KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN week 51

43 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
[verwijderd]
0
For today: PP=3.349
Resistance: R1=3.379; R2=3.441
Support: S1=3.286; S2=3.255

The stock is back into the rising channel formed since Oct 15 after yesterday emotional (just st-volatility) sliding under the lower channel-border, which is around ~3.37.

However, yesterday closing was well above the volatility edge (V-edge) for current mt-uptrend (since Oct 15). The V-edge was around ~3.28 yesterday. So far, there was nothing "systemic" in yesterday closing - just emotions, stops, tech trading ...., and as a result just volatility.

PS. At lest a couple of closing under/above the V-edge (for the lower/upper trend border) may indicate 'systemic' changes in underlying processes...
[verwijderd]
0
Netflix biedt betere kwaliteit met nieuwe technologie
dinsdag 15 december 2015
Door het aanpassen van het formaat van zijn videostreams is het voor Netflix-kijkers mogelijk om met minder data tegen dezelfde kwaliteit te streamen. Dat schrijft entertainmentmagazine Variety. Via een speciale vorm van datacompressie zouden gebruikers tot 20 procent aan data kunnen besparen. Netflix werkt al sinds 2011 aan de technologie waarbij nieuwe algoritmes streams beoordelen op inhoud.
Netflix geldt als een belangrijke aanjager van het gebruik van mobiel internet, zo bleek de afgelopen jaren. KPN maakte in oktober nog bekend dat de helft van het dataverkeer op zijn mobiele netwerk bestaat uit streaming video.

Volgens KPN was Youtube in Q3 goed voor 25 procent van het dataverkeer, Netflix voor 20 procent en overige streaming video-diensten voor 5 procent. In het derde kwartaal van 2014 was dit nog respectievelijk 23, 12 en 5 procent.

Bijna een op de zes huishoudens in Nederland had in het derde kwartaal van dit jaar een abonnement op Netflix, zo blijkt uit cijfers van het Telecompaper Consumer Panel. Dit komt neer op 1,2 miljoen huishoudens. In Q2 van dit jaar waren dat er nog 1,1 miljoen, ongeveer 1 op de 7 huishoudens.
[verwijderd]
0
Consumentenbond: Nederlanders meest tevreden over XS4ALL
dinsdag 15 december 2015
XS4ALL scoort het beste in de Providermonitor van de Consumentenbond, waarbij 11.000 consumenten hun provider beoordelen. Zowel bij de DSL- en kabelaanbieders als bij de glasvezelaanbieders voert XS4ALL de lijst aan. Klanten van XS4ALL zijn zeer tevreden over de kwaliteit van internet, televisie en telefonie. Ook hadden ze het minst last van storingen op hun internet- en telefoonverbinding.
KPN en Zeelandnet/Delta eindigden op de tweede plek bij de DSL- en kabelaanbieders. KPN-klanten zijn vooral te spreken over de bereikbaarheid van de klantenservice bij een storing, die dag en nacht bereikbaar is. Minder tevreden zijn ze over de oplossing die KPN biedt bij storingen.

Problematisch is het aantal televisiestoringen bij Tele2-klanten, bijna een kwart heeft maandelijks een storing en dat speelt al jaren. Net als bij het vorige halfjaaroverzicht zijn ook nu glasvezelklanten meer tevreden dan DSL- en kabelklanten, met name over de kwaliteit van het internet. Klanten van glasvezelaanbieders hebben ook minder last van storingen.

De Consumentenbond krijgt naar eigen zeggen al ruim een jaar veel klachten over Online.nl, in totaal meer dan 2.000. Internet, televisie en telefoon functioneren niet of slecht en de provider lost de problemen niet goed op. In de Providermonitor eindigt Online.nl dan ook onderaan.
[verwijderd]
0
T-Mobile klanten niet blij met nieuwe abonnementen
Relax- en Flex-abonnees moeten verplicht naar 'slechter' abonnement
Tijs Hofmans

T-Mobile-klanten die ooit een Flex- of Relax-abonnement hadden zijn niet blij met de provider, nu zij naar een nieuw abonnement worden overgezet. Hun opgebouwde belminuten verdwijnen daarbij, wat voor sommige gebruikers een verlies van tientallen tot zelfs honderden euro's betekent.

Dat meldt de Consumentenbond. T-Mobile wil af van de oude Flex- en Relax-abonnementen, waarbij het beltegoed kon worden opgespaard. Die abonnementen zijn volgens de provider niet meer actueel en leiden tot problemen op het netwerk.
Opgespaard tegoed
T-Mobile zet al die abonnees door op een abonnement waarmee zij onbeperkt kunnen bellen en sms'en. Als zij dat nieuwe abonnement echter accepteren, vervalt hun bestaande beltegoed dat zij de afgelopen jaren hebben opgespaard. Volgens de Consumentenbond gaat het voor sommige gebruikers om tientallen of zelfs honderden euro's.
Zinloze korting
Zeker voor die laatste groep, die veel belde, is een nieuw abonnement helemaal niet voordeliger - zelfs mét de korting die T-Mobile erbij aanbiedt. De Consumentenbond waarschuwt er vooral voor dat klanten na 2 jaar een verlenging krijgen waarbij de korting waarschijnlijk niet wordt doorgevoerd.
De Bond pleit ervoor dat klanten meer bedenktijd moeten krijgen om over het nieuwe abonnement na te denken.
[verwijderd]
0
Laatste nieuws mbt T-Mobile:

Verkoopplannen T-Mobile in de ijskast; niemand is bereid de gewenste €3 miljard op tafel te leggen!
SpecKlaas
0
quote:

G. Roet schreef op 15 december 2015 20:14:

Laatste nieuws mbt T-Mobile:

Verkoopplannen T-Mobile in de ijskast; niemand is bereid de gewenste €3 miljard op tafel te leggen!
Doet me een aan de verkoop van Base denken. Ook een tijdje uit beeld geweest.
[verwijderd]
0
quote:

SpecKlaas schreef op 16 december 2015 10:47:

[...]
Doet me een aan de verkoop van Base denken. Ook een tijdje uit beeld geweest.
Spelletje schaak voor gevorderden:

Deutsche Telekom kan T-Mobile NL nog niet verkopen - DFT
woensdag 16 december 2015 | 09:21 CET |
Deutsche Telekom legt de verkoopplannen van T-Mobile Nederland voorlopig stil, meldt de Financiële Telegraaf. Die tijd zou genomen worden om meerdere scenario’s te onderzoeken. Een niet nader omschreven bron meldt dat Deutsche Telekom “in principe zelf een minderheidsbelang wil houden indien nodig. Maar andere voorstellen zoals een ‘earn out-regeling’ worden ook in overweging genomen.

Begin deze maand liep een termijn af voor bedrijven die een indicatief bod willen uitbrengen. Naar verluidt heeft Liberty Global echter geen goed bod neergelegd. Private equity partijen zijn eveneens terughoudend, omdat die vanuit gaan dat Liberty Global uiteindelijk toch de meest waarschijnlijke koper is.

Een mogelijk scenario is dat Deutsche Telekom een minderheidsbelang houdt, maar dat een investeringsmaatschappij T-Mobile omvormt tot ‘smart attacker’, een slanke prijsvechter. Na drie tot vijf jaar zou Liberty Global dan alsnog het bedrijf overnemen. Warburg Pincus wordt daarin genoemd, omdat oud-CEO van Deutsche Telecom Rene Obermann daar nu zit. Geen van de betrokken bedrijven wil reageren.

De aanhoudende geruchten over consolidatie blijven aanhouden. Liberty Global zou een van de mobiele operators willen overnemen om Ziggo daarmee uit te bouwen tot een volwaardige vast-mobiele aanbieder. Consolidatie binnen landen is een van de bewegingen, maar ook consolidatie tussen landen. De Wall Street Journal meldde onlangs dat Orange studeert op een bod op KPN. of een over een overname van KPN tot de mogelijkheden behoort.

Volgens diverse bronnen zou DT overwegen om met de opbrengst van een verkoop van T-Mobile een overname van rivaal KPN mee te financieren. Met een dergelijke overname zou DT over zowel een mobiel als een vast netwerk beschikken in Nederland.

Begin dit jaar kwam Reuters met het bericht dat Deutsche Telekom in 2014 had overwogen om een bod uit te brengen op KPN. Dat plan was tijdelijk in de ijskast gezet omdat DT zich wilde richten op de verkoop van zijn belang in de Britse joint venture EE aan incumbent BT. Daarna zou DT wellicht de pijlen opnieuw richten op KPN. DT zou interesse hebben in uitbreiding naar buurlanden, zo schreef Reuters.

Recent kwam naar buiten dat het Franse Orange belangstelling heeft voor KPN, om een sterkere positie te verwerven in nabije markten.

[verwijderd]
0
T-Mobile komt met pilot voor 4G ter vervanging vast internet

T-Mobile Nederland gaat een pilot opzetten met 4G als vervanger van vast internet voor buitengebieden: '4G voor thuis'. Dat laat de mobiele operator weten op zijn website. 'Ben jij op zoek naar snel & stabiel 4G internet voor thuis? Dan zijn wij op zoek naar jou!', aldus T-Mobile, dat belangstellenden vraagt om zich op te geven. T-Mobile was nog niet bereikbaar voor vragen over de pilot.
[verwijderd]
0
For today: PP=3.402
Resistance: R1=3.471; R2=3.512
Support: S1=3.362

The mt-uptrend (since Oct 15) is intact, with its lower border around ~3.38 today.

The stock has broken short-term "falling-top-line" (it's around S1 today) determining the st-down(sub)trend since Dec 1. Closing above S1 would confirm beginning of new st-up(sub)trend, within the mt-uptrend since Oct 15, towards its upper border that is ~3.74 today.
[verwijderd]
0
Resultaat onderzoek liet helaas even op zich wachten:

ACM: prijseffect fusie T-Mobile en Orange in 2007 onzeker
dinsdag 15 december 2015
Het is niet met zekerheid de stellen dat de fusie tussen T-Mobile Nederland en Orange Nederland in 2007 heeft geleid tot minder snel dalende kosten voor mobiele telefonie in de daaropvolgende jaren. Dat schrijft de ACM na een onderzoek naar voornoemde fusie en een vergelijkbare fusie in 2006 in Oostenrijk, uitgevoerd in samenwerking met de Europese Commissie en de Oostenrijkse toezichthouder RTR.

De drie toezichthouders concluderen wel dat na de fusie van T-Mobile en Orange in Nederland in 2007 de belkosten voor de mobiele telefonie in ons land minder snel daalden in vergelijking met landen waar geen fusie plaatsvond. In Oostenrijk daalden de belkosten juist meer na een telecomfusie in 2006. Het onderzoek heeft echter niet kunnen aantonen dat de fusie tussen T-Mobile en Orange in Nederland de oorzaak is van grotere of minder grote prijsdalingen: factoren zoals de eerdere fusie tussen KPN en Telfort in Nederland hebben de prijsdalingen mogelijk ook beïnvloed, aldus een persbericht van de ACM.

Bij het onderzoek is de ontwikkeling van de prijzen van belkosten in het land waar de fusie plaatsvond (Nederland, Oostenrijk) vergeleken met landen zonder een telecomfusie. In Oostenrijk nam T-Mobile Tele.ring over Er bleven daar in totaal nog vier telecomproviders over. In Oostenrijk zijn de belkosten daarna snel gedaald. Die prijsdalingen kunnen wijzen op een blijvende concurrentie tussen de verschillende telecomproviders.

In Nederland fuseerden T-Mobile en Orange (2007). Er bleven drie telecomproviders met een eigen netwerk over: KPN, Vodafone en T-Mobile. Naast deze telecomproviders zijn er ook nog andere telecomaanbieders zoals Tele2, Lycamobile en Lebara die gebruik maakten van de netwerken van de drie providers. In Nederland zijn na de fusie tussen T-Mobile en Orange de prijzen van abonnementen minder snel gedaald dan de prijzen in landen waar geen fusie heeft plaatsgevonden. Minder spelers op de markt kan betekenen dat er minder concurrentiedruk is. De gevonden prijseffecten kunnen echter ook veroorzaakt zijn door de fusie tussen KPN en Telfort in 2005. Daarom zijn er geen harde conclusies te trekken over het effect van de fusie T-Mobile/Orange op de prijzen.

ACM voert naar eigen zeggen geregeld effect-onderzoeken uit, vooral over de effecten van fusies op bijvoorbeeld prijs en keuzemogelijkheden van consumenten. De toezichthouder kan op die manier in de toekomst beter voorspellen wanneer consumenten nadeel hebben van een fusie en waar ACM moet ingrijpen om deze negatieve effecten te beperken.
[verwijderd]
0
Vodafone, Liberty Global sluiten fusie niet uit - FT
woensdag 16 december 2015
Vodafone en Liberty Global houden de deur open voor een fusie van hun Europese activiteiten. Struikelblok is voorlopig nog wel de verschillen in beurswaardering, schrijft de Financial Times (FT) op basis van bronnen die bekend zijn met de materie.

Eind september werd juist bekend dat Vodafone en Liberty Global hun fusiegesprekken hadden afgebroken. De gesprekken zouden zijn vastgelopen op de waarde van Virgin Media UK en op de waarde van de Duitse activiteiten van beide groepen.

Volgens de bronnen zouden executives van beide telecombedrijven de afgelopen maanden meerdere malen met elkaar om tafel hebben gezeten om de vooruitzichten te bespreken. In september meldde Vodafone's CEO Vittorio Colao dat het in een sterkere positie voor een M&A deal zal verkeren na afronding van zijn 19 miljard euro kostende Project Spring programma voor netwerkverbetering.

Tegelijkertijd liggen er ook uitdagingen. Daaronder vallen de EU-plannen om roamingkosten af te schaffen. Afgelopen zomer bereikten de Europese Raad, het Europees Parlement en de Europese Commissie akkoord over het schrappen van retail roaming tarieven in de 28 EU-lidstaten per 15 juni 2017.
[verwijderd]
0
Juniper: 28% minder roaming-omzet in EU na 2017

De inkomsten uit roaming in de EU dalen in 2017 scherp, verwacht Juniper Research. Zodra de roaming regulering in werking treedt, daalt de roaming-omzet van mobiele operators in Europa met 28 procent. De mondiale omzet, geschat op 52 miljard dollar in 2017, daalt met 7 procent.

Op middellange termijn herstellen de inkomsten weer, omdat voor Europese consumenten de drempel om te roamen verlaagd wordt. Het aantal gebruikers neemt toe.

Operators in Europa hebben herhaaldelijk gewaarschuwd dat ze hun binnenlandse tarieven zullen verhogen in reactie op de wijzigingen. Juniper verwacht echter geen stijging in de tarieven van roaming buiten de EU, of in eigen land, doordat er concurrentie is.

Ook al wordt roaming goedkoper in een aantal landen, er blijft een aanzienlijke groep ‘stille roamers’ bestaan die ook in de toekomst roaming helemaal uitschakelen of een alternatief zoeken bij WiFi of een lokale simkaart. Er zit groei in roaming aan boord van vliegtuigen en (cruise)schepen, maar dat blijft een klein deel van de totale markt.

Buiten Europa blijven de tarieven ongereguleerd en significant hoger. De reductie in roaming toeslagen in Europa betekent dus dat Noord-Amerika en het verre oosten en China in 2017 het meest bijdragen aan de geldstromen uit roamen.
SpecKlaas
0
Nu even weer lekker boven de 3,50.
Kijken of die eindejaar rally er nog komt. Toch nog eindigen met 3,60/3,70?
[verwijderd]
0
For today: PP=3.447
Resistance: R1=3.475; R2=3.508; R3=3.537
Support: S1=3.414; S2=3.386

Confirming new st-up(sub)trend within the mt-uptrend since Oct 15 (that is new st-cycle - see old posts), the stock is on its way from the lower mt-uptrend edge (hit on Dec 14) towards the upper uptrend-border which is around ~3.75 today.

So, business as usual....
[verwijderd]
0
ACM publiceert besluit Ontbundelde Toegang
Update: 17 december 2015 | 09:24 CET
ACM heeft het marktbesluit Ontbundelde Toegang definitief vastgesteld. De nieuwe regulering gaat in op 1 januari 2016 en geldt in principe voor drie jaar. KPN krijgt verplichtingen opgelegd om andere aanbieders toegang te geven tot de koper- en glasvezelnetwerken.

KPN wordt opnieuw gereguleerd op het terrein van breedband en (in mindere mate) vaste telefonie, terwijl net als in voorgaande besluiten de kabel buiten schot blijft. ACM beschouwt de markt als niet concurrerend in afwezigheid van regulering. Toegang tot kabel vindt ACM wenselijk, maar verplichtingen voor kabel zijn onder meer technisch niet haalbaar gebleken. Toegang tot het netwerk van KPN beschouwt ACM als afdoende om de concurrentie en keuzevrijheid voor eindgebruikers op peil te houden.

Lange aanloop naar definitief besluit
Het besluit is in oktober 2014 in conceptvorm gepubliceerd, na de afronding van de twee grote dossiers: KPN kreeg groen licht om Reggefiber over te nemen, terwijl Liberty Global groen licht kreeg voor Ziggo. Het is 1 april genotificeerd. De Europese Commissie heeft vervolgens vragen gesteld over de marktafbakening en de invloed van de kabel, na de fusie van UPC en Ziggo.

ACM heeft het besluit daarom aangevuld en in juli opnieuw in conceptvorm gepubliceerd. Na een tweede consultatie is het in oktober 2015 voor de tweede keer aan de Europese Commissie aangeboden. Die is met enkele opmerkingen akkoord gegaan. De nieuwe regulering geldt in principe voor een periode van drie jaar.

Akkoorden met afnemers
KPN is in de tussentijd begonnen aan onderhandelingen met marktpartijen, met als doel om de definitieve uitwerking van de besluiten te versnellen. KPN had belang bij akkoorden omdat het begonnen was aan investeringen in nieuwe straatkasten en virtueel ontbundelde toegang via Vula's. ACM heeft dit proces vanaf de zijlijn gevolgd en af en toe vragen over interpretaties beantwoord.

KPN strekt het glasvezel dieper uit in het DSL-netwerk en vervang passieve straatkasten door kasten met actieve apparatuur. Van daaraf wordt over een kortere local loop een hogere snelheid geleverd, via VDSL2 vectoring. KPN streeft naar 100 Mbps toegang in een groot deel van het kopernetwerk, wat via pair bonding nog kan worden verdubbeld.

KPN heeft in juli dit jaar overeenkomsten afgesloten met Tele2 en M7 Group/Online en kort daarna met Vodafone. De andere aanbieders nemen die toegang af met virtuele producten. Tele2 en Online halen hun eigen apparatuur weg uit de wijkcentrales. Ze hebben de voorwaarden grotendeels direct met KPN uit onderhandeld, zonder dat ACM daarover besluiten neemt. Dat implementatieproces zou anders nu pas kunnen beginnen.

KPN teleurgesteld over regulering
KPN meldt dat men kennis heeft genomen van het besluit en dat men dat zal gaan bestuderen. Gezien de overeenkomsten die KPN recent met andere marktpartijen heeft gesloten zijn er verder geen gevolgen van deze regulering, schrijft het bedrijf in zijn eerste reactie.

"KPN´s bezwaren tegen het besluit staan echter recht overeind. Het is moeilijk te begrijpen dat ACM nog reguleert in een situatie dat er, ook volgens ACM, concurrentie is op de retailmarkten voor breedband internet, telefonie en televisie. Het is onbegrijpelijk dat in zo een situatie vervolgens KPN gereguleerd wordt." KPN kan nog niet zeggen of het bezwaar en beroep zal aantekenen.
[verwijderd]
0
quote:

SNSN schreef op 17 december 2015 11:46:

For today: PP=3.447
Resistance: R1=3.475; R2=3.508; R3=3.537
Support: S1=3.414; S2=3.386

Confirming new st-up(sub)trend within the mt-uptrend since Oct 15 (that is new st-cycle - see old posts), the stock is on its way from the lower mt-uptrend edge (hit on Dec 14) towards the upper uptrend-border which is around ~3.75 today.

So, business as usual....
.......maar wel sneller dan verwacht naar 3,75 of gaat koers komende dagen/week eerst weer terug naar 3,36 - 3,38 ?
[verwijderd]
0
Vodafone noemt regulering voor KPN noodzakelijk
donderdag 17 december 2015
Vodafone reageert tevreden op de publicatie van het marktbesluit Ontbundelde Toegang van ACM. Dat besluit is nodig als stok achter de deur, redeneert Vodafone. “Regulering is noodzakelijk om te kunnen komen tot goede commerciële afspraken”, zegt Vodafone in een reactie. "KPN heeft geen belang bij echte concurrentie."

Het bedrijf heeft in juni dit jaar een commerciële overeenkomst gesloten voor wholesale toegang tot het koper- en FttH-netwerk van KPN. Tele2 en M7 Group hebben een eigen overeenkomst. Weliswaar liggen er nu dus private overeenkomsten, maar KPN is nog steeds verplicht om die wholesale toegang op faire en transparante wijze aan te bieden. Zo’n overeenkomst mag niet gewijzigd of geweigerd worden aan andere aanbieders. Vodafone stelt dat die overeenkomsten er niet zouden zijn gekomen in afwezigheid van regulering.

Dan nog stelt Vodafone dat er geen garantie bestaat op effectieve concurrentie. Het bedrijf verwijst daarmee naar de rechtszaak die het heeft aangespannen tegen KPN over de toegang tot triple play-diensten. KPN zou in de periode 2011-2014 aan Vodafone niet de technologie hebben geleverd die het mogelijk maakt om triple-play pakketten te leveren. Ook dit is een private overeenkomst, waarin ACM niet betrokken is.
43 Posts, Pagina: « 1 2 3 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 19 apr 2024 15:34
Koers 3,317
Verschil -0,062 (-1,83%)
Hoog 3,327
Laag 3,270
Volume 6.334.607
Volume gemiddeld 13.711.851
Volume gisteren 10.555.239

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront