Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

TA: Gaten dichten

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Bas Heijink

Technisch analist Bas Heijink schrijft iedere dag een update over de AEX. Senior Technisch Analist Bas Heijink houdt zich binnen de ING Investment Office van ING Bank bezig met Technische Analyse. Heijink let vooral op de kansen die hij ziet in de markt om op korte termijn een goed absoluut rendement te behalen. H...

Meer over Bas Heijink

Recente artikelen van Bas Heijink

  1. jun '17 TA Arcelor Mittal: Buy the dip 12
  2. jun '17 TA: Bedankt! 411
  3. jun '17 TA: Van lang naar kort 425

Reacties

379 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 19 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 24 april 2014 18:06
    quote:

    retsok schreef op 24 april 2014 16:55:

    tja die poetin.. kat in het nauw maakt rare sprongen...

    De Russische president Poetin heeft zowel tijdens zijn 1e dubbele regeringsperiode als in de jongste periodes een aantal beloftes gedaan aan de Russische burgers. Daarin kwam het er het meest op neer dat de Russen het ‘beter’ zouden krijgen, dat de welvaart eerlijker verdeeld zou worden, dat corruptie zou worden verminderd en dat Rusland weer een trotse en grootse natie zou worden. Welnu, om met dit laatste te beginnen: Rusland is sinds het inpikken van de Krim iets groter geworden, dus die belofte heeft wat ‘handen en voeten’ gekregen. Maar dat de corruptie verminderd is, is beslist niet waar; wat dat betreft mag Rusland de Oekraïne beschuldigen van corruptie, maar zij is zelf weinig beter. Om over het beter verdelen van de potentieel enorme welvaart maar te zwijgen: behalve Poetin en zijn politieke- en economische vriendjes profiteert slechts een zeer beperkte groep; maar wel op een stuitend grote schaal. Het aantal oligarchen en / of miljardairs is nog nooit zo hoog geweest, maar dat is het dan ook. Hiermee is ook het doel dat ‘de Russen’ het beter zouden krijgen, voor een zeer groot deel mislukt en dat wekt steeds meer wrijving. Want ondanks alsmaar strengere wetten over bijvoorbeeld demonstraties, het internet en het uiten van openlijke kritiek (en de repressie daarvan) is de onrust in Rusland verder op aan het lopen. En nu de Russische economie ook nog in recessie is gezakt door het massaal weglekken van buitenlandse investeringen en buitenlandse sancties naar aanleiding van het inpikken van de Krim, wordt de spanning om te snijden …

    Een kat in het nauw maakt rare sprongen …

    Beste retsok dit hoor je nu van iemand die in rusland woont en ook de andere presidenten heeft mee gemaakt. Voor putin dus.

    Je aannames kloppen echt niet hoor.
    Ten eerste hebben de russen het veeeeeel beter dan onder jeltsin en zeer zeer zeker onder gorbatjov toen was het hier echt een ellende.

    Ten tweede kan ik er over meepraten dat de corruptie echt veel minder is geworden. Vroeger kon ik makkelijk mensen van de overheid (ambtenaren) omkopen voor allerlei documenten etc. Dit lukt absoluut niet meer. Ik probeer het niet eens meer want het is gevaarlijk geworden. De corruptie is dus afgenoemen.

    Ten derde. Je stelt dat de rijkdom maar aan een klein groepje ten goede is gekomen en niet aan de gewone man zeg maar. Dit klopt ook niet. Ik zie het iedere dag. Sta iedere dag in de file en ook jij komt heel vaak russen in het buitenland tegen. Mensen met een gewoon baantje. Het is juist de de grote massa die vooruit is gegaan. Er is weer een brede middenklasse.

    Sorry maar ik kan er niets anders van maken.

    En ga mij nu niet vertellen dat het niet zo is want ik WOON hier.

    Alle voorzieningen zoals gezondheidszorg kinderopvang etc zijn ook heel erg vooruitgegaan.

    Ik kan er echt niets anders van maken.

    Vraag anders @eric de rus eens om zijn mening . Hij woont ook in rusland. Ander deel weliswaar. st peterburg en ik in siberie.

    Laat je niets wijs maken. De gem rus is verre verre van arm.
  2. [verwijderd] 24 april 2014 18:12
    quote:

    retsok schreef op 24 april 2014 17:00:

    Ik ben dan ook van mening dat de situatie rond de Krim en Oost-Oekraïne vooral een bliksemafleider is voor Poetin’s uiterst povere prestaties op economisch- en financieel gebied. Om dit soort tactieken staan presidenten, overal ter wereld (dus ook in de Westerse !), bekend en Poetin zal daar écht geen uitzondering op zijn ! Een vuist maken tegen het ‘vijandige buitenland’, dat volgens hem niet wil dat Rusland weer een trots en groots land wordt na de val van de Sovjet-Unie, leidt de aandacht namelijk perfect af. Want nu het land opnieuw een periode van krimp in gaat, waarvan de grootte en diepte nog bepaald moet worden en mede afhankelijk is van verdere sancties, moet de aandacht zoveel mogelijk worden afgeleid. Reken er maar op dat er zo’n $ 100.000.000.000 uit Rusland is verdwenen in het 1e kwartaal van dit jaar; dubbel zoveel als in geheel 2013 ! Dit terwijl het land juist allerlei EXTRA behoefte aan kapitaal, investeringen en knowhow heeft om de economie in de toekomst draaiend te houden en om de veel te hoge inflatie van zo’n 6% te beteugelen. En het wrange voor Poetin is dat ook veel Russische bedrijven hun geld liever in het buitenland onderbrengen dan in Rusland; ondanks de onlangs sterk verhoogde rente ! Hij werkt dan ook aan wetgeving om deze geldstroom om te draaien en Russische bedrijven te verplichten, geldt in eigen land onder te brengen. Daarnaast wil hij dat Russische beursgenoteerde bedrijven beursnoteringen in het buitenland beëindigen en alleen die in Rusland overhouden; dan heeft hij immers meer controle op deze bedrijven. Overigens wil hij zelfs zijn vrienden, veelal multimiljardair en oligarch, verplichten om hun geld in Rusland te houden en DAAR belasting over te betalen. Met andere woorden: dit is een kat in het nauw en die maken nu eenmaal rare..... mvg. Wessel Aslander
    Jij begrijpt de rus niet. Hoe hij denkt. Hoe propaganda gewerkt heeft etc.

    En ja als er gevochten moet worden dan vecht ik voor rusland ja. Voor putin en mijn vrouw en kind. Ik haat de amerikaanse en europese politiek betreffende buitenland ja. Hoeveel moeten er nog sterven? Hoeveel coups moeten er nog gepleegd worden voor de petrodollar? Hoeveel mensen in amerika moeten nog aan de voedselbonnen en zonder gezondheidszorg? Dat alles om doe 1% te spekken? Het amerikaanse regime is voor mij de duivel in persona. Hoeveel mc cains? hillary clintons??? Hoeveel mohammed mossadeqs moeten er nog verjaagd worden? Hoeveel zogenaamde terroristen moeten er nog dood? i rest my case,

  3. [verwijderd] 24 april 2014 18:15
    @retsok wil je anti putin nieuws? koop een wereld radio want in rusland kan je de hele dag luisteren naar kasporov en vrienden en anti regerings mensen op bv kanaal dosd (regen) en nog een ander kanaal. Jij schrijft wat je leest in het met propaganda doorspekte westerse nieuws. Ik kijk tv hier en zie iedere dag wel anti putin nieuws etc etc. Je weet niet waarover je spreekt. Jre gelooft waarschijnlijk ook in strafkampen hier alla gulag etc..... Je hebt je dingen aan laten praten. Ik kom wel eens in zon so called strafkamp ja. Weet je wat dat is hier? gevangenis licht regime. Vaak niet eens gesloten instelling voor junkies en lichte criminelen.
  4. [verwijderd] 24 april 2014 18:38
    quote:

    Karimata schreef op 24 april 2014 18:34:

    [...]

    Nou dat kan je wel stellen, doelstelling qua jaarwinst vandaag behaald en dan zijn we nog maar 24 April.
    Gefeliciteerd. Ik heb mee dag doelstellingen. Ben met weinig tevreden. Handel met paar duizend eu. Dat is alles. :) Lopende rekening :)
  5. [verwijderd] 24 april 2014 18:41
    quote:

    Karimata schreef op 24 april 2014 18:34:

    [...]

    Nou dat kan je wel stellen, doelstelling qua jaarwinst vandaag behaald en dan zijn we nog maar 24 April.
    Pas maar op, want je gaat nog genoeg verliezen. Ik kan me niet voorstellen dat je de rest van het jaar niks meer gaat doen. Soms zeg je weleens dat je ermee stopt, maar dan ben je binnen tien minuten weer terug :-)
  6. [verwijderd] 24 april 2014 18:54
    quote:

    Le Bon Vivant schreef op 24 april 2014 18:41:

    [...]

    Pas maar op, want je gaat nog genoeg verliezen. Ik kan me niet voorstellen dat je de rest van het jaar niks meer gaat doen. Soms zeg je weleens dat je ermee stopt, maar dan ben je binnen tien minuten weer terug :-)
    Pas maar op, want je gaat nog genoeg verliezen.

    Graag een onderbouwing. U kijkt over de schouder mee en ziet dat hij teveel risico neemt? Of valt dit onder het kopje zomaar wat schreeuwen?
  7. [verwijderd] 24 april 2014 18:56
    quote:

    Le Bon Vivant schreef op 24 april 2014 18:41:

    [...]

    Pas maar op, want je gaat nog genoeg verliezen. Ik kan me niet voorstellen dat je de rest van het jaar niks meer gaat doen. Soms zeg je weleens dat je ermee stopt, maar dan ben je binnen tien minuten weer terug :-)
    Ach ja, alles is mogelijk, maar ik ga nu voor de dubbel en wat betreft dat stoppen met posten wanneer ik long/short ga en waarop: Sommigen waarderen het en doen er iets mee, anderen kunnen mijn meldingen missen als kiespijn en die moeten het dan maar niet lezen !
379 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 19 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links