ageas « Terug naar discussie overzicht

a g e a s in juli

217 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | Laatste
Zlatan2601
0
Heb mij nog een pakket bijgekocht, de afstraffing is zeer zwaar! Dit verandert trouwens niets aan Ageas zelf, welke een berg cash had (en ze wisten niet wat er mee gedaan, nu dus wel).
Hoe hoog wordt de boete geschat? Kan dit een koersstijging geven indien deze blijkt mee te vallen? :)

(Ik ben terug van een weekje frankrijk, dus ben niet helemaal up to date, excuses als de vraag hier al gesteld is)
FORT1944
0
@MICKY / de cpn 42 is later waardeloos geworden , daarvan heeft de bank U zeker een afschrift van bezorgd , dit is het beste bewijs dat je aandeelhouder FORTIS was .
@ziatan : er is geen kas voor aangelegd volgens BART DE SMET ; de schade is geschat door KBC op 2,5 MILJARD voor belastingen .(1,75 MILJARD na belastingen )
dit is als 50% VAN DE OUDE AANDEELHOUDERS ZICH AANMELDEN .

Nu dat is dit vonnis maar in BELGIE vraagt men veel meer omdat men vertrekt vanaf
de kapitaalsverhoging want daar is ook al gelogen en bedrogen enz....en worden er meerdere partijen gedagvaard die in het spel mee zaten .

Dinsdag komt AGEAS met hun standpunt ! Ze kunnen ook in beroep gaan .
Normaal moest de NEDERLANDSE STAAT ook veroordeeld worden , maar de rechter heeft geoordeeld dat hij gelogen heeft en dit mocht hij voor de goede zaak .

Als je eens kijkt bij mij en zilvermeeuw wat wij gepost hebben ben je zeker bij !
zilvermeeuw
0
Deze insteek is ook interessant mee te nemen,

'Gedupeerde Fortis-beleggers kiezen best eieren voor hun geld'

"Ageas zal, nadat de zaak door het Nederlandse cassatierecht wordt behandeld, een settlement proberen te sluiten. Dat kan ook gevolgen hebben voor de Belgische gedupeerde beleggers, die er een beroep op doen. De kans is groot dat Ageas via zo'n akkoord vraagt dat betrokken gedupeerden afstand doen van andere claims."

of

"Neen. De Belgische rechter moet zich van deze uitspraak niets aantrekken. Integendeel, hij kan zelfs besluiten dat de gedupeerde aandeelhouders hun schade al hadden kunnen verhalen op Ageas, zodat de eventuele rechten op een vergoeding voor de Belgische rechtbank vervallen."

"Dat neemt niet weg dat de Belgische rechter de uitspraak van zijn Nederlandse collega wel zal lezen en ernaar kan verwijzen om zelf een oordeel te vellen."

trends.knack.be/economie/finance/gedu...

Voldoende stof voor vandaag....
Zlatan2601
0
Manman wat een soep:p kan ik nu geen rechtzaak beginnen? Ik heb mijn aandelen van ageas nog maar een jaar of 2, dus ik voel mij nu gedupeerd aangezien ik niet in de prijzen deel en nu enkel het negatief effect (koersdaling) mee krijg... ;)
Nuja, ik zal ze maar houden, ondertussen al te laat om in te grijpen en het herstelt zich hopelijk wel :) Ik ben benieuwd naar de reactie van Ageas... Slaapwel allen!
zilvermeeuw
0
Ageas in beroep tegen Fortis-compensatie

Ageas tekent beroep aan tegen het besluit dat de verzekeraar aandeelhouders van het voormalige Fortis moet compenseren. Tegelijkertijd zet het bedrijf ook geld opzij, voor het geval de juridische strijd niet wordt gewonnen. Het gaat daarbij om een voorziening van 130 miljoen euro, zo maakt Ageas donderdag bekend.

www.nieuws.nl/economie/20140731/Ageas...
mickey1399
0
@zilvermeeuw, de onzekerheid is enorm. er wordt gesproken over miljarden (2.5) maar ageas blijft heel relaxed en zet 130 miljoen opzij..............tja wat moeten we daar nu mee
dulieu
0
Bart overziet het. Kiest voor aandeelhouder en realiteit. Jaren zijn er mee gemoeid om het af te ronden.Wil je wat verdienen. Koop dan.
zilvermeeuw
0
Gniffelen mickey.

Kijk eens naar de reservering van Aegon en de woekerpolis.

Vergeet niet dat die opsplitsing zelf uiteindelijk echt is goedgekeurd aandeelhoudersvergadering.
Hierover dus geen gezeur.

Verder is Woutertje zijn afspraak niet na gekomen en is gaan lopen met ABN.
BNP op het vinkentouw om voor een prikkie Fortis even over te nemen.
Belgische staat onzeker.

Fortis in onderdelen,

-Ageas maakt winst
-RPI maakte nooit verlies
-ABN maakt winst
-Fortis bank draagt ook bij aan de WINST van BNP

Ik ben tegen staatssteun(ook hier)
Wat ik had willen zien ipv overheidsbemoeienis(waar de elende mee is begonnen)
Was het volgende, Het financiële gat was gelet op bovenstaande van tijdelijke aard.
Ik ga er van uit dat de stakeholders en grootste aandeelhouder zonder dit redelijk snel de knip hadden getrokken en vloekend toch de knip hadden getrokken voor een of andere emissie.
Ik denk dus zelf dat opsplitsing zoals het nu gelopen is niet nodig is geweest....
Maar goed we zullen hier nooit achter komen.

Groet
[verwijderd]
0
quote:

mickey1399 schreef op 31 juli 2014 09:05:

@zilvermeeuw, de onzekerheid is enorm. er wordt gesproken over miljarden (2.5) maar ageas blijft heel relaxed en zet 130 miljoen opzij..............tja wat moeten we daar nu mee
Ik vermoed dat Ageas dit doet om te verhinderen dat een belanghebbende (in dit geval Fortiseffect) een uitkering van een extra dividend of een nieuw aankoopprogramma zou kunnen tegenhouden. Met de recente uitspraak in Amsterdam in de hand zou men actie kunnen ondernemen wanneer Ageas geld uitgeeft zonder dat ze ook een provisie aanlegt voor een eventuele schadevergoeding. Nu Ageas een aanvang neemt met het opbouwen van een provisie is dit volgens mij niet meer aan de orde.
BASF en BAYER kopen
0
voda
0
Ageas advies, koersdoel omlaag bij Credit Suisse - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Credit Suisse verlaagt het advies voor Ageas (AGS.BT) naar neutral van outperform en het koersdoel naar EUR30 van EUR36, in reactie op de veroordeling van rechtsvoorganger Fortis voor misleiding en niet volledig informeren van beleggers in de dagen van 29 september tot en met 1 oktober 2008. De analist constateert dat er veel onduidelijkheid is over de hoogte van de schadeloosstelling aan de toenmalige aandeelhouders, zolang de rechter daar in een vervolgzitting nog geen uitspraak over heeft gedaan. Zijn ruwe schatting is een bandbreedte van EUR500-1.000 miljoen, maar hij voegt eraan toe dat dit niet betrouwbaar is, omdat onduidelijk is of en hoe de rechter aandeelhouders wil laten compenseren die voor 29 september al aandelen hielden en door de misleidende informatie van Fortis afzagen van verkoop van deze stukken. Zolang al deze onzekerheden over het schadebedrag voortduren, is het onduidelijk hoe Ageas zijn huidige aandeelhouders zal uitbetalen en is geen heldere outlook voor korte-termijnresultaten te geven. Het aandeel Ageas noteert donderdag rond 11.20 uur 1,9% hoger op EUR25,57 op een 0,8% lagere Bel20-index. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


dulieu
0
quote:

realiteit 2014 schreef op 31 juli 2014 16:12:

Goed nieuws vandaag:-)
In cassatie, praten slechts over 130 miljoen, peanuts dus.
Dat is geen realiteit.Dat kun je wel nagaaan, maar er zijn meer partijen, die aangesproken zullen worden.Of Ageas er zo gemakkelijk vanaf komt is zeer de vraag, maar bij leven en welzijn hebben we elkaar dan al weer enkele malen een gelukkig nieuwjaar gewenst.
zilvermeeuw
0
quote:

dulieu schreef op 31 juli 2014 18:20:

[...]
Dat is geen realiteit.Dat kun je wel nagaaan, maar er zijn meer partijen, die aangesproken zullen worden.Of Ageas er zo gemakkelijk vanaf komt is zeer de vraag, maar bij leven en welzijn hebben we elkaar dan al weer enkele malen een gelukkig nieuwjaar gewenst.
Tsja dulieu, wat zullen we zeggen....

Wat zou de schade kunnen zijn?

In de periode waarover de rechter oordeelde (29 september en 1 oktober 2008) daalde het aandeel Fortis met bijna zes procent van 5,20 euro tot 4,89 euro. In de schadestaatprocedure die nu voor de zes beleggers moet worden opgestart wordt het belangrijkste discussiepunt wat de referentie-koers moet zijn.

Tegen welke hypothetische koers moet je de werkelijke koers afzetten? Dat kan tegen de slotkoers van vrijdag 26 september, de openingskoers maandag 29 september of de slotkoers van 1 oktober 2008 zijn. Of zelfs een volledig hypothetische koers. De hoogte van de schade zal steeds anders uitvallen.

www.veb.net/content/HoofdMenu/Acties/...

(onder de link beantwoord de veb wat vragen naar aanleiding van de uitspraak)

dulieu
0
Dank Zilvermeeeuw voor de info.Ik zou het ook niet weten welke referentiepunten zuiver zijn. Als je van 5 euro naar 0,50 euro zakt en 1 en 1 is 2, dan weet ik het wel, maar er zullen ook andere factoren een rol spelen, die in geld lastig uit te drukken zijn.Zoals eigen verantwoordelijkheid en inzicht, de rol van de staat etc. Op de schaal van 1-10 verwacht ik het midden.Dus 2,25 per aandeel.Als je dat in rekening brengt bij alleen Ageas gaan ze stuk.Dat is ook niet verantwoord, omdat we inmiddels 6 jaar verder zijn en het bedrijf reuze zijn best gedaan heeft.
[verwijderd]
0
De laatste rechte lijn naar de Q2 cijfers.

Wat verwachten de andere forumleden hiervan?

Mijn verwachting:

Verzekeringsactiviteiten: Winst +- 150 miljoen €. Nadelig beïnvloed door de uitzonderlijke hagelstormen (25 miljoen €).

General account: Geen flauw idee, maar toch een niet-cash gerelateerde minwaarde van 53,1 miljoen € op de RPN(i)

Groepsresultaat: winst voor provisie +- 100 miljoen €. Na de provisie voor de hangende rechtszaken (130 miljoen €) kom ik op een verlies van +- 30 miljoen € voor Q2. Dit zou de winst van het H1-2014 juist op 0€ brengen!

Bendenking: De volgende verliezer van de rechtszaken zal de Belgische overheid zijn vermits de 130 miljoen € provisie van het resultaat mag afgeroomd worden (dus voor belasting). De reactie van de beurs zal meer afhangen van de bijkomende informatie zoals: nieuw aankoopprogramma, extra dividend, situatie in Azië, vooruitzichten, ...

Nog enkele dagen geduld en we weten wat de echte resultaten zijn en hoe de beurs zal reageren.
FORT1944
0
@Homer B , de resultaten in Azie groeien positief en breiden uit .

De RECHTZAAK dat is voor binnen 2 jaar , de vrijspraak van NEDERLAND zal
ook opnieuw aan bod komen , maar MR BOS vormde wel een trio in die periode .
De provisie 130 MILJ blijft in de boeken zitten als voorziening en is zeker geen verlies zolang ze deze niet moeten aanspreken .

De verzekeringen lopen prima , natuurlijk zijn er overstromingen en hagelschade maar de premie inkomsten dekken dat en er zijn ook herverzekeraars die meebetalen . Trouwens voor een verzekeraar zijn kleine rampen een must want dan worden de klanten wakker en zijn ze bereid ook een hogere premie te betalen de volgende jaren .

.
Wat met FORTIS is gebeurt in die troebele periode is met geen enkele andere bank gebeurt , later werd gezegd dat die opsplitsing niet had moeten gebeuren .
217 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 15:07
Koers 43,020
Verschil -0,100 (-0,23%)
Hoog 43,060
Laag 42,700
Volume 48.076
Volume gemiddeld 414.113
Volume gisteren 260.268

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront