KPN « Terug naar discussie overzicht

KPN en telecom nieuw(tje)s - Januari 2016

113 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
[verwijderd]
0
Jaarwisseling zorgt voor verdubbeling mobiel internet
maandag 4 januari 2016
Het dataverkeer tijdens de jaarwisseling is verdubbeld ten opzichte van een jaar geleden, meldt KPN. Het netwerk van KPN liet een piek zien kort na middernacht (bellen en sms'en) en rond 0.40 uur werd de meeste data verbruikt. Deze toename van het mobiele dataverkeer is in lijn met de trend van afgelopen jaar; in 2015 zag KPN het gemiddelde dataverbruik van klanten ten opzichte van 2014 eveneens verdubbelen. Het aantal sms-berichten daalde van 6 miljoen naar 5 miljoen. Het aantal gesprekken bleef stabiel op 5 miljoen. De jaarwisseling (22.00 – 04.00 uur) is traditioneel de drukste periode van het jaar voor het mobiele netwerk. Het dataverkeer ligt zo'n 40% hoger dan op een normale dag. Vodafone meldt tussen 18.00 en 04.00 uur een totale hoeveelheid verkeer van 30 TB, een groei van 114 procent. Er werden 7 miljoen telefoongesprekken gevoerd.
[verwijderd]
0
Mobiel dataverbruik op KPN-netwerk verdubbeld in 2015

Het mobiele dataverbruik van KPN-klanten verdubbelde in 2015 ten opzichte van 2014, zo geeft KPN aan. In het derde kwartaal van 2015 bedroeg het gemiddelde dataverbruik zelfs 1,3 GB per maand bij het KPN-merk. Ter vergelijking: in dezelfde periode in 2014 was dat 620 MB.
KPN verwacht dat de komende jaren het mobiele dataverbruik verder zal toenemen en het bedrijf kondigt aan om die reden te blijven investeringen in het netwerk. In 2015 is een groot gedeelte van het 4G-netwerk van KPN voorzien van 4G+, op plekken waar de vraag naar stabiel en snel mobiel internet groot is. Door het 4G-netwerk van KPN te voorzien van de zogenoemde carrier aggregation technologie, ofwel het stapelen van frequenties, nemen capaciteit en snelheid toe, verklaart het bedrijf. Inmiddels zijn ongeveer 1500 zendmasten voorzien van 4G+ en KPN gaat hier in 2016 mee verder.
[verwijderd]
0
ABN Amro: mogelijke fusies telcomarkt gunstig voor consument

Mogelijke overnames binnen de grensoverschrijdende telecommarkt zijn gunstig voor de consument, zo concludeert het Economisch Bureau van ABN Amro in een onderzoek. Volgens de onderzoekers zijn de Europese telecombedrijven op zoek naar schaalgrootte, die door overnames gerealiseerd kan worden. Om daarbij een zo aantrekkelijk mogelijke onderhandelingspositie te hebben, worden verdienmodellen geoptimaliseerd en consumenten gestimuleerd om klant te blijven.
Volgens ABN Amro zijn de inkomsten uit telecomdiensten in Europa de afgelopen acht jaar met 16 procent gedaald naar 240,3 miljard euro. Een belangrijk deel van die daling is het gevolg van dalende inkomsten uit vaste telefonie en toenemende regeldruk. Het gebruik van mobiele data door consumenten groeit wel fors, maar heeft minder hoge marges. Schaalgrootte is daarmee belangrijker geworden en fusies aantrekkelijker, aldus de onderzoekers.

Naast nationale fusies, zoals die tussen UPC en Ziggo, worden grensoverschrijdende overnames steeds belangrijker. De bank waarschuwt echter dat de voordelen hiervan beperkt kunnen zijn, omdat netwerkintegratie over de landgrenzen heen lastig is. Daarnaast zullen in het geval van grensoverschrijdende overnames de marketingafdelingen en andere overhead-functies gescheiden blijven, wat minder synergievoordelen oplevert. Ook de verschillen tussen nationale wetgevingen en de noodzaak om content per land in te kopen zijn problematisch. Een van de oplossingen is volgens de onderzoekers om netwerken te upgraden naar 'all IP', zodat deze gemakkelijker te integreren zijn.

Om een gunstige onderhandelingspositie op te bouwen en klanten te behouden, bieden telecomproviders steeds vaker eigen content aan en zoeken ze samenwerking met OTT-partijen zoals Netflix. Volgens ABN Amro investeren de providers steeds meer in hun netwerken, het bieden van geïntegreerde pakketten van diensten en het aanbod van content dat onder meer beschikbaar is via tv-kanalen. KPN Play en Ziggo Sport zijn daar voorbeelden van.

Dit is goed nieuws voor de klanten van providers, die volgens de onderzoekers bovendien steeds kritischer worden. Omdat consumenten steeds meer kunnen met behulp van hun smartphones, tablets, tv's en laptops, eisen ze ook meer van hun provider. Dit leidt tot een focus op het laag houden van de churn, het geïntegreerd aanbieden van diensten door middel van multiplay-pakketten en het bieden van extra diensten, aldus de onderzoekers.
[verwijderd]
0
Het schaakspel om T-Mobile begint
De verkoop van T-Mobile: Nederlandse aanbieders van mobiele telefonie werden groothandelaren in goedkope gigabytes. Wat gaat er veranderen als het netwerk van T-Mobile verkocht wordt?
Marc Hijink 4 januari 2016

Telefoons droegen hun antenne nog aan de buitenkant toen mobiele netwerken als Ben, Dutchtone, Telfort, Libertel, O2 en Orange met KPN concurreerden. De afgelopen vijftien jaar zijn bijna alle frequenties en zendmasten opgeslokt door de Grote Drie – KPN, Vodafone en T-Mobile.

De telecommarkt maakt zich nu op voor een nieuwe machtsverschuiving. De eigenaar van T-Mobile, Deutsche Telekom, wil de Nederlandse dochter verkopen. T-Mobile Nederland (3,7 miljoen klanten, 1.500 werknemers) verloor in 2015 ruim 15 procent van de omzet. De verkoop komt op het moment dat T-Mobile zijn nieuwe netwerk gereed heeft en marktaandeel wil terugveroveren.

1 Wat is er mis bij T-Mobile?

Lang presteerde het netwerk van T-Mobile minder dan dat van KPN en Vodafone. Het probleem: T-Mobile had geen beschikking over lage frequenties, die verder dragen en beter binnenshuis werken. T-Mobile compenseerde dat door meer zendmasten te plaatsen, maar in buitengebieden is dat niet voldoende. In Zeeland en Groningen bleef T-Mobile ontvangstproblemen houden.

Bij de laatste frequentieveiling in 2012 verwierf T-Mobile Nederland ook lage frequenties en investeerde een half miljard euro in nieuwe netwerktechnologie. KPN en Vodafone boden al eerder een landelijk dekkend snel 4G-netwerk, dat van T-Mobile is nu vrijwel klaar. Het netwerk biedt nu ‘overdreven’ veel capaciteit, via veel masten voor relatief weinig klanten. T-Mobile belooft dat het ook in de uithoeken van het land werkt; wie dat niet gelooft mag het een maand uitproberen.

2 Gaat het slecht in de telecom?

De malaise in de mobiele sector lijkt juist voorbij. De gezamenlijke omzet van de netwerkproviders stijgt in Nederland weer voorzichtig, de krimp in heel Europa is gestabiliseerd. De landelijke en Europese tariefregels hebben effect gehad maar worden niet nóg strenger. Vroeger verdienden telecomaanbieders aan (te) dure spraak- en sms-bundels, inmiddels zijn ze databoeren met 4G-netwerken. De groothandel in gigabytes levert minder op, maar providers hebben flink gesneden in (personeels-)kosten en toestelsubsidies. De grote investeringen in nieuwe frequenties en netwerkapparatuur zijn gedaan.

3 Wat verandert er op de markt?

T-Mobile voelt nieuwkomer Tele2 in de nek hijgen
Lange tijd had Nederland drie mobiele netwerken, maar bij de laatste frequentieveiling eiste de Tweede Kamer dat er een extra aanbieder bijkwam om concurrentie te stimuleren. T-Mobile voelt nieuwkomer Tele2 in de nek hijgen, die dit jaar een landelijk dekkend 4G-netwerk belooft en als prijsvechter meteen 24 GB voor 35 euro per maand biedt.

Aan de ‘bovenkant’ van de markt mikken KPN en Vodafone op de combinatie van vaste en mobiele aansluitingen (Vodafone gebruikt daarvoor KPN’s netwerk). De logica: wie al zijn internet- en tv-diensten bij één provider afneemt loopt minder snel weg. Telecomproviders geven kapitalen uit om nieuwe klanten te winnen – een nieuwe abonnee begint pas na een jaar of twee geld op te leveren. T-Mobile kiest ervoor om alleen mobiel aan te bieden. Dat is lastig in de consumentenmarkt en maakt uitbreiding op de zakelijke markt extra moeilijk.

4 Wie gaat T-Mobile kopen?

Het schaakspel is achter de schermen in volle gang. De meest voor de hand liggende koper is Liberty Global, eigenaar van kabelmaatschappij Ziggo. Ziggo biedt nu ook mobiel internet aan (via Vodafone) maar zou liever een eigen netwerk hebben. Daarmee kan Liberty Global beter concurreren tegen KPN. Liberty Global voerde ook ‘uitruilgesprekken’ met Vodafone maar die liepen – vooralsnog – op niets uit.

Investeringsmaatschappijen die belangstelling zouden hebben voor T-Mobile zijn Apax, CVC, Bain Capital en Warburg Pincus. De vraagprijs van 3 miljard euro is fors, maar T-Mobile Nederland investeerde veel in het nieuwe netwerk en verwacht de komende vijf jaar weinig uit te hoeven geven om up to date te blijven.

T-Mobile verhuurt zijn locaties aan Tele2, dat apparatuur op de zendmast mag plaatsen. Door die extra inkomsten kan T-Mobile het zich veroorloven 7.000 locaties te handhaven, terwijl Vodafone of KPN er zo’n 5.000 hebben. Erg efficiënt klinkt dat niet – de vraag is of Nederland wel groot genoeg is voor vier telecomaanbieders, hoe graag politici dat ook willen.

Een combinatie van Tele2 en T-Mobile zou een sterkere nummer drie creëren, maar daar moet toestemming van regelgevers voor komen. Een overname van T-Mobile door KPN of Vodafone lijkt kansloos.

Om het schaakspel compleet te maken: Deutsche Telekom kan na verkoop van T-Mobile Nederland investeren in KPN – het aandeel van América Móvil in KPN staat immers te koop. De overname door de Mexicanen mislukte in 2013, de Duitsers maken wellicht meer kans.
[verwijderd]
0
For today: PP-points are not really relevant today by definition.

The short term s-zone is around ~3.40-3.38
[verwijderd]
0
‘4G-NETWERKEN KUNNEN DE KOMENDE JAREN NOG GOED MEE’
Nederlandse mobiele providers met een eigen 4G-netwerk in Nederland lijken goed voorbereid op het immer groeiende gebruik van mobiele data in de komende jaren.

Dat blijkt uit een rondgang door NU.nl bij diverse bedrijven en analisten uit de sector.
Nederland kent sinds kort vier providers met een eigen 4G-netwerk: KPN, Vodafone hadden dit al langer, T-Mobile en Tele2 zijn daar onlangs bijgekomen. Van de vier netwerken heeft alleen Tele2 nog geen landelijk dekkend netwerk. Dat wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2016.

Ondertussen blijft het mobiele dataverbruik flink stijgen. Ericsson, dat apparatuur voor mobiele netwerken levert en die netwerken ook analyseert, verwacht dat het wereldwijde dataverbruik in 2021 is vertienvoudigd.

Marktonderzoeker Telecompaper onderstreept die verwachting, maar voorspelt dat dat in Nederland nog sneller zal stijgen. “Wij gaan uit van een factor veertien tot vijftien”, aldus Telecompaper-oprichter Ed Achterberg.

LimietHoewel we in Nederland de komende jaren dus nog wel even vooruit kunnen met onze 4G-netwerken, zit er aan elke technologie een limiet. “Er is altijd een eindigheid”, zegt Wolters van Ericsson.

“De latency, de vertraging op de verbinding, is met de huidige technologie nog te hoog”, zegt Jacob Groote, directeur mobiel bij KPN.

De 4G-netwerken zijn volgens hem bijvoorbeeld niet geschikt om zelfrijdende auto’s veilig op de weg te laten rijden en met elkaar te laten communiceren. “Daar heb je wel echt een andere technologie voor nodig.” Verschillende Europese telecomproviders denken dat 5G vanaf 2022 beschikbaar zal zijn.
[verwijderd]
0

'Orange en Bouygues onderhandelen over deal'
maandag 4 januari 2016 | 11:10 CET | Nieuws
Orange en Bouygues voeren vertrouwelijke gesprekken over een fusie, schrijft Journal du Dimanche op basis van niet nader benoemde bronnen. De twee operators hebben op 24 december een geheimhoudingsverklaring getekend. De gesprekken beginnen deze week en gaan over waardering, bestuursfuncties, werkgelegenheid en mededinging. Verwacht wordt dat de Franse toezichthouder de plannen zal toetsen en niet de Europese Commissie.

De plannen van dit moment gaan uit van een overnamebod, dat Bouygues Telecom waardeert op ongeveer 10 miljard euro. Orange betaalt 8 miljard met een belang van 15 procent en de rest in contanten. De Franse staat, aandeelhouder via staatsfonds BPI, zou haar belang in de incumbent zien verwateren tot iets onder de 20 procent, maar wel een groter belang aanhouden van Bouygues.

Om groen licht te krijgen, moeten er delen verkocht worden, zoals opstelpunten, frequenties en klanten, aan Free en SFR. Orange heeft nog geen onderhandelingen geopend met Free en SFR. Het hoopt op die manier 5 miljard op te halen.
[verwijderd]
0
quote:

SNSN schreef op 4 januari 2016 11:24:

For today: PP-points are not really relevant today by definition.

The short term s-zone is around ~3.40-3.38
3,70+ weer verder weg dan......; tijdelijke dip in de stijgende trend?
[verwijderd]
0
quote:

G. Roet schreef op 4 januari 2016 14:31:

[...]

3,70+ weer verder weg dan......; tijdelijke dip in de stijgende trend?
Yes, the trip to the upper uptrend-border (since Oct 15) is postponed a bit. Though, not too much as the (new) cycle timing increased to ~16-18 sessions, and the uptrend itself was not broken yet.... The lower uptrend border is around ~3.48 today, while the lower V-edge is around ~3.40, which is also the upper edge of st-support zone (see morning post).

Actually since mid Dec the stock saw increased dynamic volatility at a rising (dynamic) drift, which almost fully coincided with the lower border of uptrend channel formed since Oct 15.

The important level is ~3.53. Once it's broken, the st-volatility would decrease, and the prob for a new trip towards the upper uptrend edge would rise. Even if we formally have ~12 sessions of a new cycle, the 5 light sessions (since Dec 24) are "reduced ones" with very low volume, and can't be counted as usual complete sessions. So, we have still enough time to form a normal cycle....
[verwijderd]
0
quote:

SNSN schreef op 4 januari 2016 16:09:

[...]

Yes, the trip to the upper uptrend-border (since Oct 15) is postponed a bit. Though, not too much as the (new) cycle timing increased to ~16-18 sessions, and the uptrend itself was not broken yet.... The lower uptrend border is around ~3.48 today, while the lower V-edge is around ~3.40, which is also the upper edge of st-support zone (see morning post).

Actually since mid Dec the stock saw increased dynamic volatility at a rising (dynamic) drift, which almost fully coincided with the lower border of uptrend channel formed since Oct 15.

The important level is ~3.53. Once it's broken, the st-volatility would decrease, and the prob for a new trip towards the upper uptrend edge would rise. Even if we formally have ~12 sessions of a new cycle, the 5 light sessions (since Dec 24) are "reduced ones" with very low volume, and can't be counted as usual complete sessions. So, we have still enough time to form a normal cycle....
Betekent dit de komende 16-18 sessies blijven schommelen tussen 3,30 en 3,50 of is de verwachting (nog) lager?
[verwijderd]
0
For today: PP=3.428
Resistance: R1=3.484; R2=3.550
Support: S1=3.365

Crucial (decision) point is M+(3.456)

We are well above the lower V-edge ~3.40 of uptrend since Oct 15. Thus, the uptrend is intact (see recent posts for timing).
[verwijderd]
0
Orange en Bouygues bevestigen fusiegesprekken
dinsdag 5 januari 2016
Orange en Bouygues hebben bevestigd dat ze in gesprek zijn over een mogelijk fusie, nadat eerder al geruchten hierover de ronde deden. Volgens Orange zijn de gesprekken niet gebonden aan een specifiek tijdspad en staat de uitkomst nog op geen enkele manier vast. Het bedrijf zegt zich volledig toe te leggen op het belang van zijn aandeelhouders, werknemers en klanten en gespitst te zijn op het waarde verhogend vermogen van een eventuele uitkomst. Volgens Bouygues hebben beide bedrijven een vertrouwelijkheidsovereenkomst getekend en zal nieuwe informatie over de gesprekken gedeeld worden wanneer dit mogelijk is.
[verwijderd]
0
Ondanks de botsingen in het verleden,
Wil ik jullie op dit draadje toch de beste wensen overbrengen.
En wens jullie al het goede.
En ook succes met de draadjes en beleggingen.
Mvg moonlightjorgo
gerrit 69
0
KPN maakt 3 februari 2016 haar jaarresultaten over 2015 bekend.
Waarschijnlijk zal het telecombedrijf haar dividend ook weer kunnen verhogen.
Hierbij de daggrafiek.
www.adnbeursanalyse.nl/Aandelen/KPN-g...
[verwijderd]
0
For today: PP=3.448
Resistance: R1=3.477; R2=3.516
Support: S1=3.411; S2=3.381

Rising above M-(3.43), we are testing the PP-line trying to switch d-sentiment (to positive one)...., not too bad at overall highly negative sentiments for indices. Don't forget that (undervalued) kpn is NOT correlated with (overvalued) indices on longer horizons.

On longer horizon the stock is well above the lower V-edge (~3.4) for uptrend since Oct 15, so that the uptrend is intact (read old posts for timing).
[verwijderd]
0
quote:

SNSN schreef op 6 januari 2016 11:24:

Rising above M-(3.43), we are testing the PP-line trying to switch d-sentiment (to positive one)...., not too bad at overall highly negative sentiments for indices. Don't forget that (undervalued) kpn is NOT correlated with (overvalued) indices on longer horizons.
Maar vandaag 'gelukkig' even(?) wel!
[verwijderd]
0
quote:

G. Roet schreef op 7 januari 2016 09:07:

[...]

Maar vandaag 'gelukkig' even(?) wel!
"...kpn is NOT correlated with (overvalued) indices on longer horizons."

That's on st/d-horizons the stock just must move sometimes with indices, and sometimes opposite... (just in order to get "zero correlations" on longer horizons). Should the stock "always" move opposite to indices, then the stock would be highly "negatively" correlated with indices (i.e. correlations = -1)

As for today, a "global event" market impact (just "global stochastics") may/should certainly affect each & any particular stock, especially in case when "event-impact direction" just coincides with the "systemic component" of current (global) market sentiment.

[verwijderd]
0
Op 4 januari 2016 hebben de analisten van Berenberg hun beleggingsadvies voor KPN Koninklijke (KPN; ISIN: NL0000009082) herhaald. Het advies van Berenberg voor KPN Koninklijke blijft "houden".
Het koersdoel wordt door de analisten verhoogd van 3,15 EUR naar 3,20 EUR.
[verwijderd]
0
ma 11 jan 2016, 09:43
KPN en NN Group favoriet bij Rabo
door onze redactie DFT
Telecombedrijf KPN en verzekeraar NN Group zijn toegevoegd aan de lijst met favoriete aandelen van de Rabobank in 2016 in de Benelux. De bank ziet ook brood in hoofdfonds Wolters Kluwer en de kleinere aandelen Beter Bed en IMCD.
Analisten van de Rabobank hebben dit jaar bij de selectie van de favoriete aandelen onder meer gekeken naar de blootstelling aan landen waar de economische groei op stoom lijkt te komen, zoals in Nederland en Frankrijk en naar landen waar juist economisch neerwaartse risicio's zijn, waaronder Amerika, het Verenigd Koninkrijk en de opkomende markten.
113 Posts, Pagina: 1 2 3 4 5 6 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 23 apr 2024 15:06
Koers 3,385
Verschil +0,037 (+1,11%)
Hoog 3,386
Laag 3,345
Volume 4.030.722
Volume gemiddeld 13.641.916
Volume gisteren 9.357.689

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront