Amsterdam Commodities « Terug naar discussie overzicht

Acomo 2e Q 2015

181 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
[verwijderd]
0
Wat we nodig hebben om de koers omhoog te krijgen is een nieuwe overname. Misschien dat de ineenstorting van Griekenland een leuk bedrijf in de problemen kan brengen.
Ik kan mij herinneren dat de confijterij van Steensma (voorheen R.A. de Jong) in Franeker ook plotseling 85% van de wereldmarkt in handen kreeg toen een Griekse collega de boeken moest sluiten.
De een zijn brood...
Rafter
0
@freddevries
Die koers gaat ook bij geen overname wel omhoog. En wel alleen al door de euro/dollarverhouding. Na een korte opleving, blijft de positie van de euro toch vrij zwak tov de Amerikaanse munt. Gerekend was op n koers van 1.22 dis alles lager is extra winstontwikkeling. Blijft wat tussen 1.10 en 1.13 nu. Rente in eurozone leek ruim n week terug ineens omhoog te schieten op de kapitaalmarkt (lange obligaties), maar bleek gewoon n correctie op het bijna door het nulpunt heen schieten!
Kijk zolang wij een eurocrisis hebben, zolang er te weinig convergentie is in de eurozone en zolang wij een Trojaans paard in ons midden hebben (Troje was ooit Grieks...) zolang blijft de dollar sterker, dwz sterker dan voorzien.
Wacht op de haljaarcijfers. Van mij hoeft trouwens die koers niet omhoog, meer de omzet en winst, t is eiglijk n dividendfonds he, ok je zou het niet zeggen gelet de koersontwikkeling laatste 2 jaar..
[verwijderd]
0
@Rafter
Ik ben het helemaal met je eens dat de omzet en winst verder omhoog moeten. Maar om nu te rekenen met een positieve euro/dollarverhouding is misschien te eenvoudig gedacht. Die kan immers ook weer de verkeerde kans op draaien. Juist daarop mag je niet rekenen. Wel hopen uiteraard.
Nee, ik hoop op een overname.
[verwijderd]
0
re: euro/dollar verhouding
De kans dat de koers van de euro snel zal gaan stijgen tegenover die van de dollar zal toch bepaald worden door economische factoren.
Met de grote, boze Grexit en misschien ook nog de gemene Brexit op de loer, en met de kwakkelende economie hier t.o de iets beter kwakkelende economie in de USA, acht ik - met Rafter - de kans voor een euro stijging niet echt groot.
theo1
0
quote:

Rafter schreef op 21 mei 2015 22:58:

[...]
Ik bedoelde het geenszins denigrerend. Slechts ter omlijsting dat de koersbewegingen veroorzaakt worden door mini omzetten, zodat, bij een erg lage omzet, de k/w verhouding niet reel meer is. Wanneer ik 1 aandeel aanbied op E30 en er is een limietloze vraag ( k weet het bij sommige brokers onmogelijk..) van een ander bij ontbrekende overige aanbod, stijgt de koers als een gek. Maar irreeel. Omgekeerde kan ook.
Ook ik ben geen miljonair. Klein begonnen, nog steeds klein. Ik heb bijv nog 1 aandeel Imtech in bezit....
nb ik wist trouwens niet dat broker de Giro zo weinig transactiekosten rekent! Als er geen adder onder het gras zit, bijv hoog bewaarloon of kosten aanhouding prive-rekening die erbij hoort, dan moet dat toch n succes zijn en velen aantrekken.
Kwalificaties als 'kleuter' komen op mij toch wel denigrerend over en daar stoorde ik me even aan. Maar ok, zand erover.

Je hebt natuurlijk gelijk dat aandelen met een beperkte liquiditeit, zoals Acomo, zeker op stille beursdagen wel eens wat vreemde uitslagen kunnen laten zien. Aan de andere kant is de liquiditeit in Acomo enorm veel groter geworden dan het wel is geweest. Er gingen wel dagen voorbij zonder handel, of met 1 stuk of zo. En er was nog de periode dat het een veilingfonds was met 2 koersen per dag. En toen stond het aandeel rond de €5.

Zelf trouwens begonnen met 4 aandelen Broadcom (jawel, de internet-boom). Die deden toen $140.
[verwijderd]
0
"En er was nog de periode dat het een veilingfonds was met 2 koersen per dag. En toen stond het aandeel rond de...."
Die goeie ouwe tijd. Daar wordt ik wel even sentimenteel van.
[verwijderd]
0
Een bevredigende slotkoers!
Evengoed curieus hoe de koers in het laatste kwartier van 23,79 naar de slotkoers steeg, na alweer een kwakkel-dag....
Rafter
0
Grotere belegger veegde alles op vanaf 23.79 en tot op 0.60 hoger. Deed t volume ineens stevig stijgen na een 2 weken magere omzetjes. Logisch want hoe langer de euro/dollar onder de 1.22 blijft des te hoger de resultaten in vergelijking met de verwachtingen vanuit 2014.
En dat blijft alleen al zo zolang politici wanhopig trachten Griekenland binnen de eurozone te houden.en dat terwijl de economie, laatste cijfers, alweer gekrompen is daar.
[verwijderd]
0
Men had en heeft zo'n 800.000 ambtenaren in Grexitland, op een bevolking van wel 12 miljoen (verg.In Nederland 250.000 - Rijk, Gemeentes en Provincies -op zo'n 16,5 miljoen) . Daarvan zijn er de laatste jaren zo'n 5000 ontslagen of eerder nog afgevloeid. 3/4 daarvan ging met vervroegd pensioen. En nu wil Siryca er weer 15000 ambtenaren bij. Never-neverland. Deze crisis is nu zo'n 7 jaar oud en als de Grieken iets echt hebben bewezen, is dat ze er geen f..ck aan willen doen. De Duitsers en de Hollanders die pas met 67 jaar met pensioen mogen, betalen de pensioenen van de Grexiters die al met 63 jaar met pensioen gaan, zo niet eerder.
Yep, de koers van de dollar zal wel sterk blijven.
Cupidstunt
0
Goedemorgen Acomo-investeerders, kunnen we in augustus of september weer dividend verwachten?
[verwijderd]
0
@Cupidstunt. Dat ligt uiteraard aan de resultaten die op 30 juli bekend worden gemaakt. Bij trading update over het eerste kwartaal werd gemeld dat 'Wij vertrouwen erop dat we met de steun van onze trading teams winstgevende resultaten zullen blijven realiseren voor de aandeelhouders'.
Maar niets is zeker in deze onzekere tijd.
[verwijderd]
0
Ons Acomo doet het nog altijd uitstekend in deze volatiele tijden.

Heb rond de 23,65 aardig wat bij kunnen kopen en heb het volste vertrouwen,

....ofwel gaat de daling met één griekse klap komen.....

en hoe slaafs we momenteel Wallstreet volgen...
[verwijderd]
0
En nu nog minder dan 6 weken tot de halfjaarcijfers!
Inzetten kunnen vanaf nu gedaan worden...
1e prijs - zoals gewoonlijk - drie kruidnagels, de 2e prijs is een kaneelstok, de derde prijs een kleine muskaatnoot.

Ik ga voor hetzelfde interim-dividend als vorig jaar, verhoogd met (minimaal) vijf procent.
Rafter
0
quote:

Cupidstunt schreef op 9 juni 2015 09:04:

Goedemorgen Acomo-investeerders, kunnen we in augustus of september weer dividend verwachten?
Vreest niet, ja! Vorige keer 0.40 en toen lagen de perspectieven en de dollar en de agri-prijzen lager. Ik verwacht iets van minimaal E0.55 ook gelet het dubbeltje div bonus van het einddividend.
Verder lijkt me dat de koers vrij uitgebodemd (Gri/dollar/rente) is. Steeds herstel na vieren.. Euro weer aardig gezakt, ondanks de ontwikkeling van de lange obligaties: Tsipras go, go....\
Grexit is goed voor ons interim!
[verwijderd]
0
quote:

Cupidstunt schreef op 9 juni 2015 09:04:

Goedemorgen Acomo-investeerders, kunnen we in augustus of september weer dividend verwachten?
Zou zeer onverwachts komen als ACOMO aan haar dividend gaat rommelen. Ik ga er dus wel vanuit.
[verwijderd]
0
De daling van de beurs vandaag wordt volledig in de schoenen van Griekenland geschoven en natuurlijk is er voor alles een uitleg.

De problemen met Griekenland hebben echter niks met Acomo te maken en dus heb ik toch maar ingezet op een aardig aantal aan 23,35. Ik kan natuurlijk veel te vroeg aan het bijkopen zijn want het kan nog allemaal VEEL lager. Het juiste tijdstip om bij te kopen is moeilijk te voorspellen en dus kan ik enkel maar hopen.....
[verwijderd]
0
Dus toch weeral te vroeg, gaan naar 23.
Misschien kunnen we beren schieten, want die zijn er nu in overvloed.
[verwijderd]
0
Grexit!
Zo zie je maar weer, hoe de economie van een klein k.. land de beurzen van een heel continent eindeloos kan verlammen en verstoren. Hoe lang duurt dit gedonder nu al.
Hoe eerder ze er uit stappen, hoe beter voor de rest van Europa....
Ik ben blij dat ik voor cash heb gekozen een tijd terug (afgezien van Acomo dan, dat nu toch ook meegesleept wordt naar beneden!).
Maar voor kopen zie ik geen reden, zolang die Grieken nite de Euro uit.... zijn.
[verwijderd]
0
CWAVWH moet ik gelijk geven, het risico op een neerwaartse spiraal is groot en ik heb inderdaad te vroeg bijgekocht.
Aan dit tempo gaat er per dag bijna één euro af en wanneer stopt het ????? Heel waarschijnlijk pas nadat de paniek voluit zal toegeslagen hebben.

HOE GAAT DIT AFLOPEN ????
181 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 18 apr 2024 17:35
Koers 17,760
Verschil -0,020 (-0,11%)
Hoog 17,860
Laag 17,700
Volume 8.945
Volume gemiddeld 19.846
Volume gisteren 8.924

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront