Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

RABOBANK

865 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
voda
0
Milieuorganisaties klagen Rabobank aan

VRIJDAG 27 JUNI 2014, 12:35 uur | 94 keer gelezen

AMSTEDAM - Milieuorganisaties hebben een klacht ingediend tegen Rabobank, omdat de bank zakendoet met een bedrijf dat illegale plantages beheert en zich schuldig zou maken aan ontbossing. Dat heeft Milieudefensie, een van de aanklagers, vrijdag bekendgemaakt.
De klacht is voorgelegd aan de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). De milieuorganisaties zijn van mening dat Rabobank niet volgens de richtlijnen van de internationale organisatie handelt. Mocht OESO de klacht gegrond verklaren, dan kan volgens Milieudefensie de bank uitgesloten worden van handelsmissies en subsidies.

Het gaat om het Indonesische palmoliebedrijf Bumitama Agri Ltd. Rabobank heeft naar schatting ongeveer 47 miljoen euro bij het bedrijf uitstaan.

Rabobank laat weten later op de dag met een reactie te komen.

voda
0
Systemen Rabobank komen weer op gang

Rabobank is de systemen die vanmorgen uitvielen door een 'algehele netwerkstoring', weer aan het opstarten. Een aantal diensten is alweer in de lucht. De rest komt één voor één weer beschikbaar. Dat heeft de bank vanmiddag gemeld.
Klanten kunnen nog altijd niet internetbankieren en niet mobiel bankieren. Ook de Rabofoon doet het nog niet. Maar betalingen met iDeal zijn wel weer mogelijk. De website van Rabobank, de beleggingsapp van de bank en de geldautomaten werken eveneens weer. Pinbetalingen in winkels raakten niet verstoord.

De netwerkstoring trad op na een grote systeemupdate afgelopen nacht. Er ontstond een softwarefout die ook het interne netwerk van de bank tijdelijk platlegde. Vanaf 07.00 uur 's ochtends vielen veel diensten uit. 'We wisten vrij snel wat de oorzaak was, maar het oplossen duurde een tijd', aldus een woordvoerster.

Rabobank gaat er vanuit dat klanten in principe geen grote schade hebben geleden door de storing. Waar nodig zijn klanten individueel geholpen met spoedbetalingen.

www.ad.nl/ad/nl/5597/Economie/article...
voda
0
Opnieuw grote storing bij Rabobank

DONDERDAG 24 JULI 2014, 14:30 uur | 1 keer gelezen

UTRECHT (AFN) - Rabobank kampte donderdag opnieuw met een grote storing. Onlinediensten, waaronder internetbankieren, mobiel bankieren en iDeal-betalen waren daardoor tijdelijk niet beschikbaar. Van ongeveer 10.30 tot 13 uur lagen de systemen er helemaal uit.
Woensdag ondervonden klanten van Rabobank ook al hinder door een grote storing. De onlinediensten lagen er toen van 7 uur 's ochtends tot ver in de middag uit. Ook geldautomaten waren beperkt beschikbaar. De Rabo-beleggingsapp en de website van de bank werkten eveneens lange tijd niet.

Een woordvoerster benadrukte dat de storingen van woensdag en donderdag niets met elkaar te maken hebben. Het jongste euvel was iets minder omvangrijk en werd veroorzaakt door een probleem met de servers. De storing van woensdag trad op na een grote systeemupdate. Er ontstond een softwarefout die aanvankelijk ook het interne netwerk van de bank voor een paar uur platlegde.

Klanten die vinden dat zij door de storingen schade hebben geleden, verwijst Rabobank door naar de reguliere schadeprocedure van de bank. Ingediende klachten zullen van geval tot geval worden bekeken.

voda
0
Tweede voormalige Rabobank handelaar bekent schuld

AMSTERDAM (Dow Jones)--Een voormalige handelaar van Rabobank Group NV heeft schuld bekend te hebben deelgenomen aan het manipuleren van de toonaangevende London interbank offered rate, of Libor.

De handelaar, de Brit Paul Robson, bekende maandag in een New Yorkse federale rechtbank schuld aan samenzwering om bankfraude te plegen voor het manipuleren van de yen Libor, zei het Amerikaanse ministerie van Justitie. Robson is de tweede voormalige Rabobank-werknemer die schuld heeft bekend. In juni bekende Takayuki Yagami fraude te hebben gepleegd om de yen Libor te manipuleren.

Rabobank kwam in oktober voor de fraude een schikking van $1,07 miljard overeen met de internationale toezichthouders.

Door Anna Prior en Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


Da Freeze
0
Dit geldt voor alle banken maar ik heb wel een idee tot welke groep Rabobank behoort:

'Banken willen rapportcijfer niet publiceren'

Het merendeel van de banken en verzekeraars is niet bereid om het rapportcijfer bekend te maken dat zij van toezichthouder AFM hebben gekregen voor hun klantgerichtheid.

De Consumentenbond, de Vereniging Eigen Huis (VEH) en beleggersvereniging VEB hadden hen daartoe opgeroepen. Slechts twee van de negen aangeschreven instellingen hebben positief gereageerd.
Zeven instellingen hebben geen gehoor gegeven aan de oproep, omdat de score naar hun mening niet geschikt is voor publicatie.

De AFM beoordeelt elk jaar de mate waarin de grote banken en verzekeraars het belang van de klant centraal stellen. De toezichthouder mag alleen een gemiddeld cijfer naar buiten brengen. Consumenten kunnen de instellingen daarom niet goed vergelijken, vinden de belangenorganisaties.
www.nu.nl/economie/3856729/banken-wil...
voda
0
Rabobank helpt telers door Russische winter

DONDERDAG 21 AUGUSTUS 2014, 15:01 uur | 132 keer gelezen

UTRECHT (AFN) - Rabobank neemt maatregelen om zakelijke klanten die in de problemen komen door Ruslands boycot van Europese groente en fruit ,,door de Russische winter heen te helpen''. Dat heeft Rinus Minderhoud, bestuursvoorzitter van Rabobank, donderdag gezegd bij de presentatie van de halfjaarcijfers.
Rabobank heeft veel telers in de Nederlandse glastuinbouw als klant. Enkele tientallen van hen lijken nu te maken te hebben met acute liquiditeitsproblemen, doordat zij veel geld hebben geïnvesteerd in hun oogst maar niet de volledige opbrengst daarvan kunnen binnenhalen.

De bank gaat met hen in gesprek. Bedrijven die “in de kern gezond” zijn, kunnen rekenen op steun. Hierbij moet worden gedacht aan het verlenen van uitstel van rentebetalingen of het gedeeltelijk financieren van eventuele verliezen.

Te vroeg

Financieel directeur Bert Bruggink vindt het nog te vroeg om een inschatting te maken van de strop waar Rabobank tegenaan loopt als gevolg van de sancties. Naarmate de boycot langer duurt kunnen meer ondernemers in de problemen komen.

Rabobank vindt het positief dat de politiek in Den Haag en Brussel snel tot actie zijn overgegaan om de economische schade beperkt te houden. Maar de compensatie die door de EU is toegezegd van 125 miljoen euro Europabreed, is naar de mening van Bruggink veel te weinig. De bank is daarom druk in overleg met de Nederlandse overheid over mogelijke extra steun. “De tuinbouw en ook de transport behoren toch bij de topsectoren van de Nederlandse economie”, benadrukt Bruggink.

Tomaten

De Russische boycot treft nu vooral telers van tomaten, komkommers en paprika's. Als de importstop een jaar duurt, lopen die een omzet mis van 150 miljoen euro. Ook de perenexport loopt naar schatting veel omzet mis, op jaarbasis zo'n 40 miljoen. 85 procent van de bedrijven in deze branches is klant bij de Rabobank, aldus Bruggink.

De Nederlandse tuinbouw kampte afgelopen jaren al met problemen, onder meer als gevolg van de crisis die ontstond door de uitbraak van de EHEC-bacterie. De Rabobank heeft daardoor al veel verliezen moeten incasseren in deze branche. De laatste maanden leek het weer wat beter te gaan. De bank had daarom juist “lichte hoop” in de tweede helft van dit jaar jaar en volgend jaar weer voorzieningen te kunnen laten vrijvallen.

voda
0
Rabobank ontslaat twee geschorste valutahandelaren
Door Chiara Albanese

Van THE WALL STREET JOURNAL

AMSTERDAM (Dow Jones)--Twee valutahandelaren die eerder deze maand op non-actief werden gesteld door Rabobank Groep nv na een intern onderzoek, zijn inmiddels ontslagen, zeggen personen die bekend zijn met de kwestie.

De handelaren Gary Andrews en Chris Twort, die in Londen werkten, zijn niet meer in dienst bij Rabobank, na richtlijnen voor het melden van klantenorders te hebben overtreden.

De twee handelaren waren al eerder geschorst, nadat in chatrooms hun namen opdoken samen met een valutahandelaar van een concurrerende bank. Andrews en Twort konden niet direct worden bereikt voor commentaar.

De Financial Conduct Authority (FCA), die een onderzoek heeft ingesteld naar het gedrag van handelaren op de valutamarkt, waar wereldwijd dagelijks $5,3 biljoen in omgaat, is door Rabobank van de feiten op de hoogte gesteld. De Britse autoriteit heeft de bank echter niet verzocht om extra informatie, zei een van de personen die bekend is met de kwestie. De FCA wilde geen commentaar geven.

Een aantal andere banken is inmiddels dichtbij een schikking over het valuta-onderzoek met de Britse autoriteiten. De schikking kan in november al worden aangekondigd, zeggen bronnen dichtbij de procedure. De FCA stuurde zes banken onlangs de globale uitkomsten van het onderzoek dat in april 2013 werd gestart.

De schikking zou vooral gericht zijn op het feit dat de banken de informatie-uitwisseling tussen handelaren niet goed hebben gemonitord en niet zozeer op eventuele pogingen om de markt rechtstreeks te manipuleren, zeggen advocaten die betrokken zijn bij het onderzoek en andere personen die bekend zijn met de zaak. Ook mededingingskwesties zullen waarschijnlijk deel uitmaken van de overeenkomst, zeggen zij.

Vorige week werden bij twee banken die met de FCA praten over een schikking drie handelaren ontslagen, die eerder met verlof waren gestuurd in verband met deze zaak.

Rabobank betaalde vorig jaar EUR774 miljoen, na een ander onderzoek naar mogelijke pogingen om de Libor-rente te manipuleren, een internationale standaard voor de variabele rente. Twee voormalige Rabobank-handelaren werden vorige week aangeklaagd door de Amerikaanse autoriteiten voor hun vermeende rol in deze zaak.

Door Chiara Albanese; vertaald door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


NewKidInTown
0
Denk dat het heel erg lastig wordt om van de ene inkrimpende financiele instelling naar de andere inkrimpende financiele instelling te verkassen.
Vergelijk het maar met de periode dat de ICT-organisaties het zwaar hadden. In ieder geval voor het gewone werkvolk.

Ben blij dat ik van geen van deze sectoren nog afhankelijk ben :-)
Hoewel, internetbankieren ? Nou ja, in ieder geval niet voor m'n loonstrookje.
voda
0
Evialmon
0
De beleggingssite vd rabobank heeft een vertraging van zo'n 3 minuten waardoor je niet realtime kunt handelen. Wie loopt hier nog meer tegen aan? Ik heb al meerdere malen geklaagd bij de servicedesk maar daar doet men totnu toe alsof hun neus bloedt!
joebeatt
0
quote:

Alex1976 schreef op 21 oktober 2014 21:10:

De beleggingssite vd rabobank heeft een vertraging van zo'n 3 minuten waardoor je niet realtime kunt handelen. Wie loopt hier nog meer tegen aan? Ik heb al meerdere malen geklaagd bij de servicedesk maar daar doet men totnu toe alsof hun neus bloedt!
Ik heb er ook heel veel last van. Ik heb hen 2 maanden geleden hier ook al eens over geschreven en toen hebben ze beterschap beloofd. Het lijkt echter steeds vaker voor te komen en de achterstanden worden ook steeds groter. Ging het tot voor kort meestal om enkele tientallen seconden, nu zijn achterstanden van minuten geen uitzondering meer. Gelukkig heb ik ook nog een rekening bij Lynx, maar wat een klunzen, zeg, daar bij de Rabo.
Da Freeze
0
Dan zijn ze flink verbeterd bij de Rabobank, want toen ik er nog belegde liep de koers 15 a 20 minuten achter. :)
Evialmon
0
De Rabobank heeft mij beloofd om binnen 5 werkdagen te reageren. Toen ze dat niet deden heb ik zelf gebeld. Nu hebben ze het ineens over 3 weken. Dit geintje heeft mij 1.125 euro gekost. Ik ben van plan om dit bij het Kifid aanhangig te maken indien zij deze geleden schade niet compenseren
voda
0
Rabo bouwt vastgoedtak verder af - Media

AMSTERDAM (Dow Jones)--Rabobank wil vastgoedbelegger Bouwfonds Investment Management (BIM) verkopen om de volgende stap te zetten in de ontmanteling van zijn vastgoedimperium, meldt De Telegraaf dinsdag.

Ingewijden bevestigen dat Rabobank een makelaar heeft ingehuurd om BIM te verkopen, waarschijnlijk aan een vastgoedbelegger, aldus De Telegraaf, die toevoegt dat de waarde van de fondsbeheerder in de markt op ongeveer EUR110-120 miljoen wordt geschat.

Rabobank Vastgoedgroep bevestigt aan Dow Jones dat er een strategische evalutatie plaatsvindt rond BIM, maar wil niet ingaan op de vraag of dit ook een verkoop zou kunnen betreffen.

Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com


andre68
0
Dit bericht uit een agrarisch vakblad over de werkwijze van de (Rabo)bank bevestigt nog eens het dubieuze handelen van de fin.sector.

Een interview met een rabo insider die uit de school klapt.......

www.ftm.nl/exclusive/denk-niet-dat-de...

Het artikel is inmiddels al weer een maand oud en heeft in diverse agrarische vakbladen gestaan, maar het was me even ontschoten.
haas
0
in het groot versmeren de banken heel veel geld !
dat mogen de particulieren en MKB weer opbrengen !
865 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 ... 40 41 42 43 44 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
860,01  -5,35  -0,62%  18:05
 Germany40^ 17.700,30 -0,77%
 BEL 20 3.827,75 +0,03%
 Europe50^ 4.908,91 -0,56%
 US30^ 37.924,96 -0,23%
 Nasd100^ 17.243,34 -1,74%
 US500^ 4.995,45 -1,07%
 Japan225^ 37.415,98 -1,54%
 Gold spot 2.394,82 +0,65%
 EUR/USD 1,0648 +0,04%
 WTI 82,30 +0,27%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

WDP +3,12%
Kendrion +2,92%
EBUSCO HOLDING +2,67%
Vopak +2,61%
NX FILTRATION +2,17%

Dalers

JUST EAT TAKE... -5,11%
TomTom -4,68%
Fugro -4,30%
ASMI -4,00%
BESI -3,64%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront