Ballast Nedam « Terug naar discussie overzicht

Ballast Nedam doet beroep op aandeelhouders

490 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
The Duck Master
1
Het blijft toch altijd zuur dat de meeste mensen al zo vroeg moeten intekenen.
Vanmiddag zie je ineens meer claim omzet dan de hele periode tot de laatste retail deadlines.
En erger nog, de koers van de claims gaat ook verder down.
De particulier betaalt dus veel meer dan de pro's die tot het laatste moment kunnen inschrijven of morgen de rump mogen pricen...
dct
1
Net een belrondje gedaan en bij de rabobank net claims kunnen kopen en uitoefenen. Plusje voor de Rabo !
The Duck Master
1
Wat een dumps kwamen er nog in die rechten.
Was even bang dat het helemaal naar 0 zou gaan.
Nu maar hopen dat de rump op min 3,80 is en dat het aandeel zelf de 4,00 blijft houden...
dct
1
ik heb 0.70 betaald en was daar al blij mee, maar daarna bleek dat het altijd lager kan ....
[verwijderd]
1
Koers gaat waarschijnlijk gewoon naar de 3 euro en mogelijk zelfs lager. Ze hebben projecten niet onder controle en noemen dat dan leergeld.. dure leerschool voor de belegger in dit aandeel.
The Duck Master
1
Vandaag valt de druk van de claims weg op de koers van het aandeel.
Hopen op hoge rump, dan weet je in elk geval wat voorlopig de bodem zal zijn.
guusje
1
quote:

pff schreef op 7 juli 2014 11:05:

[...]

Het is nu de vraag wie eerder failliet gaat Bam of Ballast... Wie het langst volhoud zal zegevieren..
Als ik zeg niemand, vind jij vast niet leuk.
The Duck Master
1
voda
1
Ballast Nedam kondigt de uitoefening van 88,2% van de rechten aan
Ballast Nedam: rump plaatsing begint per direct
(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires


voda
1
Claimemissie Ballast Nedam voor 88,2% ingetekend

AMSTERDAM (Dow Jones)--Bouwconcern Ballast Nedam nv (BALNE.AE) meldt woensdag dat aandeelhouders hebben ingetekend op 88,2% van de claimemissie van EUR30 miljoen, meldt het concern woensdag.

Ballast Nedam kondigde op 9 juli de 1-voor-1 claimemissie aan van 9.667.500 nieuwe certificaten van gewone aandelen met een nominale waarde van EUR1,00 tegen een uitgifteprijs van EUR3,10 per nieuw certificaat.

De 1.143.247 nieuwe certificaten waarop tijdens de uitoefenperiode niet is ingeschreven, zullen door de begeleidende banken ING en Rabobank onderhands worden geplaatst bij beleggers in Nederland en enkele andere landen, tegen een prijs tenminste gelijk aan de uitgifteprijs.

Het aandeel sloot woensdag 3,1% hoger op EUR4,25.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


The Duck Master
1
Wat een voorbehouden zeg in het originele PB.
Ik begin bijna te twijfelen om ook niet een pluk in de rump te kopen om mee te profiteren van een evt zeer lage prijs.

23 juli 2014 - Ballast Nedam kondigt de uitoefening van 88,2% van de rechten aan; rump plaatsing begint per directDit persbericht dient niet te worden vrijgegeven, verspreid of anderszins openbaar te worden gemaakt, zij het direct of indirect, geheel of gedeeltelijk, in de Verenigde Staten, Australië, Canada, Japan of enige andere jurisdictie waar dit zal leiden tot een overtreding van de relevante wetgeving.
Op 8.524.253 nieuwe certificaten van gewone aandelen ingeschreven door de uitoefening van overdraagbare inschrijvingsrechten
Rump plaatsing van 1.143.247 nieuwe certificaten van gewone aandelen zal vandaag aanvangen
Ballast Nedam N.V. (“Ballast Nedam”) kondigt hierbij aan dat het, in verband met haar 1 voor 1 claimemissie van 9.667.500 nieuwe certificaten van gewone aandelen met een nominale waarde van EUR 1,00 elk in haar aandelenkapitaal (de “Nieuwe Certificaten”) tegen een uitgifteprijs van EUR 3,10 per Nieuw Certificaat (de “Uitgifteprijs”) (de “Claimemissie”), inschrijvingen heeft ontvangen voor 8.524.253 Nieuwe Certificaten door de uitoefening van overdraagbare inschrijvingsrechten (de “Inschrijvingsrechten”). Dit betekent een inschrijving ter hoogte van circa 88,2% van het totale aantal Nieuwe Certificaten.

Rump plaatsing
De periode waarin Inschrijvingsrechten uitgeoefend konden worden (de “Uitoefenperiode”) liep af op 23 juli 2014 om 14:00 uur. Met ingang van vandaag zullen de 1.143.247 Nieuwe Certificaten waarop tijdens de Uitoefenperiode niet is ingeschreven (de “Rump Certificaten”), door ING en Rabobank (de “Joint Bookrunners”) worden verkocht via onderhandse plaatsingen in Nederland en enkele andere jurisdicties tegen een prijs tenminste gelijk aan de Uitgifteprijs (de “Rump Plaatsing” en samen met de Claimemissie de “Emissie”).

De Joint Bookrunners zullen, hoofdelijk en niet gezamenlijk, pro rata hun garantieverplichting, tegen de Uitgifteprijs inschrijven op en betalen voor (i) de Nieuwe Certificaten waarop is ingeschreven gedurende de Uitoefenperiode maar waarvoor niet betaald is op de Sluitingsdatum (zoals hieronder gedefinieerd), en (ii) Rump Certificaten die niet verkocht zijn in de Rump Plaatsing, of wel verkocht maar waarvoor niet is betaald op de Sluitingsdatum (zoals hieronder gedefinieerd), overeenkomstig de bepalingen en onder voorbehoud van de voorwaarden zoals uiteengezet in de garantieovereenkomst tussen de Joint Bookrunners en Ballast Nedam zoals gewijzigd van tijd tot tijd (de “Garantieovereenkomst”). De Rump Plaatsing vangt per direct aan en zal naar verwachting niet later eindigen dan morgen om 17:30 uur.

Indien na voltooiing van de Rump Plaatsing de totale opbrengst van de aangeboden en verkochte Rump Certificaten, na aftrek van verkoopkosten (en belastingen, inclusief omzetbelasting), hoger is dan de totale Uitgifteprijs van deze Rump Certificaten (deze opbrengst hierna genoemd de “Meeropbrengst”), dan zal iedere houder van een Inschrijvingsrecht dat niet werd uitgeoefend voor het einde van de Uitoefenperiode, gerechtigd zijn tot het ontvangen van een deel van de Meeropbrengst, behalve zoals hieronder aangegeven.

Een houder is gerechtigd tot ontvangst van een deel van de Meeropbrengst in geld pro rata het aantal niet-uitgeoefende Inschrijvingsrechten in het effectendepot van de betreffende houder (de “Compensatie Niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht”), maar alleen indien dat bedrag meer bedraagt dan EUR 0,01 per Niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht. Ballast Nedam zal een afzonderlijk persbericht publiceren om aan te kondigen of een Compensatie Niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht beschikbaar zal zijn.

Ballast Nedam en de Joint Bookrunners kunnen niet garanderen dat de Rump Plaatsing met succes zal worden voltooid. Noch Ballast Nedam, noch de Joint Bookrunners, noch Rabobank als Kantoor van Inschrijving, Notering en Betaling, noch enig ander persoon die inschrijving op de Rump Certificaten tracht te bewerkstelligen, kunnen verantwoordelijk worden gehouden voor het ontbreken van een Compensatie Niet-uitgeoefend Inschrijvingsrecht als gevolg van enige verkoop van Rump Certificaten in de Rump Plaatsing.

Toewijzing van Nieuwe Certificaten zal naar verwachting niet later dan morgen plaatsvinden. Uitgifte, betaling en levering van de Nieuwe Certificaten zal naar verwachting plaatsvinden op 29 juli 2014. Ballast Nedam verwacht dat de notering van en aanvang van de handel in de Nieuwe Certificaten op Euronext Amsterdam zal plaatsvinden op 29 juli 2014, onvoorziene omstandigheden daargelaten.

Meer informatie
Voor meer informatie over de Emissie en Ballast Nedam wordt verwezen naar het Prospectus gedateerd 9 juli 2014. Exemplaren van het Prospectus kunnen worden geraadpleegd via de website van Ballast Nedam op www.ballast-nedam.nl.

Ilka van der Meijden
Directeur Communicatie & Investor Relations
T: +31 30 285 4702
E: i.vd.meijden@ballast-nedam.nl
www.ballast-nedam.nl
voda
1
Ballast Nedam: rump certificaten verkocht voor EUR 3,70 per rump certificaat
Ballast Nedam rondt claimemissie van circa EUR30 mln succesvol af
Balast Nedam: compensatie niet-uitgeoefend inschrijvingsrecht van EUR0,60 per niet-uitgeoefend inschrijvingsrecht
(MORE TO FOLLOW) Dow Jones Newswires

The Duck Master
1
Dat ging snel, benieuwd of die kopers vaste handen hebben, of het verschil binnen 3 dagen wegarbitreren...
voda
1
Ballast Nedam rondt claimemissie van EUR30 mln succesvol af

AMSTERDAM (Dow Jones)--Bouwconcern Ballast Nedam nv (BALNE.AE) heeft de claimemissie van EUR30 miljoen succesvol afgerond en heeft de certificaten waarop tijdens de uitoefenperiode niet werd ingeschreven verkocht voor EUR3,70 certificaat, meldt het concern woensdag laat.

Eerder op de dag maakte het concern bekend dat aandeelhouders hadden ingetekend op 88,2% van de op 9 juli aangekondigde 1-voor-1 claimemissie. De emissie betreft 9.667.500 nieuwe certificaten van gewone aandelen met een nominale waarde van EUR1,00 tegen een uitgifteprijs van EUR3,10 per nieuw certificaat.

De 1.143.247 nieuwe certificaten waarop tijdens de uitoefenperiode niet is ingeschreven, zijn door de begeleidende banken ING en Rabobank onderhands geplaatst bij beleggers in Nederland en enkele andere landen.

Het aandeel sloot woensdag 3,1% hoger op EUR4,25.

- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com


The Duck Master
1
Rump boys dus snelle centenpikkers en geen BAH types...
Kijken waar het bodemt en daar evt nog wat bijkopen als je geloof hebt in BALNE, anders wonden likken en wegwezen.
Diegy
1
Vanmorgen ook maar eens ingestapt op 3,85. Alle pijn is nu geleden en aandeel is in zeer korte tijd enorm naar benden gegaan. Uiteraard mede door de emissie. Verwacht dat de koers ook wel ondersteund gaat worden rond de 3,80 a 3,85. Zie erg veel grote orders daar staan. Bij het begin van de handel van de rechten vorige week steeg de koers van het aandeel nog naar 4,95. Zie de koers vandaag nog wel herstellen.
Diegy
1
quote:

Diegy schreef op 24 juli 2014 10:35:

Vanmorgen ook maar eens ingestapt op 3,85. Alle pijn is nu geleden en aandeel is in zeer korte tijd enorm naar benden gegaan. Uiteraard mede door de emissie. Verwacht dat de koers ook wel ondersteund gaat worden rond de 3,80 a 3,85. Zie erg veel grote orders daar staan. Bij het begin van de handel van de rechten vorige week steeg de koers van het aandeel nog naar 4,95. Zie de koers vandaag nog wel herstellen.

Bij het begin van de handel van de rechten van vorige week steeg de koers niet naar 4,95 maar zelfs naar 5,93 bij de 1e dag. Koers nu dus 2 euro lager. Doe er je voordeel mee. Alle pijn is nu geleden en zit in de koers verwerkt. Nu de emissie achter de rug is gaat de koers weer omhoog. Dit is een koopkans.
490 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
872,42  -1,60  -0,18%  09:09
 Germany40^ 18.037,50 -0,28%
 BEL 20 3.872,69 -0,29%
 Europe50^ 4.984,42 -0,11%
 US30^ 38.389,48 +0,09%
 Nasd100^ 17.315,74 -1,19%
 US500^ 5.040,44 -0,63%
 Japan225^ 37.670,14 -0,86%
 Gold spot 2.321,15 +0,22%
 EUR/USD 1,0715 +0,17%
 WTI 82,99 +0,11%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AMX -0,59%
AEX -0,23%
AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront