Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Duitse economen willen uitgang in eurozone

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

7 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 28 juli 2015 22:12
    Duitsers willen geen verdere overdracht van soevereiniteit. Begrijpelijk, want dan geven ze hun portemonee uit handen. Maar dit staat wel haaks op het 5 Presidents' report.

    De vraag is op welke wijze we verder willen met de EMU. De eurofielen willen snel verder, veel verder. Eén Europese superstaat met ëén regering, éën parlement en ëën begroting is nog steeds het plan. Een transferunie, waarbij de sterke landen de zwakke landen budgettair ondersteunen. Als je dat ook wil, moet je D66 stemmen. Dit gaat de relatief rijkere landen veel geld koaten. De eenwording van West- en Oost-Duitsland heeft West-Duitsland ook honderden miljarden, misschien zelfs een biljoen euro gekost. De eurozone is echter geen happy family. De Griekse crisis heeft aangetoond dat de andere landen weinig zin hebben om een slecht presterend land te ondersteunen.

    Behalve het slechte ontwerp kent de EMU ook een zeer ongebalanceerde compositie van landen. Om verder te kunnen, zal hier eerst wat aan gedaan moeten worden. Of gedeeltelijk ontvlechten, of de competitief zwakkere landen eerst versneld naar de sterkere landen laten toegroeien. Met een bezuinigings- en hervormingspakket net zoals Griekenland, maar dan zonder financiering. Dit geldt niet alleen voor de bekende zwakke broeders, maar ook voor Frankrijk, dat al jarenlang talmt met hervormingen. En de uitbreiding van de EMU en EU dient voor de komende 25 jaar te worden stilgezet. Eerst de huidige EMU en EU beter laten functioneren,
  2. forum rang 6 Ronald Engels 29 juli 2015 16:45
    Lees het zeer goede boek "UIT BALANS" van Prof. Drs. Jaap van Duyn, over wat er de laatste 50 jaar economisch fout gegaan is in Nederland (specifiek) en in Europa. Onze reele lonen en koopkracht per individuele werknemer zijn sinds 1979 ruwweg met 33 % gedaald. Per gezin moet nu in 2015 man en vrouw fulltime werken om dezelfde armoedige nederlandse koopkracht te hebben als de alleen werkende (gezins) man in 1979, "feit"! We rennen al jaren achteruit in reel loon en koopkracht, leven volledig op schuld en crediet, en ons enigste spaargeld (~6 % van ons loon) is het "dode geld = komt nooit meer terug als loon of koopkracht van de sparende burger" wat "afgedwongen" in nederlandse pensioenfondsen is verdwenen, tot grote hebzuchtige vreugde van korrupte stelende bankiers in London en New York en met enthousiaste toestemming van Politici en Nederlandse Bank. Ongelooflijk, wat een beschamende inkompetentie!

    Democratie en beslissingen door het volk bestaan niet meer; de arrogante Top Elite "0.3 % der bevolking" beslist op dictatoriale zeer beschamende inkompetente wijze over het volk.

    Het apathisch volk/de niet geinformeerde harde werkers laten zich al 40 jaar lang volledig apatisch kaalplukken door arrongante nullen in de politiek. Niemand komt ooit in opstand, zelfs de werkgevers organisaties en de vakbonden hebben niet de intelligentie om deze schande te stoppen.

    Overigens Griekenland helpen met nieuwe is als "water naar de zee dragen", de grieken lachen ons reeds 20 jaar uit en zullen voor eeuwig klaplopers en profiteurs blijven.

    Sorry de domheid van ons socialisme moest eruit, "Socialisme betekent Missere, Armoede en veel Ellende voor Allen".
  3. forum rang 5 DurianCS 29 juli 2015 16:53
    quote:

    Ronald Engels schreef op 29 juli 2015 16:45:

    Lees het zeer goede boek "UIT BALANS" van Prof. Drs. Jaap van Duyn, over wat er de laatste 50 jaar economisch fout gegaan is in Nederland (specifiek) en in Europa. Onze reele lonen en koopkracht per individuele werknemer zijn sinds 1979 ruwweg met 33 % gedaald.
    Ai, en dat terwijl het aantal werkuren gedaald is van 40 naar 30.
7 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links