Reesink « Terug naar discussie overzicht

Mooi bericht.

127 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
gerrie2000
0
da's wel een voordeel van het verdubbeling van het aantal uitstaande aandelen, dat de verhandelbaarheid toe neemt en dat zal de koers ook weer ten goede komen!
The Duck Master
0
Ik heb me vanmorgen iets te snel uit het aandeel laten pesten.
Had vooraf nog het idee om de snelle winstnemers eerst uit te laten razen, maar toch dom geweest en de meeste stukken op 68,00-68,50 aan anderen gegund.
Maar goed, was leuke winst, dus moet je een ander ook wat gunnen.
effegenoeg
0
voda
0
Reesink kan goed 2014 tegemoet zien volgens SNS - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Dit jaar kan een gezond jaar worden voor Reesink (ALRE.AE), volgens SNS Securities. Analist Martijn den Drijver baseert dit op een onderzoek, waaruit blijkt dat Nederlandse boeren vol vertrouwen zijn over dit jaar, terwijl ook de niveaus van Nederlandse inkoopmanagersindices zijn verbeterd. Dit is in combinatie met robuuste prijzen voor melk en landbouwproducten positief voor Reesink, volgens hem. Hij heeft een buy-advies met een koersdoel van EUR88,50 op het fonds. Omstreeks 09.30 uur noteert het aandeel vlak op EUR71,99. (LDF)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


BeeJee
2
Ik haal aan: "Analist Martijn den Drijver baseert dit op een onderzoek, waaruit blijkt dat Nederlandse boeren vol vertrouwen zijn over dit jaar, terwijl ook de niveaus van Nederlandse inkoopmanagersindices zijn verbeterd. Dit is in combinatie met robuuste prijzen voor melk en landbouwproducten positief voor Reesink, volgens hem."

Onderzoek?? Dan is hem eerder klaarblijkelijk ontgaan dat de landbouwsector al vele vette jaren achter de rug heeft waarin Reesink er weinig van bakte. Boerenbedrog zou ik zeggen, of door Reesink gekochte "zendtijd" via SNS.

Ik kijk met grote vreze uit naar de ontwikkeling van de WPA en het dividend.
effegenoeg
0
quote:

BeeJee schreef op 7 januari 2014 00:15:

Ik haal aan: "Analist Martijn den Drijver baseert dit op een onderzoek, waaruit blijkt dat Nederlandse boeren vol vertrouwen zijn over dit jaar, terwijl ook de niveaus van Nederlandse inkoopmanagersindices zijn verbeterd. Dit is in combinatie met robuuste prijzen voor melk en landbouwproducten positief voor Reesink, volgens hem."

Onderzoek?? Dan is hem eerder klaarblijkelijk ontgaan dat de landbouwsector al vele vette jaren achter de rug heeft waarin Reesink er weinig van bakte. Boerenbedrog zou ik zeggen, of door Reesink gekochte "zendtijd" via SNS.

Ik kijk met grote vreze uit naar de ontwikkeling van de WPA en het dividend.
Indien met grote vreze zullen ze waarschijnlijk duur zijn aangekocht.
voda
0
Reesink bereikt akkoord over uitbreiding financieringsfaciliteit

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Reesink nv (ALRRE.AE) heeft een akkoord bereikt over het uitbreiden van zijn financieringsfaciliteit, meldt het bedrijf dinsdag nabeurs. Bovendien treedt Commerzbank ag (CBK.XE) toe tot de financierende banken.

De faciliteit gaat omhoog naar EUR110 miljoen, van een oorspronkelijke EUR90 miljoen. Dit bedrag is opgebouwd uit een hypothecaire lening van oorspronkelijk EUR15 miljoen, een langlopende lening ter waarde van EUR20 miljoen (met een aflossing in zeven jaar) een kredietfaciliteit ter waarde van EUR65 miljoen en een acquisitiefaciliteit van EUR10 miljoen.

Commerzbank voegt zich bij de groep van financierende banken die reeds bestaat uit ABN AMRO en Rabobank.

De uitbreiding van de financieringsfaciliteit en de toetreding van Commerzbank heeft deels te maken met de geplande afronding van de overname van de activiteiten van CT Agro GmbH, inclusief 100% van de aandelen van de Kazachstaanse onderneming CT Agro TOO, aldus Reesink.

Men verwacht de afronding van de financieringsdocumentatie en de overname nog deze week. De koopsom wordt voor het grootste deel gefinancierd vanuit de opbrengsten uit eerdere emissies, aangevuld met een trekking onder bovengenoemde bankfinanciering.

Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com


effegenoeg
0
STOCKWATCH 'Reesink stoomt verder op'

STOCKWATCH 'Reesink stoomt verder op'
AMSTERDAM (AFN) - Reesink kijkt mogelijk naar verdere acquisities om zijn productaanbod te versterken. Dat valt op te maken uit de mededeling dat het bedrijf zijn bestaande kredietfaciliteit met 20 miljoen euro uitbreidt tot in totaal 110 miljoen euro en ook Commerzbank als financier heeft binnengehaald, stelt SNS Securities woensdag in een commentaar.

Reesink liet weten dat de geplande overname van CT Agro deze week wordt afgerond. Hoewel het bedrijf al had aangekondigd dat die transactie vroeg in 2014 zou worden voltooid, hield SNS rekening met enige vertraging omdat ook de integratie van PON Handling, dat eind oktober definitief werd ingelijfd, veel tijd van het management zou vergen.

Het bestuur van Reesink, dat nu uit vier personen bestaat, heeft volgens SNS echter kennelijk voldoende vertrouwen om de volgende stap te zetten. ,,De Reesink-trein stoomt door'', concludeert de bank, die een koopadvies hanteert. Het aandeel won woensdagochtend 1 procent en was om 9.42 uur exact 79 euro waard.


(ANP Redactie AFN/Economie, email economie(at)anp.nl, +31 20 560 6070)
15-01-2014 09:43:49
voda
0
Reesink rondt overname CT Agro af

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Reesink nv (ALRRE.AE) heeft de overname van CT Agro afgerond, zo maakt het Apeldoornse bedrijf woensdag bekend.

Dinsdag werd al gemeld dat de overname nog deze week zou worden afgerond, nadat een akkoord werd bereikt over de uitbreiding van een financieringsfaciliteit. Nu de documentatie van de uitbreiding van de financiering klaar is, kon ook de overname van CT Agro worden afgerond, aldus Reesink.

Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com


[verwijderd]
0

De tijd zal het leren of het sukkels zijn. Voor U is het duidelijk, voor mij is het nog maar de vraag.
[verwijderd]
0
“Hoewel het economische klimaat nog steeds niet mee zit, ben ik bepaald niet ontevreden over 2013. Reesink Equipment heeft ondanks de geringe autonome omzetdaling beter gepresteerd dan de markt. Reesink Industries zit nog in zwaar weer, maar er is hier geen sprake van onverwachte tegenvallers. Daarnaast hebben wij enorme stappen gezet en nader invulling gegeven aan onze strategie ‘to become a major full line equipment distributor’. Reesink Equipment kent nu drie sterke divisies. Reesink is uitgegroeid tot een speler die over 2013 pro forma € 400 miljoen omzet realiseerde. De divisies bieden onderling zowel op de korte termijn als op de middellange termijn een aantal synergiemogelijkheden. Werkgroepen op het gebied van inkoop, cross-selling/cross-rental en supply chain, werken aan de optimale benutting van de ‘quick-wins’. Ook ben ik trots op de overname van CT Agro, waarmee wij toegang hebben gekregen tot een enorme groeimarkt. De recente devaluatie van de Tenge (de Kazachstaanse munteenheid) is weliswaar een tegenvaller, maar wij verwachten dat de invloed hiervan vooral in de eerste helft van het jaar voelbaar zal zijn.”, aldus Gerrit van der Scheer, CEO.
gerrie2000
0
Maak me toch een beetje zorgen om de WPA. Er zijn nu 1,25 miljoen aandelen en de netto winst is 4 miljoen. Dan is de WPA 3,20 Euro. En dan is de koers/winst verhouding nu 24, en dat is veel te hoog.

Nu weet ik wel dat er eenmalige lasten waren (2 miljoen) en dat de Pon groep pas meeteld in de cijfers vanaf october. Maar om de huidige koers van een kleine 80 euro te rechtvaardigen, moet de WPA toch zeker naar boven de 8 euro gaan. Het kan wel, maar is allemaal erg onzeker, kan ook zomaar tegenvallen met de integratie van de Pon groep of de activiteiten in Kazachstan. En nieuwe aandelen worden ook wel erg makkelijk uitgegeven...

Kortom, ik heb de winst van de helft van mijn aandelen verzilverd en blijf Reesink kritisch volgen.
voda
0
Reesink boekt winst

VRIJDAG 28 FEBRUARI 2014, 07:54 uur | 89 keer gelezen

APELDOORN (AFN) - Reesink heeft in 2013 een winst in de boeken gezet van meer dan 4 miljoen euro. Dat maakte de onderneming vrijdag bekend op basis van voorlopige cijfers. Een jaar eerder werd nog een verlies van 4,3 miljoen euro geleden, door forse afwaarderingen op een onderdeel en onroerend goed.

Reesink stelde dat het huidige voorlopige nettoresultaat negatief werd beïnvloed door 2,1 miljoen euro aan financieringslasten. Naar verwachting zal de afwaardering van het onroerend goed 1,8 miljoen euro bedragen. De voorlopige omzet bedroeg 236 miljoen euro, meer dan de 185,2 miljoen aan opbrengsten die in 2012 werden behaald.

Het bedrijf nam begin 2013 Hans van Driel over, en in oktober activiteiten van Pon. “Door deze majeure stappen komt de pro forma jaaromzet over 2013 uit op 400 miljoen euro”, aldus Reesink.

De definitieve cijfers van Reesink worden op 4 april gepubliceerd.
voda
0
Reesink maakt weer winst in 2013

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Reesink nv (ALRRE.AE) heeft in 2013 weer winst gemaakt, na een nettoverlies een jaar eerder, blijkt vrijdag uit de definitieve cijfers over het afgelopen jaar. De omzet ging ook omhoog.

Voor 2014 verwacht het bedrijf een verdere omzetgroei, in het bijzonder bij het onderdeel Reesink Equipment, waar het concern "een forse omzet- en resultaatgroei" denkt te zullen realiseren.

"Wij streven ernaar om de drie equipment divisies qua groei met elkaar in evenwicht te laten zijn", meldt Reesink in een toelichting op de cijfers. "Zoals Royal Reesink er nu voorstaat en gestructureerd is, zien wij veel kansen om onze positie verder te versterken en uit te bouwen."

In 2013 wist het bedrijf een nettoverlies van EUR4,3 miljoen een jaar eerder om te buigen in een nettowinst van EUR4,5 miljoen. Het bedrijfsresultaat voor afschrijvingen en amortisatie, de EBITDA, ging met ruim 65% omhoog ten opzichte van een jaar eerder en kwam uit op EUR14,9 miljoen, tegen EUR9 miljoen in 2012. Op autonome basis steeg de EBITDA op jaarbasis met 6,9%.

De EBIT steeg in 2013 met meer dan 55% tot EUR10,4 miljoen, van EUR6,7 miljoen. Autonoom steeg de EBIT op jaarbasis met 8,1%.

De omzet van Reesink steeg vorig jaar met bijna 28% tot EUR236,6 miljoen, tegen EUR185,2 miljoen in 2012.

Op autonome basis was sprake van een omzetdaling van 8% op jaarbasis, vooral omdat er voor EUR12 miljoen minder aan omzet werd behaald uit staalactiviteiten vanwege de herstructurering en sluiting van het verlieslatende NSU als ook moeilijke marktomstandigheden.

Bij het onderdeel Reesink Equipment steeg de omzet met ruim EUR60 miljoen tot EUR198 miljoen, hoewel de autonome omzet bij het onderdeel ten opzichte van een jaar eerder met 2,55 afnam.

Bij Reesink Industries daalde de omzet naar EUR37,8 miljoen, tegen EUR47,5 miljoen in 2012.

De financieringslasten liepen in 2013 op tot EUR2,1 miljoen, van EUR0,6 miljoen in 2012. De kasstroom uit operationele activiteiten steeg in 2013 met EUR4 miljoen naar EUR12,6 miljoen.

Het bedrijf stelt voor 2013 een dividend voor van EUR2,50 per aandeel.

Het aandeel is donderdag gesloten op EUR75,30.

- Door Marleen Groen, Dow Jones Newswires; +31 20 571 52 00; marleen.groen@wsj.com


marcnic
0
Royaal verdiend

FD Bartjens woensdag 28 mei 2014, update: woensdag 28 mei 2014, 6:47

Handelshuis Reesink, dat in (landbouw)machines en vorkheftrucks zit, kreeg vorig jaar steun van de familie Pon, de auto-importeurs. Zij brachten hun eigen ‘Material Handling Europe’ in bij Reesink. Het doel van de transactie was om de winst per aandeel te stutten. Dit is in 2013 al gelukt, want het handelshuis uit Apeldoorn keerde in 2013 weer eens dividend uit na een verliesgevend 2012.




Bedrijfsinformatie
Reesink Koninklijke
Koers: 80,25
Verschil: +1,25 +1,58%
Nieuws | Koers | Kerncijfers
Reesink probeert onder meer via overnames verder te groeien. Daarbij wordt steeds vaker over de grens gekeken. Zo werd in 2012 al een kwart van de omzet in het buitenland verdiend. Om de internationale ambities te onderstrepen zijn de aandeelhouders gisteren bij de jaarvergadering akkoord gegaan met een naamswijziging. In plaats van Koninklijke Reesink is het nu Royal Reesink.

Macht

Maar er zijn nog meer besluiten genomen. Zo is de macht van aandeelhouder Recopart, waarin de aandelen van de voormalige directie en personeel zitten, gebroken. Die had tot gisteren via cumulatief preferente aandelen een belang van 17,25%, dus een behoorlijke vinger in de pap in het handelshuis. Deze aandelen worden nu ingekocht, waardoor bestuur en commissarissen nu geen rekening meer hoeven te houden met deze groep.

Maar wel is er de familie Pon, die haar belang van 10% kan verhogen door een converteerbare obligatie binnen vier jaar om te zetten in aandelen. Pon Holdings stapte vorig jaar oktober in op een koers van €?63,85. Gisteren noteerde het aandeel rond de €?79, waarmee er op papier in ieder geval al 24% verdiend is in ruim acht maanden. In geld betekent dat een winst van €?2,2 mln. Daarbij vangt de familie Pon ook nog eens €?2,50 dividend per aandeel, wat in totaal €?377.000 opbrengt.

Ook heeft de familie een converteerbare-obligatielening verstrekt van €?10,3 mln, waar het handelshuis 5,25% rente op moet betalen. Over 2013 brengt dit ruim €?135.000 in het laatje, omdat de lening pas in oktober is verstrekt. Dit jaar wordt de volle rentebate van ruim een half miljoen genoten. En als uit­smijter heeft de familie Pon ook nog eens een extra prestatievergoeding (een zogeheten ‘earn-out’-regeling) bedongen van €?17 mln, exclusief rente. Dat alles zet de teller op een kleine €?20 mln voor Pon Holdings. Ter illustratie: de nettowinst van Reesink bedroeg het afgelopen jaar €?4,5 mln.

Nu is de directie van Reesink nog wat voorzichtig over de resultaatontwikkeling in 2014, want in Kazachstan, dat het grote wingewest moet worden, staat de lokale valuta onder druk. Daardoor kunnen winsten verdampen. Maar voor het gehele handelshuis staan de signalen op groen. In ieder geval zijn zittende aandeelhouders mede door de steun van Pon Holdings weer terug op het niveau van begin 2013. Dat is best snel en biedt kansen op nog royalere koerswinsten en dividenduitkeringen.

voda
0
Reesink doet overname

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Reesink (ALRE.AE) heeft O. de Leeuw Groentechniek uit Hattem overgenomen, meldt het bedrijf woensdag.

O. de Leeuw Groentechniek importeert machines voor onderhoud van tuinen, bossen en terreinen, zoals grasmaaiers, heggenscharen en veegmachines. De onderneming behaalde in 2013 een omzet van bijna EUR3,5 miljoen met negen medewerkers.

Reesink gaat het bedrijf samenvoegen met zijn onderdeel Stierman bv. Het nieuwe onderdeel Stierman De Leeuw gaat een compleet assortiment van machines, toebehoren en onderdelen leveren.

Naar verwachting wordt de overname in het vierde kwartaal afgerond. Reesink maakt geen overnamebedrag bekend.

Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


[verwijderd]
0
AMSTERDAM (Dow Jones)--SNS Securities plaatst Aalberts (AALB.AE), Accsys (AXS.LN), Akzo Nobel (AKZA.AE), Besi (BESI.AE), ForFarmers, Heineken (HEIA.AE), KPN (KPN.AE), Reesink (ALRRE.AE) en Vopak (VPK.AE) op zijn zogeheten Top Picks-lijst voor de tweede helft van 2014. SNS stelt algemeen vast dat de groei in de VS aanhoudt, het herstel in de eurozone aan kracht wint, dat de groei in China zal vertragen en dat de aandelenmarkten voor beleggers aantrekkelijk blijven gezien de lage inflatie en de huidige overnamedynamiek wereldwijd. ForFarmers krijgt van SNS een koersdoel van EUR4,50, maar is nog niet in notering. (AEX)
127 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
869,94  -4,08  -0,47%  17:32
 Germany40^ 17.903,50 -1,02%
 BEL 20 3.850,22 -0,87%
 Europe50^ 4.938,41 -1,03%
 US30^ 37.826,80 -1,37%
 Nasd100^ 17.245,41 -1,59%
 US500^ 5.005,96 -1,31%
 Japan225^ 37.360,14 -1,68%
 Gold spot 2.334,68 +0,80%
 EUR/USD 1,0718 +0,19%
 WTI 82,19 -0,86%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +5,54%
RENEWI +4,68%
Fugro +2,53%
Flow Traders +2,26%
B&S Group SA +2,11%

Dalers

ADYEN NV -17,43%
VIVORYON THER... -6,03%
Alfen N.V. -5,41%
WDP -5,40%
HEIJMANS KON -3,30%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront