Ahold « Terug naar discussie overzicht

"Fusie" Ahold - Delhaize

189 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
voda
1
Filing fusievoorstel Ahold-Delhaize past in tijdsplanning - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Het deponeren van het fusievoorstel van Ahold (AH.AE) en Delhaize (DELB.BT) bij de Rechtbank van Koophandel in Brussel onderschrijft de ambitie van de twee concerns om in de eerste helft van dit jaar buitengewone aandeelhoudersvergaderingen te houden en de fusie medio 2016 te voltooien, zegt ING-analist Matthias Maenhaut. Hij handhaaft voor Ahold zijn buy-advies, omdat de markt zich de potentie van het gefuseerde bedrijf niet realiseert en de aandelen van Ahold en Delhaize aantrekkelijk geprijsd zijn. Het koersdoel voor Ahold is EUR23,00. Omstreeks 10.30 uur noteert het aandeel 1,6% lager op EUR18,95, terwijl de AEX met 1,4% daalt. (bart.koster@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Bonus voor Aholdtop bij succes fusie Delhaize

Gepubliceerd op 15 jan 2016 om 09:29 | Views: 3.255

ZAANDAM (AFN) - Topman Dick Boer van Ahold kan tot een vol jaarsalaris in aandelen opstrijken als de geplande fusie met Delhaize een succes wordt. Voor zijn Belgische collega Frans Muller lonkt bij afronding van de deal een bonus van 1,5 miljoen euro, en daarnaast een vergelijkbaar aandelenplan waarvan de waarde kan opkopen tot anderhalf jaarsalaris.

Dat staat in het fusievoorstel dat vrijdag gedeponeerd is bij de griffier van de Rechtbank van Koophandel in Brussel. Zowel Boer als Muller ontving in 2014, het laatste jaar waarover cijfers bekend zijn, een basissalaris van bijna 1 miljoen euro. Ook andere bestuurders van de twee supermarktconcerns krijgen een ,,eenmalige erkenningsbeloning'' ter waarde van maximaal een jaarsalaris.

De extraatjes worden uitgekeerd in aandelen, in twee etappes, afhankelijk van onder meer de financiële prestaties van het gecombineerde bedrijf in de eerste twee jaren na de fusie. De aandelen mogen op zijn vroegst vijf jaar na toekenning te gelde worden gemaakt. Dergelijke prestatiebeloningen zijn niet ongebruikelijk bij fusies en overnames van beursgenoteerde ondernemingen.

Als het Ahold en Delhaize lukt de fusie tot een goed einde te brengen, ontstaat een supermarktconcern met een jaaromzet van ruim 54 miljard euro, waarvan veruit het grootste deel behaald wordt in de Verenigde Staten. Boer krijgt de leiding over het in Nederland gevestigde fusiebedrijf, dat voluit Koninklijke Ahold Delhaize gaat heten. Muller moet de integratie in goede banen leiden.
gotye76
0
Hey,

Is het interessant om Delhaize aandelen te kopen die dan later omgewisseld worden in Ahold aandelen tegen 4,75/stuk.

Notering Delhaize= 86,81 euro
Notering Ahold x 4.75= 89,965 euro

dus winst +- 3 euro.

Of is er iets dat ik over het hoofd zie?
[verwijderd]
0
quote:

gotye76 schreef op 18 januari 2016 09:59:

Hey,

Is het interessant om Delhaize aandelen te kopen die dan later omgewisseld worden in Ahold aandelen tegen 4,75/stuk.

Notering Delhaize= 86,81 euro
Notering Ahold x 4.75= 89,965 euro

dus winst +- 3 euro.

Of is er iets dat ik over het hoofd zie?
Ehh..wanneer die omwisseling nu zou zijn kan je profiteren.Maar hoe liggen de koersen er tegen die tijd bij?.
Er is ook nog een kleine kans ,dat de fusie/overname niet doorgaat.
voda
1
Ahold-Delhaize fusie positief in huidige situatie - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--De huidige verbetering van de marktomstandigheden in de food retail is een goed moment om in de sector te investeren, zeggen analisten van Jefferies. Ze verhogen het advies voor Ahold (AH.AE) naar buy van hold in aanloop naar de fusie met Delhaize (DEG), dat ook een koopadvies heeft. De analisten veronderstellen dat de fusievoorwaarden rond zijn, zodat er geen risico bestaat dat deal nog wijzigt. Met sterke kasstroom en groei in het verschiet kan het synergievoordeel uitkomen op EUR600 miljoen bruto. Het koersdoel voor Ahold is verhoogd naar EUR23,00 van EUR19,30. Omstreeks 12.45 uur noteert het aandeel 2,3% lager op EUR18,35, terwijl de AEX met 2,8% daalt. (david.hodari@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com


voda
0
Ahold en Delhaize op schema voor fusie medio 2016 - Market Talk

AMSTERDAM (Dow Jones)--Ahold (AH.AE) en Delhaize (DELB.BT) hebben hun F-4 registratiedocument, inclusief het concept van de prospectus, bij de Amerikaanse toezichthouder SEC ingediend en dat is nogmaals een bevestiging dat de geplande voltooiing van de fusie medio dit jaar op schema ligt, zegt Matthias Maenhaut van ING. De analist verwacht niet dat de markt daar via grote koersbewegingen op zal reageren, omdat er al geen twijfel bestond over handhaving van het tijdschema. ING houdt Delhaize op zijn favorietenlijst. Voor beide fondsen hanteert ING een buy-advies, waarbij het koersdoel voor Ahold op EUR23,00 staat en voor Delhaize op EUR106,00. Omstreeks 10.30 uur noteert het aandeel Ahold 0,7% lager op EUR19,72, terwijl Delhaize 1,0% lager staat op EUR91,10. (bart.koster@wsj.com)


Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
Ahold en Delhaize roepen aandeelhouders bijeen om te stemmen over fusie

AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ahold (AH.AE) en Delhaize Group (DEG) houden 14 maart een buitengewone aandeelhoudersvergadering waarin aandeelhouders mogen stemmen over de geplande fusie tussen beide concerns.

De ondernemingen zeiden maandag dat de BAVA van Ahold in Amsterdam RAI plaatsvindt op 14 maart en die van Delhaize in Brussel op dezelfde datum.

Ahold zei ook dat twee prospectussen zijn gepubliceerd, wat een noodzakelijke stap is voor afronding van de fusie tussen beide supermarktbedrijven. Het betreft een prospectus die het Amerikaanse recht vereist en behalve voor de fusie ook noodzakelijk is voor de uitgifte van Ahold aandelen aan houders van gewone Delhaize aandelen en Delhaize American Depositary Shares in ruil voor deze effecten.

Het tweede prospectus is bedoeld voor de Europese Unie en is vereist voor de beursnotering van Aholds aandelen op Euronext Brussel en de aandelen die Ahold gaat uitgeven op Euronext Amsterdam als onderdeel van de fusie.


Door Dow Jones Nieuwsdienst: +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

[verwijderd]
0
Dus als ik het goed begrijp worden er nieuwe aandelen Ahold uitgegeven..... Dat lijkt me toch niet zo positief ??????
[verwijderd]
0
quote:

sam en moos schreef op 3 februari 2016 13:44:

Dus als ik het goed begrijp worden er nieuwe aandelen Ahold uitgegeven..... Dat lijkt me toch niet zo positief ??????
Er verdwijnen ook Delhaize aandelen dat brengt de zaak weer in evenwicht :-)
voda
0
Ahold, Delhaize stellen voor winkels in Belgie te verkopen - Update

(Update van eerder gepubliceerd bericht 'Ahold en Delhaize stellen voor winkels in Belgie te verkopen', om informatie toe te voegen)


Door Bart Koster

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Koninklijke Ahold nv (AH.AE) en de Belgische Delhaize Group (DELB.BT) stellen voor om een niet nader genoemd aantal supermarktfilialen in Belgie te verkopen, bevestigt een woordvoerster van Ahold maandagmiddag.

Daarmee willen de beoogde fusiepartners tegemoet komen aan "zorgen" van de Belgische mededingingsautoriteit BCA over handhaving van voldoende concurrentie na de voorgenomen fusie. Met het voorstel hopen Ahold en Delhaize goedkeuring van de DCA te krijgen voor hun fusie, die gepland staat voor midden dit jaar.

In het voorstel wordt uitgegaan van de verkoop van zowel Delhaize-franchisewinkels als filialen van Albert Heijn, maar blijven winkels in eigendom van Delhaize buiten de verkoop.

De fusiepartners verwachten dat de DCA in de tweede helft van maart een definitief besluit zal nemen. Tot die tijd worden geen winkels verkocht. Delhaize heeft 811 winkels in Belgie en 27 filialen in Luxemburg. Albert Heijn heeft op dit moment 38 winkels in Vlaanderen.

Op 14 maart houden Ahold en Delhaize buitengewone aandeelhoudersvergaderingen in respectievelijk Amsterdam en Brussel over de geplande fusie.

Volgens het voorstel aan de aandeelhouders krijgen Delhaize-aandeelhouders 4,75 aandelen Ahold voor 1 aandeel Delhaize. Ahold-aandeelhouders zullen na voltooiing van de fusie circa 61% bezitten van het kapitaal van het gefuseerde Ahold Delhaize en de huidige Delhaize aandeelhouders ongeveer 39%.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Ahold Delhaize gaat predikaat 'Koninklijke' voeren na fusie

AMSTERDAM (Dow Jones)--Supermarktconcern Ahold (AH.AE) meldt maandag dat Zijne Majesteit de Koning der Nederlanden heeft ingestemd met het verzoek van Ahold om het predikaat Koninklijke te voeren na de voorgenomen fusie met branchegenoot Delhaize.

De statutaire naam van het gecombineerde bedrijf zal na afronding van de voorgenomen fusie Koninklijke Ahold Delhaize nv luiden.

Het Nederlandse concern werd 'Koninklijk' in 1987, ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Albert Heijn.

Ahold en Delhaize maakten in juni 2015 bekend te willen fuseren. De transactie wordt naar verwachting medio 2016 afgerond.


Dow Jones Nieuwsdienst; +31-20-5715200; amsterdam@dowjones.com

voda
0
'Verzet tegen bonus topman Delhaize'

Gepubliceerd op 1 mrt 2016 om 06:50 | Views: 3.775

BRUSSEL (AFN) - Het gezaghebbende stemad­vies­bu­reau ISS raadt de aan­deel­hou­ders van su­per­markt­ke­ten Del­hai­ze aan om mid­den maart tegen de re­ten­tie­bo­nus voor topman Frans Mul­ler te stem­men. Dat meldde zakenkrant De Tijd dinsdag.

Op 14 maart stemmen de aandeelhouders van zowel Delhaize als Ahold over de fusie tussen de twee bedrijven en, in een aparte stemming, over de bonussen voor het topmanagement. Als de fusie slaagt heeft Muller recht op aandelenopties ter waarde van 1,5 miljoen euro. Maar ISS vindt zijn bestaande loonpakket al genoeg, aldus de krant, en ziet de noodzaak van een extra vergoeding niet in.

Het agen­da­punt over Mul­lers bonus moet door 50 pro­cent van de aan­deel­hou­ders plus één aan­deel wor­den goed­ge­keurd. De Tijd wijst echter op de invloed van ISS op institutionele partijen, die het merendeel uitmaken van Delhaizes aandeelhouders. Daarom lijkt het hoogst onzeker of het agendapunt wordt goedgekeurd. ISS staat wel achter de fusie tussen Delhaize en Ahold.

Overigens verweert Delhaize zich tegen de argumentatie van ISS. Volgens de onderneming zijn de bedragen waarop het adviesbureau zich baseert om tot zijn ne­ga­tie­ve oor­deel te komen ver­keerd.
voda
0
Verkopen Delhaize trekken verder aan

Gepubliceerd op 3 mrt 2016 om 07:31 | Views: 3.490

BRUSSEL (AFN) - Delhaize heeft vorig kwartaal meer winst geboekt dan een jaar eerder, mede dankzij een verdere stijging van de verkopen. Dat maakte het Belgische supermarktbedrijf, dat naar verwachting in de komende maanden wordt overgenomen door Ahold, donderdag bekend.

Delhaize realiseerde in het vierde kwartaal een omzet van 6,3 miljard euro. Dat was 14 procent meer dan een jaar eerder, mede dankzij gunstige wisselkoersen. Op eigen kracht werd een plus van bijna 5 procent geboekt. De onderliggende operationele winst ging met 28 procent vooruit naar 258 miljoen euro.

De vergelijkbare verkopen stegen in de VS met ruim 2 procent, terwijl in België 5 procent meer werd verkocht. In Zuidoost-Europa trokken de verkopen met bijna 8 procent aan.
werphengel
0
Als men op 14 maart instemt met de fusie, zijn er dan nog obstakels. Mocht men instemmen hoeveel tijd gaat er dan nog overheen voor de fusie is afgerond?

En, kan ik als aandeelhouder ook naar die bava?
[verwijderd]
0
quote:

werphengel schreef op 3 maart 2016 16:55:

Als men op 14 maart instemt met de fusie, zijn er dan nog obstakels. Mocht men instemmen hoeveel tijd gaat er dan nog overheen voor de fusie is afgerond?

En, kan ik als aandeelhouder ook naar die bava?
www.ahold.com/Dutch-pages/Persbericht...
kassiebora
0
quote:

werphengel schreef op 3 maart 2016 16:55:

Als men op 14 maart instemt met de fusie, zijn er dan nog obstakels. Mocht men instemmen hoeveel tijd gaat er dan nog overheen voor de fusie is afgerond?

En, kan ik als aandeelhouder ook naar die bava?
Ik geloof dat je je voor 15 feb. had moeten laten registreren, het staat allemaal op het Ahold web.

voda
0
Vuurwerk verwacht rond supermarktfusie

•Jeroen Bos
•Richard Smit

De nervositeit is groot op de hoofdkantoren van de supermarktconcerns. De top van Delhaize en Ahold is gewend dat de dag vooral draait om de cijfers. 's Ochtends wordt altijd eerst de omzet van de vorige dag bekeken, om vervolgens na te gaan of er genoeg potten jam en flessen shampoo worden ingekocht en of de marketingacties wel succesvol zijn. Nu zitten er bij sommige vergaderingen ineens advocaten aan tafel en moeten er allerlei dikke juridische documenten worden geproduceerd.

Veruit het belangrijkste punt waarover aandeelhouders van Ahold op 14 maart stemmen, is de fusie zelf. Beleggers en analisten verwachten op dat punt geen noemenswaardige tegenstand. ‘De logica achter de fusie is duidelijk. Ik kan me niet voorstellen dat de aandeelhouders van Ahold hiermee niet akkoord gaan’, zegt een analist van een Nederlandse bank.

Snijden in personeelsbestand

Voor de vakbonden, vooral die in België, ligt dat anders. Zij zullen de aandeelhoudersvergaderingen waarschijnlijk aangrijpen om een nummer te maken van het mogelijke verlies van werkgelegenheid als gevolg van de fusie. Delhaize heeft immers net al fors moeten saneren en er zullen ook winkels in België dicht moeten, willen de twee supermarktconcerns toestemming krijgen van de toezichthouders voor de fusie. De beoogde synergiebesparingen van €?500 mln per jaar kunnen zij niet halen zonder te snijden in het aantal personeelsleden.

De vakbonden in België, die zich feller opstellen dan die in Nederland, snappen ook wel dat de grootste besparingen te halen zijn bij Delhaize. Dat blijkt alleen al uit een simpele vergelijking van de productiviteitscijfers. Waar bij Delhaize elke voltijds werknemer in 2014 een omzet van bijna €?190.000 haalde, lag dat bedrag bij Ahold per personeelslid op €?260.000. Daar kan de directie dus nog veel winst boeken. En dat gaat banen kosten.

Kopersstaking gevreesd

Het sentiment in België kan zich ook keren tegen de eeuwige suprematie van de Hollanders, al is de overname verkocht als een fusie van gelijken. Maar Delhaize houdt wel op als apart bedrijf te bestaan en een Nederlander gaat het fusiebedrijf leiden. Veel leveranciers, zeker boeren, zijn bang dat de Nederlanders hen minder zullen betalen. Als de vakbonden of opinieleiders in België kwaad willen, ligt een kopersstaking op de loer.

De vraag die open blijft is of Ahold Delhaize de 38 AH-winkels in België weer zal gaan sluiten en alleen met het merk Delhaize door zal gaan. Die zuigen met hun lagere prijspeil immers marge uit het veel grotere aantal Delhaize-winkels in België. Daar had Delhaize, ondanks het bescheiden aantal AH-winkels, wel schrik voor. Ahold was maar net begonnen om de eerste Albert Heijn-winkels in België te openen of Delhaize-topman Muller belde om een kop koffie te drinken.

Amerikaanse bonden

Ook de vakbonden in de Verenigde Staten, die onder werknemers van Ahold redelijk wat leden hebben, maar bij Delhaize niet, zullen volgende week wellicht van zich laten horen. De fusie is voor hen een uitgelezen moment om leden te werven bij Delhaize-personeel. En Royal Ahold Delhaize zal er alles aan doen om dat te voorkomen.

Financieel directeur Jeff Carr wuift het idee weg dat de Amerikaanse vakbonden bij Delhaize binnen zouden willen komen. Volgens hem verschilt de animo voor vakbonden sterk per regio. Op de plekken waar Delhaize winkels heeft in de VS, zit het gewoon niet in de cultuur dat werknemers zich bij een bond aansluiten, meent hij. ‘Maar het staat de bonden natuurlijk vrij om nieuwe leden te werven’, zegt hij desgevraagd.

Bonussen

Spannend wordt het ook op de aandeelhoudersvergadering als de aanvullende punten ter sprake komen, waar de aandeelhouders zich over mogen uitspreken, zoals het beloningsbeleid en de verlenging van de beschermingsconstructie tegen een vijandelijke overname van Ahold. Zij mogen niet stemmen over de beloningen van individuele bestuurders van het fusiebedrijf. Ahold heeft het onderwerp samengebald in één agendapunt om de kans op goedkeuring te vergroten. Een compleet beloningsbeleid wegstemmen, is een nogal radicale stap.

Dat neemt niet weg dat uit verschillende hoeken kritiek klinkt, vooral op de integratiebonussen die Ahold wil uitdelen: als de integratie slaagt, krijgen de topbestuurders een extra jaarsalaris. Frans Muller, de huidige topman van Delhaize, krijgt zelfs anderhalf jaarsalaris extra. Dat was volgens ingewijden nodig om hem binnenboord te houden, nu hij genoegen moet nemen met een functie als tweede man achter topman Dick Boer.

Als de fusie een feit is, krijgt Muller een aanblijfbonus van € 1,5 mln van Delhaize. Daarover zullen de aandeelhouders van Delhaize zeker vallen. Het is ook makkelijker om die te verwerpen: daarover kunnen zij, anders dan bij Ahold, apart stemmen.

Overnamebescherming

Een ander mogelijk heikel punt is de verlening van Aholds beschermingsconstructie tegen vijandige overnames. Deze loopt via de Stichting Ahold Continuïteit, die een optie heeft om preferente aandelen te verwerven. Die had een looptijd van vijftien jaar, maar loopt al af in 2018. Ahold vraagt aandeelhouders nu om in te stemmen met een verlenging. Opvallend genoeg vraagt het bedrijf slechts om een verlening met vijf jaar.

Ingewijden zeggen dat het bedrijf rekening houdt met verzet van Angelsaksische aandeelhouders. Zij zijn over het algemeen tegen beschermingsconstructies, omdat die de invloed van individuele aandeelhouders kunnen beperken.

En Ahold heeft een aanzienlijk aantal Angelsaksische aandeelhouders (zie kader). Het invloedrijke stemadviesbureau Glass Lewis adviseert beleggers om tegen de gevraagde verlenging van de beschermingsconstructie te stemmen. Nederlandse beleggers hebben geen grote problemen met die verlenging, blijkt uit een rondgang van het FD.

Bron: FD.nl
Bijlage:
voda
0
Ahold en Delhaize zien af van overnamebonus

AMSTERDAM (Dow Jones)--Ahold (AH.AE) en Delhaize (DELB.BT) hebben in aanloop naar de komende aandeelhoudersvergaderingen met betrekking tot het samengaan van de twee bedrijven besloten om eenmalige bonussen met betrekking tot het slagen van de fusie te laten varen. Dit maakten Ahold en Delhaize dinsdag nabeurs bekend.

De twee bedrijven kwamen tot de conclusie "dat dit element van het beloningsbeleid niet op eenzelfde brede draagvlak kon rekenen onder investeerders en andere stakeholders als de voorgestelde fusie als geheel". Dit was reden om af te zien van de zogenoemde erkenningsbeloningen.

De aandeelhoudersvergaderingen om toestemming te krijgen voor de voorgenomen fusie vinden plaats op 14 maart. Ahold zal het beloningsbeleid, zonder de erkenningsbeloning, voorleggen op de jaarvergadering van 19 april.


Door: ABM Financial News; Info@abmfn.nl; +31(0)20-26 28 999

voda
0
Aandeelhouders Ahold en Delhaize stemmen in met fusie - 2e Update

(Tweede Update van 'Aandeelhouders Ahold en Delhaize stemmen in met fusie - Update' om nieuwe informatie toe te voegen en percentage instemming Delhaize-aandeelhouders aan te passen)


AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandeelhouders van Koninklijke Ahold nv (AH.AE) en Delhaize (DELB.BT) hebben maandag ingestemd met de fusie tot het nieuwe Nederlands-Belgische retailconcern Koninklijke Ahold Delhaize nv op de buitengewone aandeelhoudersvergaderingen in Amsterdam en Brussel.

De aandeelhouders van Ahold stemden met 99,97% in, die van Delhaize met ruim 96%. Ahold-aandeelhouders stemden verder in met alle voorgestelde benoemingen van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen.

Met de goedkeuring is de fusie nog geen voldongen feit, want de mededingingsautoriteiten in Belgie en de Verenigde Staten moeten nog instemmen met de geplande fusie. De verwachting is dat de twee supermarktconcerns daarbij in de VS en in Belgie een aantal winkels moeten verkopen of sluiten, om een evenwichtige concurrentiepositie in alle regio's te waarborgen. Ahold en Delhaize halen circa 60% van hun omzet uit de VS.

Na afronding van de deal ter waarde van circa $29 miljard zullen Delhaize aandeelhouders 4,75 aandelen Ahold krijgen voor 1 aandeel Delhaize. Ahold aandeelhouders zullen circa 61% van het kapitaal van de gefuseerde onderneming bezitten en Delhaize aandeelhouders ongeveer 39%.

Als de fusie volgens planning medio dit jaar voltooid kan worden, dan ontstaat een concern met meer dan 6.500 winkels, 375.000 medewerkers en ruim 50 miljoen klanten per week in de Benelux, Oost- en Zuid-Europa en de VS. Ahold realiseerde in 2015 een omzet van EUR38,2 miljard en Delhaize boekte vorig jaar EUR24,4 miljard aan inkomsten.

Ahold Delhaize wil in 3 jaar structureel EUR500 miljoen aan synergieen realiseren door onder meer inkoop en stafdiensten te integreren, waarbij EUR350 miljoen aan eenmalige integratiekosten worden voorzien.

Ahold CEO Dick Boer zal bestuursvoorzitter/CEO worden van het nieuwe concern, waarbij zijn huidige Delhaize collega Frans Muller zijn plaatsvervanger en tevens chief integration officer wordt. Aholds CFO Jeff Carr gaat ook in het gefuseerde bedrijf de functie van financieel directeur bekleden. COO Europe Pierre Bouchut wordt COO Europe en James McCann en Kevin Holt behouden hun posities als COO's USA.

Chairman Mats Jansson van Delhaize wordt voorzitter van de raad van commissarissen van Ahold Delhaize, die veertien leden krijgt: zeven van Ahold en zeven van Delhaize.

Het hoofdkantoor van het gefuseerde bedrijf komt in Nederland en de aandelen Ahold Delhaize worden verhandeld op Euronext in Amsterdam en in Brussel.

Na bekendwording van de instemming van de aandeelhouders van zowel Ahold als Delhaize met de fusie noteert het aandeel Ahold in Amsterdam rond 16.00 uur 0,3% hoger op EUR20,30 en het aandeel Delhaize in Brussel 0,5% hoger op EUR94,32.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

voda
0
Aandeelhouders Ahold en Delhaize stemmen in met fusie - 3e Update

(Derde Update van 'Aandeelhouders Ahold en Delhaize stemmen in met fusie - Update' om nieuwe informatie toe te voegen)


AMSTERDAM (Dow Jones)--De aandeelhouders van Koninklijke Ahold nv (AH.AE) en Delhaize (DELB.BT) hebben maandag ingestemd met de fusie tot het nieuwe Nederlands-Belgische retailconcern Koninklijke Ahold Delhaize nv op de buitengewone aandeelhoudersvergaderingen in Amsterdam en Brussel.

De aandeelhouders van Ahold stemden met 99,97% in, die van Delhaize met ruim 96%. Ahold-aandeelhouders stemden verder in met alle voorgestelde benoemingen van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen.

Verder stemden de aandeelhouders in met de voorgestelde kapitaalresitutie en omgekeerde aandelensplitsing, waarmee rond de EUR1 miljard zal worden uitgekeerd aan aandeelhouders voorafgaand aan afronding van de voorgenomen fusie.

Met de goedkeuring is de fusie overigens nog geen voldongen feit, want de mededingingsautoriteiten in Belgie en de Verenigde Staten moeten nog groen licht geven. De verwachting is dat de twee supermarktconcerns daarbij in de VS en in Belgie een aantal winkels moeten verkopen of sluiten, om een evenwichtige concurrentiepositie in alle regio's te waarborgen. Ahold en Delhaize halen circa 60% van hun omzet uit de VS.

Na afronding van de deal ter waarde van circa $29 miljard zullen Delhaize aandeelhouders 4,75 aandelen Ahold krijgen voor 1 aandeel Delhaize. Ahold aandeelhouders zullen circa 61% van het kapitaal van de gefuseerde onderneming bezitten en Delhaize aandeelhouders ongeveer 39%.

Als de fusie volgens planning medio dit jaar voltooid kan worden, dan ontstaat een concern met meer dan 6.500 winkels, 375.000 medewerkers en ruim 50 miljoen klanten per week in de Benelux, Oost- en Zuid-Europa en de VS. Ahold realiseerde in 2015 een omzet van EUR38,2 miljard en Delhaize boekte vorig jaar EUR24,4 miljard aan inkomsten.

Ahold Delhaize wil in 3 jaar structureel EUR500 miljoen aan synergieen realiseren door onder meer inkoop en stafdiensten te integreren, waarbij EUR350 miljoen aan eenmalige integratiekosten worden voorzien.

Ahold CEO Dick Boer zal bestuursvoorzitter/CEO worden van het nieuwe concern, waarbij zijn huidige Delhaize collega Frans Muller zijn plaatsvervanger en tevens chief integration officer wordt. Aholds CFO Jeff Carr gaat ook in het gefuseerde bedrijf de functie van financieel directeur bekleden. COO Europe Pierre Bouchut wordt COO Europe en James McCann en Kevin Holt behouden hun posities als COO's USA.

Chairman Mats Jansson van Delhaize wordt voorzitter van de raad van commissarissen van Ahold Delhaize, die veertien leden krijgt: zeven van Ahold en zeven van Delhaize.

Het hoofdkantoor van het gefuseerde bedrijf komt in Nederland en de aandelen Ahold Delhaize worden verhandeld op Euronext in Amsterdam en in Brussel.

Inmiddels noteert het aandeel Ahold in Amsterdam rond 16.20 uur 0,6% hoger op EUR20,37 en het aandeel Delhaize in Brussel 0,6% hoger op EUR94,40.


Door Bart Koster; Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 571 5201; bart.koster@wsj.com

189 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Detail

Vertraagd 25 apr 2024 13:21
Koers 27,870
Verschil +0,110 (+0,40%)
Hoog 27,920
Laag 27,630
Volume 392.899
Volume gemiddeld 2.058.963
Volume gisteren 1.804.888

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront