ICT-aandeelhouders stemmen in met voorgenomen overname Brandfort



AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandeelhouders van ICT Automatisering nv (ICT.AE) hebben dinsdag ingestemd met de voorgenomen overname van ingenieursbureau Brandfort bv, meldt de ICT-dienstverlener dinsdag.

Bij de bijzondere aandeelhoudsvergadering in Rotterdam was 73% van het geplaatste aandelenkapitaal aanwezig. Daarvan stemde 53% in met de transactie, aldus ICT in een persbericht.

"We zijn heel verheugd dat de vergadering zo druk is bezocht en zijn blij met de steun van aandeelhouders voor het beleid van ICT", zegt chief executive Jos Blejie dinsdag tegen Dow Jones. "We zijn blij dat we nu weten waar we staan."

Alle opmerkingen van aandeelhouders zullen worden meegenomen en op hun merites worden beoordeeld, vervolgt hij. Wat er inhoudelijk gezegd is tijdens de bava wilde hij echter niet prijsgeven.

De bava was bijeengeroepen op verzoek van grootaandeelhouder DPA Group nv (DPA.AE). De detacheerder, die 20,4% van ICT bezit en vorig jaar aanstuurde op een juridische fusie met het bedrijf, wilde dat aandeelhouders zich konden uitspreken over de voorgenomen overname van het ingenieursbureau.

ICT willigde dat verzoek in en agendeerde een informele stemming over de transactie. "Het bestuur en de raad van commissarissen van ICT zullen deze uitkomst meenemen in de verdere besluitvorming aangaande de Brandfort-transactie en de markt informeren over verdere ontwikkelingen", meldt het bedrijf in een persbericht.

Dat zal binnen afzienbare tijd gebeuren, aldus Blejie.

DPA stemde bij de bava tegen de overname, geeft het bedrijf aan in een eigen persbericht. Als ICT de overname doorzet, trekt DPA haar bereidheid tot het uitbrengen van het openbaar bod op ICT Automatisering in.

DPA trekt bod op ICT in als ICT Brandfort-transactie doorzet



Door Andre Sterk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--DPA Group nv (DPA.AE) trekt de bereidheid tot het uitbrengen van het openbaar bod op ICT Automatisering nv (ICT.AE) zoals gecommuniceerd in haar brief van 18 december 2013 in, als ICT de transactie van Brandfort bv doorzet, aldus DPA dinsdag in een persbericht.

ICT heeft dit voornemen in beraad.

Het bod van DPA luidt EUR2 in contanten en 2 aandelen DPA voor elk aandeel ICT Automatisering.

ICT wil Brandfort overnemen voor EUR1,3 miljoen in contanten en 9% aan nieuwe aandelen ICT uitgedrukt in een percentage van het na de transactie uitstaande aantal aandelen ICT.

Dinsdag hebben de aandeelhouders van ICT zich in een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders (bava) uitgesproken over de voorgenomen overname van Brandfort.

DPA houdt een belang van 20,4% in ICT en had ICT om deze bava verzocht om aandeelhouders de gelegenheid te geven zich uit te spreken over Brandfort.

DPA heeft zelf tegen de transactie gestemd, omdat deze nog altijd waarde vernietigt, ondanks twee eerder doorgevoerde aanpassingen.

Het aandeel DPA noteert dinsdag rond 13.40 uur 0,6% lager op EUR1,55.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201


(END) Dow Jones Newswires

geen verwatering bij DPA maar wel de winst op het 20% belang
win win.

1,55