Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VEB: waarheidsvinding nu bovenaan bij Imtech

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

20 Posts
| Omlaag ↓
  1. z0n0p 11 augustus 2015 09:22
    quote:

    guusje schreef op 11 augustus 2015 09:15:

    De VEB denkt nog op na trappen, over de werknemers geen woord.
    Ik vind dat je het bestuur best een ENORME trap in de rug mag geven, of een schop onder hun hol het gevang in.

    Ben benieuwd hoe het verder uitpakt voor de werknemers. Er zijn verschillende installateurs die delen inclusief mensen zullen willen overnemen. De markt is niet makkelijk, maar wel behoorlijk opgeknapt de afgelopen 2 jaar. Dus werknemers hoeven niet te wanhopen.
  2. forum rang 4 moneypocket 11 augustus 2015 09:26
    quote:

    z0n0p schreef op 11 augustus 2015 09:22:

    [...]

    Ik vind dat je het bestuur best een ENORME trap in de rug mag geven, of een schop onder hun hol het gevang in.

    Ben benieuwd hoe het verder uitpakt voor de werknemers. Er zijn verschillende installateurs die delen inclusief mensen zullen willen overnemen. De markt is niet makkelijk, maar wel behoorlijk opgeknapt de afgelopen 2 jaar. Dus werknemers hoeven niet te wanhopen.
    De werkzaamheden binnen de installatiebranche zijn de afgelopen kwartalen flink toegenomen. De vakbekwame werknemers kunnen zo weer aan de slag bij kleinere concullega's.
  3. [verwijderd] 11 augustus 2015 14:10
    Waar maken we ons druk over? Kan gebeuren dat het slechter gaat met het bedrijf, aldus Gerard van de Aast. Die kerel maakt zich niet druk. Schaapjes op het droge. Anderen de schuld geven en door naar de volgende baan.

    Hij zou zich diep moeten schamen voor deze wanprestatie. Werkelijkheid is dat er geen enkele controle meer was over het bedrijf. Er bleef geld wegvloeien via allerlei frauduleuze constructies. Het lek hebben ze niet kunnen dichten, laat staan kunnen vinden.
  4. forum rang 7 Ron Kerstens 11 augustus 2015 14:10
    De VEB had toch een "mooie" deal gesloten met het oude bestuur ?

    Gewoon de onderdelen tegen ramsjprijzen verkopen aan de concurrentie zodat ze verder kunnen draaien en de banken, toeleveranciers, projectleden, belastingdienst en uiteraard (vnl particuliere) aandeelhouders hun verliezen laten nemen. Het is niet anders, het bedrijf als geheel bleek door en door rot te zijn.
  5. forum rang 7 ff_relativeren 11 augustus 2015 14:24
    wil de VEB waarheidsvinding ? Misschien is het een stukje waarheid, of misschien is het een stukje journalistieke overdrijving. Kijk maar eens naar dit artikel op NOS.nl ;

    "Volgens Van de Aast had hij tot vandaag niet het idee dat Imtech het niet ging redden."
    nos.nl/artikel/2051437-imtech-top-nee... .

    Al enkele jaren op het pluche, en niet in de gaten hebben dat de rottigheid onomkeerbaar is ? Brrrrr
  6. [verwijderd] 11 augustus 2015 14:26
    Als je dus eerst nog eens 1,1 miljard tot je beschikking hebt en als daarna een kwartaal 20 miljoen tegenzit, ga je niet failliet bij een goede bedrijfsvoering. Imtech is geleid door charlatans, die logen bij presentaties over de cijfers c.q. resultaten en hier gewoon weer mee weg komen net zoals bij SNS, etc. En de argeloze belegger (zoals ik) mag op de blaren zitten en ziet zijn pensioen vervliegen.
  7. Isildur1 11 augustus 2015 17:39
    quote:

    RoCrit2 schreef op 11 augustus 2015 14:26:

    Als je dus eerst nog eens 1,1 miljard tot je beschikking hebt en als daarna een kwartaal 20 miljoen tegenzit, ga je niet failliet bij een goede bedrijfsvoering. Imtech is geleid door charlatans, die logen bij presentaties over de cijfers c.q. resultaten en hier gewoon weer mee weg komen net zoals bij SNS, etc. En de argeloze belegger (zoals ik) mag op de blaren zitten en ziet zijn pensioen vervliegen.
    Als je pensioen afhankelijk is van beleggen in Imtech dat kun je beter direct stoppen met beleggen. Het is al meer dan 2 jaar bekend dat beleggen in Imtech gokken is.
  8. BASF en BAYER kopen 11 augustus 2015 17:44
    De vraag is hoe de VEB in ruil voor een schadevergoeding voor hun leden, moedwillig groen licht gaven aan de 2 emissies van Imtech, de aandeelhouders hebben door te blijven zitten in Imtech ipv te verkopen, door de toegezegde VEB/Imtech vergoeding bijna alles verloren. ( in ieder geval meer dan ze ooit zullen ontvangen, ten minste als er ooit wat wordt uitgekeerd)
    De VEB heeft hier een heel erg vies spel gespeeld, met slechts als 1 doel leden werven voor de VEB.
  9. [verwijderd] 11 augustus 2015 18:12
    quote:

    ressiva_ schreef op 11 augustus 2015 13:56:

    De technici hebben snel weer werk, maar gelukkig de "managers" die het bedrijf om zeep hebben geholpen niet.
    Ja, dat mag je hopen, maar de managers hebben hun zakken allang vol....laat staan mega pensioen... dus... het zijn altijd de werkers die hier het slachtoffer van worden en dan hoor je de FNV of VEB vandaag... hoe kan dat? we schrikken... waar hebben die dan gezeten de afgelopen jaren, in een grot in Frankrijk? Mijn hemel!!!
  10. [verwijderd] 11 augustus 2015 21:27
    het verwonderd mij dat de koers is blijven steken op 0,27 cent en het verwondert mij ook niet dat morgen de koers verder daalt of stijgt dat is de vraag nogmaals gezegd als je jaarlijks ....... miljard omzet in een slechte bedrijfsvoering dan vraag ik mij af waarom failliet gaan!!!!
  11. CptChris 13 augustus 2015 14:00
    De kip met de gouden eieren slachten en de eieren zoek raken...xD
    Zou maar eens beginnen met beslag leggen op alle tegoeden van deze en voormalige bestuurders.
    Het is duidelijk dat hier iets niet klopt. Imtech maakt altijd kwaliteits producten die het jaren doen en goed blijven werken. Vandaar ook die high end opdrachtgevers. Als je er dan niet uitkomt over een kleine 100M, zegt dat meer over de top mensen dan het bedrijf zelf.
    De raven staan al klaar. Allemaal glimmertjes.
  12. [verwijderd] 14 augustus 2015 01:54
    Dit is eens temeer weer een bewijs dat een bedrijf niet alleen maar succesvol kan zijn met het doen van overnames. Integendeel, hoe meer er wordt overgenomen, des te onoverzichtelijk de bedrijfsstructuur en het toezicht/controle daarop voor een management wordt.
    Bedrijven met een zeer agressief overnamebeleid sneuvelen vaak door hoogmoedswaanzin van het management.
    Volgende slachtoffer zal wel Altice zijn.. Ook zo'n bedrijf, dat met geleend geld en een aan hoogmoedswaanzin lijdend bestuur, zichzelf naar de afgrond brengt!

    Zo heeft het management van Imtech veel te laat ontdekt dat er in Duitsland en Polen op grote schaal fraude werd gepleegd en dat is aan henzelf te wijten. Geen overnames doen, zonder de zekerheid dat je als management ten allen tijde exact weet wat er speelt!
    Hier heeft het vorige management nog veel over uit te leggen, tenzij zij zelf een oogje dichtknepen en wisten/meededen met wat daar allemaal gaande was!

    In het laatste geval zou het OM dat management strafrechtelijk kunnen en moeten vervolgen! Niet vanwege onwetendheid of onkunde, maar door het actief/passief doelbewust meewerken aan het plegen van fraude en dat is ook voor de Nederlandse wet strafbaar!

  13. forum rang 6 Chiddix 14 augustus 2015 03:17
    De fraude heeft Imtech een paar honderd miljoen gekost. Daarna werd de blik geworpen op de projecten. En daar scheen het echt goed fout te zitten. De rode draad liep door heel het bedrijf. En was niet beperkt tot Imtech Duitsland.
    Dit zou je kunnen omschrijven als grootheidswaanzin. Jarenlang de orderportefeuille benadrukken , hoe groot die wel niet was en bij afwerking erachter komen , dat er vrijwel niets aan verdiend werd.
    In 2011 was de autonomie groei 0% bij Imtech. De groei die men rapporteerde kwam door overnames te doen.
    In 2012 ontdekte Teun Teeuwisse(ABN/AMRO) , dat er iets niet klopte binnen Imtech.
    In 2013 werden de projecten doorgelicht in Duitsland en men kwam tot schrikbarende conclusies. Er moest geld bij.
    In 2015 begint ook in de rest van de onderneming de aap uit de mouw te komen. Veel onderdelen kosten zoveel geld , dat het uitmondt(uitdraait) op faillissement.
    V Aast omschrijft het in algemene termen. Verschillende divisies presteren matig(laatste update). Dat is vreemd nu de economie aantrekt.
    Het opschonen van de projecten etc was een brug te ver. Het schip was niet meer te redden door mismanagement uit vorige jaren(periode van der Bruggen).
    Waarschijnlijk heeft ook de aanstelling van v Aast(Feb 2013) het proces naar de ondergang versneld. De harde saneringsmaatregelen kwamen te laat.
  14. forum rang 6 Chiddix 14 augustus 2015 04:24
    In bovenstaande bijdrage heb ik ook de visie verwerkt van Kees van Lede(ex voorzitter RvC), , die zei, ik had verwacht dat Imtech slachtoffer was van een zere plek in Duitsland en dat er verder een stevige organisatie achter zat. Maar dat bleek niet waar. Er zat nul achter. Controle was er vrijwel niet.
  15. harrysnel 14 augustus 2015 08:53
    Wil de VEB wel even helpen:

    In 2007 stoppen de banken honderden miljoenen vreemd vermogen in Imtech. Hiermee wil Imtech haar groeiambities realiseren en de banken zijn bereid te financieren.

    Problemen in Polen met een pretpark. Niet verrassend voor iedereen met een enigszins kritische blik. Michael Jackson en een stel criminele Duitsers hadden in eerder stadium toch maar "nee" gezegd tegen dit plan. De manier van financieren van project middels een Luxemburg constructie, sponsoren van een Duitse voetbalclub, CEO die gaat voor explosieve groei van het bedrijf en daarbij aangeeft de beslissingsbevoegdheid bij het management van de overgenomen bedrijven te laten.....alles wijst op een onverantwoorde bedrijfsvoering die fraude in de hand werkt.

    De banken zijn wakker geschrokken na kwestie in Polen; of anders toch wel na de Duitse problemen. Wat te doen?

    Wat we de laatste jaren bij Imtech hebben gezien is een poging van de banken om hun verlies op hun leningen aan Imtech zoveel mogelijk te beperken. Verkoop ICT divisie en opbrengst gebruiken voor "herfinanciering schuld". Claim emissie uitvoeren en opbrengst gebruiken voor aflossing schuld. Niet voor niets zijn de banken die de emissie hadden gegarandeerd ook de vreemd vermogen verschaffers uit 2007.

    De banken hebben Imtech zolang mogelijk door laten modderen. Dat zij niet bereid zijn om nu nog 75 miljoen in de allang verloren zaak te stoppen is logisch. Kapitaal ophalen was alleen maar aantrekkelijk als aandeelhouders meefinancieren. Anders is het uitsluitend een vestzak - broekzak verhaal. De verbazing dat "al het geld dat in Imtech is gestopt onder het nieuwe bestuur Imtech niet heeft kunnen redden" deel ik niet. Het ging immers niet om het redden van Imtech maar om "damage control" bij de banken.

    jmho
20 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links