemrecht van 2,90 procent in de verfspecialist.

En nu weer een bericht dat UBS haar belang verkleind???

Geen touw meer aan vast te knopen. Wie zit waar te slapen?? (IEX?, UBS?)
voda
0
AkzoNobel niet onder de indruk van onderzoek

Gepubliceerd op 6 dec 2013 om 10:20 | Views: 2.359

Akzo Nobel 16:19
EUR 53,39+0,27(+0,51%)

DEVENTER (AFN) - Het is onwaarschijnlijk dat AkzoNobel terugkomt op het plan om de productielocatie in Deventer te sluiten. Dat heeft een woordvoerder van het verf- en chemiebedrijf vrijdag laten weten.

Volgens vakbond FNV blijkt uit een onderzoek van de ondernemingsraad (or) dat sluiting van de fabriek onnodig is. ,,We wachten nog op het rapport en het advies van de or, maar onze eerste reacties zijn niet positief. We zijn het oneens met de aanbevelingen en conclusies in het onderzoek'', aldus de zegsman van AkzoNobel. Hij baseert zich op een voorlopige presentatie van de grote lijnen van het onderzoek van afgelopen woensdag. De details hiervan zijn echter nog niet bekend.

De nachtploeg in Deventer legde het werk donderdagavond neer uit protest tegen de sluiting van de productielocatie. En ook vrijdag wordt er volgens FNV niet geproduceerd. De medewerkers reizen vrijdag naar het hoofdkantoor in Arnhem af om een petitie tegen de sluiting te overhandigen aan de directie.
[verwijderd]
0
Het lijkt me niet slim om nu long te gaan (op het moment dat de indexen record hoog staan) zeker om straks verlies te lijden op het moment de record hoge indexen corrigeren. Het kan heel snel gaan. Dalen gaat sneller en (heftiger) dan stijgen in dit geval.
voda
0
Akzo Nobel bereikt overeenstemming over verkoop verfwinkels in Duitsland

AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel nv (AKZA.AE) heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van 67 van de 72 verfwinkels in Duitsland aan vijf distributeurs voor groothandels, maakt het concern donderdag bekend.

Akzo Nobel meldde in juni de verfwinkels van de hand te willen doen, om de Duitse decoratieve verfactiviteiten te versterken door zich te richten op distributie en marketing van professionele verfmerken.

De onderneming verschaft geen financiele details. Van de vijf overgebleven winkels worden er drie gesloten en Akzo Nobel verwacht de andere twee dit jaar nog te verkopen.

- Door Levien de Feijter, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com


voda
0
'Verkoop Duitse winkels Akzo geen verrassing'

Gepubliceerd op 12 dec 2013 om 09:16 | Views: 2.551

AMSTERDAM (AFN) - De door AkzoNobel bekendgemaakte verkoop van 67 van de 72 Duitse verfwinkels voor decoratieve verven komt niet als een verrassing. Dat constateren analisten van KBC donderdag. Het concern had de intentie om de winkels te desinvesteren al in juni bekendgemaakt, zo merkte de bank op.

De bank, die een accumulate-advies op het aandeel heeft, denkt dat de financiële impact van de deal tamelijk klein zal zijn. AkzoNobel gaf overigens geen financiële details over de transactie.

Het aandeel AkzoNobel noteerde donderdag omstreeks 9.15 uur 0,8 procent in de min op 53,30 euro.
voda
0
Kooplijst 2014: Tom Muller

MAANDAG 16 DECEMBER 2013, 08:56 uur | 5875 keer gelezen

De laatste weken van 2013 zijn ingegaan en dus gaat de redactie van Belegger.nl op zoek naar de kooplijstjes voor 2014. Voor welke aandelen verwachten experts dat 2014 een topjaar wordt? Vandaag de favoriete aandelen van Tom Muller van Theodoor Gilissen.

AkzoNobel, Randstad en SBM Offshore zijn de kooptips van Tom Muller.

Akzonobel

‘Het verhaal voor Akzo is eigenlijk heel simpel. Het bedrijf is met name afhankelijk van de Europese woningbouw en we gaan ervan uit dat de Europese woningmarkt langzaam maar zeker verbetert in 2014. Verder heeft Akzonobel herstructureringsmaatregelen genomen waar het bedrijf van kan gaan profiteren. Ze hebben met name de kosten verminderd en nu minder personeel. Deze maatregelen zullen hun uitwerking hebben in 2014.’

‘Ten eerste kan het bedrijf een zetje krijgen van de Europese economie en ten tweede een zetje door de eigen kostenbesparingen. Dit verwachten we voor 2014 maar ook voor 2015. Verder is het bedrijf financieel heel gezond en keert het een goed dividendrendement uit. Hierdoor kun je als belegger op je gemak wachten tot er iets gaat gebeuren met het bedrijf.’

‘Ons twaalfmaands koersdoel staat op 57 euro. Dit laat voor 2014 relatief weinig ruimte over, maar we verwachten een grotere sprong in 2015. Met een dividendrendement van zo’n 3 procent en een mogelijke koersstijging van 7 à 8 procent ben ik tevreden. Het zal de komende jaren wat rustiger zijn dan het afgelopen jaar op de beurs, maar je moet als belegger tevreden zijn met wat je krijgt.’

Randstad

‘Randstad is een bedrijf dat sterk verbonden is met de economische ontwikkelingen. In een economie die begint te groeien, zie je toch een toename van de flexwerkers. Zeker in de beginfase van de economische groei. In Amerika gaat Randstad al redelijk. In Nederland verloopt het nog wat moeizaam, maar hier verwachten we wel verbetering. Hetzelfde geldt voor Frankrijk.’

‘Randstad is ook financieel gezien heel gezond en goed gepositioneerd. En wereldwijd een van de marktleiders. Voor Randstad hebben wij ons twaalfmaands koersdoel op 52,50 euro.’

SBM Offshore

‘SBM is iets speculatiever dan de eerste twee koopkeuzes. Dat betekent alleen dat de medaille twee kanten heeft. Het aandeel brengt meer speculatie met zich mee maar mogelijk ook meer opbrengsten. SBM heeft een gigantische orderportefeuille voor de komende jaren. Het bedrijf komt in wat rustiger vaarwater. Er komt meer potentie en dat zul je de komende jaren gaan zien.'

'In hun markt is SBM leidend, een echte topper. Dat blijkt wel uit de orders die ze hebben ontvangen, dat de markt ze waardeert. Omdat ze in grote projecten zitten kan er natuurlijk altijd een project tegenzitten. Maar ik heb het idee dat dat nu achter de rug is. Wij hanteren voor SBM een koersdoel van 20 euro voor de komende 12 maanden.’

2014

‘Per saldo zijn we gematigd positief. Al denken we dat beleggers al op vooruit zijn gelopen, op de economische verbeteringen. Om te zeggen dat het een zelfde jaar wordt als 2013, dat denken we niet. Maar een plusje zit er wel in. Daarom hebben we ook deze bedrijven genomen omdat ze op lange termijn goed gepositioneerd zijn.'

www.belegger.nl/nieuws/2643803/koopli...
voda
0
Akzo Nobel draagt Amerikaanse pensioenverplichtingen over

AMSTERDAM (Dow Jones)--Akzo Nobel nv (AKZA.AE) gaat de verplichtingen voor maandelijkse pensioenbetalingen voor huidige gepensioneerden in de Verenigde Staten overdragen aan verzekeringsmaatschappij MetLife. Hiermee wil het chemieconcern de pensioenverplichtingen voor de langere termijn minder risicovol maken.

De transactie houdt in dat Akzo lijfrenten aankoopt waardoor de Amerikaanse pensioenverplichtingen met ongeveer $655 miljoen worden verminderd. Dat is ongeveer 65% van het totale pensioenplan in de VS. De onderneming draagt $170 miljoen bij aan het pensioenplan.

"Onderdeel van onze strategie is om onze pensioenverplichtingen op de lange termijn minder risicovol te maken. Deze transactie verbetert de financiele gezondheid van de onderneming door het risico van onverwacht grote uitgaven te verminderen die kunnen ontstaan door de wisselvallige aard van een pensioenregeling op basis van vaste toezeggingen", zegt financieel topman Keith Nichols woensdag in het persbericht.

De overdracht zal naar verwachting aan het einde van het eerste kwartaal in 2014 plaatsvinden.

Akzo stelt dat eerder aan voormalige Amerikaanse medewerkers een afkoopsom werd aangeboden in plaats van een toekomstige pensioenbetaling en dat 5.700 werknemers hiervoor hebben gekozen. Dat verminderde de pensioenverplichting met $180 miljoen.

Na de betaling van de afkoopsom en de aankoop van de lijfrenten zullen de Amerikaanse pensioenverplichtingen met $835 miljoen zijn afgenomen tot ongeveer $355 miljoen, meldt het concern.

- Door Levien de Feijter, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; levien.defeijter@wsj.com


voda
0
'Pensioenaanpassing Akzo heeft weinig effect'

Gepubliceerd op 18 dec 2013 om 09:38 | Views: 2.498

Akzo Nobel 15:55
EUR 53,28+0,40(+0,76%)

AMSTERDAM (AFN) - De maatregelen die AkzoNobel heeft genomen om de pensioenverplichtingen in de Verenigde Staten te drukken hebben weinig effect op de aantrekkelijkheid van het aandeel van de verf- en chemiespecialist. Dat concludeerde analist Wim Hoste van KBC Securities woensdag.

Akzo kondigde eerder op de dag aan dat de verplichtingen voor maandelijkse pensioenbetalingen aan gepensioneerden in de Verenigde Staten aan verzekeraar MetLife worden overgedragen. Het bedrijf verwacht dat door de aankoop van de lijfrenten de pensioenverplichtingen met circa 655 miljoen dollar zullen dalen. Dat bedrag komt overeen met zo'n 65 procent van het totale Amerikaanse pensioenplan.

KBC handhaaft zijn accumulate-advies voor Akzo, met een koersdoel van 57 euro. Het aandeel noteerde woensdag rond 9.30 uur 0,5 procent in de plus op 53,15 euro. De AEX stond op dat moment 0,2 procent boven de slotstand van dinsdag.
80 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 66,100
Verschil +0,400 (+0,61%)
Hoog 66,400
Laag 65,720
Volume 512.038
Volume gemiddeld 363.690
Volume gisteren 512.027

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront