Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Grieks voorstel is Trojaans paard'

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

13 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 19 februari 2015 23:14
    Wat ze zouden moeten doen is de vergadering in Athene houden i.p.v. in Brussel, zodat de Duitsers weten waar het over gaat.

    Het is absoluut onaanvaardbaar dat een land zich zo uit over een andere soevereine staat waar het volk voor een ander beleid heeft gestemd.

    Voor mij is het gedrag van Duitsland in deze het einde van de democratie en het einde van de EU. Het maakt niet uit wat mensen stemmen, Duitsland bepaalt wat landen moeten doen zodat de Duitse banken er zo goed mogelijk vanaf komen. Dit is onaanvaardbaar, tenzij we in een Duitse dictatuur leven.

    Dit is geen unie van burgers, en dit is ook geen democratie. In Griekenland plegen mensen zelfmoord, en Duitsland komt met een reactie die in zo'n situatie respectloos en mensonterend is. Onvoorstelbaar, onmenselijk, ziek, walgelijk en verwerpelijk.

    Ik weet niet of Duitsland het doorheeft, maar dit wakkert juist aan dat mensen nóg meer anti-EU gaan stemmmen dan voorheen. Nu heb je Griekenland en straks Spanje waar mensen zo gaan stemmen, die situatie is beheersbaar maar wat Duitsland doet is iedereen aansporen om op "radikale" partijen te stemmen.
  2. Bir 19 februari 2015 23:15
    quote:

    Mick75 schreef op 19 februari 2015 22:56:

    De Duitsers hebben volledig gelijk. Dat de rest van de Europese politici niet voldoende onderlegd zijn om dit in te zien baart grote zorgen.
    Tikkeltje kort door de bocht. Er zijn veel meer Eurolanden tegen de Griekse voorstellen, maar je hebt er maar één nodig om de de boel tegen te houden. Dus zorgen maken is niet nodig.

    Succes en grtn Bir
  3. [verwijderd] 19 februari 2015 23:16
    Die Duitsers wilden zo nodig de grieken in de zone. Los het nu dan ook maar op.
    eurozone kan toezeggen daar meerdere malen de olympische spelen te kunnen gaan houden, maar die gaat daar niet over helaas.Zo kan je ook vaker het WK voetbal in Brasil en Z-afrika houden zonder kapitaalvernietiging.
  4. [verwijderd] 19 februari 2015 23:22
    quote:

    ressiva_ schreef op 19 februari 2015 23:19:

    Onzin Arob. De. Duitsers hebben belangeloos geld aan de Grieken gegeven en mogen dus best wel wat te zeggen hebben over de besteding.
    Ja dááááág. Duitsers hebben andermans geld (geld van EU-burgers) aan Griekenland gegeven zodat Griekenland daarmee de schulden aan Duitse banken terugbetaalde. Daarom mocht Griekenland toen niet vallen maar mag het van ze vandaag wel kapotbarsten.
  5. Galajurk 20 februari 2015 00:36
    Arod dat valt allemaal wel mee , dat geld wordt nu gewoon weer bijgedrukt en via een omweg weer aan de burgers gegeven. Het is meer een principe zaak. De Grieken hebben vanaf het begin de boel belazerd. Er is 240 miljard naar toe gegaan en daar worden wat logische voorwaarden aan gesteld en nog geen Griek heeft dankjewel gezegd. En ze denken nog steeds dat ze er mee weg komen... Als ze nou echt de corruptie en belastingontduiking hadden aangepakt , dan hadden veel minder Grieken het slecht gehad. Ik werk al jaren met ze , tip 1 vertrouw nooit een griek
  6. [verwijderd] 20 februari 2015 13:12
    quote:

    $euri schreef op 20 februari 2015 07:07:

    Arod
    ik hoop dat er opnieuw gestemd mag worden over europa.ik ben van mening dat ook vele noordEuropeanen het goed zat zijn en er uit willen
    iedereen terug naar zijn eigen land met eigen grenzen.
    geen inmenging meer van brussel
    Helemaal mee eens, niemand wil het huidige systeem, noord niet en zuid niet, en niemand is er beter van geworden.

    Het ging allemaal best lekker toen we in de EMU zaten. Wisselkoersen die binnen een range werden gehouden, maar waarbij men mocht devalueren indien nodig, digitaal hadden we ook een soort van europese munt (de ECU), ieder zijn eigen centrale bankbeleid afgestemd op de eigen economische situatie, geen grensoverschrijdende verbintenissen of bemoeienis, geen colossaal geldverslindend EU-apparaat, etc.

13 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links