Van Lanschot « Terug naar discussie overzicht

Van Lanschot krijgt downgrade van Fitch

2 Posts
voda
0
Van Lanschot krijgt downgrade van Fitch

AMSTERDAM (Dow Jones)--Fitch Ratings heeft de kredietrating van Van Lanschot verlaagd naar BBB-plus van A-min, omdat de kredietbeoordelaar zich zorgen maakt over de winstgevendheid van de private bank uit Den Bosch.

Volgens Fitch wordt het een uitdaging voor Van Lanschot om de financiele resultaten voldoende te verbeteren, met name de winstgevendheid, in het huidige moeilijke bedrijfsklimaat, waarin Europese banken kampen met een lage marktrente.

Met name het ontbreken van een stabiele instroom van nieuw beheerd vermogen biedt weinig perspectief op een hogere winstgevendheid, volgens Fitch. In 2014 en in de eerste helft van 2015 stroomde er per saldo EUR0,7 miljard en EUR0,4 miljard aan vermogen uit bij de bank. De afgelopen maanden zou er sprake zijn van instroom, maar of dat een duurzame trend is staat nog te bezien.

De kredietbeoordelaar erkent dat Van Lanschot progressie boekt sinds 2013 en verwacht dat de kwaliteit van de kredieten en ook de winstgevendheid langzaam verder zullen verbeteren, maar betwijfelt of dit genoeg zal zijn. Daarbij is de verwachte verbetering deels afhankelijk van een verder herstel van de Nederlandse economie.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200 ; archie.vanriemsdijk@wsj.com

Wilmetpensioen
0
Het lijkt een merkwaardig moment dat Fitch nu met dit rapport komt. Wat zit daar achter. En waarom komt er eerst goed nieuws (verbeterd risicoprofiel), daarna een stijgende koers, vervolgens verkoopdruk en vervolgens dit rapport. Toeval? Of manipulatie.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 17:38
Koers 32,300
Verschil -0,100 (-0,31%)
Hoog 32,450
Laag 32,000
Volume 41.507
Volume gemiddeld 88.064
Volume gisteren 45.279

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront