Macintosh Retail Group « Terug naar discussie overzicht

Ontwikkelingen Macintosh

433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
ch@rter
0
quote:

pro-visio schreef op 29 januari 2015 21:25:

[...]
Ik vrees dat sectorgenoten en concurrenten meer baat hebben bij faillissementen dan overnames. Economisch Darwinisme eigenlijk. Het is goedkoper marktaandeel te winnen doordat concurrenten verdwijnen. Ik neem mijn verlies voor lief en ben blij niet bijgekocht te hebben. Hopelijk wordt dit bedrijf nog overgenomen maar waarom haasten? De concurrent/sectorgenoot, die mogelijk interesse heeft zal dit bedrijf, dat in slechte conditie verkeerd, enkel overnemen indien het bijna helemaal dood is. Ik zie geen positieve triggers, enkel een trage dood indien Mac zijn financiële conditie niet snel op de sporen krijgt. En snelle, slimme marktspelers zijn ze niet echt bepaald geweest de laatste jaren. Altijd slecht weer he...
Ook ik deel deze mening.
AB
Jammer van jouw verlies, korte pijn is beter dan lange ....
[verwijderd]
0
Wereldhave koopt Franse winkelcentra voor 850 miljoen
16-10-2014 | Laatst gewijzigd: 17-10-2014 | 1 reactie

Wereldhave koopt in Frankrijk zes middelgrote winkelcentra van Unibail-Rodamco. Met de deal is een bedrag van 850 miljoen euro gemoeid. Het netto aanvangsrendement van de portefeuille bedraagt 5,5 procent.

Door de acquisitie zet Wereldhave een forse stap met zijn groeistrategie. Het Nederlandse beursgenoteerde vastgoedfonds was nog niet actief in de Franse winkelmarkt. Wel bezit het kantoren in Parijs.

Met de aankoop beschikt Wereldhave naar eigen zeggen meteen over kritische massa in de sterk competitieve markt die gedomineerd wordt door grote partijen als Unibail-Rodamco, Carmila, Mercialys en Klépierre. Ook winkelcentrumbelegger Corio, op de nominatie om overgenomen te worden door Klépierre, beschikt over een flinke Franse portefeuille.

De acquisitie wordt gefinancierd via een nieuwe claimemissie van 550 miljoen euro, aanwezige cash en 150 miljoen euro aan bestaande kredietfaciliteiten. De claimemissie zal echter eerst ter goedkeuring worden voorgelegd aan een buitengewone aandeelhoudersvergadering, die op 28 november in Amsterdam plaatsvindt. De afronding van de transactie wordt voor eind december verwacht.
pro-visio
0
quote:

ch@rter schreef op 29 januari 2015 23:26:

[...]

Ook ik deel deze mening.
AB
Jammer van jouw verlies, korte pijn is beter dan lange ....
Verlies voor lief nemen is beetje fout uitgedrukt van me. Ik verkocht ze niet maar mijn verlies is qua % lelijk hoor want ik heb de aandelen net boven de 7 euro en maak me geen illusies. Daar zullen ze nooit meer aan noteren en wat er bij zal komen is meegenomen. Bij middelen had ik het enkel erger gemaakt. Ben niet zo'n middelaar bij bedrijven op rampkoers en optisch verkijken aan relatief lager koersen is een fout die ik al heel lang afgeleerd heb. Dat Mac plots een miraculeus commercieel wereldwonder gaat worden geloof ik niet (het weer in onze streken blijft wisselvallig:) en Mac bewees eerder niet van hun winkels af te geraken. De banken zijn nu al baas. Vroeg of laat zullen ze met de pet moeten rondgaan en schooien voor verse centen. Ik denk of noem het gissen dat dit ook wel de reden zal zijn voor de blijvende dalende koersen. Heel misschien kunnen grootaandeelhouders zich wat herpositioneren bij een kapitaalsverhoging aan zeer, zeer lage koersen en dan nog op voorwaarde dat Mac wat lucht krijgt door wat schuld af te bouwen door het een of het ander te verkopen (aan sukkelprijzen noodgedwongen). Ik bekijk het vies zolang er geen feiten op de proppen komen die het tegendeel bewijzen.
gerrit 69
0


Het is geen vetpot voor de aandeelhouders in Macintosh tot nu toe.
Voor de liefhebbers een koersoverzicht over een periode van meer dan 6 jaar.

www.beursgorilla.nl/fonds-informatie....
Diegy
0
Wanneer gaan jullie ogen open. Voor je het weet ben je al je geld kwijt. Mensen dachten ook bij SNS dat gaat niet lager en gaan niet failliet. Bij imtech zelfde verhaal. Ik zie nu hetzelfde gebeuren bij Macintosh.

Er gaan zoveel winkels failliet de laatste tijd. Wie zegt dat Macintosh niet failliet zou kunnen gaan. We weten allemaal dat het al jaren zeer slecht gaat met Macintosh. Dat is aan de koers ook wel af te lezen. Er blijven maar grote pakketten aandelen gedumpt worden tegen deze "lage" koers. Waarom zouden die grote jongens enorme verliezen nemen? Nu krijg je er tenminste nog wat voor.
[verwijderd]
0
Het is gewoon heel hoog risico hier. Maar dat is Ballast Nedam ook. Wel is men bij de laatste met meerdere partijen in gesprek, terwijl de koerswinst die bij dit nieuws ontstond is verdampt.

Is het niet vreemd trouwens dat nog niet bekend is wat van de Halfords-vordering is teruggekomen? Veilingen zijn volgens mij al een paar weken geleden beëindigd. Misschien a.s. maandag of later die week, anders weet ik het ook niet meer.

Respect voor de zittenblijvers: u bent erg koel. Verstandig of onverstandig doet eigenlijk niet ter zake bij hoog risico. Gaat het goed, dan vette winst met enig geluk. Gaat het mis, dan moet dat ingecalculeerd zijn.
simon'74
0
ik zie het wel zwaar in maar mijn hoop op beter nieuws is groter, de koers wordt flink lager gezet door relatief weinig aandelen, nu ook weer bijna 7 procent op maar 11 k dat is niets vergeleken met de aantallen die vorige week over de toonbank gingen.
Diegy
0
Waarom koopt het bestuur op deze "lage" koers niet massaal aandelen in? Als het er allemaal zo goed voor zou staan dan hadden ze dat natuurlijk allang gedaan. Als ze wisten dat ze enorme winsten zouden maken op hun aandelen. Geeft je stof tot nadenken.
DeZwarteRidder
0
quote:

twinkletown schreef op 30 januari 2015 11:03:

De iceberg op 2,50 euro is er uit; vanaf nu (weer) omhoog!
Dat is knap....!!!

Dit soort 'ijsbergen' is per definitie onzichtbaar, dus hoe kan jij zien dat hij weg is.....???
[verwijderd]
0
quote:

Diegy schreef op 30 januari 2015 10:34:

Waarom koopt het bestuur op deze "lage" koers niet massaal aandelen in? Als het er allemaal zo goed voor zou staan dan hadden ze dat natuurlijk allang gedaan. Als ze wisten dat ze enorme winsten zouden maken op hun aandelen. Geeft je stof tot nadenken.

Dat is wettelijk niet toegestaan. Het bedrijf zit nu in een 'gesloten periode' tot de publicatie van de jaarcijfers.
twinkletown
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 30 januari 2015 11:10:

[...]

Dat is knap....!!!

Dit soort 'ijsbergen' is per definitie onzichtbaar, dus hoe kan jij zien dat hij weg is.....???
@DeZwarteRidder: Het zichtbare aanbod was telkens weer 500 stukken. De laatsten gingen eruit om 11:11:57. Soms worden onzichtbare zaken toch zichtbaar... Maar het blijft -hoe dan ook- een momentopname.
[verwijderd]
0
Ik denk dat ze de boel eerder laten ploffen en dan de (eventueel aanwezige) krenten uit de pap vissen dan dat er een partij opstaat die dmv een overname alle verplichtingen op zich neemt.

Geld wordt er (op jaarbasis) al jaren niet meer verdient, zelfs niet op EBIT-basis. Als ik me niet vergis zit er ook nog een stevig seizoenspatroon in de cijfers, waarbij nu de wat mindere kwartalen voor de deur staan.

Ik vind het nog steeds wel sneu om te zien hoe deze toko dreigt te verzuipen. Enerzijds misschien een slachtoffer van "andere tijden", anderzijds heeft de expansiedrift in de schoenenbusiness de balans ook wel kwetsbaar gemaakt.

Net als Diegy zie ik Ballast Nedam als een aantrekkelijker kop-of-munt fonds.
[verwijderd]
0
De online omzet van Macintosh (Intreza.nl) was 40,4 miljoen euro in 2013 en zal de komende jaren sterk stijgen.

De operationele EBITDA van Macintosh Retail in 2013 bedroeg 18,6 miljoen euro.
[verwijderd]
0
"De onderliggende operationele EBIT van Macintosh zal naar verwachting rond € 2 mln onder 2013 (2013: - € 13,7 mln) uitkomen."

www.macintosh.nl/data/files/persberic...

In H1 2014 was de onderliggende EBIT (dus exclusief "incidentele" tegenvallers) - 13.2 miljoen vs - 13 miljoen in 2013. Inclusief tegenvallers werd in H1 2014 27.5 miljoen VOOR rente en belastingen verbrand.

www.macintosh.nl/data/files/persberic...

Tel uit je winst!
[verwijderd]
0
PS

Mijns inziens kan deze tent alleen met drastisch hakken in de kosten overleven. Personeel lozen is vaak duur en er moet toch iemand in de winkel staan.

Volgens het jaarverslag over 2013 ging in dat jaar echter ruim 125 miljoen op aan huurlasten. Ik denk dat daar de sleutel ligt; al die lege plekken maken een winkelcentrum niet aantrekkelijker en ik vermoed dat retailers niet rijen dik staan te dringen om (tegen dezelfde voorwaarden) de vrijgekomen plekken in te vullen. Grote vraag blijft of verhuurders mee zouden willen werken. Een huurverlaging kan alleen "kwaadschiks" (heronderhandelen na doorstart vanuit faillissement) worden afgedwongen.
Diegy
0
Ben benieuwd of we vandaag weer een dump gaan krijgen aan het einde van de dag. Dat is de afgelopen dagen telkens het geval geweest.
twinkletown
0
Leuk artikel in Beleggers Belangen (blz.25) van vandaag (30-01-2015): MACINTOSH Het koersdoel van ING voor het detailhandelsbedrijf biedt ruim 200% winstpotentieel. ING ziet Macintosh als een herstelkandidaat en als de strategie slaagt en de winstgevendheid structureel verbetert, zit er een aanzienlijk opwaarts potentieel in het aandeel. De bank adviseert kopen met als koersdoel 9,50 euro.
Louis Pasciuto
0
433 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,02  -0,77  -0,09%  17:45
 Germany40^ 18.058,10 -0,44%
 BEL 20 3.883,83 -0,18%
 Europe50^ 4.983,14 -0,50%
 US30^ 38.300,83 -0,53%
 Nasd100^ 17.469,02 -0,07%
 US500^ 5.051,14 -0,37%
 Japan225^ 38.038,76 +0,26%
 Gold spot 2.325,24 +0,14%
 EUR/USD 1,0682 -0,19%
 WTI 82,63 -0,80%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +23,61%
ASMI +10,76%
BESI +3,67%
TomTom +3,53%
NX FILTRATION +3,53%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -11,22%
ING -6,12%
WDP -3,27%
Flow Traders -2,99%
Avantium -2,56%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront