Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Cijfers Imtech

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Nick Bakker

Van je hobby je werk maken, is dat slim? Nick Bakker doet dat als Market Watcher bij IEX. Hij verzorgt dagelijks het Fondsenrondje, de Slotcall en het IEXNieuws. Daarin houdt Nick u op de hoogte van al het beursnieuws, de AEX en alles wat er maar speelt bij Nederlandse aandelen. Beleggen, stockpicken, maar ook speculeren. ...

Meer over Nick Bakker

Recente artikelen van Nick Bakker

  1. jul '18 Liveblog: Trump en BAM 3
  2. jul '18 Liveblog: Microsoft 7
  3. jul '18 Slotcall: Shell en Unies 3

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. Ruud100 18 november 2014 08:48
    De banken zullen roepen dat het allemaal wel meevalt.
    Als grootaandeelhouders kun je natuurlijk niet gaan roepen dat het er niet best uitziet.

    Shorters zullen inderdaad blij zijn dat de koers gisteren is opgelopen tot 4 euro, daarom zal het vandaag dubbelhard omlaag gaan, maar of het halveert? 2 euro is misschien wel erg weinig
  2. [verwijderd] 18 november 2014 09:08
    quote:

    swing1 schreef op 18 november 2014 08:57:

    Valt mij juist op dat de orderintake niet in elkaar is geklapt,...kennelijk is het bedrijf nog onderschijdend genoeg dat klanten blijven komen....glas is bij mij half vol.

    beurskoers kan alle kanten op, maar als veel lager interessant koopmoment mi
    dus de zon scheint nog volgens U
  3. [verwijderd] 18 november 2014 09:14
    koers staat alleen nog maar zo hoog omdat banken er tot hun nek inzitten.
    Aandeel zal na verloop van tijd gewoon richting de 1 a 2 euro terug gaan. meestal is het zelfs zo dat een aandeel dat een reverse split heeft gehad na een jaar weer op de koers staat van voor de revers split komt maar zelden voor dat dit niet gebeurd en zie tot nu toe geen rede waarom dit bij Imtech anders zal gaan.
    is een verloren zaak en ja ik zit short
  4. [verwijderd] 18 november 2014 10:39
    quote:

    ericdenoorman schreef op 18 november 2014 09:48:

    Mr Baldy. Proficiat met je shortpositie maar ik denk dat je er weinig plezier gaat aan beleven. De grote jongens wisten gisteren al dat de cijfers goed zouden zijn.
    Alleen wat verkoopdruk van de kleine paniekeurs deze morgen maar nu staat de koers al 7% hoger.
    kijk de fun is dat ik gisteren toen IM op zijn top stond puts 4,20 heb kunnen kopen en daar gelijk een verkoop op heb gezet met 100% marge. deze zijn er vanochtend dus uitgevlogen dus ik heb heel veel plezier gehad van mij short ;) ( was maar een dobbel van 100 euro 4 puts dus niet echt veel geld maar dat durf ik ook niet toe te vertrouwen aan IM is al tijden geen serieus fonds meer)
  5. Tradingmate 18 november 2014 14:11
    De analisten hebben ook totaal geen visie.... je zou toch verwachten dan er een interpretatie bijzit van verwachte toekomstige mogelijkheden.
    Vandaag zagen blijkbaar beleggers dit wel, en zetten Imtech op winst, analisten vertellen hun klanten echter uit Imtech te blijven.

    Long positie

    Order intake lager, maar verwacht hierop een hogere marge. Samen met reductie schuldpositie, conform verwachtingen en aangegeven focus op operatie, lijkt me een signaal om gebruik te maken van de nog lage waardering..
  6. [verwijderd] 18 november 2014 16:00
    @Ruud100

    Als al dan niet door de overheid gesteunde banken die er al dan niet tot hun nek inzitten gaan roepen dat het allemaal tegenvalt, dit kan niets meer worden, we geloven er niet meer in, het is een bodemloze put, we stoppen er geen energie meer in, we schrijven de hele onderneming af, we nemen ons verlies, volgende keer beter, dus dat het glas leeg is, en de onderneming niet anders dan op een faillissement kan afstevenen, en iedereen die in- of extern een belang in de onderneming heeft met de gebakken peren zit, is dit uiteraard op belegginggebied een signaal om zo snel mogelijk door de nooduitgang te vertrekken, gesteld dat er nog een nooduitgang is; hetzelfde geldt min of meer voor grootaandeelhouders die er al dan niet tot hun nek inzitten en de rest van de wereld.

    Je zou ook gewoon kunnen concluderen dat Imtech een professionele, niet door de overheid ondersteunde onderneming is, die zichzelf op de weg omhoog opnieuw uitvindt.
  7. [verwijderd] 18 november 2014 16:37
    Hier de eerste analysy van de beurswijzer:
    oyal Imtech
    Toevoegen aan Mijn Aandelen

    Follow-up
    Analyse

    Follow-up
    10:38
    Bewaren in Mijn Archief

    V 2

    We zien nog steeds geen signalen die wijzen op een naderende ommekeer bij Imtech. Ondanks de kostenbesparingen blijft het resultaat stevig onder druk. Het advies blijft verkopen.

    De turbulente ontwikkelingen rond Imtech hebben geleid tot een duidelijk lagere orderontvangst in het derde kwartaal. Ook de komende maanden kan dit de orderontvangst nog onder druk zetten, zo waarschuwt het bedrijf. Operationeel blijft Imtech zwak draaien. Het ebitda kwam uit op 5,6 mln. EUR negatief, een hoger verlies dan verwacht. De omzet daalde met 12%, mede door de strategie om winstmarges boven volumes te stellen. De nettoschuld lag in lijn met de verwachtingen in de markt.
  8. [verwijderd] 18 november 2014 18:52
    @Groot mond Er zijn in de waan van de dag turbulente ontwikkelingen, waaronder al dan niet onder weg zijnde stormen, orkanen en frisse winden, in alle soorten en maten, dus die horen er bij een op zich professionele, niet door de overheid ondersteunde onderneming die zichzelf op de weg omhoog opnieuw uitvindt uiteraard (even) bij.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links