Van Lanschot boekt stabiele nettowinst

Door Ellen Proper

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Van Lanschot (LANS.AE) heeft over het eerste kwartaal van 2015 een nettowinst op hetzelfde niveau als in de periode een jaar eerder geboekt, blijkt woensdag voorbeurs uit de trading update van de private bank uit Den Bosch.

Constant Korthout, Chief Financial & Risk Officer van Van Lanschot wijst erop dat de bank in overeenstemming met de transformatie naar een gespecialiseerde wealth manager de effectenprovisie en overige provisie aanzienlijk zag stijgen. "We zetten onze wealth managementstrategie voort, gericht op het versterken van de positie van onze kernactiviteiten Private Banking, Asset Management en Merchant Banking".

Kosten bleven op hetzelfde niveau als vorig jaar, terwijl iets minder kredietvoorzieningen werden genomen.

Client assets bedroegen eind maart EUR6,17 miljard, een toename van EUR4,3 miljard versus eind 2014, gestimuleerd door een positief beursklimaat.

De risicogewogen kernkapitaalratio, de Common Equity Tier I-ratio, daalde licht naar 14,2%, overeenkomstig de verwachting van Van Lanschot dat deze ratio eind 2015 op een vergelijkbaar niveau zal liggen als eind 2014.

De ongewogen kapitaalbuffer, de leverage ratio, bedroeg 5,7%.

De algemene vergadering van aandeelhouders vindt later op woensdag plaats.

Het aandeel Van Lanschot sloot dinsdag op EUR19,53.


Door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com