Lavide Holding (voorheen Qurius) « Terug naar discussie overzicht

Vincent Poorter 5% aandeelhouder Lavide

496 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
DeZwarteRidder
0
V.S. Poorter vergroot stemrecht in Lavide

V.S. Poorter heeft een groter stemrecht in Lavide Holding gemeld. Dat bleek uit een melding in het kader van de Wet op het financieel toezicht, gedateerd op 7 augustus 2014.


Poorter meldde een kapitaalbelang van 60,01 procent bij een stemrecht van 29,87 procent.

Op 17 juli dit jaar meldde Poorter nog een kapitaalbelang van 60,01 procent bij een stemrecht van 19,49 procent.

[verwijderd]
0
Ik denk dat ie binnenkort moet melden dat zijn belang is afgenomen; volgens mij zijn er tot op heden nog steeds 384.000 aandelen volgestort, tenminste als ik op de website van Euronext kijk. Dit ondanks het persbericht van 5 augustus jl dat de aandelen B binnen enkele dagen omgezet zouden zijn in verhandelbare stukken.

Als de uitgifte van 58.471 aandelen geëffectueerd zijn, dan daalt zijn belang naar 52% (tenzij hij de stukken koopt uiteraard dan stijgt zijn belang naar 65%).

witte ridder
0
Er is weer een hoop volk bijgekomen welke interesse heeft gekregen in Lavide lezende alle posts. Ben toch wel nieuwgierig wie die "zwarte ridder" is, welke eerst veel bij inverko post en nu opeens post bij Lavide!
[verwijderd]
0
@ Bik
Ook de groeten van de Rode Ridder,mien ridder.grrrr.

Rode ridders zijn meestal roofridders en gaan te voet.
Tenzij zij hoog te paard bij de Partij van de Afpakkers zitten.
Dan roven zij in grote stijl .
Uut eerdere inzendingen van oe, weet ik daj iets mit verkens doet of hebt
en doar berst ut van bie dun Partie van de Afgunst.
Lang geleden reed er een kwezel op un ezel.(die werd na zien dood heel groot).
Moraal van dit verhaal:
Een rode ridder op un varken is altied nog better dan un rooie rakker te voet.
Henri Nostradamus
0
De eerdere berekening van Calcu snijdt hout. Iedereen die meer dan 0,60 voor dit aandeel geeft is niet goed bij z'n hoofd (zeker niet als je bedenkt welke lopende listingkosten accountantskosten etc genomen moeten worden. Lavide is een lege huls met 3 aasgieren aan de knoppen.

Dat er mensen zijn die hier intrappen...... Beleggen doe je in een perspectiefvolle lopende operatie/bedrijf eventueel in een startup, maar niet in een lege huls met verplichtingen (tenminste als je ooit winst wilt maken).

HN
[verwijderd]
1
Dat vergelijk met een IPO gaat niet op.
Een IPO is wat anders.
Sommige partijen willen wel naar de beurs maar niet 20% of iets in die buurt aanbieden in een IPO en vaak al zeker niet om welke reden dan ook volledig openheid van zaken geven aan begeleidende banken en alle andere investeerders in een prospectus.

Een IPO die volgens jullie dan 700k kost delen door 1.153 mio aandelen en dus is de waarde van een aandeel 0.60 gaat dan ook niet op volgens mij.

Ondertussen is de koers wel in een vrije val met vooral afgelopen vrijdag met niet eens veel omzet en vooral die laatste honderd en een beetje aandelen op iets van 1.31 na een laatst gehandeld van 1.50 zijn niets minder dan gestoord, maar goed.
Dus het praat voor jullie vast heel makkelijk die richting uit.

Maar als wat jullie zeggen zou kloppen, waarom zijn dan alle andere echt lege hulzen veel hoger gewaardeerd dan Lavide?

Neem de meest bekende, DICO.
Maak daar die berekening van jullie eens voor.
Waar kom je dan op uit... iets van 20ct?, en die staan dan 1.90.....

Ook als je kijkt naar alle eerdere lege hulzen vanaf het moment dat ze ook echt leef waren dan waren die veel meer waard dan wat Lavide nu waard is.

Neem Fornix met 0.32ct per aandeel na het laatste dividend en met 7.9 mio aandelen uitstaand, kom je op iets van 2.5 miljoen uit waardering.

Gaat na aankondiging dat er iets in komt naar 40 en vervolgens tot aan het moment dat het ook hernoemd wordt naar de nieuwe partij, in dit geval Snowworld en reverse gaat splitsen naar zelfs iets van 80ct.
Inmiddels is die koers overigens weer terug op aarde maar hoe je het ook bekijkt, voor, tijdens en na, als je het terug rekent naar de waarde van de lege huls kom je altijd veel hoger uit dan de waardering van deze lege huls.

Ook als je kijkt naar andere lege hulzen die allemaal een reverse listing hebben ondergaan die wel of niet succesvol was dan ook was de waardering , voor, tijdens en nu nog steeds veel hoger dan Lavide met als gekste voorbeeld natuurlijk NSE, waar inmiddels bijna 50mio aandelen van uit staan en ze staan 38ct, een lege huls met een waardering, god mag weten waarom, van 19 miljoen euro.

En dan zeggen jullie dat de theoretische waarde van een lege huls met al een notering het zelfde is als de kosten van het hele langdurige, regels en laat je lekker in de keuken kijken traject dat IPO heet....
[verwijderd]
0
Ik neem aan dat Vincent Poorter dit forum wel nog meeleest en ik wil vragen of hij zijn mening zou willen delen over het huidige koers verloop van het aandeel Lavide.
The Duck Master
0
De reden dat de koers daalt is heel simpel, dat kleine miljoen bijna GRATIS aandelen die bij Poorter CS terecht komen, gaan er tegen elke prijs uit om de winst te pakken.
En als al die stukken gedumpt zijn, dan gaat er vast op zijn Totheriaans weer een ander waardeloos bedrijfje worden ingebracht en bergint het dumpen opnieuw...
DeZwarteRidder
0
quote:

The Duck Master schreef op 30 augustus 2014 17:53:

De reden dat de koers daalt is heel simpel, dat kleine miljoen bijna GRATIS aandelen die bij Poorter CS terecht komen, gaan er tegen elke prijs uit om de winst te pakken.
En als al die stukken gedumpt zijn, dan gaat er vast op zijn Totheriaans weer een ander waardeloos bedrijfje worden ingebracht en bergint het dumpen opnieuw...
Het zou kunnen, maar de volumes zijn niet veel groter dan vorige maand.
[verwijderd]
0
[verwijderd]
0
quote:

Overvloedgolf schreef op 1 september 2014 10:58:

Freeze. Er staat een kooporder in het boekje die niet uitgevoerd wordt.
Dat kwam (imiddels namelijk weer handel) omdat de koers waarop gehandeld zou worden door die koop order meer zou zijn dan 10% bovenop de openingskoers en dan volgt er automatisch een freeze.
[verwijderd]
0
quote:

R0ME0 schreef op 1 september 2014 11:09:

[...]

Dat kwam (imiddels namelijk weer handel) omdat de koers waarop gehandeld zou worden door die koop order meer zou zijn dan 10% bovenop de openingskoers en dan volgt er automatisch een freeze.

Ah, wist ik niet. Dacht dat dat alleen bij veilingfondsen zo was.
[verwijderd]
0
Deze veiling snap ik overigens niet.

Een 400 mkt order terwijl er een 3k 1.46 offer ligt en last traded is ook 1.46 en dat is ook niet boven de 10% tov opening en dan toch de veiling in.

En waarom zou je anders uberhaupt een market order op deze manier gaan inleggen terwijl er al een offer staat wat normaliter binnen de limieten zou vallen..

Vreemd, iemand een idee?

Of is die 400 mkt order een oder met tonen 400 maar eigenlijk meer dan 3k waardoor een uitvoering tot boven de 10% zou stijgen?, maar dan wordt toch evengoed eerst die 3k op 1.46 uitgevoerd.

Snap het wel vaker niet overigens want die regels van Euronext zijn niet altijd even logisch.
aextracker
0
Dit was in de aanvang een o zo veelbeleovend draadje , met veel potentieel en lezenswaardige input \ deelname van een direct betrokken groot aandeelhouder in Lavide; VC Poorter.

Laatste tijd zijn het meer "laag hangend fruit discussies" en wat duiding gevende persberichten i.p.v. inhoudelijk stevige bijdragen, hoe Lavide van "leeg geplukte huls" naar veelbelovend dividend uitkerend beursgenoteerd bedrijfsfonds muteert.

Mijn in meerdere stappen onfatsoenlijk afgewaardeerde ex-Qurius aandeeltjes, liggen onder een dikke laag stof te rusten op wat komen gaat. Ik had initieel enig vertrouwen , dat er iets nuttigs achter de lege huls vandaan komt zodra "de stofwolken van muitende partijen" opgetrokken zouden zijn.

De stofwolken lijken inmiddels in windstilte te zijn neergedwarreld, doch ik zie geen flauw zonnetje opdoemen , waar een ambitieuze reversed listing en naamswijziging achter weg komt.

Is het zo langzaamaan geen tijd voor een "shortlist met kandidaat bedrijven die onder de notering van Lavide "naar de beurs willen" ?

Wil Dhr. VC Poorter nog of fora reageren , of het gezien de langere tijd "lange tenen situatie", nog immer het credo "spreken is zilver, zwijgen is goud" ?

Kunnen we vertrouwen en bouwen op een "diplomatiek correct antwoord", waar niemand van in de gordijnen vliegt ?

Tracker
[verwijderd]
2
Als ik naar de agenda kijk van 21 mei en de daarbijbehorende voorstellen inzake het wijzigen van de statuten is het verwaterings-circus pas net begonnen. Aandelen afstempelen, achtergestelde leningen omzetten in aandelen etc etc. Kan overigens ook allemaal niet anders. Bestuur heeft geen andere keus en doet het goed. Spel qua inbrengen onderneming tegen nieuwe aandelen kan beginnen (met uiteraard grote verwatering voor zittende aandeelhouders tot gevolg!)
_weazer
0
Hoe langer dit voortsleept hoe kleiner de kans dat je hier nog positief kan uitspringen met al gauw 1,5 ton pj. instandhoudingskosten.
aextracker
0
Voor aandeelhouders als Poorter & Peters zit er overigens weinig anders op dan hard doorwerken om geinteresseerde partijen de listing over te nemen voor een voorgenomen beursnotering.

Op het aandeel aandelen zijn die jaarlijkse kosten zo verdiend en verloren.

Hoe staat het met de progressie en plannen mijnheer Poorter ?
Any news in scope ?

Tracker
496 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 16:59
Koers 0,286
Verschil +0,016 (+5,93%)
Hoog 0,286
Laag 0,262
Volume 1.013
Volume gemiddeld 11.039
Volume gisteren 100

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront