Koffiekamer « Terug naar discussie overzicht

Aanstaande financiële crisis 20 keer zo erg als 2008

90 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
NewKidInTown
6

Damian McBride, ex hoofd communicatie van het Britse ministerie van Financiën en voormalig speciale adviseur van de Britse premier Gordon Brown, twitterde afgelopen donderdag een even opmerkelijke als onthutsende waarschuwing aangaande de komende wereldwijde financiële crisis, die volgens hem ’20 keer erger’ zal zijn dan in 2008 en de maatschappij in totale chaos zal storten. McBrides drie adviezen laten daar geen misverstand over bestaan:

1) Verplaats nú cash geld naar een veilige plek. Ga er niet vanuit dat de banken en pinautomaten open zullen blijven, of dat je bankpasjes nog zullen werken.

2) Heb je genoeg flessen water, blikken voedsel en andere essentiële zaken om het binnenshuis een maand uit te houden? Zo niet: ga boodschappen doen!

3) Spreek met je geliefden een punt af waar jullie heen gaan voor het geval dat transport en communicatie niet meer werken; ergens waar jullie allemaal naartoe kunnen.

Aanstaande financiële crisis ‘20 keer zo erg als 2008’

De voormalige financiële expert van de Britse premier lijkt de ruim $ 3 biljoen die in 3 dagen tijd van de aandelenmarkten werd weggevaagd als een duidelijk voorteken te zien van een nog vele malen grotere financiële crash, die zo ernstig zal zijn dat er overal grote maatschappelijke onrust zal uitbreken. Het wegvallen van betaalmogelijkheden, communicatie, transport en zelfs voedsel duidt zelfs op een complete instorting.

McBride noemt het ‘waanzin’ dat de financiële markten na de gigantische crashes gewoon weer verder gingen alsof er niets aan de hand is. ‘Iedere dag dat het tijdperk van makkelijk lenen overeind blijft, betekent enkel dat er meer leningen niet zullen worden terugbetaald op het moment dat de echte crash eindelijk komt.’

‘In 2008 waren we er heel dichtbij, en wat er nu aan komt is 20 keer zo erg.’

xandernieuws.punt.nl/content/2015/08/...

Zou het zo'n vaart lopen ?
En wanneer dan wel, in 2017 of 2016, in 2015 en in welke maand dan, binnen drie weken, te beginnen in de week na 13 september (shemita) ?

En wat als je precies "goed" zit en je turbo's short of puts leveren honderden procenten op ? Banksystemen, ict, communicatie en vervoer werken niet meer, wat kunnen clearingsinstituten nog om je uit te betalen ?
En wat zijn USD's en EUR's nog waard, 50 peso's voor een euro zoals nu of 50 euro's voor een peso ?

Zeg het maar, ik kom er niet uit. Wel denk ik dat we binnenkort een grote crash krijgen, de correctie van afgelopen maandag stond niet op zich zelf.....
[verwijderd]
1
Bedankt voor dit mooie stukje fantasie.

Mensen zoals al die bekende economen ... die het einde van de wereld voorspellen ... hoe heten ze ook al weer dokter professor doom of iets dergelijks...

Mensen die iets dergelijks fantaseren hebben wellicht heel veel LSD (jimmy hendrixs?) geslikt gepaard gaande met een goede rookgenotsmiddel??

Nee, we gaan binnenkort .... automatisch rijden, zonder chauffeur en we kunnen straks een enkeltje richting de Maan (emigreren?)... kost wel wat 3-5 ton???

Ciao!
MaranV
0
quote:

KidBackInTown schreef op 29 augustus 2015 14:43:

McBride noemt het ‘waanzin’ dat de financiële markten na de gigantische crashes gewoon weer verder gingen alsof er niets aan de hand is.

Ah, te laat gecoverd dus ;)

Maar serieus, het leest meer als een preppers aflevering. De grootste reden dat de beurzen in paniek raakte was China`s groei, dat heeft een grote impact maar stort de wereld nou echt in als China minder hard groeit? Dat de euforische en gestimuleerde beurzen als in de VS en EU flink corrigeren kan zeker maar waar is de crash? Zolang goedkope leningen niet massaal oninbaar worden denk ik niet dat we de schuilkelders al op moeten gaan zoeken.

Forse schulden brengen natuurlijk een risico met zich mee maar waar de crash vandaan moet komen is dat deze niet meer terugbetaald kunnen worden. Dat stukje mis ik in de meeste doom & gloom schrijvers; wie, wat en hoeveel leningen hebben een concreet (korte termijn) risico om onbetaalbaar te worden? Er gaan vast wat tenten omvallen die in hun business model op elk jaar 10% van China rekenen maar voorlopig mis ik het domino aspect nog.

[verwijderd]
0
Er zal paniek uitbreken zodra beurzen geen winsten meer kunnen genereren en daar hoeven ze nog niet eens voor te dalen.

[verwijderd]
0
Waar verliezers zijn, zijn er ook winnaars.

Zolang grote economieen zoals de VS en China hun schulden kunnen blijven financieren is er geen probleem. Kijk maar naar Griekenland wat wel een probleem heeft om zijn schulden te financieren en dus falliet kan gaan.
Chiddix
0
Aan elke grote financiele crisis gaat een fase van grote kredietexpansie aan vooraf. China valt zeker in dit plaatje.
Daling van grondstofprijzen wordt ook genoemd en het instorten van derivatenmarkten.
Het stoppen van het geldverruimingsprogramma van de FED, kan grote gevolgen hebben voor de wereldeconomie. Vandaar , dat de FED zeer traag is , om dit besluit door te voeren.
Verwacht , dat de volgende grote crisis begint in Azie.
[verwijderd]
0
China doet dollarreserves in de verkoop.

China heeft in de afgelopen twee weken tenminste $106 miljard aan valutareserves verkocht, waaronder langlopende Amerikaanse staatsobligaties. China verkoopt Amerikaans schuldpapier om de waarde van de munt te stabiliseren, na de devaluatie van twee weken geleden.

marketupdate.nl/nieuws/economie/valut...
[verwijderd]
1
Chiddix
0
We maken vreemde tijden mee. Op het spaarbankboekje wordt nog maar ruim 1% bijgeschreven. De tijd , dat ome Jan 8% tot 10% kwam bijschrijven, ligt ver achter me. Staatsschulden rijzen de pan uit alsof het zo hoort. Maar het kan niet anders.
Doemdenkers denken , dat centrale banken een bom aan het leggen zijn onder het financiele stelsel met hun beleid.
Hoe het dan wel moet zeggen ze er niet bij. China heeft nog de beschikking over wat instrumenten, om de crisis tijdelijk de kop in te drukken.
Japan heeft vrijwel niets meer over. Rienk Kamer zei over Japan toen hij nog leefde. T is een grote bearmarkt sinds 1989 toen de Nikkei een record bereikte. Men gaat van recessie naar recessie. Economische groei staat stil.
NewKidInTown
0
Overwaardering van zeg eens 30% naar een overdrijving en onderwaardering van 30% gaan, zitten we plots in een daling van 60%, zeg 445 naar 178. We hebben al eens een laag van van 180 gehad, waarom zou een laag van 50 of VIJFTIG voor de AEX niet kunnen als ALLES (20 keer zo erg als 2008) onder ons weg valt ?

Vaak lezen we in een crash en paniek dat alle logica volkomen weg is, dat kan zo zijn maar de daling kan zich wel voor doen en de standen staan wel op de borden, margin-calls worden wel uit geoefend en iedereen die in de markt zit wordt wel aan hun verplichtingen gehouden. Dus domino-effect, de banken gaan echt niet vragen als waarden verplicht moeten worden verkocht, of de dan te maken prijzen wel redelijk zijn. En een dag langer vast houden werkt of mag ook niet. Dat kunnen velen die een vorige crisis niet hebben mee gemaakt, zich niet voorstellen.
Probeer je het eens voor te stellen en richt je positie daar eens op in, better safe then sorry !
mjmj
0
Een flinke correctie zoals we gehad hebben is gezond en er is m.i. geen noodzaak tot doemdenken.
NewKidInTown
0
quote:

mjmj schreef op 29 augustus 2015 22:11:

Een flinke correctie zoals we gehad hebben is gezond en er is m.i. geen noodzaak tot doemdenken.

Maar ja, wat betekent dan 20 x zo erg als 2008, de daling 20 x zo erg als in 2008 ? Staan we zo maar op -2500, bedoel je dat ?
[verwijderd]
0
quote:

mjmj schreef op 29 augustus 2015 22:11:

Een flinke correctie zoals we gehad hebben is gezond en er is m.i. geen noodzaak tot doemdenken.

Je noemt dit een correctie die we hebben gehad. Dus volgens jou zitten we nog steeds in een uptrend en hebben we de bodem gezien en gaan we binnenkort weer nieuwe highs zien.
deflationist
1
AEX gaat de komende 15 jaar ergens bodemen op een stand van 36 punten volgens mijn vergaarde info.
mjmj
0
quote:

KidBackInTown schreef op 29 augustus 2015 22:20:

[...]

Maar ja, wat betekent dan 20 x zo erg als 2008, de daling 20 x zo erg als in 2008 ? Staan we zo maar op -2500, bedoel je dat ?
Je doet alsof die 20 keer een feit is maar dat is gewoon een uitspraak van iemand. Dus geen feit, geen zekerheid.
Ik geloof er niet in.
mjmj
0
quote:

Spaepen schreef op 29 augustus 2015 22:27:

[...]

Je noemt dit een correctie die we hebben gehad. Dus volgens jou zitten we nog steeds in een uptrend en hebben we de bodem gezien en gaan we binnenkort weer nieuwe highs zien.
Er is ook nog zoiets als zijwaarts.
[verwijderd]
6
De generatie die nu aan het roer staat is een generatie dat eigenlijk nooit grote tegenslagen heeft gekend. Het gedrag is te vergelijken met een stel verwende kinderen, die denken overal maar recht op te hebben en als het dan fout gaat moet de overheid het maar oplossen. Er zelf voor bloeden hebben ze nooit aangeleerd.
Het zijn niet alleen de mensen die aan het roer staan die dit soort gedrag vertonen, ook burgers vertonen dit verwende gedrag. Op dit forum zijn er ook genoeg voorbeelden van te vinden. Elke verwijzing naar een potentieel gevaar wordt gelijk gezien als een aanval of als doemdenkerij, dat blijkt ook uit de verwijten die er dan volgen.
Het is ook ongelooflijk dat overheden die ons zouden moeten behoeden voor risico's het zelfde gedrag vertonen en het hele financiële systeem hebben gemanipuleerd om deze verwende kinderen elke keer te geven wat ze willen.
Bij elke flinke koersdaling breken ze hun nek om in de media te verkondigen dat ze alles uit de kast zullen trekken om de koersdaling te stoppen. Beleggers vinden dit de normaalste zaak van de wereld en denken ook dat ze hier recht op hebben. Dat dit een keer fout gaat aflopen kan een kind zelfs bedenken.
[verwijderd]
0
quote:

mjmj schreef op 29 augustus 2015 23:06:

[...]

Er is ook nog zoiets als zijwaarts.
Het gebruik van het woord "correctie" impliceert dat de hoofdtrend nog niet ten einde is. Dus geen zijwaartse beweging, tijdelijk kan natuurlijk wel, maar op korte termijn niet onder de 401,87 maar wel nieuwe highs. Als je dat niet van mening bent, moet je het woord "correctie" niet gebruiken.
En wat is in godsnaam een gezonde correctie?
[verwijderd]
1
De Boeren krijgen nog maar €0.28 voor de melk, bij €0.25 gaat het voor velen mis.
De ZZPers bij Imtech krijgen geen euro voor gedane arbeid.
Zijn dat ook gezonde correcties?
90 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
874,67  -9,40  -1,06%  18:05
 Germany40^ 17.776,20 -1,39%
 BEL 20 3.796,92 -1,47%
 Europe50^ 4.923,70 -1,22%
 US30^ 37.890,22 +0,51%
 Nasd100^ 17.721,55 +0,16%
 US500^ 5.055,99 -0,10%
 Japan225^ 38.498,62 -0,51%
 Gold spot 2.392,05 +0,37%
 EUR/USD 1,0620 -0,05%
 WTI 84,81 -0,29%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

Avantium +5,13%
FASTNED +2,27%
Air France-KLM +2,00%
DSM FIRMENICH AG +1,84%
CM.COM +1,69%

Dalers

ArcelorMittal -6,90%
Aperam -6,68%
JUST EAT TAKE... -4,85%
SBM Offshore -4,17%
RANDSTAD NV -3,69%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront