USG People « Terug naar discussie overzicht

Week 50 Update ?

290 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
pro-visio
0
Al bij al houd de koers kranig stand tegen de storm. Gap tussen 21 en 24/11 (weekend) praktisch bijna helemaal gesloten gisteren. Ik hou mijn kooplust voor AK 2 nog even in. Tussen 8,05 en deze zone. Het hangt er wat vanaf of AEX niet dieper gaat dan 409.
tatje
0
De voorliefde van Beursgenoten voor USG PEOPLE is sinds kw 3, veranderd in een voorliefde voor Randstad en Adecco.

Mijn gevoel zegt, die voorliefde voor USG PEOPLE komt er weer aan !

USG People: Houden

Geplaatst op vrijdag 12 december 2014 om 13:59

USG People: stelt dat de omzetgroei over oktober en november uitkwam op 3% op jaarbasis (2% in september). Tijdens de presentatie van de derde kwartaalcijfers had management al aangegeven dat er in oktober sprake was van een groei van 3-4% (gecorrigeerd voor aantal werkbare dagen). In Nederland steeg de omzet over deze maanden met 3% (-1% in september), Frankrijk daalde met 3% (+2% in september), Duitsland zakte met 1% (+2% in september) terwijl er in België een groei van 8% werd geboekt (+7% in september). De groep heeft de schuldentarget (netto schuld/ EBITDA <2) inmiddels bereikt en wil deze verlagen naar 1. De groep verhoogt de (dividend) pay-out ratio naar 40% (van 33,33%) waarbij het stockdividend wordt geschrapt. Deze wijzigingen worden voorgelegd op de eerstvolgende algemene vergadering van aandeelhouders. Binnen de sector houden we een voorkeur voor Randstad en Adecco: Houden

Nederland september - 1%
Nederland oktober en november + 3%.

Met de uitgefaseerde omzet erbij zou het dus veel meer dan 3% zijn, ik denk richting Belgie.

Dat belooft wat voor kw 1 2015, als die omzet weer terug komt !

Mijn mening !

Nel
0
de update komt op een goed moment want anders was er gister en vandaag een behoorlijke tik gekomen.
als er weer rust komt in de markt zal er zeker een beloning moeten komen na aanleiding van de update

fijn weekend
[verwijderd]
0
Dijsselbloem gaat de papieren tijger AFM op scherp zetten!
Zal tijd worden!
Verbied gelijk het shortselling op alle aandelen!

Dijsselbloem maakt dat vrijdag bekend na de ministerraad. Ook haalt hij de bezem door de raad van toezicht, waarvan maar één lid mag blijven zitten.

Aanleiding is een onafhankelijk rapport over het optreden van de leden van de raad van toezicht. De minister had daartoe opdracht gegeven na een ''forse discussie'' binnen de raad over kwesties zoals integriteit en nevenfuncties.

Volgens de minister hebben leden van de raad geen regels overtreden, maar hebben ze wel ''op de rand gelopen''. Er is weliswaar naar de letter van de regels gehandeld, maar niet naar de geest. ''Dat is gewoon niet goed'', aldus de minister die daarmee zijn ingrijpen verklaart.

Verantwoordelijkheid

Hij heeft de voorzitter van de raad van toezicht George Möller ook gevraagd nu af te treden. Zijn termijn eindigt over een paar maanden.

''Hij heeft een bijzondere verantwoordelijkheid op het punt van integriteit en de discussie daarover is in de raad niet goed gevoerd.'' Daarmee zijn er drie vacatures in de raad. ''Ik wil vernieuwing'', aldus de minister.

Uit het onderzoek blijkt dat de regels over integer handelen te complex zijn en er daardoor nog wel eens slordig mee wordt omgegaan. Zo hebben twee toezichthouders zich schuldig gemaakt aan een lichte overtreding van de regels en hebben anderen nevenfuncties niet tijdig gemeld.

[verwijderd]
0
quote:

xiut schreef op 12 december 2014 13:02:

[...]
Mag ik hier enige nuance aanbrengen? Met pieken en dalen zit ik inmiddels 8 jaar in USG en ook met een beleid van lekker uitwaaien op het strand en 'niet letten op de waan van de dag' kom je dan op een gruwelijk verlies uit.
Ja uiteraard en terecht ook, deze nuancering. Te meer als je al zo lang in het fonds zit. Mijn opmerkingen hadden meer betrekking op vandaag en het triestige koersverloop na positief nieuws. Ik heb het sterke vermoeden dat dit aandeel nog los zal komen volgende week en dat de herschikking der portefeuilles door grootbanken ("window dressing") wel mee zal vallen. Okay, geen beste performance maar het kan erger - zoveel fondsen die beduidend slechter presteren en nieuwe year lows aan het opzoeken zijn. Bouwbedrijven niet best, olie gerelateerd, AM, Post - allemaal beroerd over het jaar gezien. Ik denk niet dat een fondsmanager het schaamrood op de kaken zal krijgen met USG in de porto over 2014.

[verwijderd]
0
Jammer dat de AEX zo'n schapenbeurs is.
The Yanks lopen weer een procent positief uit tov de AEX die in relatie met de NY-DJ al ver boven de 650 punten had moeten noteren.

Vanavond zullen de yanks wel weer in t groen eindigen.
USG maandag naar de €9.00?!
kammetje
0
quote:

RickBreda schreef op 12 december 2014 16:37:

Jammer dat de AEX zo'n schapenbeurs is.
The Yanks lopen weer een procent positief uit tov de AEX die in relatie met de NY-DJ al ver boven de 650 punten had moeten noteren.

Vanavond zullen de yanks wel weer in t groen eindigen.
USG maandag naar de €9.00?!
AEX

409,49

-2,02%
FTSE

6.363,71

-1,58%

DAX

9.682,96

-1,94%

Dow

17.471,21

-0,85%

EUR/USD

1,24

-0,12%


tatje
0
quote:

nr36 schreef op 12 december 2014 08:10:

Geslaagde herfinanciering USG People

Logo USG People11 juli 2011

USG USG People N.V. heeft gebruikmakend van de zeer gunstige marktomstandigheden met een bankensyndicaat een nieuwe kredietovereenkomst van € 700 miljoen succesvol afgesloten.

Het betreft een revolving- en standby-faciliteit met een verhoogde flexibiliteit ten aanzien van trekkingen en terugbetalingen. De nieuwe faciliteit heeft een looptijd van vijf jaar en vervangt de bestaande gesyndiceerde bankfaciliteit die in november 2012 zou aflopen. De overeenkomst is afgesloten met een internationaal syndicaat van acht toonaangevende banken. De lead arrangers zijn ABN-AMRO, ING en Rabobank.

Door de vroege afronding van de herfinanciering profiteert USG People nu reeds van de huidige gunstige marktomstandigheden. USG People heeft de faciliteit tegen betere condities en voorwaarden kunnen afsluiten. Niet alleen de rente is lager vergeleken met de oude financiering maar ook zijn er ruimere bankconvenanten bedongen. Met de nieuwe faciliteit is de continuïteit van de financiering voor de komende jaren gewaarborgd.

Bron: USG People, Persbericht, 8 juni 2011
Dus juni 2015 heeft het in 2011 afgesloten krediet voor 5 jaar, nog een looptijd van 1 jaar.

In 2011 waren de rentes toch nog een stuk hoger dan momenteel, lijkt me !

In de gewone hypotheekbranche, waar ik ook in heb gezeten, kun je een hypotheek op een gegeven moment middelen !

Het lijkt me niet vreemd, als je die kredieten ook kunt middelen.
Ik weet niet of dat mogelijk is, misschien iemand op dit forum !

Je zult niet maximaal die 700 miljoen gebruiken.

Maar stel 500 miljoen en dan is elke procent lager 5 miljoen minder intrest.

Misschien iemand met meer kennis in die richting !

Ik hoor het wel.

[verwijderd]
0
Aex nog even op het laagst zetten en dan kunnen we even terug kijken op een drama week,vorige week nog een top neer gezet,sindsdien in vrije val
waar stopt dit,nu ook de defensieve aandelen fors lager,de cyclische aandelen zijn het hele jaar al bagger,uitzondering (aperam) die nu toch ook klappen krijgt.
Patience
0
quote:

uelsen schreef op 12 december 2014 17:36:

Aex nog even op het laagst zetten en dan kunnen we even terug kijken op een drama week,vorige week nog een top neer gezet,sindsdien in vrije val
waar stopt dit,nu ook de defensieve aandelen fors lager,de cyclische aandelen zijn het hele jaar al bagger,uitzondering (aperam) die nu toch ook klappen krijgt.
Maandag gaat het gewoon door naar beneden. en de economie in Nederland wordt ook alleen maar erger je wordt nu helemaal uitgekleed door de graaiers.
tmaster
0
quote:

tmaster schreef op 12 december 2014 09:03:

Jammer dat dit nieuws in een slechte markt valt. Als we vandaag boven de 8,50 kunnen blijven zou ik al tevreden zijn.
Zelfs dat was te hoog gegrepen.
Mega verlies dag, niet alleen met USG.
Ik hoop dat de economie in Europa volgend jaar wat gaat aantrekken maar dankzij die enorme prutsers in Den Haag, Brussel en ECB verwacht ik er eigenlijk niets van..
Het zal nog een paar jaar doorsukkelen..
[verwijderd]
0
Ga tevreden het weekend in, bevestiging dat het fundamenteel wel goed zit en koers boven de 10 gerechtvaardigd is. Heb geen haast, bij stijging had ik toch niet gecashed vandaag :)

Allen, een goed weekend!
moneypocket
0
quote:

Baudolino schreef op 12 december 2014 18:14:

Ga tevreden het weekend in, bevestiging dat het fundamenteel wel goed zit en koers boven de 10 gerechtvaardigd is. Heb geen haast, bij stijging had ik toch niet gecashed vandaag :)

Allen, een goed weekend!
baudolino,

Ik deel jouw nuchtere blik; enigzins verbijsterd over het koersverloop vandaag ben ik wel. Vanmorgen, direct na update lag er een bestens laatorder van 12k in het diepteboek. Vanavond maar eens even kijken of er een uitbreiding is van de shortpositie in usg. Dezelfde strategie werd ook donderdag toegepast, met dien verstande, dat er ook een 12k order op 8,80 euro in het diepteboek stond.

eenieder een prettig weekend toegewenst en de groeten vanuit het noorden des lands,

moneypocket

[verwijderd]
0
Op week basis -7,3% vrijwel gelijk aan Randstad,Brunel de grootste daler
zit in de sectoren Olie&gas en grondstoffen waar dus enorme klappen vallen
en waarschijnlijk voor een lange tijd,dus Brunel moet in actie komen,misschien toch met een schuin oog naar het afgeslankte USG kijken
het banen verlies in de sector van Brunel,moet men toch compenseren.
[verwijderd]
0
Lekker omstandigheden heden zo je kunt bijna blind de knop van usg indrukken.
Cijfers en outlook redelijk tot goed.
Ondernemingen blijven terug houdend met aannemen vast personeel bij pril herstel.
Vangnet van lage rente, olie en komende steun ecb.
Deze correctie mag ook voor usg nog wel wat lager.

Extra sprintertjes
Porscheknakker
0
[verwijderd]
0
Goed nieuws show vandaag en daar dan toch de update, die ik niet verwacht heb.
Gewoon nog 5 jaartjes blijven zitten en misschien nog een paar honderd stukjes bijkopen van de aanstaande 13e maand uitkering.
Autonoom in de toekomst tussen €20 en €25 verkopen.
Paar jaartjes geduld dus nog. We komen er wel als aandeelhouder.
Na 8 jaar USG, kan er nog wel 5 jaar bij. Stevig dividend in aantocht de komende jaren!
290 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
884,07  0,00  0,00%  15 apr
 Germany40^ 17.788,50 -1,32%
 BEL 20 3.853,74 0,00%
 Europe50^ 4.905,38 -1,59%
 US30^ 37.698,66 0,00%
 Nasd100^ 17.693,66 0,00%
 US500^ 5.060,86 0,00%
 Japan225^ 38.697,76 0,00%
 Gold spot 2.385,78 +0,11%
 EUR/USD 1,0611 -0,14%
 WTI 85,22 +0,19%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

Dalers

AALBERTS NV 0,00%
ABN AMRO BANK... 0,00%
Accsys 0,00%
ACOMO 0,00%
ADYEN NV 0,00%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront