ASMI « Terug naar discussie overzicht

ASMI juli 2015

31 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
ff_relativeren
0
Het 2e halfjaar is begonnen. Helaas beginnen we het 2e halfjaar met wat Griekse strubbelingen. Ik ben benieuwd hoeveel geduld we nodig gaan hebben ..
Daniel30
0
Daniel30
0
quote:

zarzamora schreef op 3 juli 2015 08:47:

www.deaandeelhouder.nl/news/2015/7/3/...
ik zet de tekst even in dit rijtje, lest wat makkelijker..

Beursblik: ASMI overnamekandidaat
Redactie ABM Financial News - 3 juli 2015, 07:56
Berenberg noemt Tokyo Electron grootste kanshebber.
ASM International is een interessante overnamekandidaat. Dit schreef analist Tammy Qiu van Berenberg vrijdag.

De nieuwe ALD technologie van ASMI heeft volgens Qiu een fraai toekomstperspectief en dit maakt dat andere toeleveranciers aan de halfgeleiderindustrie wel eens een oogje kunnen hebben op de Nederlandse toeleverancier.

Berenberg schat dat ASMI in 2017 een marktaandeel in ALD heeft van 65 procent. De marktvorser rekent er op dat ASMI in 2015 een omzet van 644 miljoen euro genereert en daarop een nettowinst boekt van 167 miljoen euro. In 2014 lag de omzet nog op 546 miljoen euro.

Applied Materials en LAM Research komen volgens Qiu bij een overname in de knel te zitten met de mededingingswetgeving, maar dit geldt volgens de analist niet met Tokyo Electron, dat ook nog eens heel goed past bij ASMI.

Berenberg heeft een koopaanbeveling op ASMI met een koersdoel van 49,00 euro. Het fonds sloot donderdag 2,3 procent lager op 41,31 euro.

Door: ABM Financial News.
Info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20-262 29 78
Daniel30
0
quote:

Ennov schreef op 13 juli 2015 10:23:

Is er al een bod van 55,00 euro van Tokyo Electron?
Heb geen telefoontje gehad vandaag...
Daniel30
0
Uit het FD van gisteren:

Beursblik: nieuwe concurrent ASMI in de maak

ABM Financial News
Gisteren, 07:20
Update: gisteren, 11:50

Het Amerikaanse Applied Materials heeft besloten zich te gaan richten op atomic layer deposition, of kortweg ALD, en concurreert daarmee met het Nederlandse ASM International. Dit concludeert analist Peter Olofsen van Kepler Cheuvreux op basis van een aankondiging van de toeleverancier voor de halfgeleider industrie maandag.

Als een verrassing komt de berichtgeving volgens Olofsen evenwel niet, aangezien Applied Materials de afgelopen maanden al enkele hints gaf.

De keuze van Applied Materials is volgens Olofsen ook logisch, gezien de groei van de markt voor ALD, die 'zeer veelbelovend' is. Volgens de analist willen de Amerikanen 'een graantje meepikken'.

De verwachting is dat de markt voor ALD in de komende jaren in omvang verdubbelt. 'Zelfs wanneer Applied Materials wat marktaandeel afsnoept, dan is er nog altijd veel groeipotentie voor ASMI', concludeerde Olofsen.

Analist Tammy Qiu van Berenberg schat dat ASMI in 2017 een marktaandeel in ALD heeft van 65%.

Kepler Cheuvreux heeft een koopaanbeveling op ASM International met een koersdoel van €47,00. Berenberg hanteert eveneens een koopaanbeveling op ASMI, maar met een koersdoel van €49,00.

Op een groen Damrak eindigde het aandeel maandag 1,0% hoger op €42,18.
de rotterdammer
0
En haalt de "achterstand" in die het de afgelopen dagen opliep. Mooi zo! Ziet er goed uit.
drulletje drie
0
En daar is de € 44.00 weer op de borden!
Nu even richting die € 50.00 aub en dan is ASMI nog ondergewaardeerd al kijk je naar de waarderingen van de Amerikaanse technology bedrijven!
Daniel30
0
iemand enig idee wat de Q2 cijfers gaan worden?

Kunnen we inschatten wat de markt gaat doen..
roleo
0
Er wordt al vast een voorschot genomen op tegenvallende kwartaalcijfers en een tegenvallende outlook!
[verwijderd]
0
als je denkt dat het slecht wordt verkoop je ASMi. Stap je over op BESI.Dat is nog veel harder gdeeald dan dit mooie aandeel. HEb je in ieder geval voorlpig geen hele lange daling meegepakt en wie weet herstelt BESi zich wat komende dagen. heb je eerder wat van je geld van verleden week terug.
Daniel30
0
Heb mijn pakket ASMI met aardig wat winst kunnen verkopen, had ze nog van vorig jaar voor 30 euro gekocht. Pak ze later wel weer op als ze straks na de cijfers weer gezakt zijn.
Verwacht hier eigenlijk dezelfde reactie als met ASML en BESI.
[verwijderd]
0
quote:

Daniel30 schreef op 28 juli 2015 12:27:

Heb mijn pakket ASMI met aardig wat winst kunnen verkopen, had ze nog van vorig jaar voor 30 euro gekocht. Pak ze later wel weer op als ze straks na de cijfers weer gezakt zijn.
Verwacht hier eigenlijk dezelfde reactie als met ASML en BESI.
Dat doe je goed. Daling van Asml is te verwalozen in vergelijking tot BESI.
DAt is compleet gekkenhuis.Alleen zie ik de applewatch en automotive nog wel als redding de komende tijd in het geval voor BEsi. Maar goed Asmi is in korte tijd ook al -10% gegaan. MAar heeft niet zo'n dividend als BESi. Maar ja dividend is soms ook niet alles.
[verwijderd]
1
Het lijkt vandaag of men begint met het slopen van AMSi. MAar goed JPM heeft volgens mij nog stseds meer dan 10% . En met JPM is het natuurlijk moeilijk om deze af te bluffen of te slopen. Zelf zou ik nu even tijdelijk uit asmi gaan en Gemalto, Besi of asmL mijn geld stoppen. En na de cijfers evt. wer in Amsi stappen als het de moeite waard is.
greenspanalan
0
BESI heeft weinig meer te maken met ASMI. ASMI heeft nog maar een minderheidsbelang in ASM PT, die zitten inderdaad in de Backend en zijn een directe concurrent van BESI. ASM front-end zit in ALD en dat is gewoon een gigantische groeimarkt. Dus ik zie het helemaal niet somber in en die cijfers gaan gewoon goed zijn.
31 Posts, Pagina: 1 2 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 09:46
Koers 536,600
Verschil -8,200 (-1,51%)
Hoog 538,200
Laag 533,200
Volume 17.915
Volume gemiddeld 138.028
Volume gisteren 288.103

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront