Kendrion « Terug naar discussie overzicht

2015 weer een topjaar .

624 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
G 60.
0
Ik vergelijk de koersen van Kendrion en de Nedap al een paar jaar met elkaar en wat blijkt de Nedap doet het een stuk beter dan Kendrion terwijl Kendrion vele malen vaker een koopadvies krijgt dan de Nedap .
[verwijderd]
0
quote:

G 60. schreef op 20 augustus 2015 09:28:

Ik vergelijk de koersen van Kendrion en de Nedap al een paar jaar met elkaar en wat blijkt de Nedap doet het een stuk beter dan Kendrion terwijl Kendrion vele malen vaker een koopadvies krijgt dan de Nedap .
Misschien komt Kendrion aan de beurt zodra ze een nieuwe bestuursvoorzitter hebben. Ik blijf er nog even van af met opnieuw instappen, maar Kendrion blijft mijn interesse hebben. Uit grote contracten die al gesloten zijn zal de komende jaren best nog wel wat aan omzet toegevoegd worden.
[verwijderd]
0
De cijfers zijn slechter dan ik had verwacht.

Positief puntje is een positieve free cash flow, wat tekenen zijn van een positieve omslag. (was negatief)

Ik blijf zitten tot de 32 euro.
Succes allen
G 60.
0
Het lijkt er op dat de grootaandeelhouders de koers toch wat aan de lage kant vinden .
maci
0
Kendrion op zoek naar groei in Amerika en Azie.

Van DOW JONES NIEUWSDIENST

AMSTERDAM (Dow Jones)--Kendrion nv (KENDR.AE) wil groeien via overnames en kijkt daarbij met name naar Amerika en China en op termijn wellicht ook naar India. In China heeft de producent van elektromagneten vooralsnog geen last van de economische vertraging.

"Als we in bepaalde specifieke markten van Amerika en Azie kunnen acquireren, dan gaan we dat ook doen", zei bestuursvoorzitter Piet Veenema donderdag tegenover Dow Jones in een toelichting op de tweedekwartaalresultaten. Kendrion is nu voornamelijk in Europa actief, met als thuismarkt Duitsland, maar is ook aanwezig in Amerika en in mindere mate in Azie.

"In Amerika groeien we nu heel hard en dat gaat ook in de komende jaren door. In Azie hebben we veel ervaring opgedaan in China, dus het ligt voor de hand om daar naar overnames te kijken", zei Veenema. Ook India zou op de langere termijn een interessante regio voor groei kunnen zijn volgens de topman. "Die foothold die we daar nu hebben, zouden we kunnen benutten om daar uit te breiden, maar primair richten we ons op de VS en China."

Kendrion rekent dit jaar op een omzet van EUR450-500 miljoen en zegt op koers te liggen om autonoom te groeien tot EUR550-600 miljoen in 2018.

Voor China is de laatste tijd de onzekerheid toegenomen over de groei van de tweede wereldeconomie. Kendrion is bescheiden actief in het land, maar is ook anderszins aan China blootgesteld, omdat het bedrijf producten levert aan Duitse autofabrikanten en machinebouwers die veel naar China exporteren.

"In de tweede helft [van dit jaar] zullen projecten in China van start gaan. Daar zien we nog geen uitstel in en we verwachten dan ook dat we zullen groeien. Op termijn kan onze thuismarkt in Duitsland minder exporteren naar China. Dat zijn effecten die we nog niet zien en toekomstige ontwikkelingen zijn voor ons ook ontzettend moeilijk in te schatten", zegt de CEO.

Veenema is bezig met zijn laatste maanden als topman van Kendrion. Onder zijn leiding is het concern sterk gegroeid en is nu wereldwijd marktleider in de productie van elektromagneten. Het concern levert daarnaast ook mechatronische systemen, die inmiddels in beide markten (automotive en industrie) 20% van de omzet uitmaken. De wereldwijde markt voor Kendrion heeft een totale waarde van EUR12 miljard en is verdeeld over Europa (25%), Noord-en Zuid-Amerika (25%) en Azie (50%).

Het bedrijf verwacht op korte termijn een opvolger voor Veenema aan te kunnen wijzen. Hij wil nog geen mededelingen doen over zijn eigen plannen.

In het tweede kwartaal bleef de autonome omzetgroei achter en daalde de operationele winst als gevolg van minder omzet bij onderdeel Automotive Control Systems, wat ook was verwacht. Ook werden enkele projecten in de industriele tak uitgesteld. Grote automotive projecten zullen later in het jaar voor groei gaan zorgen. Kendrion verwacht dan ook betere prestaties in het tweede halfjaar ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.

De operationele winst daalde in het tweede kwartaal naar EUR8,0 miljoen van EUR9,2 miljoen en de omzet steeg 3%, dankzij gunstige valutaschommelingen, tot EUR114,3 miljoen.

Het aandeel noteert omstreeks 12.00 uur 6,2% lager op EUR24,56.


Door Levien de Feijter; Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; levien.defeijter@wsj.com
Pokerface
0
Helaas, geen positieve verrassingen, maar gelukkig geen slachting als bij Fagron. We zijn zelfs behoorlijk hersteld. Ze hebben het plekje in m'n portefeuille voor het komende halfjaar weer verdiend.
[verwijderd]
0
Laatst m'n kleine portie verkocht voor € 27,45. Niet vanwege gebrek aan vertrouwen in Kendrion, maar in het kader van herschikking. Gelukje achteraf dus. Vandaag wel een erg grote afstort. Toch voelt het aan alsof het aandeel even niet zal up-swingen, ook niet bij herstellende beurzen. Ondanks de nog mooie koersdoelen en de toch niet-pessimistische outlook (maar is die gerechtvaardigd?). Gebrek aan belangstelling vermoed ik in stormachtig beursweer.

Toch houd ik het aandeel in de gaten en meld me weer bij een nieuwe instap. Op middellange termijn ben ik er tot nu toe succesvol mee geweest. Bij mij treedt dan meestal repetitie op, zoals helaas ook gebeurt bij minder gelukkige beleggingsaffaires.

Eerder leek me een koers van 35 euro haalbaar op korte termijn, maar bij heel veel meewind zie ik dit nu pas in 2017 gebeuren. Al is dat in beleggersland eigenlijk geen lange termijn.
[verwijderd]
0
niks verkopen, 3 jaar laten staan, dan is de koers verdubbelt.
Niet allemaal in paniek raken door die spleetogen. slaat nergens op.
[verwijderd]
0
Joep van Beurden nieuwe CEO. Outsider afkomstig van het door Qualcomm overgenomen CSR? Geen reactie beurskoers.

fd.nl/frontpage/economie-politiek/898...
Biobert
0
[quote alias=Opus135 id=8754947 date=201508281145]
Joep van Beurden nieuwe CEO. Outsider afkomstig van het door Qualcomm overgenomen CSR?

Dat wordt een gezellige kennismaking met champagne op 4 november aan de Utrechtseweg in Zeist.
G 60.
0
De koers doet niet veel ondanks de berichten van een sterke opvolger van
Piet Veenema al moet dat natuurlijk nog wel beklonken worden op 4-11-2015 .
Riddler1985
0
De koers doet niet veel? Rebound van 21,50 naar 23,85 vind ik toch best wel aardig!
G 60.
0
quote:

Riddler1985 schreef op 31 augustus 2015 14:01:

De koers doet niet veel? Rebound van 21,50 naar 23,85 vind ik toch best wel aardig!
We komen ook van ruim €30 af .
[verwijderd]
0
Biobert
0
quote:

yes! schreef op 9 september 2015 21:49:

Wat een slaperig fonds. Gáááááp! Niet naar boven te branden.
Tijd dus voor een afscheidsfeestje van Piet Veenema voor alle trouwe aandeelhouders.
BRGRS
0
Tochhhh maar even een plukkie bijgekocht.. kon het niet laten op deze koers. Op lange termijn gaat dit gegarandeerd een klapper worden, nog steeds alle vertrouwen
Betman
0
Volkswagen wordt verdacht van fraude met meetapparatuur die de uitstoot van schadelijke stoffen door dieselmotoren meten:
fd.nl/beurs/1119601/koers-volkswagen-...
Gelukkig heeft kendrion de kennis in huis om dieselmotoren echt zuinig te maken!
G 60.
0
quote:

Jeeves schreef op 21 september 2015 13:21:

Volkswagen wordt verdacht van fraude met meetapparatuur die de uitstoot van schadelijke stoffen door dieselmotoren meten:
fd.nl/beurs/1119601/koers-volkswagen-...
Gelukkig heeft kendrion de kennis in huis om dieselmotoren echt zuinig te maken!
VW is een van de grote afnemers van Kendrion , die fraude gaat VW veel
klanten kosten dus gaat dat Kendrion ook omzet kosten .
624 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 24 apr 2024 15:59
Koers 13,180
Verschil -0,020 (-0,15%)
Hoog 13,500
Laag 13,160
Volume 16.691
Volume gemiddeld 34.538
Volume gisteren 9.686

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront