Heineken « Terug naar discussie overzicht

SABMiller knipoogt (nog steeds) naar Heineken?

2 Posts
voda
0
Onhelder Heineken

Door Nick Bakker op 14 jan 2015 om 14:00 | Views: 1.274

Met enige verbazing zitten we naar de koers van Heineken te kijken. Het aandeel stijgt fors, maar een aanleiding is er niet te vinden. Ook het forum is zo goed als leeg. Nu kijken we direct naar de peers van het bedrijf, maar Heineken is de uitblinker:

Als we naar de daggrafiek kijken zien we dat het fonds ongeveer op het moment dat het ECB bericht naar buiten kwam begint op te lopen. Dat is opvallend maar een directe aanleiding voor het aandeel om dan te stijgen is het niet, toch? Een broker die we spraken zei: misschien dat de ECB wat kratjes inslaat om de uitspraak te vieren :-)

Als laatst komen we dit interview van het Belgische Trends.be met Heineken CEO Jean-François van Boxmeer tegen. Waarin hij praat over de het bod van SABMiller op de brouwer. Hier een bloemlezing uit het inteview:

Heineken heeft midden september verklaard dat het een bod van SABMiller weigerde. SABMiller deed dat verzoek wellicht om een dreigend bod van AB InBev af te wenden.

Van Boxmeer: "Dat is allemaal speculatie. Ik zit niet in hun raad van bestuur. Ik heb daar geen microfoon geïnstalleerd. Ik weet niet wat ze denken, wat hun motivaties zijn. Ik hoop dat ze evenmin een microfoon hebben in de vergaderzaal van onze raad van bestuur. We hebben inderdaad hun aanbod geweigerd."

Minderheidsaandeelhouders zouden weleens kunnen eisen dat u ingaat op het bod. SABMiller zou een hoge premie boven op de beurskoers willen betalen.

Van Boxmeer: "Er is een verschil tussen wat de mensen roepen en wat de realiteit is. Dat is pure sciencefiction. Dan moet je maar een openbaar bod lanceren."

Nico Bakker komt ook net binnen met een technische update:

HEINEKEN breekt de 60,23 weerstand en zet daarmee de deur open naar 64,00, weekly uptrend wordt vervolgd....

— Nico PR Bakker (@TheDailyTurbo) 14 januari 2015

Zie link voor grafieken, etc.

www.iex.nl/Column/146583/Onhelder-Hei...
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:38
Koers 88,000
Verschil +0,840 (+0,96%)
Hoog 88,400
Laag 87,520
Volume 595.717
Volume gemiddeld 562.654
Volume gisteren 618.890

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront