Heijmans « Terug naar discussie overzicht

Heijmans - Juli 2014

707 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
[verwijderd]
0
Er zijn afgelopen 3 dagen een paar mooie hammers gevormd in het technisch plaatje. Hier mag dus zeker enige steun verwacht worden. Niettemin treurig dat Heijmans zo ver is meegetrokken in het koersgeweld onder de concurrentie.
[verwijderd]
0
quote:

ABC1234 schreef op 11 juli 2014 15:33:

[...]

Wie weet sluiten we boven de 11.60 en kunnen we dit als nieuwe steun gaan hanteren?
Ik denk dat de 11,41 onze nieuwe steun is. Deze ligt ook precies op de onderkant van het dalende trendkanaal. Volgende week zal de koers wel weer wat gaan goedmaken verwacht ik. Je ziet vandaag al dat de paniek bij Heijmans eruit is.

Bij BAM is vandaag alsnog zeker 4x meer verhandeld dan normaal. Dat kan nog alle kanten op.
[verwijderd]
0
Ik zag even te denken. Heijmans zou wel weer eens sneller terug kunnen keren in de AMX dan verwacht. Als Exact wordt overgenomen en pennystock Imtech gaat degraderen komen er namelijk weer twee plekjes vrij.
ABC1234
0
quote:

stockexchangestaartje schreef op 11 juli 2014 16:05:

Ik zag even te denken. Heijmans zou wel weer eens sneller terug kunnen keren in de AMX dan verwacht. Als Exact wordt overgenomen en pennystock Imtech gaat degraderen komen er namelijk weer twee plekjes vrij.
Hoe werkt dat dan precies? Wordt de AMX op vaste momenten vernieuwd of gebeurt dat bijvoorbeeld direct na de overname van Exact?
ABC1234
0
found it:
Hiernaast zijn er nog aanpassingsmomenten na het slot van de handel op de derde vrijdag van juni, september en december. Op deze momenten kunnen er fondsen aan de index worden toegevoegd of verwijderd wanneer er bijvoorbeeld meer of minder dan 25 fondsen in de index zitten als gevolg van bijvoorbeeld fusies, overnames of bedrijfssplitsingen.
[verwijderd]
0
Komende samenstelling van de AEX-index, Midkap-index en AScX-index
(pagina bijgewerkt t&m 10 juli 2014) De samenstelling van de AEX-index, de Midkap-index en de AScX -index worden jaarlijks in maart herzien, na de expiratie van de maart optie series. De samenstelling van de indexen is altijd bepaald door een ranglijst van de omzet in de aandelen over het voorbije jaar, lopend van 1 februari tot 1 februari. Per 1 januari 2014 wordt die selectiemethode rigoreus omgegooid. Vanaf dat moment wordt de ranglijst gemaakt op grond van de beurswaarde van de fondsen op de laatste handelsdag in januari.
De 25 fondsen met de hoogste beurswaarde komen in principe in de AEX-index, fondsen op plaats 26 t/m 50 in de Midkap-index en fondsen op plaats 51 t&m 75 in de AScX-index, dit alles rekening houdend met de randvoorwaarde hieronder beschreven.
Bij aanpassing van de lijst worden eerst de fondsen 1 t&m 23 geselecteerd. De laatste twee fondsen worden geselecteerd uit fondsen 24 t&m 27, waarbij bestaande index fondsen voorrang hebben. (bijv in maart 2013 was Delta Lloyd gestegen tot plaats 25, maar kwam niet in de AEX-Index, terwijl Aperam, gezakt naar plaats 27, wel in de index bleef).

NB. De afgelopen jaren vallen er regelmatig fondsen weg van de Amsterdamse beurs; ook index-fondsen. Om die reden worden m.i.v. 2008 de indexen half-jaarlijks aangepast: naast de normale aanpassing in maart is er voortaan ook een extra aanpassing van de indexen in september. Inmiddels is de frequentie hiervan verhoogd naar één maal per kwartaal: in juni, september en december. Die herziening is met name bedoeld om de indexen weer aan te vullen tot 25 fondsen, mocht een index op dat moment minder dan 25 fondsen bevatten.
De regels voor deze interim aanpassing zijn dus anders dan die voor de maart-aanpassing!

www.behr.nl/koersen/indices (even wachten tot de site helemaal geladen is en dan het kopje ''AEX 2015'' aanklikken)
[verwijderd]
0
edit ik zie dat Heijmans voorlopig op plaats 61 staat. Dus zouden ze nog 11 plaatsen moeten stijgen. Freefloat wordt ook meegenomen dacht ik. En die is bij Heijmans niet zo groot.

Dan zullen we het voorlopig even met de ascx moeten doen. NIet dat dit een outperformance in de weg staat. Exact staat er immers ook in en die waren vorig jaar outperformer in de ascx met een stijging van 45%.

[verwijderd]
0
op 13 alles eruit en 7 procent lager terug gekocht was gokken maar goed ingeschat, zelfde aantal nu weer terug en nog een plukje Bam als bonus als dat maar goed gaat
[verwijderd]
0
quote:

ABC1234 schreef op 11 juli 2014 15:17:

Zou dit koersreactie veroorzaken?
Volume laag omdat de paniek weg is, of volume laag omdat het vrijdag is.

Als de AEX de correctie naar 396 achter de rug heeft en we staan nog op dit niveau, koop ik bij.
Het is geen noodzaak dat de aex gaat corrigeren. Volgende week kan ie ook weer omhoog.
De chinezen hebben lak aan de aex en blijven produceren. Als daar goede cijfers vandaan komen gaat de aex niet omlaag. Ping Ping is chinees.
[verwijderd]
0
quote:

The Matador schreef op 11 juli 2014 18:05:

op 13 alles eruit en 7 procent lager terug gekocht was gokken maar goed ingeschat, zelfde aantal nu weer terug en nog een plukje Bam als bonus als dat maar goed gaat
wel marge boven volume toch matador?
[verwijderd]
0
vr 11 jul 2014, 22:14
Bouwreuzen wankelen
door Joris Polman
De economische crisis, zware projectverliezen en zwak bestuur hebben de beurswaarde van de vier Nederlandse bouwers gedecimeerd. Wat brengt de toekomst voor deze bouwreuzen? „Consolidatie zou logisch zijn.”
Wie voor het uitbreken van de crisis geld in een van de vier Nederlandse bouwgiganten heeft gestoken, heeft nu pijn in zijn portemonnee. Bouwers verloren sinds 2007 tussen de 80 en 94% van hun beurswaarde (zie illustratie). Een waar bloedbad voor beleggers.
Een veelgehoord, en bepaald niet onterecht excuus, is de crisis. De bouwsector betaalde een hoge prijs, niet in de laatste plaats omdat ze te laat waren met aanpassen aan de marktomstandigheden, zegt emeritus hoogleraar Hugo Priemus van de TU Delft. „Bouwbedrijven hebben de diepte en de duur van de crisis onderschat en denken steeds dat er heel dichtbij licht gloort aan het einde van de tunnel. De markt van grote bouwbedrijven is kwetsbaar en dat is onvoldoende onderkend.”
Wankelen
De vier beursgenoteerde bouwers staan na zes jaar crisis nog steeds overeind, maar wankelen wel. BAM, Heijmans, Ballast Nedam en het bouwgerelateerde Imtech hebben inmiddels allemaal een of meerdere aandelenemissies gedaan. Bij alle vier is sinds 2008 de topman vervangen, waarbij dient te worden aangetekend dat de positie van zittend topman Nico de Vries (BAM) allerminst zeker is. En bij ten minste twee (Imtech en Ballast Nedam) van de vier hebben de banken de controle deels overgenomen. Toch betekent dat allerminst dat de bedrijven het ergste hebben gehad. BAM, met ruim €7 miljard omzet de grootste bouwer van ons land, moest deze week zware verliezen rapporteren op projecten in Duitsland en Engeland. Pijnlijk, aangezien het bedrijf nog amper was bekomen van een miljoenenstrop in augustus vorig jaar, onder meer op de bouw van het NAVO-hoofdkwartier in België.
Natuurlijk zegt topman De Vries dat hij BAM „onder controle” heeft. Maar erg overtuigend is dat allang niet meer, zegt econoom David Tomic van beleggersvereniging VEB. „Dat zei hij ook in augustus 2013. Een emissie was toen onvermijdelijk. Afgelopen april, tijdens de aandeelhoudersvergadering, riep hij dat er geen nieuwe tegenvallers zouden komen. En afgelopen week, toen hij toch weer zware projectverliezen bekend moest maken, zei De Vries opnieuw ’in control’ te zijn. Maar ondertussen is de onzekerheid in de markt groot.”
Controle
Het is een patroon dat ook te zien is bij de concurrenten, zegt hoofd aandelenbeheer Jack Jonk van Delta Lloyd. „De rode draad is de gebrekkige controle op grote projecten.” Ballast Nedam ging bijna onderuit nadat het zich vertilde aan de verbreding van de A15 in het Botlekgebied. Schade: €87 miljoen. Imtech vertilde zich niet zo zeer, maar ontdekte pas na jaren dat de Duitse directie knoeide met de boeken. Het bedrijf moest honderden miljoenen afwaarderen.
Imtech en Ballast Nedam liggen inmiddels aan de ketting van de banken en financiers. „Totaal gebrek aan controle en risicomanagement enerzijds en de noodzaak om volume te scoren anderzijds heeft deze bedrijven opgezadeld met projecten die tegenvallen en dus met grote verliezen. Daarmee zakken ze door de bankconvenanten en voilà, dan zijn ineens de banken de baas”, zegt analist Teun Teeuwisse van Kempen & Co. Ook voor BAM dreigt dit scenario, waarschuwde ABN Amro eerder deze week al.
Alarmerend
De marges van de bouwers zijn ondertussen dermate laag dat iedere misser direct alarmerend is. Dat komt ook omdat de concerns sterker op omzet dan op cash hebben gestuurd. „Daarbij maaien ze het gras voor elkaars voeten weg en verzieken de markt voor elkaar én zichzelf. Nu zijn ze ten langen leste zelf ook slachtoffer, nadat ze in de afgelopen jaren eerst veel van hun personeel hebben vervangen voor goedkope flexwerkers en schijnzelfstandigen. Een domme strategie, want ook daardoor raak je controle kwijt”, zegt voorzitter Charley Ramdas van FNV Bouw.
Beleggers hebben grote twijfel of de bedrijven er allemaal weer bovenop komen. Delta Lloyd is al helemaal uit Imtech gestapt. „Dat concern werkt de komende jaren alleen nog maar voor de bank. Maar ook bij Ballast mag wat ons betreft nu echt niks meer misgaan”, zegt Jonk.
Analist Teeuwisse is ronduit somber. „Bij BAM en Ballast weet je dat het management geen idee had van de risico’s en de potentiële ellende. De kans dat er nog meer projectverliezen komen is dan ook substantieel. Dat maakt beleggen in deze bedrijven bijzonder onaantrekkelijk.”
[verwijderd]
0
quote:

gretig schreef op 11 juli 2014 22:52:

vr 11 jul 2014, 22:14
Bouwreuzen wankelen
door Joris Polman
De economische crisis, zware projectverliezen en zwak bestuur hebben de beurswaarde van de vier Nederlandse bouwers gedecimeerd. Wat brengt de toekomst voor deze bouwreuzen? „Consolidatie zou logisch zijn.”
Wie voor het uitbreken van de crisis geld in een van de vier Nederlandse bouwgiganten heeft gestoken, heeft nu pijn in zijn portemonnee. Bouwers verloren sinds 2007 tussen de 80 en 94% van hun beurswaarde (zie illustratie). Een waar bloedbad voor beleggers.
Een veelgehoord, en bepaald niet onterecht excuus, is de crisis. De bouwsector betaalde een hoge prijs, niet in de laatste plaats omdat ze te laat waren met aanpassen aan de marktomstandigheden, zegt emeritus hoogleraar Hugo Priemus van de TU Delft. „Bouwbedrijven hebben de diepte en de duur van de crisis onderschat en denken steeds dat er heel dichtbij licht gloort aan het einde van de tunnel. De markt van grote bouwbedrijven is kwetsbaar en dat is onvoldoende onderkend.”
Wankelen
De vier beursgenoteerde bouwers staan na zes jaar crisis nog steeds overeind, maar wankelen wel. BAM, Heijmans, Ballast Nedam en het bouwgerelateerde Imtech hebben inmiddels allemaal een of meerdere aandelenemissies gedaan. Bij alle vier is sinds 2008 de topman vervangen, waarbij dient te worden aangetekend dat de positie van zittend topman Nico de Vries (BAM) allerminst zeker is. En bij ten minste twee (Imtech en Ballast Nedam) van de vier hebben de banken de controle deels overgenomen. Toch betekent dat allerminst dat de bedrijven het ergste hebben gehad. BAM, met ruim €7 miljard omzet de grootste bouwer van ons land, moest deze week zware verliezen rapporteren op projecten in Duitsland en Engeland. Pijnlijk, aangezien het bedrijf nog amper was bekomen van een miljoenenstrop in augustus vorig jaar, onder meer op de bouw van het NAVO-hoofdkwartier in België.
Natuurlijk zegt topman De Vries dat hij BAM „onder controle” heeft. Maar erg overtuigend is dat allang niet meer, zegt econoom David Tomic van beleggersvereniging VEB. „Dat zei hij ook in augustus 2013. Een emissie was toen onvermijdelijk. Afgelopen april, tijdens de aandeelhoudersvergadering, riep hij dat er geen nieuwe tegenvallers zouden komen. En afgelopen week, toen hij toch weer zware projectverliezen bekend moest maken, zei De Vries opnieuw ’in control’ te zijn. Maar ondertussen is de onzekerheid in de markt groot.”
Controle
Het is een patroon dat ook te zien is bij de concurrenten, zegt hoofd aandelenbeheer Jack Jonk van Delta Lloyd. „De rode draad is de gebrekkige controle op grote projecten.” Ballast Nedam ging bijna onderuit nadat het zich vertilde aan de verbreding van de A15 in het Botlekgebied. Schade: €87 miljoen. Imtech vertilde zich niet zo zeer, maar ontdekte pas na jaren dat de Duitse directie knoeide met de boeken. Het bedrijf moest honderden miljoenen afwaarderen.
Imtech en Ballast Nedam liggen inmiddels aan de ketting van de banken en financiers. „Totaal gebrek aan controle en risicomanagement enerzijds en de noodzaak om volume te scoren anderzijds heeft deze bedrijven opgezadeld met projecten die tegenvallen en dus met grote verliezen. Daarmee zakken ze door de bankconvenanten en voilà, dan zijn ineens de banken de baas”, zegt analist Teun Teeuwisse van Kempen & Co. Ook voor BAM dreigt dit scenario, waarschuwde ABN Amro eerder deze week al.
Alarmerend
De marges van de bouwers zijn ondertussen dermate laag dat iedere misser direct alarmerend is. Dat komt ook omdat de concerns sterker op omzet dan op cash hebben gestuurd. „Daarbij maaien ze het gras voor elkaars voeten weg en verzieken de markt voor elkaar én zichzelf. Nu zijn ze ten langen leste zelf ook slachtoffer, nadat ze in de afgelopen jaren eerst veel van hun personeel hebben vervangen voor goedkope flexwerkers en schijnzelfstandigen. Een domme strategie, want ook daardoor raak je controle kwijt”, zegt voorzitter Charley Ramdas van FNV Bouw.
Beleggers hebben grote twijfel of de bedrijven er allemaal weer bovenop komen. Delta Lloyd is al helemaal uit Imtech gestapt. „Dat concern werkt de komende jaren alleen nog maar voor de bank. Maar ook bij Ballast mag wat ons betreft nu echt niks meer misgaan”, zegt Jonk.
Analist Teeuwisse is ronduit somber. „Bij BAM en Ballast weet je dat het management geen idee had van de risico’s en de potentiële ellende. De kans dat er nog meer projectverliezen komen is dan ook substantieel. Dat maakt beleggen in deze bedrijven bijzonder onaantrekkelijk.”
[verwijderd]
0
wil niet zeggen dat het niet waar is maar het is wel wijsheid achteraf. Heijmans komt er goed af overigens, et beleid van cash ipv omzet. Heb nou niet het idee dat Heijmans wankelt zoals gesteld wordt. De cijfers waren niet slecht leek mij, de laatste maanden alleen maar positief nieuws uit de woningsector, wat wil je nog meer straks in augustus weer omhoog kijken. Komt allemaal goed, het ergste vd crisis is achter ons.
[verwijderd]
0
Een betere kop had geweest:

Heijmans ontworstelt zich uit de malaise in tegenstelling tot concurrentie.

Heijmans komt er als je goed leest idd niet slecht vanaf. Wel wordt ze in 1 adem genoemd met de concurrenten die idd in meer of mindere mate aan het wankelen zijn. En dat vind ik niet bijster zorgvuldig.
Bennyboy
0
quote:

The Matador schreef op 11 juli 2014 18:05:

op 13 alles eruit en 7 procent lager terug gekocht was gokken maar goed ingeschat, zelfde aantal nu weer terug en nog een plukje Bam als bonus als dat maar goed gaat
Alle 10 matador??
[verwijderd]
0
jaja alles haha, wil wel een kanttekening plaatsen bij het artikel, Toen Rob van Gelder aangesteld was om de boel te redden bij Heijmans, zijn er pijnlijke maatregelen doorgevoerd.
Ook was het zo dat er rond 2009 2010 projecten uitgezweet moesten worden en dat heeft geleid tot een ander beleid marge boven volume.
Nu is het altijd mogelijk dat er iets minder goed gaat bij een project door tegenvallers het weer of zoiets maar dat is ingecalculeerd.

Natuurlijk spreken de koersdalingen voor zich, maar het nemen van pijn heeft Heijmans dus als enige gedaan toen het water aan de lippen stond, en dat is afgestraft door de beurs.
Men vroeg zich toen af hoe zit het bijvoorbeeld bij Bam, afschrijvingen ed zijn toen uitgebleven en te laat heeft men ingegrepen, waardoor eigenlijk de controle op andere zaken uit het oog verloren zijn.
Anno vandaag weten we waartoe dit heeft geleid namelijk 2 bedrijven die aan de afgrond staan, terwijl nu juist de opleving bezig is.

Alles valt en staat bij goed risico management en bij Heijmans hebben ze dat goed in de gaten, en dat Heleen Herbert daar haar steentje aan bijdraagt is wel duidelijk, vrouwen hebben namelijk een andere kijk op dingen en nemen minder risico, wat voor Heijmans dus als positief genoemd mag worden

De koersdaling was te verwachten maar dat is sentiment en emotie, bij een normale outlook met een visie dat de markt aantoonbaar beter wordt zal de koers de komende jaren zich zeker sterk gaan ontwikkelen
[verwijderd]
0


Het herstel van de woningmarkt is voor een groot deel te danken aan financiële hulp van familie en regelingen van de overheid, zoals de starterssubsidie.

Dat schrijft de Volkskrant op basis van een eigen inventarisatie bij notarissen, makelaars, het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting, de Belastingdienst en het kadaster.

Belastingvrij schenken
Het aantal verkochte huizen werd in de eerste helft van dit jaar voor 10 tot 15 procent gefinancieerd door een 'eigenwoningschenking'. Dat is de regeling die het voor ouders mogelijk maakt om hun kinderen 100 duizend euro belasting vrij te schenken voor de koop van een woning of om hun hypotheek af te lossen. Bij 8 tot 9 procent van de verkochte woningen kregen kopers een lening van hun ouders of andere familieleden. De subsidieregelingen hielpen nog eens 4 tot 6 procent van de huizenkopen mogelijk te maken.

Hierdoor komen mensen die normaal gesproken niet genoeg kunnen lenen bij een bank of die hun eigen woning niet kunnen verkopen door een restschuld, toch op de woningmarkt, stellen notarissen in de krant.

RTL Nieuws

www.rtlnieuws.nl/economie/home/herste...
[verwijderd]
0
Helemaal mee eens Matador.

@t raysonofgod: ik mis de toegenomen betaalbaarheid van de huizen en de historisch lage hypotheekrente als zeer belangrijke factoren van het herstel. Die nemen naar alle waarschijnlijkheid 75% van het herstel voor hun rekening.
707 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... 32 33 34 35 36 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 16,820
Verschil -0,380 (-2,21%)
Hoog 17,020
Laag 16,580
Volume 101.324
Volume gemiddeld 117.720
Volume gisteren 42.038

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront