TNT Express « Terug naar discussie overzicht

TNT Express - April 2014

30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Guus_Geluk
0
[verwijderd]
0
Ik begrijp 2 dingen niet. Ten eerste het is hier opvallend stil op het forum en ten tweede dat een aangekondigd vertrek zo´n impact heeft op de koers. Bij elk bedrijf gaan wel eens "topmensen" weg.
[verwijderd]
0
GrafZerk
0
quote:

RamBam schreef op 4 april 2014 17:34:

Zo ongeveer op DL de dag uit. Gaat volgende week nog veel verder naar beneden!
Ik heb mijn winst genomen hier om 17:25. kwakkelaandeel.
BAM begint er ook op te lijken.
voda
0
'Circa 140 banen weg door reorganisatie TNT'

VRIJDAG 4 APRIL 2014, 18:19 uur | 20 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - TNT Express gaat zijn Nederlandse bezorgdienst reorganiseren. Daarbij verdwijnen volgens de vakbond in totaal circa 140 banen, zo bleek vrijdag. Het gaat om ongeveer de helft van de chauffeurs van de pakketbezorger, zo meldde vakbond Abvakabo FNV.

Het bedrijf wil voor zover bekend 5 depots, in Leidschendam, Kapelle, Nieuwengein, Drachten en Echt, sluiten. Daar werken circa 70 mensen. Op de vestigingen op Schiphol, Dordrecht, Duiven, Zwolle en Eindhoven wordt een reorganisatie doorgevoerd, waardoor ongeveer hetzelfde aantal banen verdwijnt, zo liet een woordvoerder van Abvakabo weten.

De vakbondsman sloot niet uit dat er harde acties zullen worden gevoerd tegen het voorgenomen besluit van TNT. “De vakbond is geschokt. Wij hebben eerder nooit enig bezuinigingsvoorstel hiervoor gezien”. Volgens de woordvoerder blijft het werk wel bestaan, maar wil TNT dit verplaatsen naar onderaannemers die met goedkopere krachten werken.
[verwijderd]
0
Copy and Paste De Tijd

UPS investeert fors in luchthub Keulen

Artikel
Reacties (0)

Meer in Transport
Bewaren E-mailen Corrigeren Afdrukken Linken
UPS heeft de capaciteit van zijn sorteercentrum Keulen/Bonn met 70 procent verhoogd. De pakjesreus versterkt zo zijn Europese en internationale positie. Concurrent TNT Express kondigde vorig maand ook al een forse investering in zijn hub in Luik aan.

DPD versterkt positie in België

De grote vier in internationale pakjes en documenten - UPS, FedEx, DHL en TNT Express, de zogeheten integrators - kenden sinds hun annus horribilis in 2009 een gestage groei en de verwachting is dat die trend de komende jaren doorzet. De uitbreiding van het knooppunt van UPS op de luchthaven Keulen-Bonn, een investering van 200 miljoen dollar, past daarin. De nieuwe faciliteiten werden zopas in gebruik genomen.

UPS kondigde de expansie van zijn Europese hub aan in september 2011, vijf maanden voor het een overnamebod lanceerde op het Nederlandse TNT Express. Een overname die, onder meer door stevig lobbywerk van de concurrenten FedEx en DHL, op het njet stuitte van de Europese Commissie. Maar de uitbreiding in Keulen was dus duidelijk niet gelinkt aan de geplande acquisitie van TNT Express.

'Onze expansie is altijd gebaseerd geweest op organische groei en overnames', legt de nieuwe countrymanager voor de Belux, Karl Haberkorn, bij een persbezoek aan de Keulse hub uit. UPS stilde de voorbije jaren zijn acquisitiehonger met onder meer Kiala, het netwerk van afhaalpunten actief in de Benelux, Frankrijk en Spanje. Intussen zijn daar Duitsland en Groot-Brittannië bijgekomen.
E-commerce

De inlijving van Kiala paste prima in de explosieve groei van e-commerce en de internetwinkels waardoor het belang van business to consumer (B2C) toeneemt. Integrators als UPS en FedEx waren tot voor de economische crisis vooral gefocust op bedrijven, op B2B dus. Maar het enorme succes van de verkoop aan de consument via het web heeft daar verandering in gebracht.

'Die retail e-commerce is een van de vijf groeimotoren voor UPS', vertelt Carsten Helssen, woordvoerder UPS Europa. Die vier andere zijn de gestage toename van de wereldhandel, het potentieel van de groeimarkten - waarvoor UPS een aparte divisie heeft -, de nood aan expertise (onder meer farma) en de aanhoudende trend om logistieke activiteiten uit te besteden.

Mede daardoor is in tien jaar tijd het volume aan documenten, pakjes en zendingen allerhande dat via de Europese hub in Keulen passeert, verdubbeld, zegt Haberkorn. 'We doen dat nochtans met slechts 37 vluchten per nacht, één minder dan toen. Hoe dat kan? Door het inzetten van grotere vliegtuigen, meer efficiëntie in onze operaties en een uitbreiding van het Europese netwerk.'

De hub van UPS ligt in het economische hart van Europa én van Duitsland. Bovendien is de luchthaven de hele nacht open - net als die van Luik - een noodzakelijke voorwaarde voor een integrator. En UPS kreeg de belofte dat dit nog minstens tien jaar het geval blijft. Dat de arbeidskosten er lager liggen dan in ons land en het sociale klimaat stabieler is dan in Frankrijk - FedEx zit in Parijs - is meegenomen.
België

Het operationeel knooppunt van UPS ligt dan wel in Keulen/Bonn, het administratief hoofdkantoor voor Europa bevindt zich in Brussel. De Belgische activiteiten geven werk aan circa 950 mensen, ongeveer even veel als bij FedEx, dat eveneens Brussel als Europees hoofdkwartier koos. DHL en TNT creëerden elk meer dan 2.000 jobs in ons land.
[verwijderd]
0
Iemand al filmpje op de TNT webcam site gezien...? Wat een land toch..?! Prachtig.
[verwijderd]
0
Het voor filmpje was een stuk mooier dan het hoofdprogramma..

Zolang die mijnheer Burgmans daar aan de macht is, zal het nooit wat worden. Maar die blijft zitten, want hij weet vroeg of later krijg ik een zak geld mee. Wat ik ook doe, denk of zeg..
[verwijderd]
0
Vergeleken met vorig jaar lijkt mij dat de particulieren belegger heeft afgehaakt.. Verstandig.
voda
0
TNT rekent op steun aandeelhouders voor nieuwe strategie

AMSTERDAM (Dow Jones)--TNT Express (TNTE.AE) denkt de steun te hebben van de aandeelhouders om in de komende drie tot vijf jaar de nieuwe strategie uit te rollen.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Antony Burgmans heeft momenteel het gevoel dat aandeelhouders vertrouwen hebben in de in februari aangekondigde strategie, genaamd 'Outlook', "en dat betekent dat je een bepaalde tijd krijgt om te laten zien wat je waard bent. Daar zijn we nu mee bezig".

Burgmans geeft in een interview na de aandeelhoudersvergadering aan dat hij verwacht aandeelhouders in de tussentijd tevreden te houden door de opwaartse trend bij de resultaten van het internationale logistiekbedrijf vast te houden.

"Er mag best weleens een kwartaal tussen zitten waarin je een stapje terug doet, maar in alle redelijkheid geloof ik dat we drie tot vijf jaar de tijd krijgen [om de nieuwe strategie uit te rollen], aldus Burgmans.

Dat neemt niet weg dat Burgmans denkt dat als de prestaties niet voldoende verbetering laten zien activistische aandeelhouders opnieuw in kunnen stappen.

"Ik ben helemaal niet bang, maar ik ben wel bang, dat als we onze prestatie niet verbeteren, dat weer gaat beginnen", verwijst Burgmans naar de mogelijkheid dat activistische aandeelhouders instappen en de druk op het bestuur opvoeren.

TNT werd in 2011 onder druk van activistische aandeelhouders van PostNL afgesplitst. Vorig jaar zou het door UPS worden overgenomen maar de deal liep stuk door mededingingsbezwaren van de Europese autoriteiten.

De kritiek dat TNT voor de zoveelste keer met een nieuwe strategie komt weerlegt Burgmans. Volgens hem waren eerder gepresenteerde plannen geen volledige strategie, omdat die weinig inhoud hadden. "Als je doorvroeg [op deze strategieen], dan hield het snel op".

Vertrekkend chief financial officer Bernard Bot introduceerde gedurende de periode dat hij als interim-CEO fungeerde, het Deliver! programma, waarna de in juni aangetreden chief executive officer Tex Gunning begin dit jaar de huidige strategie uiteenzette.

"Het is holistischer en het heeft 'meat on the bone'", zegt Gunning over deze strategie, terwijl hij vervolgt: "ik denk dat het Deliver programma, dat razendsnel in elkaar is gezet nadat de UPS deal niet doorging, een profit protection plan betreft en niet een holistisch plan waarin je tegen een hele organisatie zegt; we gaan van global naar Europa, we gaan van parcels naar parcels en freight en we gaan van SAM naar SME, en van air naar road", aldus Gunning die refereert aan de pijlers onder de strategie, die grotendeels inhouden dat de aandacht weer gericht zal zijn op het Europese roadnetwerk en het midden- en kleinbedrijf (MKB).

Het Europese wegennetwerk van TNT Express is volgens Gunning ook de reden waarom het Amerikaanse UPS interesse in de pakkettenbezorger had, waar klanten en concurrenten TNT mee complimenteren, en waar de kansen liggen.

"In 35% van de gevallen zijn wij sneller dan concurrent DHL en op nog eens 35% van de gevallen is DHL niet eens aanwezig. Klanten kiezen juist voor deze goedkopere mogelijkheid. TNT wil daar meer uit halen door te investeren", aldus Gunning, die er tot slot op wijst dat concurrenten buiten Europa juist in Europa investeerden, terwijl het Nederlandse TNT onderinvesteerde in Europa, en zich in plaats daarvan in Brazilie bevond.

Analisten zijn niet allemaal even overtuigd dat de nieuwe strategie succesvol zal zijn.

Rabobank verlaagde het advies op TNT woensdag naar reduce van hold, omdat de analistenfirma van mening is dat TNT zijn ten doel gestelde EBIT-marge van 8% voor Europa niet zal behalen in 2015, en nieuwe financiele doelstellingen in de tweede helft van dit jaar zal aankondigen.

"Wij vrezen dat TNT minder gefocused is, terwijl het zijn derde strategische plan in twee jaar tijd implementeert, met bijbehorende herstructureringen en het recent aangekondigde vertrek van CFO Bot dat meer onzekerheid toevoegt".

Wat de reden is voor het vertrek van Bernard Bot werd woensdag vooralsnog niet duidelijk. Op welk moment de CFO daadwerkelijk afscheid neemt van het concern wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

Door Ellen Proper en Robin van Daalen; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


[verwijderd]
0
Ze moeten zich dus concentreren op het wegvervoer..? Alsof daar geen concurrentie is, maar goed. Afscheid nemen van de vliegtuigen. Alles wegsaneren wat geen geld opleverd. En dan bidden en hopen dat UPS van het najaar toch zijn gelijk haalt en TNT kan overnemen. Tegen 8,00 ofzo dan. Thanks EU flapdrol.
voda
0
TNT Express boekt omzetstijging in eerste kwartaal - Preview

AMSTERDAM (Dow Jones)--TNT Express (TNTE.AE) heeft over het eerste kwartaal EUR1,7 miljard omzet behaald, een stijging van 5,9%, bij een operationele winst van EUR46 miljoen, zo luidt de consensus volgens Factset. De pakkettenbezorger maakt maandag om 08.00 uur zijn eerstekwartaalresultaten bekend, waarin de Braziliaanse activiteiten weer opgenomen zijn nu besloten is de divisie niet af te stoten en er een verbeterde prestatie na te streven. Analisten betwijfelen of de door TNT Express ten doel gestelde aangepaste operationele marge voor 2015 kan worden bereikt, waarvan sommigen nieuwe financiele doelstellingen later dit jaar voorzien. Verder lijken analisten verheugd met het nieuws dat er een opvolger voor huidig CFO Bernard Bot is gevonden met het oog op de kostenbesparingen die doorgevoerd moeten worden binnen het bedrijf. Eerder deze week maakte het koeriersbedrijf bekend dat Maarten Jan de Vries per 1 juli zal aantreden als CFO bij het concern. Vrijdag omstreeks 11.55 uur noteert het aandeel 0,3% lager op EUR6,68, terwijl de AEX met 0,6% daalt.(EPR)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
TNT houdt reorganisatie tegen het licht

MAANDAG 28 APRIL 2014, 18:36 uur | 25 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - TNT Express neemt wat meer tijd voor de onlangs aangekondigde reorganisatie van de bezorgdienst dan eerder werd gedacht. Dat stelde een woordvoerder van het koeriersbedrijf maandag.

TNT maakte begin deze maand bekend dat er circa 130 banen in Nederland zouden verdwijnen door een reorganisatie van de Nederlandse bezorgdienst. Daarbij zou het gaan om circa 60 tot 70 chauffeurs, de rest van de banen verdwijnt op sorteerdepots. Na overleg met de ondernemingsraad en de vakbonden is besloten op zoek te gaan naar manieren om de beoogde besparingen zonder gedwongen ontslagen te behalen.

Volgens de woordvoerder is nog niet aan te geven of hierdoor uiteindelijk minder banen zullen verdwijnen. Hij kon ook niet aangeven hoe snel TNT hier duidelijkheid over verwacht. “De bezuiniging is noodzakelijk, maar we zullen alle manieren onderzoeken om het aantal gedwongen ontslagen zoveel mogelijk te beperken”, stelde hij.
[verwijderd]
0
ik denk na het lezen van alle nieuwsfeiten van de afgelopen 4 weken dat ze een grote schoonmaak begonnen zijn om overgenomen te kunnen worden door Fedex
alles wijst erop
ballie2
0
quote:

moneymaker schreef op 30 april 2014 15:12:

ik denk na het lezen van alle nieuwsfeiten van de afgelopen 4 weken dat ze een grote schoonmaak begonnen zijn om overgenomen te kunnen worden door Fedex
alles wijst erop
Of de koers moet naar beneden om de overige 15 % van PostNL over te nemen voor een fooi.
jefkedeboskabouter
0
quote:

Stayathomedad schreef op 7 mei 2014 09:39:

Iemand enig idee waarom TNT maar blijft zakken..?
Vermoedelijk omdat het rendement dan hoger ligt als het terug gaat stijgen. Grote partijen drukken koers na verkoop eerst naar beneden tot er voldoende angst is bij de kleine man die denkt dat er iets aan de hand is en eieren voor zijn geld kiest waardoor de koers nog meer zakt... Nadien kopen de grote heren terug goedkoop in en begint het spel terug opnieuw. Ik vermoed wel dat we de bodem weldra gaan zien.
Tordan
0
Heeft dit er ook iets mee te maken. En is dit misschien al een uitspraak op het ingediende beroep van UPS??

UPS mort over EU-blokkade

Van onze redactie AMSTERDAM -

De Amerikaanse pakketbezorger UPS mort nog altijd over de Europese blokkade om branchegenoot TNT Express over te nemen.

In een dinsdag gepubliceerde persbericht staat: "Met zijn beslissing heeft de Europese Commissie een investering van ongeveer €5,2 miljard voorkomen (...) en bovendien een verbetering van de logistieke infrastructuur in Europese landen die nog steeds moeite hebben om hun economie weer te laten groeien."

UPS verstuurde het bericht als reactie op de analyse van de Europese Commissie waarom de deal geblokkeerd werd. Die analyse is dinsdag gepubliceerd. Volgens UPS valt daaruit op te maken dat 95% van de gecombineerde activiteiten van de twee bedrijven "niet problematisch" was.

Ook zegt UPS dat er in landen die "80% van het europese bbp vertegenwoordigen" geen problemen waren gesignaleerd". En UPS stelt goede oplossingen te hebben aangedragen voor de landen waar Brussel wel problemen vond.

UPS heeft begin april hoger beroep ingesteld tegen het besluit van de Commissie. Niet zozeer omdat de Amerikanen op korte termijn nog van plan zijn om TNT over te nemen, maar om te voorkomen dat het Commissie-besluit een precedent schept voor de toekomst.

30 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
876,46  +2,44  +0,28%  14:22
 Germany40^ 17.990,90 -0,54%
 BEL 20 3.875,07 -0,23%
 Europe50^ 4.955,51 -0,69%
 US30^ 38.240,56 -0,29%
 Nasd100^ 17.335,98 -1,07%
 US500^ 5.040,69 -0,62%
 Japan225^ 37.670,14 -0,86%
 Gold spot 2.326,05 +0,43%
 EUR/USD 1,0718 +0,19%
 WTI 83,25 +0,42%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +6,25%
Flow Traders +4,56%
Fugro +2,97%
B&S Group SA +2,74%
NX FILTRATION +2,01%

Dalers

ADYEN NV -9,11%
VIVORYON THER... -5,70%
WDP -4,62%
TomTom -2,88%
Alfen N.V. -2,72%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront