Sligro Food Group « Terug naar discussie overzicht

Kruidenier Groep in financiele problemen, kans voor Sligro

5 Posts
Mr.Windows
0
Zie bericht: www.rijnmond.nl/nieuws/07-03-2014/rot...

Voor Sligro een kans om Kruidenier groep /groothandel over te nemen of om de klanten daarvan over te nemen. Wel triest dat zo'n bedrijf na zoveel jaar in financiële problemen zijn gekomen.
voda
0
Sligro kijkt niet naar mogelijkheid overname Kruidenier

AMSTERDAM (Dow Jones)--Groothandels- en supermarktconcern Sligro Food Group nv (SLIGR.AE) kijkt op dit moment niet naar de mogelijkheid om de in financiele nood verkerende branchegenoot Kruidenier Foodservices over te nemen.

Kruidenier Foodservices heeft vrijdag bij de rechtbank surseance van betaling aangevraagd, maar dinsdag is er bij het Rotterdamse groothandelsbedrijf niemand beschikbaar om commentaar op de huidige stand van zaken te geven.

Kruidenier is een relatief kleine speler in de Nederlandse groothandelsmarkt, waar Sligro met een marktaandeel van 21,2% in 2013 de grootste speler is. Kruidenier zag het marktaandeel de afgelopen jaren gestaag teruglopen van 3,6% in 2011, via 3,5% in 2012, naar 3,3% in het afgelopen jaar.

Beide groothandelsbedrijven hebben cateringbedrijf Albron als klant en Sligro heeft in het afgelopen weekend het gat, dat Kruidenier vanwege de financiele problemen moest laten vallen, opgevuld door Albron extra voorraad te leveren. Sligro is voor Albron onder meer de vaste cateringleverancier voor de Center Parcs recreatieparken.

Hoewel Sligro-topman Koen Slippens in de afgelopen jaren herhaaldelijk heeft gezegd op zoek te zijn naar overnamemogelijkheden voor zijn groothandelsactiviteiten, is Sligro op dit moment niet actief aan het kijken naar de mogelijkheid om de activiteiten van Kruidenier over te nemen, zegt woordvoerder Wilco Jansen van Sligro. "It takes two to tango", zegt hij, daarmee aangevend dat Sligro op dit moment aan de zijlijn staat, in afwachting van de ontwikkelingen rond Kruidenier Foodservices.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

Mr.Windows
0
3x raden wat Sligro doet niet overnemen en de klanten (o.a. Albron en Center Parcs) komen bij Slgro erbij. Dit is eigenlijk goedkoper dan een nieuwe organisatie integreren.
voda
0
Kruidenier Groep failliet

WOENSDAG 12 MAART 2014, 19:05 uur | 217 keer gelezen

ROTTERDAM - Na meer dan 80 jaar valt het doek voor de Rotterdamse voedingsmiddelengroothandel Kruidenier. De in 1928 opgerichte onderneming is door de rechtbank in Rotterdam failliet verklaard. Dat heeft curator Leonard Boender van DVDW Advocaten woensdag laten weten.

Kruidenier, met circa 600 mensen in dienst, verzorgde de catering voor onder meer bedrijfsrestaurants, benzinestations en kinderdagverblijven. Op die markt had het naar eigen zeggen de laatste tijd te maken met “zeer omvangrijke en structurele omzetdalingen”. Hierdoor raakte het bedrijf in de financiële problemen. Toen diverse leveranciers vorige week leveringen weigerden of zelfs terughaalden, bleek Kruidenier niet langer in staat om zijn klanten te bedienen.

De curator onderzoekt de mogelijkheid van een doorstart.
voda
0
'Doorstart Kruidenier als geheel onhaalbaar'

VRIJDAG 14 MAART 2014, 16:49 uur | 1 keer gelezen

ROTTERDAM - Een doorstart van de failliete voedingsmiddelengroothandel Kruidenier als geheel zit er niet in. Gesprekken met partijen om de kernactiviteiten van het Rotterdamse bedrijf verder te laten gaan zijn op niets uitgelopen, maakte curator Leonard Boender van DVDW Advocaten vrijdag bekend.

Het voltallige 600 man tellende personeel van Kruidenier is inmiddels ontslag aangezegd. Er rest de curator naar eigen zeggen niets anders dan de onderneming “in delen te verkopen aan regionaal geïnteresseerde partijen”. Hierdoor kan waarschijnlijk maar een klein deel van de werkgelegenheid worden gered.
5 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 17:35
Koers 13,640
Verschil -0,380 (-2,71%)
Hoog 14,000
Laag 13,600
Volume 25.950
Volume gemiddeld 27.984
Volume gisteren 18.930

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront