ASMI « Terug naar discussie overzicht

ASMI augustus 2014

9 Posts
ff_relativeren
0
de julimaand was moeilijk te verteren als het gaat om het koersverloop van het aandeel ASMI. Hopelijk gaan we verbetering zien in augustus ...

Greetzzz
[verwijderd]
0
ASML is weer flink positief gecorrigeerd deze week, Besi ook. Wanneer komt nu eens een positieve beweging voor ASMI, is er al een TA koop-signaal, na bijna € 4 daling op intraday nivo tov de top op € 31,85. De cijfers waren ten slotte echt wel prima, dubbel cijferige omzetgroei in 2014 met sterke marges en prima marktvooruitzichten ALD en PEALD, forse omzetgroei bij ASM PT, zie ook herhaalde koopadviezen van Rabo en ING.
[verwijderd]
0
2% van 16 milj aandelen is k 320. Het handelsvolume in ASMI vorige week was hoger dan gemiddeld. Mogelijk dat deze aandelen afgelopen week zijn verkocht en de verklaring is waarom afgelopen week ASMI, elke dag, is gedaald.
Porscheknakker
0
Komt ASMI niet nog eens met een superdividend van 4,25 per aandeel?
Dat stond mij wel aan vorig jaar.
Het normale dividend stelt niets voor en dat is ook de reden waarom niemand meer instapt. Dit speelt ook bij ING, Amg, Mittal en meer.
voda
0
Comeback van de ASMI-bulls

NICO BAKKER | VRIJDAG 15 AUGUSTUS 2014, 12:07 uur | 120 keer gelezen |

Net als menig ander fonds op het Damrak kreeg ASMI de afgelopen weken flinke klappen te verwerken. Thans zijn er echter diverse indicaties vanuit mijn marktlens die aangeven dat de correctiefase kan worden afgerond met aansluitend een flinke koersrally. Een interessant Aandeel voor swingtraders om de komende weken in de gaten te houden. Kijk en lees mee, dan weet u waarom.

Lange tijd was ASMI vanuit technisch oogpunt (lage trendmatigheid) niet aantrekkelijk om in te handelen. Dit veranderde in het begin van dit jaar, toen de gemiddeldelijn opwaarts werd gebroken waardoor er een uptrend van start ging. Wat volgde was een spurt naar 32,25 in amper twee maanden tijd. In juni werd er opnieuw Weerstand gevonden op ruim 32,00, waardoor dit niveau is uitgegroeid tot een dubbele top. Er ging vanaf daarna een countertrend beweging van start, ingeleid door de swingteller die op -1 sprong.

Thans zijn er indicaties die aansturen op de afronding van de corrective. Zo vindt de koers steun ter hoogte van de sleepkabel op 27,00, wordt er steun gevonden op het 50% Fibo-niveau, is de downswing bijna ten einde (bij -9 wordt een downswing in meer dan 80% van de gevallen afgerond) en is er deze week een mooie witte candle in de maak.

Al met al voldoende aanwijzingen die melden dat de beren zo goed als klaar zijn. Minpuntje is wel dat de RSI nog niet boven de 50 noteert. Met de comeback van de bulls is een opmars richting de weerstandszone op 32,05-32,25 thans het meest waarschijnlijke scenario. Dat daarboven de koers helemaal los is, moge duidelijk zijn. Een interessante propositie voor de actieve Belegger derhalve. Het positieve scenario vervalt als de koers onder de groene Steunlijn op 27,00 zakt, hetgeen charttechnisch gezien niet aannemelijk is.

Nu instappen?

Meerdere indicaties geven aan dat de correctie er zo goed als op zit en dat de koers weer omhoog kan naar de weerstandszone op ruim 32,00. Stapt u nu in of wacht u op meer bevestiging vanuit de swingteller (+1) en de RSI (up-cross van de 50-lijn)? In dat geval staan alle signalen voor een stijging op groen, maar mist u wel het eerste stukje. U kunt uiteraard ook Money Management toepassen. Nu met een beperkte positie anticiperen op een stijging om bij meer bevestiging uw positie flink uit te breiden. Aan u de keuze, succes!

Voor grafiek, zie link.

www.belegger.nl/column/2654166/comeba...
[verwijderd]
0
Dag Voda, vreemd dat deze info van Belegger niet geplaatst wordt als (positief) bericht onder het kopje ASMI.
ff_relativeren
0
Gents and Ladies,

ASMI en de AFM hebben geprobeerd om de cijfers over het eerste halfjaar 2014 van ASMI te publiceren conform IFRS, maar dat is niet helemaal gelukt ;

AFM : (foutje bedankt)
www.afm.nl/registers/kgi_documents/20... .

ASMI : (foutje bedankt)
www.asm.com/en/Pages/ASM-INTERNATIONA... .

Zodra de cijfers online staan, zal ik deze plaatsen op het forum. Bij het starten van het september-forumdraadje zal ik de cijfers ook opnemen in het openingsbericht. De eerstkomende beursdag is immers al een september-dag. De actuele cijfers gaan daarmee Q3 bepalen vwb de beurskoers ...

Greetzzz

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 523,000
Verschil -21,800 (-4,00%)
Hoog 539,600
Laag 523,000
Volume 210.760
Volume gemiddeld 138.028
Volume gisteren 288.103

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront