Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Fijne klanten heb je, Alex

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. goofert 17 maart 2015 12:38
    Voor de goede orde; Alex belegt niet alleen in AEX fondsen, maar ook in Europese en Amerikaanse aandelen. De benchmark die door Alex als vergelijking wordt gebruikt is De Stoxx 1800 ex Asia/Pacific index.
    Ik ben gelukkig blijven zitten (behoedzaam). Alex heeft vanaf 2 Januari 2015 tot vandaag een enorme inhaalslag gemaakt. De waarde van mijn portefeuille is in deze periode met bijna 28% gestegen. Uiteraard moest er een fors verlies worden goedgemaakt, het totaal rendement vanaf Januari 2014 is ongeveer 10%. De eerder genoemde index is in deze periode met ruim 31% gestegen. Dit geeft wel aan hoe slecht Alex het in 2014 heeft gedaan.
  2. [verwijderd] 17 maart 2015 16:15
    Rendementen van allemaal dik 15% met vorig jaar een minder jaar. Want de jaren daarvoor presteerde Alex ook al goed. Het slaat verdorie één keer tegen en nog zitten er mensen te klagen en te zagen dat het model van Alex niet werkt??? Ik vraag me soms af of de mensen wel nog tegen een stoot kunnen.
  3. [verwijderd] 10 april 2015 18:33
    2014 is een verloren jaar voor de ALEX gebruiker.
    In october was de benchmark met 15% gestegen en her resultaat van ALEX was 9% verlies. Volgens mijn lagere school mag ik dat bij elkaar optellen. 2014 was een bumper jaar, dat bewijzen de velel indices wel en
    ik ben er toen uit gestapt door alle aandelen over te laten boeken wen pas te verkopen zodra de 9% was goed gemaakt. Zo had ik geen verlies in 2014, maar ook niet de voorgespiegelde winst van hun benchmark.
    Er in blijven zitten had het verlies van 9% pas eind februari 2015 goedgemaakt.
    Het niet gekregen rendement haal we nooit meer in.
    Het systeem kan m.i. slecht tegen een zijdelings bewegende markt.
    Goofert op 17 mrt had volkomen gelijk. Er is nog maar weing van het verlies ingelopen.
  4. Barenboos 14 mei 2015 13:54
    Veel ongeinformeerd gepraat hier, zowel in het clichématige stukje als in de reacties erop. Ik heb bijna vijf jaar ervaring met Alex behoedzaam, het totaal rendement in die tijd is ongeveer 10%. Inderdaad was er een flinke spurt, ook bij Alex, toen de koersen omhoogspoten begin dit jaar. Daarvan is bijna de helft ondertussen al weer verdampt. Het totale rendement op langere termijn is vergelijkbaar met dat van een spaarrekening, de risico's zijn veel groter. Ik kan alleen maar concluderen dat het een slecht product is dat de naam "behoedzaam" niet verdient.
  5. [verwijderd] 15 mei 2015 17:03
    Met een vermogensbeheerder als Alex heb je geen vijanden nodig ...

    Het gaat nog spannend worden met Alex:

    "U ontvangt dit bericht omdat u zich eerder bij ons hebt ingeschreven om geïnformeerd te worden over het vermeende verzuim van BinckBank N.V. inzake het vermogensbeheer van Alex Vermogensbank.

    Dit bericht staat los van de (eventuele) persoonlijke berichten die wij u sturen (als u gebruik maakt van onze dienstverlening).
    U kunt zich voor verdere – algemene – berichten (telkens) uitschrijven onderaan iedere bericht dat wij via ons algemene mailsysteem sturen.

    We hebben inmiddels vele tientallen dossiers onderzocht en steekproefsgewijs vergeleken. Daaruit zijn bevindingen voortgekomen waarvan we u er drie voorleggen daar deze naar onze mening duiden op een gebrekkige administratie van Alex.

    1.
    We hebben geconstateerd dat het kwartaal-overzicht over het derde kwartaal van 2014 in de onderzochte dossiers niet deugt:
    a. De optelling van de percentages achter de effecten welke op 30 september 2014 in portefeuille zouden zitten, saldeert (samen met de kaspositie) niet naar 100% (komt doorgaans op circa 120% uit).
    b. De optelling van de bedragen achter de effecten welke op 30 september 2014 in portefeuille zouden zitten, saldeert niet naar het bedrag dat er boven wordt vermeld.
    We hebben gesteld dat er sprake is van een gebrekkige administratie.

    2.
    We hebben voor een klant geconstateerd (eerste uit een steekproef!) dat het aantal transacties in de ETF AAA-AA Government bond niet overeenkomt met de hoeveelheden die eind juni 2014 en eind september 2014 vermeld worden. Er kwamen enige tientallen stukken tekort. We hebben de AFM geïnformeerd dat er naar ons idee sprake is van een short positie of een gebrekkige administratie.

    3.
    Ons heeft een bericht bereikt van een belegger die heeft geconstateerd dat de weergave van het rendement (in de grafiek “Rendementsontwikkeling”) niet overeenkomt met het werkelijke rendement. De adviseur van deze belegger (NIET de Vermogensmonitor) heeft inmiddels om opheldering gevraagd bij Alex. Vermoed wordt dat het systeem van Alex niet juist omgaat met stortingen en/of onttrekkingen.
    We hebben navraag gedaan bij Alex en de AFM geïnformeerd.
    We zullen vooralsnog niet in alle dossiers op zoek gaan naar deze gebreken. We wachten eerst de reactie van Alex af.
    Natuurlijk kunt u zelf uw dossier op bovenstaande items controleren. We verzoeken u echter dringend om ONS niet te informeren over het eerste item.

    Hoe controleert u de tweede bevinding in uw eigen dossier?
    Selecteer een fonds (bijvoorbeeld de ETF AAA-AA Govern Bond….) en ga na hoeveel stuks er per 30 juni in uw portefeuille vermeld staan. Tel daar alle aankooptransacties bij op en trek alle verkooptransacties (uit het derde kwartaal van 2014) er van af. Vergelijk de uitkomst met het aantal dat per 30 september in uw portefeuille staan vermeld. Het aantal moet overeenkomen"
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links