Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Niks Griekenland!

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 6 !@#$!@! 8 juni 2015 13:00
    Ik lees al jaren de berichtjes over beurssentiment niet meer. Het wordt geschreven door stagiairs die gewoon elke dag hun quotum moeten halen en geen flauw idee hebben waar ze over schrijven.

    Heel vaak wordt dezelfde reden op de ene dag gebruikt als verklaring voor een daling van de koersen en paar dagen erna wordt die reden gebruikt als verklaring voor een stijging van de koersen.

    Het is sowieso onzinnig om dagelijkse fluctuaties te verklaren. Dat is onmogelijk. Zeker omdat onze hersenen biologisch zijn gemaakt om overal verbanden in te zien, terwijl deze er in werkelijkheid niet zijn.
    (vandaar dat er zoveel alu-hoedjes zijn en complottheorieën etc. Het menselijke brein is erg primitief en kan niet statistisch denken en ziet dus constant en overal verbanden die er niet zijn)
  2. Freebee 8 juni 2015 15:37
    Iets lijkt er niet juist in dit stukje!

    Goldman Sachs stelt dat de huidige aandelencorrectie door de stijgende rentes komt. Snel uitleg: daardoor worden aandelen minder aantrekkelijk, of duurder zo u wilt.

    aandelen correctie (daling) door stijgende rentes, zou kunnen. In het stukje verder staat door de stijgende rentes worden aandelen minder aantrekkelijk, of duurder zo u wilt. (dit klopt niet volgens mij).

    Ik hou het toch maar op de onrust inzake de Grieken.
  3. forum rang 6 andre68 8 juni 2015 16:41
    En zo lullen we alles recht wat krom is en andersom.
    Bankratten als GS en maakt het allemaal geen fluit uit. Die lullen zowel omhoog als omlaag met alle winden mee. Zolang ze hun vaste % over de inleg maar mee kunnen pakken maken zij altijd vette winst. Of het nu over aandelen, obligaties of zelf verzonnen en verpakte verrotte oplichtprodukten gaat.....zij lachen altijd als laatst en dus het best.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links