Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Dow Jones vanavond (deel 12)

25.235 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 ... 1258 1259 1260 1261 1262 » | Laatste
voda
0
Aantal nieuwe ww-aanvragen VS daalt onverwacht

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het aantal nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de Verenigde Staten is vorige week onverwacht gedaald, blijkt donderdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van arbeid.

In de week eindigend op 9 mei daalde het aantal nieuwe aanvragen met 1.000 tot 264.000 nieuwe aanvragen, waar economen rekenden op een stijging tot 273.000.

Het aantal eerste aanvragen voor een werkloosheidsuitkering voor de week eindigend op 2 mei bedroeg 265.000 en werd niet herzien.

Het aantal verlengde uitkeringsaanvragen voor de week eindigend op 2 mei bleef ongewijzigd op 2.229.000.


Door Ben Zwirs; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; ben.zwirs@wsj.com

voda
0
Wall Street opent flink hoger

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street zal donderdag naar verwachting hoger openen. De om 14.30 uur in de VS gepubliceerde steunaanvragen en producentenprijzen over april boden een wisselend beeld met beter dan verwachte steunaanvragen en onverwacht gedaalde producentenprijzen.

De future voor de S&P 500-index noteert 0,6% hoger, de Dow-future ook 0,6% en de future voor de Nasdaq 100-index staat 0,7% hoger.

De steunaanvragen over de week die eindigde op 8 mei daalden naar 264.000. Er was vooraf rekening gehouden met een stijging met 8.000 aanvragen.

De producentenprijsindex over april kwam 0,4% lager, terwijl er was uitgegaan van een stijging van 0,1%. Zonder de volatiele effecten van voedsel- en energieprijzen kwam de index in april op maandbasis 0,2% lager uit en ook hier lag de consensus op een stijging met 0,1%. De cijfers over maart ondergingen verder geen wijzigingen.

Kort na 14.30 uur noteren de futures nog hoger dan aanvankelijk al op de borden werd gemeld. Het lijkt er op dat de steunaanvragen de belegger behagen, ofschoon de tegenvallende producentenprijzen er op kunnen duiden dat de Federal Reserve nog altijd terughoudend kan zijn met zijn renteverhoging, waarmee slecht nieuws nu wordt geinterpreteerd als goed nieuws.

Met deze data is de macro-economische agenda donderdag leeggespeeld. Het enige aandachtspunt betreft de rede van de voorzitter van de Europese Centrale Bank Mario Draghi voor het Internationaal Monetair Fonds.

Fondsen in New York die voorbeurs de aandacht genieten om reden van nieuws en/of opmerkelijk koersbewegingen betreffen onder andere Kohl's Corp, Cisco, Shake Shack en Dupont.

De laatste noteert 1,1% hoger, nadat een aanval op een aantal bestuurszetels van de activistische aandeelhouder Nelson Peltz afsloeg.

Kohl's kwam woensdag nabeurs met cijfers die onder de verwachtingen uitkwamen. Het aandeel verliest 10,8%.

Cisco maakte woensdag over het derde kwartaal een stijging van winst en omzet bekend, maar noteert donderdag niettemin 1% lager.

Shake Shack stijgt 6,8%. Cijfers over het eerste kwartaal waren beter dan verwacht.


Door Andre Sterk; Dow Jones Nieuwsdienst; andre.sterk@wsj.com; +31-20-571 5201

voda
0
Producentenprijzen VS gedaald

Gepubliceerd op 14 mei 2015 om 14:38 | Views: 338

WASHINGTON (AFN) - De producentenprijzen in de Verenigde Staten zijn in april met 0,4 procent gedaald in vergelijking met de voorgaande maand. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid donderdag bekend.

Economen rekenden gemiddeld op een stijging met 0,1 procent. In maart gingen de prijzen die Amerikaanse fabrikanten vragen voor hun producten met 0,2 procent omhoog.

Exclusief voedsel en energie namen de prijzen met 0,2 procent af. Hier werd in doorsnee ook een stijging met 0,1 procent verwacht.
voda
0
PayPal naar Nasdaq na afsplitsing van eBay

AMSTERDAM (Dow Jones)--Online betalingsbedrijf PayPal zal een notering krijgen aan de Nasdaq wanneer het later dit jaar wordt afgesplitst van moederbedrijf eBay Inc, zo maakt de online veilinghuis donderdag bekend.

PayPal zal worden verhandeld onder tickersymbool 'PYPL', meldt het bedrijf uit San Jose. Dat is hetzelfde symbool als voor de overname door eBay in 2002 voor circa $1,5 miljard.

EBay en PayPal willen ergens in het derde kwartaal splitsen in twee aparte beursgenoteerde bedrijven, zo was reeds bekend. Een preciezere timing werd donderdag niet gegeven.


Door Greg Bensinger; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Supermarktketen Kroger mogelijk verleid tot deal met Ahold, denkt Exane - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Na het nieuws dat Ahold (AH.AE) en Delhaize in gesprek zijn over een mogelijke fusie, komen analisten van Exane BNP Paribas met de Amerikaanse supermarktketen Kroger, die "mogelijk ook verleid kan worden tot een deal met Ahold." Volgens Exane is er een "zeer beperkte overlapping" tussen Ahold en Kroger en is de sterke marktpositie van Ahold in de kernmarkten in het noordoosten van de VS aantrekkelijk voor Kroger. Wat betreft een eventuele fusie tussen Ahold en Delhaize denken de analisten "dat er waarschijnlijk niet voldoende synergien zijn voor Ahold om een volledig overnamebod op Delhaize te doen." Ahold noteert om 17.10 uur 0,1% lager op EUR18,19, terwijl de AEX 0,9%. (Saabira.Chaudhuri@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Ook hoofd aandelenbeleggingen verlaat Pimco

Gepubliceerd op 14 mei 2015 om 18:38 | Views: 299

NEWPORT BEACH (AFN) - Na het vertrek van mede-oprichter Bill Gross en hoofdeconoom Paul McCulley verliest Pimco opnieuw een zwaargewicht. Donderdag werd bekendgemaakt dat Virginie Maisonneuve, wereldwijd verantwoordelijk voor de aandelenbeleggingen van de vermogensbeheerder, op korte termijn opstapt. Ze werd in januari vorig jaar aangesteld.

Pimco doekt drie aandelenfondsen die Maissonneuve onder haar hoede had op omdat ze onvoldoende belangstelling van beleggers genoten. In totaal kwam er in de vijf jaar dat de fondsen bestonden minder dan 1 miljard dollar binnen. Het bedrijf wil een nieuwe strategie optuigen voor aandelenbeleggingen die beter aansluit bij de kennis en kunde van Pimco en die beter aansluit op de wensen van zijn klanten. Voor Maissonneuve was dat voldoende reden om haar baan op te zeggen.
voda
0
Apple en Microsoft aanjagers op Wall Street

Gepubliceerd op 14 mei 2015 om 19:34 | Views: 390

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenmarkten stonden donderdag voor het eerst deze week duidelijk in de plus. Apple en Microsoft (plus 2,3 procent) fungeerden als aanjagers, terwijl de dollar op weg was naar de langste reeks van waardedalingen sinds oktober 2013.

Halverwege de handelsdag stond de Dow-Jonesindex 1 procent hoger op 18.242 punten. De S&P 500 steeg 0,9 procent tot 2118 punten en de Nasdaq won 1,2 procent tot 5042 punten.

De aanhoudende daling van de dollar, ten opzichte van onder meer de euro, wordt gezien als signaal dat de Amerikaanse economie aan kracht verliest. Dat werd weer gezien als reden voor de Federal Reserve om nog een lange tijd te wachten met de eerste renteverhoging sinds 2006. Zorgen dat die verhoging er ondanks tegenvallende macro-economische cijfers toch aan zat te komen zorgde de afgelopen weken voor veel onrust op de financiële markten.

HomeKit

Technologiebedrijven voerden, evenals op woensdag, de boventoon. Apple, dat sinds maart deel uitmaakt van de Dow, won 2,1 procent ondanks berichten over softwareproblemen rond het product HomeKit. Zakenblad Forbes en andere media schreven dat de marktintroductie van HomeKit, waarmee slimme apparaten in huis bestuurd kunnen worden, is uitgesteld van mei/juni naar augustus of september.

Facebook werd 3,9 procent meer waard. Het bedrijf verhoogde het minimumloon en de secondaire voorwaarden voor zijn personeel. Het minimumloon bij het bedrijf is 15 dollar per uur. Dat is een stuk hoger dan de verhoging van 9 naar 10 dollar die de staat Californië voor ogen heeft in januari volgend jaar.
voda
0
Greenspan voorziet nieuw 'taper tantrum'

Door Belegger.nl op 14 mei 2015 om 14:46 | Views: 1.573

Alan Greenspan, voormalig voorzitter van de Federal Reserve, waarschuwt dat de markten weleens een volgend ‘taper tantrum’ over zich heen kunnen krijgen, wanneer de Fed straks voor het eerst in bijna 9 jaar de rente gaat verhogen.

‘Herinnert u zich de problemen die zich voordeden toen de Fed begon met taperen? Ik denk dat we wederom problemen krijgen’, zei Greenspan woensdag tijdens de Global Private Equity Conference in Washington.

Toen in mei 2013 de toenmalige Fed-voorzitter Ben Bernanke aankondigde het stimuleringsprogramma te gaan afbouwen, ervoeren de markten een shock. ‘Het normaliseren van de rente is prima, maar de weg er naar toe is hobbelig’, gaf de oud-beleidsmaker aan.

Advies

Greenspan liet tegenover de private equity fondsmanagers ook zijn licht schijnen over het beleggen in aandelen. ‘De beste strategie is altijd geweest; buy, hold and forget it. Je kunt proberen de markt te verslaan, het maakt niet uit hoe goed of hoe slim je bent, maar een indexfonds zul je uiteindelijk niet verslaan.’

Ook werd zijn mening over opkomende markten gevraagd. ‘Het BRIC-idee is nu wat achterhaald. Ze delen niet zoveel kenmerken meer. Daarbij zijn double digit-tijden voor China voorbij.’ Greenspan voegde daar aan toe het veel belangrijker is om te kijken naar de levensstandaard in China dan slechts naar GDP-cijfers.
voda
0
Futures wijzen op hogere opening Wall Street

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street opent vrijdag naar verwachting hoger in aanloop naar de macrodata van vanmiddag. De macro-economische agenda bevat vrijdag drie data: de zogeheten Empire State-index over mei die naar verwachting uitkomt op +5 tegen -1,19, de industriele productie over april om 15.15 uur die verwacht wordt 0,1% lager uit te komen dan een maand eerder, toen er sprake was van een daling met 0,6%. Om 15.55 uur volgt het voorlopige kleine consumentenvertrouwen van de Universiteit van Michigan over mei. Die komt in de prognoses uit op 95,5. Dat was in april 95,9. In Europa noteren de belangrijkste indices plussen in reactie op de mededeling van de voorzitter van de Europese Central Bank, Mario Draghi. Donderdag zei hij bij het Internationaal Monetair Fonds dat de kwantitatieve verruimingsmaatregelen van de Europese Centrale Bank (ECB) van kracht blijven "zolang als nodig" is. De future voor de S&P 500-index noteert vrijdag rond 13.00 uur 0,2% hoger, de Dow-future 0,2% hoger en de future voor de Nasdaq 100-index 0,3% hoger. (andre.sterk@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Vooruitzichten industrie New York verbeteren

Gepubliceerd op 15 mei 2015 om 14:37 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De vooruitzichten voor de industriële bedrijvigheid in de regio rond New York zijn in mei verbeterd. Dat maakte de Federal Reserve van New York vrijdag bekend.

De zogeheten Empire State-index, die de omstandigheden voor de industrie weerspiegelt, steeg deze maand van min 1,19 naar 3,09. Economen rekenden in doorsnee op een verbetering tot 5. Een positieve stand geeft aan dat de meeste ondervraagde ondernemers vinden dat de omstandigheden verbeteren.
voda
0
'Wall Street zet stijgende lijn door'

Gepubliceerd op 15 mei 2015 om 14:48 | Views: 0

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen vrijdag naar verwachting met winst. Daarmee wordt de positieve lijn doorgetrokken, die de S&P 500-index donderdag al tot een nieuwe recordhoogte bracht.

Beleggers hebben vrijdag nog een bescheiden reeks economische cijfers om zich in te verdiepen. Voorbeurs meldde de Federal Reserve van New York dat de vooruitzichten voor de industrie in de regio rond New York deze maand zijn verbeterd. Vlak voor de openingsbel volgen cijfers over de industriële productie in de hele VS in april. Een halfuur na opening wordt de meest recente stand van het consumentenvertrouwen in 's werelds grootste economie gepresenteerd.

Chipmachinefabrikant Applied Materials meldde donderdag nabeurs een forse winstgroei over het afgelopen kwartaal. Het bedrijf voorspelde bovendien een omzetgroei die de consensus onder analisten overtrof. Daarmee werden zorgen over de mogelijkheden voor het bedrijf om groei te realiseren weggenomen. Vorige maand blies Applied Materials zijn voorgenomen overname van Tokyo Electron af, vanwege verzet van het Amerikaanse ministerie van Justitie.

Avon

Cosmeticabedrijf Avon staat mogelijk opnieuw in de schijnwerpers. Donderdag maakte het aandeel een wilde rit, door berichten over een mogelijke overname. De melding bij beurstoezichthouder SEC waarop het enthousiasme werd gebaseerd bleek echter nep. Het aandeel Avon maakte donderdag in eerste instantie een koerssprong van 20 procent en sloot de handelsdag nog met een plus van 6 procent.

De Dow-Jonesindex steeg donderdag 1,1 procent tot 18.252,24 punten. De S&P 500 steeg ook 1,1 procent, tot 2121,10 punten en de Nasdaq won 1,4 procent tot 5050,80 punten.
voda
0
Consumentenvertrouwen VS in mei verzwakt

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten is in mei veel harder gedaald dan verwacht, blijkt vrijdag uit een voorlopig cijfer van de Universiteit van Michigan.

De index die het vertrouwen meet kwam uit op 88,6, onder het niveau van 95,9 eind april. Er werd een lichte afname tot 95,5 voorzien.

Verder verwacht de Amerikaanse consument dat de inflatie de komende 12 maanden uitkomt op 2,9%. Over een periode van vijf jaar is de verwachting dat de consumentenprijzen met 2,8% zullen stijgen.


Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

voda
0
Industriele productie VS daalt harder dan verwacht

AMSTERDAM (Dow Jones)--De industriele productie in de Verenigde Staten is in april harder gedaald dan vooraf verwacht, blijkt vrijdag uit cijfers van de Federal Reserve.

De industriele productie nam vorige maand met 0,3% af ten opzichte van maart, waar gerekend werd op een daling met 0,1%. De productiedaling van 0,6% voor maart werd opwaarts bijgesteld naar -0,3%.

De capaciteitsbenutting daalde in april met 0,4 procentpunt naar 78,2, en dit is onder de verwachting van 78,3. De capaciteitsbenutting van 78,4 voor maart werd gecorrigeerd naar 78,6.


Door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

voda
0
Amerikaanse economen minder optimistisch over groeiverwachtingen VS

AMSTERDAM (Dow Jones)--Amerikaanse economen zijn minder optimistisch over de groeiverwachtingen voor de economie van de Verenigde Staten, bleek vrijdag uit een onderzoek van The Federal Reserve Bank of Philadelphia.

Gemiddeld verwachten de door de Philly Fed geraadpleegde economen een groei van 2,4% voor 2015, waar eerder dit jaar nog uit werd gegaan van een stijging van het bruto binnenlands product (bbp) met 3,2%. En dus komt de groei volgens de ondervraagden onder de grens van 3% uit, een niveau waarboven de arbeidsmarkt volgens hen verder kan herstellen.

Voor 2016 wordt een economische groei van 2,8% verwacht, net als in 2017, waarna de groei in 2018 volgens de economen vertraagt tot 2,5%.

Verder zijn de economen ook minder optimistisch over de groei van de werkgelegenheid in 2015 en 2016, maar verwachten ze wel dat de werkloosheid iets harder zal dalen dan in de vorige prognose. Er wordt voor 2015 uitgegaan van een werkloosheidspercentage van 5,4%, gevolgd door een daling tot 5% volgend haar en 4,8% in 2017 en 2018.

Wat betreft de inflatie is men positiever over het tweede kwartaal, waarin de prijzen gemiddeld met 1,9% zouden moeten stijgen, een niveau dicht bij de prijsstabiliteit die de Federal Reserve nastreeft, waar eerder een inflatie van 1,6% werd voorzien.

Over heel het jaar gemeten zal de inflatie echter zwak blijven en ver onder de doelstelling van de Fed, verwachten de geraadpleegde economen. Eind dit jaar zou de inflatie uitkomen op 0,7%, denken de economen, waar aan het begin van het jaar nog uit werd gegaan van een inflatieniveau van 1,1%.


Door Pedro Nicolaci da Costa; vertaald en bewerkt door Marleen Groen; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

voda
0
Endo koopt Par Pharmaceutical voor $8 mrd

AMSTERDAM (Dow Jones)--Endo International plc koopt Par Pharmaceutical Holdings inc van private-equity firma TPG voor $8 miljard in geld en aandelen, wat de generieke activiteiten van het concern moet stimuleren.

Par, dat in 2012 van de beurs werd gehaald door TPG voor $1,9 miljard, heeft een portfolio bestaande uit circa 100 producten.

De overnamesom bestaat uit 18 miljoen aan aandelen en $6,5 miljard aan cash. Inclusief schuld wordt de deal gewaardeerd op $8,05 miljard.

De deal, onderhevig aan goedkeuring van toezichthouders, zal naar verwachting in de tweede helft van het jaar worden afgerond.


Door Chelsey Dulaney. Vertaald en bewerkt door Ellen Proper; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; ellen.proper@wsj.com

voda
0
Moody's: obligaties publieke sector zijn groeimarkt

AMSTERDAM (Dow Jones)--Moody's verwacht dat lagere overheden en publieke dienstverleners in Europese kernlanden zich de komende jaren steeds zullen gaan financieren via de obligatiemarkten, omdat krediet van banken en overheidsbestedingen beperkt blijven.

Daarom opent de kredietbeoordelaar een nieuw ratingbureau voor obligaties van lagere overheden en publieke instellingen, die aantrekkelijk zouden zijn voor een breed scala aan beleggers, door het diverse risicoprofiel.

De uitstaande schuld van de publieke sector in de EU, exclusief de staatsobligaties die zijn uitgegeven door centrale overheden, groeide vorig jaar met 2,6% tot EUR1,8 biljoen.

Voor de vijf grote Europese markten Duitsland, VK, Frankrijk, Spanje en Italie voorziet Moody's een financieringsbehoefte van EUR180 miljard per jaar in 2016.

Met name in Duitsland, het VK en Frankrijk creeren het afbouwen van de bankbalansen en het opkoopprogramma van de ECB volgens Moody's het juiste klimaat voor goedkope obligatie-uitgiftes, wat meer regionale en lokale overheden en publieke dienstverleners zal aansporen om de obligatiemarkt te treden.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com


voda
0
Wall Street opent lager

AMSTERDAM (Dow Jones)--Wall Street zal maandag naar verwachting lager openen. Olieprijzen stijgen en beleggers verwerken opmerkingen van een bestuurslid van de centrale bank, die herhaalde dat een renteverhoging in zijn visie dient te worden uitgesteld tot 2016.

De futures voor de Dow Jones-index dalen omstreeks 14.50 uur 0,1%, de S&P futures verliezen 0,2% en de futures voor de Nasdaq gaan 0,3% omlaag.

De S&P 500 bereikte vrijdag een recordniveau van 2.122,73 punten, na een reeks van tegenvallende macro-data die vragen opriepen over wanneer de Fed de belangrijkste rentetarieven kan gaan verhogen. Wellicht dat dit nu op de langere baan wordt geschoven.

De president van de Fed in Chicago, Charles Evans, herhaalde maandag zijn standpunt dat de centrale bank moet wachten tot volgend jaar met de renteverhoging. "Het is waarschijnlijk niet slim om de fed funds rate te verhogen v o o r het begin van 2016", zei hij tijdens een toespraak in Stockholm.

Evans verwees naar de zwakke economische indicatoren in het eerste kwartaal en zei eerst te willen zien of deze zwakte tijdelijk is of niet.

Beleggers krijgen aankomende woensdag meer inzicht in het sentiment onder de Fed-bestuurders, als de notulen worden bekendgemaakt.

Maandag staat enkel de NAHB-index op de agenda, die het vertrouwen onder huizenbouwers meet. Deze week verschijnen meerdere indicatoren over de Amerikaanse huizenmarkt.

Nieuws over fusies en overnames kan ook op aandacht van beleggers rekenen. Zo werd bekend dat Endo International de farmaceut Par Pharmaceutical overneemt van het investeringsconcern TPG voor $8 miljard.

Modefabrikant Ascena Retail Group koopt Ann inc voor ongeveer $2,2 miljard.

Voor de rest van de week staan retailers in de schijnwerper. Onder andere Urban Outfitter maakt maandag kwartaalresultaten bekend, gevolgd door Wal-Mart Stores en Home Depot op dinsdag, en Target op woensdag.

Goudprijzen noteren vrijwel onveranderd, terwijl de dollar stijgt tegenover de yen, maar licht verliest ten opzichte van de euro.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com

voda
0
Vertrouwen huizenbouwers VS daalt onverwacht

AMSTERDAM (Dow Jones)--Een graadmeter die het vertrouwen onder Amerikaanse huizenbouwers meet is in mei onverwacht gedaald.

De vertrouwensindex nam af tot 54 van 56 in april, meldt de National Association of Home Builders maandag.

Een waarde van boven de 50 betekent dat een meerderheid van de huizenbouwers de marktomstandigheden over het algemeen als positief beschouwen.

Economen geraadpleegd door The Wall Street Journal hadden verwacht dat de index zou stijgen tot 58.


- Door Patrick Buis; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; patrick.buis@wsj.com

voda
0
Fed-bestuurder Evans: overschrijden inflatiedoel geen slecht idee

STOCKHOLM (Dow Jones)--President Charles Evans van de Federal Reserve van Chicago zegt maandag dat het wellicht niet zo'n slecht idee is om de inflatie in ieder geval voor even op te laten lopen tot boven het gewenste niveau van 2%.

Aangezien de stijging van het prijspeil in de VS al jaren onder de doelstelling van de Fed ligt, 'is het logisch de voorkeur te geven aan enige mate van overschrijding' om de groei- en inflatiedoelen sneller te bereiken, zegt Evans. "Er zijn geen serieuze kosten verbonden aan het bescheiden overschrijden van de inflatiedoelstelling - vooral in beschouwing nemend hoe lang de inflatie al te laag is", vervolgt hij.

De centrale bankier doet zijn uitspraken in een speech maandag in Stockholm. Hij heeft stemrecht in het beleidsbepalend comite van de Federal Reserve en staat bekend als tegenstander van een snelle renteverhoging. De meeste marktpartijen rekenen op een eerste renteverhoging later dit jaar.

Evans is een van de weinigen onder de beleidsbepalers van de Fed die zich openlijk blijft uitspreken tegen een renteverhoging. Hoewel hij optimistisch is over de economische vooruitzichten, is hij van mening dat de kosten van een te lage inflatie hoog zijn. Hij gelooft dat de geldontwaarding pas in 2018 op het gewenste niveau komt en waarschuwt dat een te vroege renteverhoging problemen zal veroorzaken.


Door Michael S. Derby; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 52 00; amsterdam@dowjones.com

25.235 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 262 263 264 265 266 267 268 269 270 271 272 ... 1258 1259 1260 1261 1262 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  23 apr
 Germany40^ 18.161,70 +0,13%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +0,15%
 US30^ 38.504,96 0,00%
 Nasd100^ 17.481,67 0,00%
 US500^ 5.069,70 0,00%
 Japan225^ 37.938,71 0,00%
 Gold spot 2.321,93 0,00%
 EUR/USD 1,0710 +0,07%
 WTI 83,30 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront