ACCSYS TECHNOLOGIES PLC « Terug naar discussie overzicht

16-06-2015 cijfers

161 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
alida1
0
quote:

GrindNshiP schreef op 16 juni 2015 10:18:

Dit gaat nu wel erg ruig. Blijkbaar zijn veel mensen toch teleurgesteld dat er afgelopen nog geen zwarte cijfers worden gedraaid?

De berichten zijn in mijn ogen hoopgevend. Voor mij komt het niet direct aan op een kwartaal eerder of later als het gaat om winstgevendheid. Nu speel ik break even...dus wellicht nog wat bijkopen in deze 'paniek'.
ik denk dat er vanmorgen een paar zijn die voor heel weinig hebben kunnen bijkopen.
[verwijderd]
0
quote:

alida1 schreef op 16 juni 2015 10:32:

[...]

ik denk dat er vanmorgen een paar zijn die voor heel weinig hebben kunnen bijkopen.
allemaal verkoop www.iii.co.uk/investment/detail?code=...
DeZwarteRidder
0
DeZwarteRidder
0
quote:

alida1 schreef op 16 juni 2015 10:32:

[...]
ik denk dat er vanmorgen een paar zijn die voor heel weinig hebben kunnen bijkopen.
Ik denk dat niemand nog geld heeft om bij te kopen.....
[verwijderd]
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 juni 2015 10:38:

[...]
Je had gisteren moeten omruilen in Kardan.......
eerst zien dan geloven en buiten dat gaat het nog lang duren voor kardan dat ze penny af zijn , tenzij er een emissie / RS komt
machmit
0
quote:

DeZwarteRidder schreef op 16 juni 2015 09:57:

[...]

Zou hij ook de politiek ingaan....???? lol
Dat is iets voor jou. Een plek in Rutte II. Of misschien adviseur, want Nederland kent ook een beter groeicijfer dan verwacht, maar toch al jaren door een begrotingstekort. Hopeloos land, hopeloos kabinet. Zwarte Ridder redt ons.
alida1
0
als ik kijk naar de volumes die nu gekocht worden is de uitslag van de presentatie positief.
[verwijderd]
1
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC ORD EUR0.05 using EPIC code LON:AXS has had its stock rating noted as ‘Reiterates’ with the recommendation being set at ‘BUY’ this morning by analysts at Numis. ACCSYS TECHNOLOGIES PLC ORD EUR0.05 are listed in the Industrials sector within AIM. Numis have set their target price at 117 GBX on its stock. This indicates the analyst believes there is a potential upside of 51% from today’s opening price of 77.5 GBX. ACCSYS TECHNOLOGIES PLC ORD EUR0.05 LON:AXS has a 50 day moving average of 79.20 GBX and a 200 Day Moving Average share price is recorded at GBX. The 52 week high for the stock is 122.52 GBX while the year low stock price is currently 56 GBX.





ACCSYS TECHNOLOGIES PLC ORD EUR0.05 LON:AXS is a chemical technology group, focused on the acetylation of wood. The primary focus is on the production and licensing of Accoya® solid wood and Tricoya® wood elements technology. Manufactured through the company’s proprietary acetylation process, these products exhibit superior dimensional stability and durability compared with other natural and treated timber and wood elements (wood chips, fibres and particles).

Zie ook www.directorstalkinterviews.com/accsy...
machmit
0
quote:

alida1 schreef op 16 juni 2015 11:25:

als ik kijk naar de volumes die nu gekocht worden is de uitslag van de presentatie positief.
Die uitslag is ook positief, maar er zullen ongetwijfeld meer zijn als Werkbij, die, toch teleurgesteld, bij deze uitslag hun aandelen hebben verkocht.
MR74
0
Quote: "as we build towards becoming cash-flow positive in the year ahead and, longer term, achieving profitability."

to be sure...doelen ze hier nu mee dat conform verwachting ze dit jaar dan ook zwarte cijfers zullen schrijven zoals eerder aangegeven of...hebben ze het nu over volgende jaar?
[verwijderd]
0
Ik heb kwartaal 3 ook even naast de jaarresultaten gelegd omdat aparte kwartaal 4 resultaten ontbreken en dan kan ik niet anders concluderen dan dat kwartaal 4 sterk was. Er was sprake van groei ten opzichte van het voorgaande kwartaal en de kaspositie is volgens mij zelfs verbeterd. Eind kwartaal 3 werd een cash balance gerapporteerd van 9,0 miljoen en het jaar is afgerond met een cash balance van 10,8 miljoen. De positieve cashflow is dus al bereikt in kwartaal 4.
Cementwagen
0
Accsys laat aanhoudend goede groei zien - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Accsys (AXS.LN) heeft met zijn voorlopige jaarresultaten aanhoudend goede groei laten zien van de verkoop van Accoya hout, concludeert SNS analist Johan van den Hooven. De efficiency van de fabriek in Arnhem nam toe en de analist wijst erop dat Accsys bezig blijft om de productiecapaciteit verder te laten stijgen. De onderneming behaalde in het vierde kwartaal voor het eerst een positieve kasstroom en verwacht dat dit doorzet. Van den Hooven stelt daarom dat er ruimte is om groei te financieren. Het advies blijft buy met een koersdoel van EUR1,30. Omstreeks 9.30 uur noteert het aandeel 6,6% lager op EUR0,99. (levien.defeijter@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


(END) Dow Jones Newswires

June 16, 2015 03:43 ET (07:43 GMT)

*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
[verwijderd]
0
100% buy. Flink aan de boom geschud vandaag. Waarom? Geen idee. Cijfers zijn in orde. In 2016 begint de koers met een 2.
kijkhemgaan
0
Door Levien de Feijter

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Accsys Technologies plc (AXS.LN) legt na wederom een jaar van goede groei vooral de nadruk op het uitbreiden van zijn productiecapaciteit, wat hogere marges oplevert dan de verkoop van licenties waar het oorspronkelijke business plan op was gebaseerd.

Het concern dat zich specialiseert in het verduurzamen van hout via een gepatenteerd chemisch bewerkingsproces zag de omzet uit de verkoop van bewerkt hout sterk stijgen. De groei werd breed gedragen, met uitzondering van de markten in de Benelux waar de bouwmarkten nog steeds zwak waren, alhoewel hier voorzichtige tekenen van herstel zichtbaar zijn.

In eerste instantie was Accsys' strategie gericht op de uiteindelijke verkoop van licenties, maar omdat aan productie meer geld is te verdienen is hierin verandering gekomen. "Oorspronkelijk richtten we ons enkel op een licentiemodel, maar we hebben laten zien dat productie aanzienlijke marges toevoegt en we geloven dat nu het bedrijf financieel stabieler is geworden we een combinatie van beiden kunnen doen", zegt chief executive officer Paul Clegg in een telefonische toelichting voor analisten.

De onderneming heeft een aantal lastige jaren achter de rug waarin investeringsbereidheid vanwege de crisis achterbleef en de financiele positie zwak was.

Accsys heeft een fabriek in Arnhem die oorspronkelijk werd gebouwd als een concept-faciliteit om te bewijzen dat het acetylisatie proces om hout te verduurzamen werkt, maar inmiddels op volle toeren draait. In het afgelopen jaar is de productiecapaciteit via efficiency maatregelen verhoogd naar 40.000 kubieke meter hout en er worden mogelijkheden onderzocht om dit verder te laten toenemen. Het betreft hier productie van het zogenaamde Accoya hout.

Het Belgische chemiebedrijf Solvay, waarmee Accsys een samenwerkingsovereenkomst heeft, hakte vorig jaar de knoop door om een fabriek in Freiburg te bouwen voor de productie van Accoya en dit proces loopt nog. De investering voor een dergelijke faciliteit ligt in de orde van EUR60 miljoen tot EUR80 miljoen.

Met betrekking tot het andere houtproduct, Tricoya, heeft het bedrijf vorig jaar een principeakkoord afgesloten met een anonieme grote internationale chemische onderneming voor de bouw van een fabriek die eind 2017 operationeel moet zijn. De anonieme partij nam het belang van 50% over in de joint venture die Accsys in eerste instantie met het Britse Ineos had afgesloten.

Accsys maakte dinsdag bekend dat als gevolg van hogere verkochte volumes en prijsverhogingen het operationele verlies (EBITDA) in het boekjaar dat eindigde op 31 maart met 52% verbeterde naar EUR2,4 miljoen ten opzichte van EUR5,0 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. De totale omzet groeide met 38% tot EUR46,1 miljoen.

Vanwege de snel veranderende omstandigheden in zijn markten wil Accsys geen specifieke outlook geven voor het huidige boekjaar. Wel verwacht het bedrijf dat de positieve kasstroom, die in het vierde kwartaal voor het eerst bereikt werd, door zal zetten.

Het aandeel daalde stevig na opening en noteert omstreeks 14.30 uur 7,6% lager op EUR0,98. Er lijkt geen directe aanleiding voor de daling te zijn.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com


(END) Dow Jones Newswires

June 16, 2015 08:51 ET (12:51 GMT)

*Binck is niet aansprakelijk voor informatie verschaft door derden
machmit
0
quote:

100% buy schreef op 16 juni 2015 14:21:

100% buy. Flink aan de boom geschud vandaag. Waarom? Geen idee. Cijfers zijn in orde. In 2016 begint de koers met een 2.
Ik denk verkopen ingegeven door emotie. Een deel van de verkopers keren m.i. wel terug:
Uit idealisme:
There's clearly interest in the company. Run by Paul Clegg, former banker and brother of ex-Liberal Democrat leader Nick, Accsys has developed a process of modifying softwood - mainly fast-growing southern hemisphere pine - called acetylation. Tests show it can stop wood from moving or rotting outside for 50 years. In reality, it's likely to be much longer. It's perfect for windows, doors and decking, but it's a relatively new technology, and is more expensive to install than equivalents built with traditional woods and PVC. Of course, it works out cheaper in the long-run, but convincing housebuilders and consumers to spend the extra is never easy.

Uit realisme:
But Numis Securities believes the shares have yet to fulfil their potential. "As the market for Accoya and Tricoya develops the group's model will evolve from licensing towards a royalty and manufacturing based business, which we believe could crystallise substantial value for shareholders," says analyst Christen Hjorth. "We therefore reiterate our Buy recommendation and target price of 117p/share."

If Numis has got its numbers right, Accsys will make a cash profit of €3.1 million in the year to March 2016. Expect a first pre-tax profit - €3.4 million - in 2018.
[verwijderd]
0
ik denk dat vooral piet particulier is uitgestapt (= in paniek bestens verkoop orders heeft gegeven) de dag omzet is niet hysterisch, ieder geval Piet bedankt ik heb er 5000 stuks bij voor 0.90 en blijf lekker zitten. Met de aantrekkende bouw, EU regelgeving m.b.t duurzaamheid geloof ik in een goede toekomst voor Accsys, en ja ik denk ook dat het zelf produceren veel lucatiever is/wordt dan licenseren.
Geert07
1
Ik heb vandaag mijn hele positie met een klein verlies verkocht. Ik vond de resultaten niet overtuigend genoeg. Verder geen duidelijkheid over de nieuwe Tricoya partner. Ik ben klaar met de 'We are confident that...' statements van de heer Clegg. Eerst resultaten zien, daarna stap ik pas weer in. Er zijn op dit moment betere beleggingskansen, zeker gezien de correctie die de afgelopen tijd op de beurs heeft plaatsgevonden.
161 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
876,40  +2,38  +0,27%  14:22
 Germany40^ 17.992,70 -0,53%
 BEL 20 3.875,39 -0,22%
 Europe50^ 4.956,71 -0,66%
 US30^ 38.240,56 -0,29%
 Nasd100^ 17.335,98 -1,07%
 US500^ 5.040,69 -0,62%
 Japan225^ 37.670,14 -0,86%
 Gold spot 2.326,40 +0,44%
 EUR/USD 1,0718 +0,19%
 WTI 83,26 +0,43%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

UNILEVER PLC +6,25%
Flow Traders +4,56%
Fugro +2,97%
B&S Group SA +2,74%
NX FILTRATION +2,01%

Dalers

ADYEN NV -9,15%
VIVORYON THER... -5,70%
WDP -4,62%
TomTom -2,88%
Alfen N.V. -2,72%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront