Pharming « Terug naar discussie overzicht

Pharming goes USA! En nu?

38 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
MaranV
8
Aangezien veel discussie over de fundamentele/inhoudelijke aspecten van Pharming (het bedrijf en het aandeel) uiteindelijk verloren gaan in een zee van vol gepostte dagdraadjes lijkt het mij handig om 1 centraal draadje aan te stellen voor de discussie over de fundamentals en de korte termijn speculatie in de dagdraden te houden.

Afijn we zien wel hoe ver we komen, beginnen maar :)

Met de FDA goedkeuring van Ruconest/Rhucin ter behandeling van acute HAE aanvallen in de Verenigde Staten zal Pharming eindelijk de kans gaan krijgen om te bewijzen hoe Ruconest het gaat doen in het land der kansen.

Met Salix, de Pharma reus, als distributeur lijkt een sterke, al ook een erg late start in de VS mogelijk. Met een door Salix geschatte omzet van 87 miljoen (US) dollar, in een markt van 450 miljoen omzet en meerdere concurrenten kunnen we gelijk van een vuurdoop spreken, +-20% van het markt aandeel veroveren is immers geen eitje. Over een jaar, misschien anderhalf, zullen we zien of deze big dog harder blafte dan hij kon bijten in de concurrentie.

Dan rest ons de mogelijke toepassing & keuring van Ruconest bij profylactische HAE (ook 450 miljoen aan omzet per jaar in de VS), acute Pancreatitis (en wellicht ooit ook de chronische variant) en ook de ontwikkeling van een nieuw medicijn bij Chinese partner SIPI tegen Hemofilie A. Deze onderwerpen en anderen zullen vast vaak genoeg aan bod gaan komen in dit draadje.

MaranV
8
Onderstaand een mail met enkele vragen waar ik graag officieel antwoord op krijg vanuit Pharming, de antwoorden post ik hier zodra ze beschikbaar zijn.

Beste lezer,

Ten eerste wil ik u en alle Pharming medewerkers feliciteren met de FDA goedkeuring van Ruconest in de VS ter behandeling van acute HAE aanvallen. Dat gezegd hebbende heb ik enkele beleggervragen voor u.

Ruconest - HAE

"RUCONEST® is a C1 esterase inhibitor [recombinant] indicated for the treatment of acute attacks in adult and adolescent patients with hereditary angioedema (HAE). Effectiveness was not established in HAE patients with laryngeal attacks. "

Bron: www.marketwatch.com/story/salix-and-p...

Heeft de FDA ook goedkeuring verleend voor het gebruik van Ruconest bij patiënten die getroffen worden door een acute laryngeal HAE aanval krijgen? Zo ja is Ruconest net zo betrouwbaar en veilig als de concurrentie bij dit type HAE aanvallen ?
Wanneer wordt de goedkeuring van Ruconest bij het gebruik van profylactische HAE verwacht?

Ruconest - Pancreatitis

Zoals aangegeven wordt in het jaarverslag van 2013 zal Salix in medio 2014 beginnen met de Phase 2 clinical trial voor de behandeling van acute Pancreatitis met Ruconest. Hoe zullen de kosten verdeeld worden voor deze trial en verder onderzoek?

Wanneer schat u in dat de acute Pancreatitis behandeling met Ruconest beschikbaar zal zijn op de markt in de VS?

Er is op dit moment al een contract/afspraak afgesloten met Salix over de verkoop van Ruconest ter behandeling van HAE in de VS. Zal ditzelfde contract gehanteerd worden zodra Ruconest ook goedgekeurd wordt ter behandeling van acute Pancreatitis ?

Wat is de ruw geschatte/geprognosticeerde omzet van de acute Pancreatitis markt?

Licentie`s

Is/blijft Pharming eigenaar van de Ruconest licentie(`s) ? Is Pharming bijvoorbeeld in staat om een nieuwe distributeur te zoeken voor Ruconest als het huidige contract met Salix verloopt/ontbonden wordt ?

Cashburn

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/pharmi...

Zoals aangegeven in bovenstaand artikel wordt er een cashburn van minder dan 5 miljoen euro verwacht per kwartaal. In kwartaal 1 van dit jaar was dit 3,1 miljoen euro.

Houdt dit (artikel) in dat de cashburn van Q2 boven de 3,1 miljoen van Q1 uit komt ? Zo ja met hoeveel euro, en wat is de verklaring achter deze stijging ?

Wat is de verwachte cashburn voor Q3 en 4 ?

Emissie`s & warrants

Na de laatste emissie werd er via de AFM gemeld dat er 404.603.750 aandelen Pharming uitstaande waren. Ondertussen meldt het AFM dat er 405.353.750 aandelen uit staan. Een verschil van 750.000 aandelen. Wat is de oorzaak van deze toename ?

Naar mijn weten staan er 21 miljoen warrants uit tegen een uitoefenprijs van 57 eurocent en 7 miljoen tegen een uitoefenprijs van 13,5 eurocent. Is dit correct ?
BP
3
Beste MaranV,

Ik heb een tijdje terug ook contact gehad met Dhr de Vries via een bel afspraak (ergens eind vorig jaar)
Moet zeggen dat ik hierdoor vertrouwen in het bedrijf heb gekregen.
En erg netjes dat hij beleggers netjes te woord wilt staan via ene bel afspraak / mailing

Succes en ik weet zeker dat je duidelijke antwoorden gaat krijgen

Voor de toekomst heb ik er alle vertrouwen in en houd ze lekker vast voor een mooi rendement op den tijd.
Dit bedrijf begint nu pas echt mooi te worden

gr
[verwijderd]
1
heee maran,zeer goed dat jij dit dagdraadje hebt opgezet.nou toch maar niet verkopen met verlies en hopen op goede berichten van de directeur.
zo ik al de berichten leest op andere draadjes zijn er toch nog figuren die nog steeds pharming omlaag trappen,terwijl ze weten dat dit goed gaat komen.
nou jongen nogmaals bedankt,en ga zo verder met jou berichten.
MaranV
1
Dankje BP, de Vries begrijpt gelukkig goed dat de aandeelhouders communicatie op prijs stellen. Het verleden van Pharming is een lijdensweg geweest en als je mank bent geslagen duurt het een tijd voor je op snelheid bent. Nu maar hopen dat Pharming niet meer struikelt en het de kalverstraat in kan huppelen de komende jaren :)

Jij ook bedankt Rooster, vooral voor je grafieken werk.

Graag gedaan hoor echte :) Ik vertrouw er op dat het "dag" gedeelte een typo was haha ^^. Ik verwacht trouwens dat de koersmanipulatie nog blijft tot tenminste eind juli, daarna gaan we stabiliseren voor het komende half jaar(kan 30 cent worden, kan 60 cent worden). Met mogelijke uitschieters door goedkeuring Turkije of andere aantoonbare vooruitgang (aankondiging BLA voor profylactische HAE bijv.).
[verwijderd]
0
Beste Maran V. Ik heb jouw posts met veel belangstelling gelezen en je maakt er veel werk van en verwoord e.e.a. duidelijk. Ik ben na de goedkeuring uitgestapt, niet omdat ik de zaak wantrouw, maar uit eerdere ervaringen met o.a. Ordina en KPN

Het zijn vooral forumleden die de koersen omhoog schreeuwen en daarna gaan schelden als het anders uitpakt dan gedacht. Er zijn afgelopen week weer veel beleggers te hoog ingestapt maar dat is eigen schuld.

Wat Pharming betreft moet het geld nog wel verdiend gaan worden en een bedrijf wordt niet altijd gewaardeerd op wat er moet komen, maar vooral op de resultaten die in geld kunnen worden uitgedrukt.

Ik zie later wel als het weer wat duidelijker wordt maar ik wens je veel succes en de waardering voor jouw "werk"is terecht vandaar dat ik nog wat berichten met een verdiende AB heb gewaardeerd

Jan
MaranV
0
Bedankt Jan, ik neem je niks kwalijk, er waren veel winstnemers. Daar had ik ook op geanticipeerd.

Het bedrijf Pharming staat er kansrijk voor, al zal het nog zeker enkele jaren duren voor er concrete onderbouwing is voor een koers van mooi boven de euro. Dat wil echter niet zeggen dat het aandeel al niet van te voren vol kan lopen met verwachtingen natuurlijk. Maar goed, er is een reden dat ik het ook geregeld over manipulatie heb en ik (daarnaast) Pharming nog steeds als high risk/reward beschouw.
Super trio
1
Beste Maran V.

Graag wil ik je bedanken voor je aktie richting Dhr. de Vries.
De antwoorden op jouw vragen, zullen het vertrouwen versterken.

Mvg. E. Tornado

[verwijderd]
1
Beste MaranV, Ook ik ben blij met je posts en vertrouw erop dat je duidelijke antwoorden krijgt van de heer De Vries. Ook ik heb hem enkele keren per mail duidelijkheid over bepaalde zaken gevraagd, en kreeg persoonlijk per vraag antwoord. Als hij op kantoor in Leiden is, is hij ook telefonisch voor aandeelhouders bereikbaar.
Voor al je onderzoekwerk hartelijk dank. Je brengt in je eentje meer duidelijkheid over Pharming en Ruconest als vele andere forumleden samen.
Ook van mij AB's.
Internationaal
1
Hoi Maran, leuk initiatief om hier met dit soort informatie aan de slag te gaan.
Samen met de gunstige effect van de toevoeging van adolescenten in de goedkeuring (ik heb daar net over gepost op het andere draadje: www.iex.nl/Forum/Topic/1315669/5/Maan... )
ben ik ook positief gestemd dat de lange houdbaarheidsdata van Ruconest gehandhaafd worden.

Dat de 4 jaar houdbaarheidsclaim van Pharming ook gehandhaafd wordt in de officiele bewoording van de FDA goedkeuring is goed nieuws:
"The dating period for C1 Esterase Inhibitor (Recombinant) shall be 48 months from the date of manufacture when stored at 2 °C to 25 °C. "

Ook dit is een voordeeltje boven de concurrentie die geen van allen zo een lange houdbaarheidsdatum hebben, dit is kostenbesparend voor de afnemer en erg handig voor de opbouw van voorraden etc. voor Pharming.
Internationaal
3
Ik ben het eens met de eerdere opmerkingen van Beur over de kwestie 'Laryngial" aanvallen. Ik zou eraan toe willen voegen dat alle concurrenten het advies dragen om bij een aanval in de larynx naar de ziekenhuis te gaan ook als er gebruik gemaakt is van hun middel - dus in alle bijsluiters word er voorzichtigheid geboden t.o.v. aanvallen in de larynx weliswaar met een beetje andere bewoording:
"Given the potential for airway obstruction during acute laryngeal HAE attacks, patients should be advised to seek medical attention in an appropriate healthcare facility immediately in addition to treatment with Berinert, Firazyr, or Kalbitor.1,3,4"

www.bcbsks.com/customerservice/provid...
MaranV
0
Bedankt Tornado, marlanki en inter :) Pharming is zeker een interessante casus.

Inderdaad Inter, ik heb de waarschuwingen bij aanvallen op de luchtwegen ook gezien bij de concurrenten. Geen mega domper voor Ruconest dus. Morgen weer een dag! Adios.
G20 Xdrive
0
Hoi Maran, mooi geschreven als elke Pharming bezitter hier over na zou denken zou de 0.50 een stevige bodem zijn, en langzaam op zijn retour komen.
Allen veel geluk morgen,

MaranV
6
Bedankt Leon, helaas is de koers overgeleverd aan de speculanten, Pharming LT`ers zijn maar een kleine verhouding in de koers.

De antwoorden zijn binnen trouwens :) mooie snelle reactie van de CEO, al zijn sommige dingen nog onbeantwoordbaar.

Ruconest - HAE

"RUCONEST® is a C1 esterase inhibitor [recombinant] indicated for the treatment of acute attacks in adult and adolescent patients with hereditary
angioedema (HAE). Effectiveness was not established in HAE patients with laryngeal attacks. "
Bron: www.marketwatch.com/story/salix-and-p...

Heeft de FDA ook goedkeuring verleend voor het gebruik van Ruconest bij patiënten die getroffen worden door een acute laryngeal HAE aanval? Zo ja is Ruconest net zo betrouwbaar en veilig als de concurrentie bij dit type HAE aanvallen ?

EVENALS BIJ BERINERT WAS EEN HET FORMEEL NIET TOEGESTAAN OM EEN LARYNGEALE AANVAL IN DE STUDIES IN TE SLUITEN, ZODOENDE IS HET “BEWIJS” VOOR DE FDA NOG NIET VOLDOENDE OM FORMEEL OOK DEZE DEELINDICATIE TOE TE VOEGEN. HET IS NIET VERBODEN (GEEN CONTRA- INDICATIE)DIT TE GEBRUIKEN, DE FDA GEEFT ALLEEN EEN WAARSCHUWING. DIT ZAL LATER AANGEPAST WORDEN NA AANLEVERING VAN ADDITIONELE GEGEVENS UIT DE PRAKTIJK. UITERAARD WERKT RUCONEST GOED BIJ LARYNGEALE AANVALLEN EN WORDT OOK ALS ZODANIG INGEZET. GEZIEN HET RELATIEF ZELDZAAM VOORKOMEN VAN DEZE AANVALLEN ZAL DIT NOG ENIGE TIJD KUNNEN DUREN.

Wanneer wordt de goedkeuring van Ruconest bij het gebruik van profylactische HAE verwacht?

ER WORDT LATER DIT JAAR AANGEVANGEN MET EEN PHASE II STUDIE; NADAT GEGEVENS HIERVAN BESCHIKBAAR KOMEN WORDT EEN PHASE III STUDIE INGEZET. TYPISCH DUREN ZULKE STUDIES ONGEVEER EEN JAAR PER STUK. BEOORDELING VAN HET DOSSIER KAN OOK ONGEVEER TOT EEN JAAR DUREN.

Ruconest - Pancreatitis

Zoals aangegeven wordt in het jaarverslag van 2013 zal Salix in medio 2014 beginnen met de Phase 2 clinical trial voor de behandeling van acute Pancreatitis met Ruconest. Hoe zullen de kosten verdeeld worden voor deze trial en verder onderzoek?

IN EERSTE INSTANTIE GAAT SALIX DIT GAAT BEKOSTIGEN

Wanneer schat u in dat de acute Pancreatitis behandeling met Ruconest beschikbaar zal zijn op de markt in de VS?
OOK HIER GELDT DAT ER NA DE PHASE II EEN PHASE III MOE WORDEN GEDAAN

Er is op dit moment al een contract/afspraak afgesloten met Salix over de verkoop van Ruconest ter behandeling van HAE in de VS. Zal ditzelfde contract gehanteerd worden zodra Ruconest ook goedgekeurd wordt ter behandeling van acute Pancreatitis ?

ER IS INDERDAAD EEN CONTRACT VOOR DE LEVERINGEN; PHARMING KRIJGT AFHANKELIJK VAN DE JAARLIJKSE OMZET TUSSEN DE 30 EN 40% VAN DE NETTO VERKOPEN, DIT GELDT VOOR ALLE TOELEVERINGEN VAN RUCONEST ONGEACHT DE INDICATIE.

Wat is de ruw geschatte/geprognosticeerde omzet van de acute Pancreatitis markt?

VOOR ACUTE PANCREATITIS BESTAAT GEEN ANDERE BEHANDELINGEN; OMZET SCHATTINGEN LOPEN NAAR MEER DAN EEN MILJARD DOLLAR

Licentie`s

Is/blijft Pharming eigenaar van de Ruconest licentie(`s) ? Is Pharming bijvoorbeeld in staat om een nieuwe distributeur te zoeken voor Ruconest als het huidige contract met Salix verloopt/ontbonden wordt ?

PHARMING DRAAGT DE BLA VOOR HAE OVER NAAR SALIX, DIT HEEFT GEEN INVLOED OP DAT PHARMING HET CONTRACT MET SALIX ONDER BEPAALDE VOORWAARDEN KAN ONTBINDEN; EVENALS SALIX DIT KAN

Cashburn

www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/pharmi...

Zoals aangegeven in bovenstaand artikel wordt er een cashburn van minder dan 5 miljoen euro verwacht per kwartaal. In kwartaal 1 van dit jaar was dit 3,1 miljoen euro. Houdt dit (artikel) in dat de cashburn van Q2 boven de 3,1 miljoen van Q1 uit komt ? Zo ja met hoeveel euro, en wat is de verklaring achter deze stijging ?
ZOWEL 2, 3, 4 ALSOOK 4.5 MILJOEN ZIJN MINDER DAN 5 MILJOEN. EIND DEZE MAAND KOMEN DE RESULTATEN VAN 1H 2014.

Wat is de verwachte cashburn voor Q3 en 4 ?
TE GELEGENER TIJD KOMEN DE RESULTATEN VAN Q3 EN Q4

Emissie`s & warrants

Na de laatste emissie werd er via de AFM gemeld dat er 404.603.750 aandelen Pharming uitstaande waren. Ondertussen meldt het AFM dat er 405.353.750 aandelen uit staan. Een verschil van 750.000 aandelen. Wat is de oorzaak van deze toename ? UITOEFENINGEN VAN WARRANTS DOOR INVESTEERDERS

Naar mijn weten staan er 21 miljoen warrants uit tegen een uitoefenprijs van 57 eurocent en 7 miljoen tegen een uitoefenprijs van 13,5 eurocent. Is dit correct ? CORRECT

[verwijderd]
0
Over houdbaarheid gesproken, weet iemand hoe het met cinryze/sanquin zit?

Die hadden toch een warning letter van de fda aan het broekje?

Als het nog steeds het geval is kan Ruconest een goeie stRt maken in de us en flink doorversnellen in de EU!

:-)
[verwijderd]
0
quote:

RRR schreef op 21 juli 2014 12:34:

Over houdbaarheid gesproken, weet iemand hoe het met cinryze/sanquin zit?

Die hadden toch een warning letter van de fda aan het broekje?

Als het nog steeds het geval is kan Ruconest een goeie stRt maken in de us en flink doorversnellen in de EU!

:-)
Cinryze hbh is 2 jaar. De warning letter aan het adres van Sanquin heeft niet met de hbh te maken maar met het produktieproces. Daar wordt aan gewerkt en Sanquin kan vooralsnog gewoon blijven produceren.
38 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:35
Koers 0,881
Verschil +0,013 (+1,50%)
Hoog 0,889
Laag 0,869
Volume 8.926.686
Volume gemiddeld 6.873.112
Volume gisteren 37.599.271

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront