Ahold « Terug naar discussie overzicht

Ahold 2e kwartaal 2014

15 Posts
voda
0
'Ahold ziet winst en omzet dalen'

DINSDAG 19 AUGUSTUS 2014, 16:53 uur | 32 keer gelezen

AMSTERDAM (AFN) - Ahold heeft opnieuw een matig kwartaal achter de rug, waarin de omzet en winst afnamen ten opzichte van een jaar eerder. Dat voorspellen analisten in een vooruitblik op de cijfers die het supermarktbedrijf donderdag om 6.45 uur publiceert.
De analisten verwachten gemiddeld dat de omzet in het tweede kwartaal met 3,5 procent is gedaald tot 7,5 miljard euro. De nettowinst ging naar verwachting met 17 procent achteruit tot 172,6 miljoen euro.

Analist Pascale Weber van KBC wees in een vooruitblik op de negatieve wisselkoerseffecten, die de resultaten van Ahold drukken. Daarbij werkten vooral de ontwikkeling van de dollar en de Tsjechische kroon nadelig uit voor Ahold. Verder staat het marktaandeel in Nederland volgens Weber aanhoudend onder druk. In de Verenigde Staten stabiliseerden de vergelijkbare verkopen in de visie van de analist.

Patrick Roquas en Karel Zoete van Rabobank spraken van een matig kwartaal voor Ahold. De vergelijkbare verkopen in Nederland gingen daarbij volgens hen, ondanks de vele acties rond bijvoorbeeld het WK voetbal, met bijna 2 procent omlaag. Inclusief de nieuwe vestigingen van C-1000 en gecorrigeerd voor de nieuwe btw-regels rond tabak en de nadelige timing van Pasen denken de analisten dat het aandeel op de thuismarkt met 0,4 procentpunt is gezakt, tot 5,1 procent.

KBC verwacht een onderliggend bedrijfsresultaat (ebit) van 290 miljoen euro, terwijl Rabo dat resultaat 6 miljoen euro hoger inschat. In het tweede kwartaal kwam de onderliggende operationele winst nog uit op 338 miljoen euro.

Ahold gaf bij de resultaten van de eerste 3 maanden van 2014 al aan dat de marktomstandigheden in het tweede kwartaal niet zouden verbeteren. Het concern voorspelde verder dit jaar bijna 300 miljoen euro aan besparingen te kunnen realiseren.

[verwijderd]
0
FORT1944
0
[verwijderd]
0
Tsja,dat beloofd niet veel goeds.Aan de andere kant kan het alleen maar meevallen.
Hoeveel van de bovenstaande percentages is toe te schrijven aan de wisselkoersen?
[verwijderd]
0
Misschien dat we net zo reageren als Heineken en Vopak morgen maar bij Ahold is het altijd met de handrem op en praktisch standaard onderuit op de cijfers. Het zijn lastige tijden, totaal onvoorspelbaar.

Basta
[verwijderd]
0
Ik vraag me af wanneer de winst fors zou tegenvallen of er dan geen winstwaarschuwing had moeten komen?.

Verder lees je kostenbesparingen van honderden miljoenen,dat moet toch ook ergens te zien zijn?
FORT1944
0
@Basta , ze zitten in een ivoren toren en dat is de oorzaak , meer communicatie zou positief werken op de beurskoers want daar gaat het om .
voda
1
Ahold winst lager op gedaalde kwartaalomzet - Preview

AMSTERDAM (Dow Jones)--Ahold (AH.AE) zal donderdag voorbeurs een lagere winst op een gedaalde omzet over het tweede kwartaal bekendmaken, is de verwachting van analisten. Acht door Factset geraadpleegde analisten komen gemiddeld uit op een 3,7% lagere kwartaalomzet van EUR7,482 miljard en vijf van hen voorzien gemiddeld een met 16,1% gedaalde nettowinst van EUR172,8 miljoen. De analisten wijten de omzetdaling mede aan de zwakke dollar en Tsjechische kroon ten opzichte van de euro, en de resultaatsverslechtering aan de moeilijke marktomstandigheden in de kernmarkten VS en Nederland, en investeringen in online en klantenloyaliteit. Ze veronderstellen dat Albert Heijn onderliggend in Nederland marktaandeel is blijven verliezen en dat daar ook de marges van AH onder druk stonden door prijsacties. Verwacht wordt dat Ahold opnieuw melding zal maken van snelle groei van online verkopen (inclusief bol.com) en van het aantal AH-winkels en de omzet in Belgie. Voor de VS wordt een gelijk gebleven marktaandeel, een licht lagere identieke omzet en een gedaalde EBIT-marge verwacht vanwege zwakke consumentenbestedingen en prijsreducties. De analisten voorzien geen concrete outlook, maar herhaling van de verwachting van gelijke marktomstandigheden voor de komende periode. Omstreeks 14.10 uur noteert het aandeel 0,7% lager op EUR13,22, terwijl de AEX met 0,1% stijgt. (BTK)

Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Ahold boekt flink lager resultaat op gedaalde kwartaalomzet
Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ahold nv (AH.AE) heeft in het tweede kwartaal van 2014 een flink lager resultaat op een gedaalde kwartaalomzet geboekt, als gevolg van negatieve valuta-invloeden en druk op marges bij gelijk gebleven kosten, maakt het bedrijf donderdag voorbeurs bekend.

Het winkel- en online retailconcern geeft geen concrete outlook, maar meldt dat investeringen in klantenrelaties en productaanbod zal leiden tot een "betere omzetontwikkeling". Het bedrijf verwacht in 2014 bijna EUR300 miljoen aan kostenbesparingen te realiseren en heeft de overname van de Spar-winkels in Tsjechie afgerond.

Het concern heeft in de VS "enigszins" marktaandeel verloren, terwijl het marktaandeel in Nederland "stabiel" bleef ten opzichte van een jaar geleden en "gelijk" was aan het eerste kwartaal.

De omzet in de VS, met supermarktketens als Stop&Shop en Giant en online retailer Peapod, is met 6,2% gedaald naar $4,408 miljard en de operationele marge nam hier af naar 3,7% van 4,2% een jaar eerder. De omzet tegen constante wisselkoersen was 1,7% lager.

In Nederland en Belgie, met onder meer de Albert Heijn-, Etos en Gall&Gall-winkels en bol.com, groeide de omzet licht met 0,1% naar EUR2,706 miljard door nieuwe winkels en groei van de online activiteiten, maar de operationele marge is verminderd tot 5,0% van 5,5%.

Bij de winkels in Tsjechie daalde de omzet met 8,9% naar EUR306 miljoen als gevolg van verminderde identieke omzet, en steeg de operationele marge naar 2,0% van 1,8%.

De totale kwartaalomzet daalde met 4,1% tot EUR7,420 miljard tegen EUR7,738 miljard. Het bedrijfsresultaat kwam 21,2% lager uit op EUR260 miljoen tegen EUR330 miljoen een jaar geleden. De nettowinst daalde 28,6% tot EUR147 miljoen tegen EUR206 miljoen in het tweede kwartaal van 2011, onder meer vanwege eenmalige lasten ten bedrage van EUR29 miljoen.

De cijfers zijn beneden verwachting van analisten, die gemiddeld een nettowinst van EUR172,8 miljoen, een resultaat voor rente en belastingen van EUR290,4 miljoen en een omzet van EUR7,482 miljard verwacht.

Het aandeel is woensdag gesloten op EUR13,16.

Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com


voda
0
Analisten over Ahold

DONDERDAG 21 AUGUSTUS 2014, 11:01 uur | 827 keer gelezen

Ahold had in het tweede kwartaal onveranderd last van de stevige concurrentie en de zuinigheid onder consumenten, die samen met ongunstige wisselkoersen de winst en omzet lieten dalen. Dat heeft Ahold donderdag laten weten bij de presentatie van de kwartaalcijfers. Beleggers zetten het aandeel donderdagochtend zo’n 2,5 procent in de min. Wij zetten de reacties van analisten op een rij.

De resultaten van Ahold in het tweede kwartaal voldeden in grote lijnen aan de verwachtingen. De onderliggende operationele winst en de ontwikkeling van de vergelijkbare verkopen in de Verenigde Staten en Nederland vielen echter licht tegen. Dat concludeerden analisten van Rabobank donderdag.

De door Ahold gemelde afname van de verkoopvolumes en de margedruk in de kernmarkten voldeden volgens Rabobank aan de verwachtingen. De onderliggende operationele winst en de ontwikkeling van de vergelijkbare verkopen in de Verenigde Staten en Nederland vielen volgens de bank wel licht tegen.

Bekijk hier de actuele koers van Ahold

Analist Marco Gulpers van ING noemde het teleurstellend dat Ahold niet wist te profiteren van het mooie weer en het WK voetbal. Het marktaandeel in Nederland bleef alleen stabiel dankzij nieuwe winkels, stelde hij. De heersende consensus dat de vergelijkbare verkopen dit jaar met 0,1 procent groeien is volgens de analist niet langer houdbaar.

Zwak momentum

KBC maakt zich zorgen over het zwakke momentum in de verkopen van Ahold. De Belgische bank wees er daarbij op dat de concurrentie aan beide kanten van de Atlantische Oceaan stevig blijft. De bank hanteert net als ING en Rabobank een Houden-advies.

Theodoor Gilissen hanteert voor Ahold een Kopen-advies. Volgens analist Joost van Beek zal de koers van Ahold op de korte termijn onder druk komen te staan door de tegenvallende winst.
‘Wij zullen onze taxaties dan ook wel enigszins verlagen. Desalniettemin is het aandeel ons inziens aantrekkelijk gewaardeerd op basis van de langere vooruitzichten voor de winst per aandeel.’ Dit is mede het geval doordat het aantal aandelen daalt dankzij de inkoop van eigen aandelen, zo legt de analist uit. Tevens is de analist positief dankzij de solide financiële positie, het dividendrendement van 3,9 procent en de hoge vrije kasstroom.

Belegger.nl/ANP

FORT1944
0
Ben altijd akkoord met die koop en houd adviezen maar we worden er niet beter op .
De meeste aandeelhouders zitten met een behoorlijk pak aandelen op deze site elkaar op te peppen maar uiteindelijk veranderd er niets aan de lage koers . Moest de inkoper er niet zijn stonden we terug op 9€ . De kaspositie weerspiegelt zich niet in de koers en het jaarlijks dividend zegt het zelf , jaarlijks geeft alleen grotere koersschommelingen in de komkommer tijd die voor niets nodig zijn .
15 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 16 apr 2024 11:19
Koers 26,920
Verschil -0,060 (-0,22%)
Hoog 26,980
Laag 26,710
Volume 609.629
Volume gemiddeld 2.028.748
Volume gisteren 2.562.590

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront