Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

De zoete wraak van Dijsselbloem

53 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
DeZwarteRidder
4
quote:

ffff schreef op 25 maart 2014 13:03:

Zwarte Ridder,
Ik geef je een goede raad: Volg eens wat beter de actualiteit! geweest...!
Ik volg de actualiteit zeer goed, maar ik zit nog steeds te wachten op jouw link naar het verhaal over de 4000 CEO's die vele miljarden zwart geld PER JAAR wegsluizen naar Arabische labden.

Ik vrees echter dat jij geen link hebt, omdat dit een broodje-aap-verhaal is.
theo1
1
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 maart 2014 12:57:

[...]

Een rare en overbodige vraag.

Mijn conclusie is nog steeds dat er geen veilige landen voor zwart geld meer overblijven.
Zelfs belastingparadijzen zoals de Kaaiman eilanden, Dubai, Hongkong en Cyprus moeten er aan geloven.

Volgens mij juist de vraag waar het om gaat.
Waarom registreren die Grieken hun zwarte boten in Nederland?
Mijn donkerbruine vermoeden: omdat dat fiscaal voordelig is en omdat de Nederlandse belastingdienst zich toen niet druk maakte om de vraag of die boten in Griekenland zwart zijn of niet.
En waarom doet Nederland dat? Omdat ze die boten graag willen registreren.
En waarom wil Nederland die boten graag registreren? Omdat dat poen oplevert en omdat de Nederlandse belastingdienst het een eind aan het achterwerk zal oxyderen of er in Griekenland al belasting is betaald.

En nu is het ineens anders. Nu is er een eurocrisis geweest (of nog steeds aan de gang, afhankelijk van wie je het vraagt) en heeft Dijsselbloem een hoop schulden uitstaan in Athene. En waar het de Nederlandse regering ooit een rotzorg zou zijn of Grieken thuis braaf belasting betalen, vinden ze dat nu ineens wél reuze interessant. Omdat hun eigen hachie ervan afhangt. Omdat rijke Grieken nu niet zo populair zijn bij Henk en Ingrid en een minister kan scoren door ze te naaien.

En wat doet onze Dijsselbloem? Hij zoekt uit welke Grieken een boot zwart hebben geregistreerd en zodra hij de Griekse minister tegenkomt, levert hij een kant en klaar lijstje aan.

Nu kun je gaan roepen: Hup Jeroen. Goed gedaan jochie. Aanpakken die smerige belastingontduikers. Dat kun je gaan doen.

Maar intussen heeft Dijsselbloem (van zijn voorgangers geërfde) vuile handen. Want de Nederlandse staat heeft in het verleden maar al te gretig de registratiekosten geïncasseerd voor Griekse boten waarvan ze donders goed wisten dat die zo zwart als de nacht waren. En toen hebben de Nederlanders daar nooit moeilijk over gedaan. Maar dat boeit Dijsselbloem niet, want Dijsselbloem is een ontzettende opportunist. Die ziet alleen een scoringskans.

En is dat nu wel zo slim? Ik denk het niet. Die Grieken zijn nu de lul. De directe consequenties zullen wel meevallen want Grieken zijn op dit moment natuurlijk geen grote investeerders. Maar er zijn wellicht ook rijke Duitsers, Fransen, Britten en weet ik veel die een zwarte boot in Nederland hebben liggen. En die weten nu dat Jeroen ze ieder moment kan verraden. Ik heb zo het vermoeden dat die zich nu wel een beetje zorgen gaan maken. En dat er in hun hoofd een minnetje achter de naam "Nederland" komt te staan. En als zij een bedrijf hebben, dat ze dan misschien wel eens ergens anders gaan investeren omdat ze zich genaaid voelen door de Nederlandse regering. En omdat ze denken dat als in Nederland de regels vandaag zus zijn, ze morgen ineens met terugwerkende kracht zo kunnen zijn. Met andere woorden, dat je niet echt kunt vertrouwen op de Nederlandse rechtsstaat. Omdat er hier een minister rondbanjert die regels en wetten maar lastig vindt en die "nood breekt wet" voortdurend voor in de mond heeft.

De Nederlandse regering heeft gelijk als ze belastingontduiking willen bestrijden. Maar moet zich tegelijk wel beseffen dat ze zelf ook een pak boter op het hoofd hebben. Naar mijn mening was het wel zo netjes geweest om niet direct naar de Griekse belastingdienst te rennen, maar die Grieken met hun boten eerst zelf te benaderen en hun een inkeerregeling aan te bieden zodat ze hun boot op een nette manier kunnen legaliseren. En waarom nu specifiek Grieken? Dat stinkt toch wel behoorlijk naar willekeur. Waarom niet de Duitsers met zwarte boten? Omdat dat publicitair wat minder zoden aan de dijk zet? Dat vind ik precies de houding waarom ik zo de pest aan die Dijsselbloem heb.
josti5
1
'En waarom nu specifiek Grieken?'

Nou, gewóón: een proefballonetje, net zoals de aanslag op de spaarcentjes vorig jaar, in Cyprus -:)
Reken maar, dat 'ze' en 'we' allemáál aan de beurt komen, vroeger of later...
28 EG-landen, stuk voor stuk in de tang...
theo1
1
@josti5: En daarom zou ik mensen die ergens een zwart kapitaal hebben liggen willen adviseren om niet naar Peter te gaan luisteren. Ik zou, als ik in die positie was, eens goed na gaan denken. Ofwel alles legaliseren nu het nog onder min of meer redelijke voorwaarden kan, ofwel helemaal uit de EU wegwezen. Want nu zijn er binnen de EU nog genoeg weggetjes, maar die zullen één voor één allemaal worden opgedoekt. En als dat gebeurt, kan je er niet op rekenen dat dat op een beetje een normale manier gebeurt. Zeker niet in het politieke klimaat van vandaag en met politici als Dijsselbloem aan de macht. Je kan net zo goed op het volgende lijstje van Jeroen staan en ineens met een enorme boete geconfronteerd worden. Dus als ik nu een zwarte boot had, zou ik hem niet in Luxemburg registreren. En ook niet in Monaco, San Marino, Zwitserland of Andorra, want die gaan er allemaal aan, vroeg of laat. Daarom zou ik het meteen in Panama of Liberia of zo zoeken, want daar ben je veel moeilijker te vinden. En als dat het niet waard is, legaliseren of verkopen die handel.

En als allerlaatste zou ik zwart kapitaal in Nederland laten liggen, want hier loop je altijd een levensgroot risico dat de verantwoordelijke minister ineens een aanval van vroomheid krijgt en je erbij lapt.
[verwijderd]
0
quote:

theo1 schreef op 25 maart 2014 16:43:

En daarom zou ik mensen die ergens een zwart kapitaal hebben liggen willen adviseren om niet naar Peter te gaan luisteren.
Correct. Peter heeft ook helemaal geen zwart kapitaal liggen, dus waarom zou hij zich grondig in de materie verdiepen?
DeZwarteRidder
0
Voor alle duidelijkheid: Dijsselbloem heeft geen lijst verstrekt van 'zwarte Griekse boten', maar een lijst met dure jachten met een Griekse eigenaar, die ingeschreven zijn in het scheepsregister.
Voor zover ik weet is het scheepsregister geheel openbaar (net zo als het kadaster) en kan Dijsselbloem niet zien of deze jachten al dan niet bekend zijn bij de Griekse belastingdienst.

De Grieken mogen dus verder zelf uitmaken wat ze hiermee gaan doen.
voda
0
quote:

ffff schreef op 25 maart 2014 13:03:

Zwarte Ridder,
Ik geef je een goede raad: Volg eens wat beter de actualiteit! Jouw posting heeft nu de diepgang van: Obama? Obama is helemaal niet in Amsterdam geweest...!
....

Pardon Peter?

Je zit er deze keer helemaal naast hoor!

Amsterdam
Obama was vanochtend in Amsterdam, waar hij een bezoek bracht aan het Rijksmuseum.

Zie link voor bewijs!! (tenzij de Nachtwacht plotseling verplaatst is) :-)

www.ad.nl/ad/nl/30600/Nucleaire-top-D...
[verwijderd]
0
quote:

voda schreef op 25 maart 2014 16:54:

[...]
Pardon Peter?

Je zit er deze keer helemaal naast hoor!

Ik verheug mij nu al op de reactie van Peter.
josti5
0
'@josti5: En daarom zou ik mensen die ergens een zwart kapitaal hebben liggen willen adviseren om niet naar Peter te gaan luisteren.'

Ik heb noch van Dijsselbloem noch van de fiscus iets te vrezen, Theo - ik optimaliseer slechts op fiscaal legale wijze, maar dan ook zéér actief én bewust.
Geen boot, geen 2e huis, geen geheime spaarrekening - niets van dat alles.

Overigens besteelt een andere hebberige tak van sport, de politiek, mij, prepensionado, al in ruim voldoende mate...
voda
0
Dijsselbloem let op schaduwbanken in China

AMSTERDAM (Dow Jones)--De sterke groei van krediet en van schaduwbanken in China sinds 2009 vormt in de eerste plaats een risico voor China zelf, maar toch is verhoogde alertheid geboden voor een mogelijke vertraging van de Chinese economie, stelt minister van Financien Jeroen Dijsselbloem dinsdag.

Opgebouwde risico's in het Chinese financiele systeem kunnen zo'n groeivertraging tot gevolg hebben, merkt de minister op in een brief met antwoorden op schriftelijke vragen van PvdA-kamerlid Henk Nijboer. Daar kunnen andere opkomende markten en vervolgens ook ontwikkelde economieen last van krijgen.

Dijsselbloem antwoordt zijn partijgenoot dat een fors deel van het krediet in China, dat sinds 2009 sterk is gestegen, volgens onofficiele bronnen inderdaad wordt verstrekt door ongereguleerde 'schaduwbanken'.

Daarbij tekent de minister aan dat schaduwbanken ook zorgen voor alternatieve financieringsbronnen voor de reele economie, nu de bankensector terughoudend is geworden met kredietverstrekking vanwege de hogere kapitaaleisen.

Een mogelijke crisis in China zal volgens de minister niet leiden tot een besmetting naar de rest van de wereld, omdat de Chinese economie nog relatief gesloten is.

Om systeemrisico's te vermijden, pleit Dijsselbloem voor een effectieve en proportionele regulering van de schaduwbanksector, in een internationaal gecoordineerde aanpak.

Aanleiding voor de Kamervragen was de president van de Bank of England, Mark Carney, die begin deze maand zijn ongerustheid uitsprak over het gebrek aan regulering van de schaduwbanken in China.

Ook een rapport van begin deze maand van kredietbeoordelaar Moody's wijst op stijgende risico's in het Chinese financiele systeem. "Gebrek aan openheid bij lokale en regionale overheden betekent dat het nog onduidelijk is hoe sommige van deze overheden hun schulden zullen afbetalen", stelde kredietanalist Kim Eng Tan. Hij beschouwt de schuld van de centrale overheid nu nog als bescheiden, maar stelt dat verdere snelle groei van schulden, ook tussen overheden, de financiele stabiliteit van het land zou kunnen verzwakken.

De minister zal de Tweede Kamer nader informeren als er meer duidelijkheid is over eventuele voorstellen van de Europese Commissie op dit gebied.

De wereldwijde omvang van 'overige financiele instellingen' (OFI's) wordt door het Financial Stability Board (FSB) geraamd op $71 biljoen per eind 2012, tegen $61 biljoen eind 2007. In Nederland is dit cijfer ruim vijf keer zo groot als het bruto binnenlands product (bbp), namelijk EUR3,2 biljoen.

In een nauwere definitie van De Nederlandsche Bank is het Nederlandse schaduwbankwezen niet groter dan zo'n EUR1000 miljard, of 165% van het bbp. De helft daarvan wordt gevormd door houdstermaatschappijen van buitenlandse financiele instellingen en een derde door gesecuritiseerde hypotheekportefeuilles die banken in beleggingsvehikels hebben ondergebracht.

Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


ffff
1
Hans,

Lees die posting nog eens opnieuw! JIJ zit er helemaal naast.

Ik gaf dat juist als voorbeeld om aan te geven hoe ongelooflijk slecht De Zwarte Ridder de actualiteit volgt.

Wat dan ook zo grappig is....Hij krijgt toch weer drie ab-tjes hetgeen voor de zoveelste keer het ongelooflijk onnozele, domme, stupide gehalte aantoont van de KK bezoekers van IEX.

Ik kom hier met de mooiste verwijzingen van de beste financiële websites en als je zo'n onnozelaar als de Ridder niet onmiddellijk op zijn wenken bedient....dan is het een broodje aap verhaal. Nou vergeet het maar: Ze zijn zich van die ontwikkelingen in België...rot geschrokken. Was twee dagen voorpaginanieuws.

Maar het geeft ook zo ontzettend goed aan: MEN WIL HET NIET HOREN ! men wil gewoon dat zoiets niet gebeurt en in die koppies zit er dan zoiets van: dan zal het ook wel niet gebeuren.

Theo,
Jij leest mijn postings toch niet goed: Ik leg keer op keer de vinger op de huicehlarij van het systeem. neem alleen al deze draad. daar wijs ik er weer op. Neem dan de reactie van de Ridder: Iedereen wordt verlinkt. Dikke nonsens: er wordt geen mens verlinkt. Er wordt informatie uitgewisseld, maar die informatie barrst van de lacunes.

Ik vraag mij vaak af: Lezen jullie die postings wel zorgvuldig.

Die posting over de zeer onvolledige informatie-uitwisseling staat al een week in de KK. geen mens reageert daarop en dan merk je weer: DAT WILLEN ZE NIET, dat die onvolledig is, want ze willen zo graag dat die wel volledig is. Ik ga een stap verder en stel de vraag: waarom zorgen ze ervoor dat die onvolledig is en geef jullie al het antwoord: Dan verschuift er nog veel meer dan men lief heeft in Europa.

Dat heeft dus NIETS met mijn situatie te maken, maar met nadenken waarom politici toch zo graag de wens van de ruifeters krakkemikkig vervullen om tegelijkertijd de mensen die het betreft genoeg speelruimte te geven.

Lees die postings eens wat zorgvuldiger en dan kom je niet tot zulke onnozele opmerkingen als broodje aap verhaal, maar tot gedachtengangen van: wat is er momenteel werkleijk gaande.

Peter
[verwijderd]
0
quote:

ffff schreef op 25 maart 2014 18:50:

Hans,

Lees die posting nog eens opnieuw! JIJ zit er helemaal naast.

Laatst begon je ook al een zin met een kleine letter i.p.v. een hoofdletter. Peerke wees je daar nog op. Dit geval doet mij daaraan denken.
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 25 maart 2014 13:22:

[...]

Ik volg de actualiteit zeer goed, maar ik zit nog steeds te wachten op jouw link naar het verhaal over de 4000 CEO's

Ik vrees echter dat jij geen link hebt, omdat dit een broodje-aap-verhaal is.
Je heb het goed gezien.
Ik noem het fantasie, omdat er vrijwel nooit onderbouwing met een link is.
Het zij zo maar wel jammer het vervuilt de werkelijkheid.
ffff
2
A5,

Toch ben en blijf jij een echt trol:

JIJ wist verdomd goed hoe ik de opmerking over Obama bedoelde! En dan toch tegen Hans zeggen: ik ben benieuwd hoe hij zich daar uit redt. Weet je, A5, juist door dat soort postings van jou heb ik, overigens al maanden zo'n minne indruk van jou gekregen.

Je weet het verrekte goed, maar dan toch de trol uithangen om even te komen jennen.

Dan gaat het hier nu even over: Is die informatie-uitwisseling voldoende om een eerlijk belastinginning te waarborgen. DAAR gaat het nu even over in deze draad.

En wat doet trol A5: Weer over iets totaal anders beginnen.

Probeer nu eens een zinvolle bijdrage te leveren of zit je zoals de rest te knarsentanden omdat je ook wel beseft dat Peter 100 procent gelijk heeft en dat de ruifeters er naar kunnen fluiten dat ze op hun wensen bediend worden. DAAR gaat de gedachtenwisseling over. Lees mijn grandioze posting in de fiscale draad nog maar eens: Wat er allemaal NIET doorgegeven wordt. Allemaal NIET....nou daar kun je vijf jachten en veertien supervilla's inclusief zwembad van bekostigen...

En maar jennen, A5, maar een echte discussie kun je gewoonweg niet aan.

Peter
ffff
0
Jojo,

Ik zou zeggen: neem een abonnement op De Tijd en dan ben je gerechtigd daar gebruik te maken van het zoekprogramma.
Ook voor jou geldt Jojo: JIJ WILT ER NIET AAN. Jij wilt het gewoon niet accepteren dat er enorme kapitaalsstromen gaande zijn van binnen Europa naar buiten Europa. Nou jongen, je zult de komende jaren nog wel eens terugdenken aan mijn postings.

Peter
[verwijderd]
1
quote:

ffff schreef op 25 maart 2014 19:05:

A5,

Toch ben en blij jij een echt trol:

JIJ wist verdomd goed hoe ik de opmerking over Obama bedoelde! En dan toch tegen Hans zeggen: ik ben benieuwd hoe hij zich daar uit redt.
Alweer verzonnen ,Peter. Ik schreef:" Ik verheug mij nu al op de reactie van Peter." (17:01 uur)
[verwijderd]
3
quote:

ffff schreef op 25 maart 2014 19:05:

En maar jennen, A5, maar een echte discussie kun je gewoonweg niet aan.

Peter
Dat klopt. Met jou kan ik geen echte discussie voeren. Je verzint te veel en je legt telkens mensen woorden in de mond die ze niet gezegd hebben. Bovendien scheld je ze uit.
Schoenmaker, hou je bij je leest. Richt je aandacht maar op je praktijk. Dat is hard nodig want die loopt niet zo goed.
hirshi
3
[verwijderd]
1
quote:

ffff schreef op 25 maart 2014 19:07:

Jojo,

Ik zou zeggen: neem een abonnement op De Tijd en dan ben je gerechtigd daar gebruik te maken van het zoekprogramma.
Ook voor jou geldt Jojo: JIJ WILT ER NIET AAN. Jij wilt het gewoon niet accepteren dat er enorme kapitaalsstromen gaande zijn van binnen Europa naar buiten Europa. Nou jongen, je zult de komende jaren nog wel eens terugdenken aan mijn postings.

Peter
Vandaag te lezen investeringen in Europa trekken enorm aan wegens terugkeer vertrouwen EMU, dus wat nu kapitaaluitstroom.
Wel erbij blijven en eens met A5 jij scheldt en schoffeert te vaak posters, alleen daarom al zul je niet serieus genomen worden.

53 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  19 apr
 Germany40^ 17.714,20 -0,69%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.904,14 -0,28%
 US30^ 37.851,00 0,00%
 Nasd100^ 17.004,48 0,00%
 US500^ 4.960,72 0,00%
 Japan225^ 37.028,48 0,00%
 Gold spot 2.392,50 0,00%
 EUR/USD 1,0655 +0,11%
 WTI 82,10 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront