Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

nederlands is HEEEEEL krom

9 Posts
voda
0
Zo kan het natuurlijk ook!

Politie onderzoekt filmpje geboeide arrestant Almere

Een motoragent heeft een 13-jarige verdachte in Almere laten meerennen met zijn motor waar de jongen geboeid aan vast zat. Dat is te zien op een video die maandagavond op Facebook is geplaatst. De eenheidsleiding van politie Midden-Nederland is naar eigen zeggen in verlegenheid gebracht door het filmpje en onderzoekt de zaak.

De 13-jarige jongen zou 12 juli zijn aangehouden in Almere omdat hij een valse identiteit opgaf. De politie zegt contact te hebben gehad met de ouders van de jongen.

Het filmpje van het incident is al 200.000 keer bekeken en werd geplaatst op de Facebookpagina Justice For Mitch Henriquez. Henriquez kwam twee weken geleden om het leven bij een hardhandige arrestatie in Den Haag. De demonstraties tegen politiegeweld die na zijn dood volgden, leidden tot rellen in de Schilderswijk.

Intern onderzoek
Er is inmiddels een intern onderzoek gestart naar de aanleiding en het handelen van de motoragent. Gedurende het onderzoek doet de agent alleen werkzaamheden op het politiebureau. De politie staat in contact met de ouders van betrokken jongen.

Voor video, zie link:

www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
voda
0
En ...

Uit angst voor straf grijpen agenten minder snel in

Agenten grijpen minder snel in bij geweld, uit angst om berispt te worden. Daarvoor waarschuwen de politievakbonden, nadat zaterdagavond in Leerdam een agent in burger werd gestoken. Durfde hij zijn wapen niet te trekken om geen kop van Jut te worden?

Had de agent in burger, die zaterdagavond in Leerdam twee keer met een mes werd gestoken, zijn wapen moeten trekken? Dat laat vakbondsvoorzitter Geert Priem van de ANPV in het midden. Feit is dat een collega, eveneens in burger, werd belaagd door een 17-jarige gewapende verdachte. Toen de Leerdammer zijn collega te hulp schoot, werd hij gestoken. Twee keer: in zijn rug en in zijn hand.

Kort tevoren hadden de baldadige jongeren zijn collega herkend als agent en had de geweldpleger de achtervolging op de vluchtende politieman ingezet. De tiener kon pas worden aangehouden nadat andere, toegesnelde agenten wel hun wapen hadden getrokken.

Het is van de zotte dat een collega gewond raakt,'' zegt Priem. ,,Ik was er niet bij in Leerdam en de zaak wordt onderzocht, maar hoe dan ook: geweld tegen de politie kan niet. Risico van het vak? Vind ik niet. Het geweldsmonopolie ligt bij de politie. Dat zij geweld mág gebruiken, geeft burgers niet het recht om de politie met geweld te bejegenen.''

Toch ziet hij juist dat gebeuren: enerzijds meer agressie tegen de politie, anderzijds de diender die niet durft in te grijpen. ,,Wij zien echt een toename van het geweld tegen de politie.'' Die zit volgens hem in het verdomhoekje. ,,Ik ben echt bang dat agenten terughoudend worden, omdat ze het idee hebben dat ze worden gestraft.'' Wilma Noordergraaf van vakbond ACP herkent de angst die bij agenten zou leven. ,,Collega's zijn heel erg beducht voor stappen die tegen hen kunnen worden ondernomen.''

De Leerdamse agent die werd gestoken maakt het naar omstandigheden goed. Zijn 17-jarige belager zit vast, hij wordt verdacht van poging tot doodslag.

Hachje
Collega 'Hans', die anoniem wil blijven, reageert ziedend. ,,Niet dat hij had moeten schieten. Maar als hij dat wel had gedaan, had hij volledig in zijn recht gestaan.'' Zelf heeft hij, met tientallen jaren ervaring, vaak genoeg meegemaakt wat er gebeurt als je als agent een wapen trekt. ,,Jíj waagt je hachje voor de burger. En je wordt verhoord alsof je met plezier iemand wat hebt aangedaan.'' De terughoudendheid die de vakbonden zo vrezen, ziet hij al in de praktijk. ,,Agenten zijn bang als voorbeeld te dienen. Zo van: kijk, wij pakken onze medewerkers hard aan.''

De dood van arrestant Mitch Henriquez in Den Haag, vorige maand, maakt het allemaal nog wat gecompliceerder, meent Priem. ,,Die zaak is natuurlijk niet te vergelijken met de situatie in Leerdam. Maar wat je wel ziet: als er geweld tégen de politie wordt gebruikt, is daar veel minder aandacht voor dan als de politie zelf geweld gebruikt.''

Balkje

Hans: ,,Agenten staan herkenbaar op filmpjes op internet, terwijl iemand die een bejaarde berooft op televisie een balkje voor zijn ogen krijgt. Vervolgens wordt een agent die niet eens betrokken was bij die zaak, bedreigd.''

Priem: ,,Het is net of het normaal is geworden dat de politie wordt uitgescholden en geslagen. Een agent is geen robot, maar een mens van vlees en bloed.''

Etc., zie link:

www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/articl...
rene l
1
quote:

voda schreef op 14 juli 2015 20:02:

Een motoragent heeft een 13-jarige verdachte in Almere laten meerennen met zijn motor waar de jongen geboeid aan vast zat.
Ik heb het filmpje even bekeken en het was best wel humorvol.

Tja, denk ik dan, waarom houdt juist een motormuis een 13-jarige aan die in principe geen identificatie plicht heeft.

Er zal wel gegronde reden voor geweest zijn, kijk er ook niet van op dat dit joch deze agent zodanig geschoffeerd heeft en hierdoor het bloed onder zijn nagels vandaan gehaald heeft.

Als het mijn zoon geweest zou zijn en als hij iets gedaan zou hebben wat absoluut niet door de beugel kon zou ik geen enkel probleem gehad hebben met deze actie van de arm der wet.
Ik zou zelfs tegen deze man gezegd hebben, als ik U was had ik nog een extra blokje met hem omgereden.

Toch is deze agent effectief te werk gegaan, gewoon zelf de kwestie oplossen.

Waarschijnlijk zal dit schoffie ook nog wel smartengeld gaan eisen en dit ook toebedeeld krijgen door onze slappe linkse rechters.
Wel denk ik dat hij bij zijn soortgenoten behoorlijk in de rangorde daalt en vernederd gaat worden.
[verwijderd]
0
quote:

rene l schreef op 14 juli 2015 22:46:

[...]

Waarschijnlijk zal dit schoffie ook nog wel smartengeld gaan eisen en dit ook toebedeeld krijgen door onze slappe linkse rechters.
Wel denk ik dat hij bij zijn soortgenoten behoorlijk in de rangorde daalt en vernederd gaat worden.
Zijn het alleen linkse rechter die dit door jou ongewenste gedrag vertonen?
Zijn er dan geen rechtse rechters?
Wel vreemd dat links zijn gang maar kan gaan ten tijde van nu al 4 jaar een rechts kabinet.
[verwijderd]
0
Rene, een rechter dient uitspraken te doen krachtens de wet. Dat heeft niets met links of rechts te maken. Die agent zal toch met een verdomd goed verhaal moeten komen om zijn gedrag te rechtvaardigen. Anders is dat laakbaar. Geen eigen rechter spelen en dat joch naar eigen goeddunken een straf opleggen.
[verwijderd]
0
Nederlandse mannen behoren gemiddeld tot de langste mensen ter wereld. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat de gemiddelde lengte van een volwassen man in Nederland 180,8 cm is. Wij groeien echter nog steeds. De verwachting is dat de gemiddelde lengte van een man in de komende jaren verder zal stijgen.

Nu

jullie wringen jezelf fiscaal in onveilige rijdende zeepkistjes
jullie wringen jezelf fiscaal in 3 keer EU te dure hobbithuisjes
jullie verkwanselen jullie pensioenpot in de EU

volgens ons , ik ben niet alleen vanop afstand ,houden jullie collectief van

www.youtube.com/watch?v=qWNiBaZme_w&a...

in vlaanderen zeggen ze . Er is bij jullie een hoek af .Dus goed krom zonder recht,s,e hoek , goed de weg kwijt.....
[verwijderd]
0
quote:

dentroef schreef op 14 juli 2015 23:23:

Nu

jullie wringen jezelf fiscaal in onveilige rijdende zeepkistjes

Doen we echt niet allemaal, rij in Amerikaanse auto 2000kg, kan er vrijwel staande in lopen, en zit in fateuil van rundleer.
Je ziet wel niet iedereen.
[verwijderd]
0
quote:

geniet schreef op 15 juli 2015 00:06:

[...]

Doen we echt niet allemaal, rij in Amerikaanse auto 2000kg, kan er vrijwel staande in lopen.
Ha, dan was jij die gast die ik laatst voorbijreed en die rechtop in zijn auto stond, anders kwam hij niet met zijn hoofd boven het stuur.

9 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,79  +8,28  +0,96%  23 apr
 Germany40^ 18.161,70 +0,13%
 BEL 20 3.890,71 +0,71%
 Europe50^ 5.015,49 +0,15%
 US30^ 38.504,96 0,00%
 Nasd100^ 17.481,67 0,00%
 US500^ 5.069,70 0,00%
 Japan225^ 37.938,71 0,00%
 Gold spot 2.321,25 -0,03%
 EUR/USD 1,0709 +0,53%
 WTI 83,30 0,00%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +26,32%
BAM +4,73%
PROSUS +3,52%
ASMI +3,14%
JUST EAT TAKE... +3,10%

Dalers

RANDSTAD NV -7,22%
Akzo Nobel -6,93%
FASTNED -4,65%
NSI -3,89%
ArcelorMittal -2,65%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront