Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kempens Anastasia dist Fagron

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Auteur: Arend Jan Kamp

Arend Jan Kamp is 24/7 van de vroege uurtjes voorbeurs tot de late uurtjes after hours uw gastheer op IEX, als hij in geheel eigen stijl (bondig, maar toch uitbundig) de beursdag met u doorneemt. Van aandelen en indices, via commodities, langs de rentemarkten, naar haute finance tot politiek en centrale banken. Arend Jan is ...

Meer over Arend Jan Kamp

Recente artikelen van Arend Jan Kamp

  1. 19 dec Het is een beetje anders dan anders voorbeurs 48
  2. 18 dec Voorbeurs houdt het niet over, maar er is nog genoeg te doen 2
  3. 15 dec Het ziet er aardig uit voorbeurs en wie weet wordt het heksenketel 3

Reacties

21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Tradingmate 3 november 2015 16:54
    Wat een onzin.
    Even ter herinnering, de CEO heeft voor ca. 22-24 euro bijgekocht ergens in augustus. Zou je denken dat hij de boel dan gaat verkopen onder de 25 euro?

    Die wil er minimaal 28-30 euro voor.

    En de gene die Fagron wil kopen ziet dit als een lange termijn investering, en kijkt voorbij de huidige omstandigheden (spreek dit vlaams uit).

    Kempen is zijn goede naam die ze "kregen" met de transfer van Teeuwisse, zo snel aan het verspelen....
    Op zich is het niet eens slecht om winst te nemen op 25 euro. Maar om nou te zeggen dat je tegen iedere koers nu moet gaan verkopen is ruim overtrokken.
    Koers kan weer naar 24 morgen.
  2. Tradingmate 3 november 2015 17:02
    quote:

    RW1984 schreef op 3 november 2015 16:44:

    Dat is bijzonder weinig wat mensen niet al zelf hadden kunnen bedenken. Waar ik van sta te kijken is de reactie. Wat zorgt ervoor dat koersen bij een sell advies van Kempen 25% dalen en bij een advies van andere partijen misschien 2 tot hooguit 5%.
    De titel, in combi met Kempen doet het hem... en men kent de inhoud niet. Men is bang voor een Imtechje. Doe daar de recente onduidelijkheden rondom Fagron bij, en de forse koers sprong deze week.... en je zit al snel met een forse daling.

    Verbaasd me niets. Maar nu ik de gedachte en inhoud weet, weet ik dat dit pure onzin is. Koers kan weer stijgen.
  3. forum rang 4 Pbm 3 november 2015 19:05
    Ook op andersoortige geplaatst maar wel belangrijk genoeg lijkt me: Van Kempen zat blijkbaar vol short en volgeladen met derivaten die stijgen bij een koersdaling. Was het niet ook Kempen die eind vorig jaar eenzelfde rapport naar buiten bracht over BAM dat daardoor volledig in elkaar klapte. Op dat moment stond BAM op 2,15 euro. Er werd een verkoopadvies afgegeven met een doelkoers van, ja u leest het goed, 0,50 eurocent ofwel een faillietverklaring. Het aandeel zakte toen ook zeer fors. Vandaag sloot BAM op EUR 5,11, ja u leest het weer goed. Saillant detail, Kempen heeft in augustus een koopadvies voor BAM afgegeven met doelkoers van 6 euro. Ik vrees dat van Kempen zeer slecht draait en daardoor met dergelijke handelspraktijken nog iets van haar problemen probeert te redden. Lijkt me wel een AFM gevalletje, net zoals haar advies over Fagron vandaag dat de objectieve rechtvaardiging niet kan doorstaan. Het mooie is dat ook de eigen klanten van Kempen hierdoor forse verliezen hebben oplopen bij BAM. Het advies van toen was namelijk de avond voor kennisgeving aan haar klanten al uitgelekt, dus haar eigen klanten verloren de volgende dag fors. De toenmalige analist is inmiddels verdwenen bij Kempen. Ethiek in de financiële wereld lijkt dus niets verbeterd. Voor Fagron zou ik me nog geen zorgen maken, komt vanzelf goed. Alleen zeer vervelend voor de beleggers die in paniek zijn uitgestapt.
  4. Advocaat van de Duivel 3 november 2015 20:15
    Ik heb dit vandaag ook in het Fagron-draadje al gepost maar lijkt me hier ook niet te misstaan.

    Kempen staat inmiddels bekend als de korte broekenvrienden. Ze hebben vorig jaar bij BAM de boel in een uur tijd ernstig in elkaar geschopt door een tendentieus bericht uit te brengen en doen dat vandaag bij Fagron weer. Dit is natuurlijk schandalig maar in de financiële oorlog is alles geoorloofd.

    Gezien het volume dat het Kempen rapport vandaag heeft veroorzaakt zal het grootse deel van de shorts er wel uit zijn....met dank aan de vriendin van Dirty Teun!

    Stel dat er op korte termijn blijkt dat er een bod ligt van een partij van 28 euro dan heeft deze dame erg veel geld verdiend voor een paar shorters. Gaat om minstens 15 mio euro dat moet toch wel een leuke datsja aan de Kaspische Zee waard zijn....

    Overigens is het uiteraard ieder zijn eigen vrije keus om aandelen te kopen en te verkopen en als je ergens in gelooft moet je niet in blinde paniek achter anderen aanlopen. Ik kreeg vroeger altijd van mijn ouders te horen "als je vrienden in het water springen doe jij dat toch ook niet"...en zo is het natuurlijk wel!

    Maar een stel hulpvaardige professionals als Kempen kunnen dus heel veel schade doen is vanmiddag weer gebleken. Wordt wellicht tijd dat zij eens gedist worden...
  5. [verwijderd] 3 november 2015 20:25
    quote:

    wiegveld schreef op 3 november 2015 19:47:

    Kempen en Fagron hebben slaande ruzie. Algemeen bekend onder analisten!
    Daarom is het des te kwalijker dat ze zo'n jong meisje een dergelijk rapport met een dergelijke tendentieuze titel laten uitbrengen. En dan een tekstje erachter aan met: t is behoorlijk opgelopen je kunt er nu wel uit gaan.

    Ik heb dat hele rapportje trouwens nog nergens gezien.
  6. [verwijderd] 3 november 2015 20:32
    Het zijn meer de leden/klanten van die clubs die blind volgen en niet online alles volgen, zoiets als bij Schaai en De Beursparels.

    Kempen en Ko kunnen voor schut gaan door een van die stagieres, ik denk wel dat een DNB of AFM er nu vol op zitten.

    Een dame uit Oost-Europa die hier 1-2 jaar ervaring opdoet en tegen het eind van haar periode in Amsterdam zit, haar 5 minutes of fame.

    Als het je als bedrijf overkomt schrik je wel natuurlijk, 25% wegslaan is ingrijpend, ook voor het bedrijf zelf natuurlijk.
  7. [verwijderd] 3 november 2015 20:43
    quote:

    paulta schreef op 3 november 2015 20:32:

    Het zijn meer de leden/klanten van die clubs die blind volgen en niet online alles volgen, zoiets als bij Schaai en De Beursparels.

    Kempen en Ko kunnen voor schut gaan door een van die stagieres, ik denk wel dat een DNB of AFM er nu vol op zitten.

    Een dame uit Oost-Europa die hier 1-2 jaar ervaring opdoet en tegen het eind van haar periode in Amsterdam zit, haar 5 minutes of fame.

    Als het je als bedrijf overkomt schrik je wel natuurlijk, 25% wegslaan is ingrijpend, ook voor het bedrijf zelf natuurlijk.
    Je mag een rapport natuurlijk nooit zo'n titel meegeven. Puur effectbejag, waar Telegraafkoppenmakers nog wat van kunnen leren.
    En een mooi beeld hoe die markt in elkaar zit, mensen zitten in Fagron omdat ze denken dat er iemand meer gaat betalen. De bigger fool theorie.
  8. [verwijderd] 3 november 2015 21:36
    Blijft overeind staan dat er grote partijen van Kempen blind volgen en deze analist blijkbaar zeer grote invloed heeft. Grote partijen gaan namelijk niet zomaar af op deze inderdaad dubieuze titel, maar wetende dat Kempen erachter zit doet ze besluiten direct massaal te verkopen.
  9. forum rang 4 holenbeer 3 november 2015 22:05
    quote:

    JeKo schreef op 3 november 2015 21:36:

    Blijft overeind staan dat er grote partijen van Kempen blind volgen en deze analist blijkbaar zeer grote invloed heeft. Grote partijen gaan namelijk niet zomaar af op deze inderdaad dubieuze titel, maar wetende dat Kempen erachter zit doet ze besluiten direct massaal te verkopen.
    Waarschijnlijk niet omdat Kempen gelijk heeft, maar omdat de kans dat Kempen een nieuwe ramp veroorzaakt vrij groot is. En daar wil geen grote partij bij zijn. Wel om de scherven op te rapen over een paar dagen, uiteraard
  10. [verwijderd] 4 november 2015 00:08
    quote:

    simi500 schreef op 3 november 2015 23:45:

    Dit is je reinste manipulatie.Breng zulke tendentieuse berichten voor of nabeurs uit.Hier zit duidelijk geflikte rotzooi achter.
    Is het ergens ook, want op het moment dat koers enkele uren stabiel op €25 staat breng je een verkoopadvies uit dat €25 het maximale koersdoel incl. premies is met een ondergrens op €19. Ja...waarom niet deze publicatie 2 dagen eerder bijvoorbeeld ?? Hier lijkt geen lonely wolf actief!!!
21 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links