Cate, ten « Terug naar discussie overzicht

Overnamebod van €24,60 is TE LAAG

1.363 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 » | Laatste
[verwijderd]
0
quote:

Biobert schreef op 19 januari 2016 15:19:

[...]

Mijn opdracht voor Gilde is nu om Joop even te bellen en voor te stellen dat Kempen mee mag doen met de overname van TC net als Loek de Vries en Evert ten Cate.
Dan levert Joop zijn aandelen TC in voor 26 euro en krijgt daar vervolgens nieuwe voor terug. En weg is TC van de beurs op een eenvoudige en goedkope wijze.
Dat zou een duidelijke wijziging van de randvoorwaarden van het bod zijn, dus dat moet duidelijk kenbaar gemaakt worden.
Bovendien denk ik niet dat Gilde zomaar 10% minder equity in de nieuwe onderneming wilt en kan verdelen onder de financiers (waaronder dus zichzelf)
voda
0
Ten Cate-aandeelhouder Van Herk accepteert hoger bod Gilde

AMSTERDAM (Dow Jones)--Aandeelhouder Aat van Herk, die een belang van 3,2% heeft in Koninklijke Ten Cate nv (KTC.AE), accepteert het hogere bod van Gilde Buy Out Partners, meldde hij dinsdag.

Vorige week verhoogde Gilde het bod op Ten Cate naar EUR26,00, van EUR24,60, waarmee het bedrijf wordt gewaardeerd op EUR714 miljoen.

Hoewel ook het verhoogde bod volgens Van Herk "de waarde en de groeipotentie van de onderneming nog niet volledig reflecteert", heeft hij er toch voor gekozen zijn aandelen aan te bieden.

Aanstaande donderdag loopt de deadline voor het bod van Gilde af. Na afloop van de aanvankelijke aanbiedingsperiode, op 16 december 2015, had het consortium 60,55% van het uitstaande aandelenkapitaal van Ten Cate in handen, waarmee de door het consortium gestelde ondergrens van 66,6% niet werd bereikt. Gilde wil tenminste 95% van de aandelen van Ten Cate in handen krijgen.

Een andere aandeelhouder, Kempen Oranje Participaties, liet vorige week weten niet akkoord te gaan met het hogere bod omdat de waardering nog altijd te laag is. Kempen Oranje Participaties heeft een belang in Ten Cate van ongeveer 5,5%.

Het aandeel noteert rond 15.15 uur 2% hoger op EUR25,55, terwijl de Midkap 2% stijgt.


Door Dow Jones Nieuwsdienst; +31 20 5715 200; marleen.groen@wsj.com

[verwijderd]
0
Gilde neemt TenCate alleen over bij ruime belangstelling

Jeroen Bos
Vandaag, 15:19
Update: vandaag, 16:09
Opkoopfonds Gilde gaat TenCate niet met de hakken over de sloot overnemen. De investeringsmaatschappij wil dat een ruime meerderheid van de aandeelhouders akkoord gaat. Dat zegt een bron dicht bij de transactie.

Donderdag nabeurs verstrijkt de verlengde aanmeldtermijn voor aandeelhouders. Daags daarna moeten de bieders op het bedrijf — Gilde Buy Out Partners, ABN Amro Participaties en Parcom — duidelijk maken of zij hun bod van € 26 per aandeel gestand doen.

95% of meer

De bieders streven naar een aanmeldpercentage van 95%. Dat is de grens waarboven weigerachtige aandeelhouders via een gang naar de rechter onteigend kunnen worden.

Een andere belangrijke grens ligt bij 66,7%. Dat percentage aanmeldingen hebben de bieders minimaal nodig om hun bod gestand te mogen doen. Bij minder geven de commissarissen van TenCate geen toestemming.

In de kou

Gilde heeft zich tot nu toe niet willen uitspreken over het percentage dat de bieders zelf noodzakelijk achten om het bod gestand te doen. Maar volgens een bron moet dat 'voldoende richting de 95% gaan'. Hij voegt daaraan toe dat Gilde geen grote groep aandeelhouders in de kou zal laten staan.

Met het einde van de aanmeldtermijn in zicht, is er de bieders veel aan gelegen te benadrukken dat zij nog altijd kunnen weglopen als in hun ogen onvoldoende van het aandeelhouderskapitaal wordt aangemeld. 'Dit is een finaal bod; wij mogen en willen dit bod niet meer verhogen of verlengen', zegt een woordvoerder van Gilde.

Van Herk toch akkoord

De bieders verhoogden vorige week hun bod van € 24,60 naar € 26,00. Verschillende aandeelhouders die aanvankelijk weigerden hun stukken aan te melden, doen dat nu toch. De laatste in dat rijtje is investeerder Aat van Herk, die 3,2% van de aandelen van TenCate bezit. De Rotterdamse vastgoedondernemer gaf eerder aan überhaupt niet uit TenCate te willen stappen.

'Hoewel ook het verhoogde bod naar de mening van Van Herk de waarde en de groeipotentie van de onderneming nog niet volledig reflecteert, heeft hij besloten zijn aandelen aan te bieden', meldt zijn investeringsvehikel in een persbericht. Van Herk gaat het geld dat nu mogelijk vrijkomt deels investeren in biotechbedrijven.

Niet genoeg

'Het is goed om te zien dat diverse aandeelhouders, zoals Psquared en Syquant, de waarde van ons verhoogde bod erkennen', reageert Gilde op de draaiende aandeelhouders. De groeiende steun voor het bod zal echter niet genoeg zijn om Gilde aan 95% van de aandelen te helpen. Kempen Oranje Participaties (5,5%) heeft al aangegeven niet op het bod in te gaan.
bron FD
Biobert
0
Het is een leugen van de woordvoerder van Gilde dat ze hun bod niet meer mogen verhogen. Kijk maar naar de spelregels van de AFM over biedingsprocessen.
Voorts is het ook flauw van de woordvoeder dat hij niet wil zeggen bij welk aanmeldingspercentage Gilde het bod gestand zal doen. Hoovers heeft op de bava gezegd dat dit percentage 80% of meer moet zijn. Dit allemaal opgepikt door een goede luisteraar op de bava, i.c. Biobert
maci
0
Citaat uit het biedingsbericht zoals op de site van TC staat:
"The Offeror aims to achieve an Acceptance Level of at least 95% of TenCate’s issued and
outstanding share capital on a fully diluted basis (i.e. excluding treasury shares) and to
terminate the listing of the Shares on Euronext"

At least betekent toch echt ten minste.
In zoverre komt het overeen met wat het FD meldt.
[verwijderd]
0
"aims to achieve" is echter niet in beton gegoten.
Men streeft ernaar.
Nu zegt men dus eigenlijk dat men met minder ook genoegen neemt.
Men wil maar al te graag als je het mij vraagt.
@ Biobert
Een raad van commissarissen kan wel aangeven wat het minimum van een aanmelding moet zijn wil men er zijn steun aan geven, maar de bieder bepaalt toch echt wanneer hij het bod gestand doet of niet.

"It's a done deal", op naar de volgende ronde "gratis geld".

Dit is ook wel een mooie.
Diebold Inc neemt Wincor Nixdorf over.
Bod bestaat eruit dat men naast Cashbedrag van € 38,98 ook 0,434 aandeel Diebold krijgt per aandeel Wincor Nixdorf
Koers Diebold is momenteel 25 dollar
koers wincor Nixdorf is 43euro
Het bod komt momenteel overeen met 0,434 aandeel Diebold = 10,86 dollar= 9,97 euro.
9,97 plus cash 38,98=48,95 euro
verschil is 5,95 euro, zijnde 13,8%
Ik heb er zelf ook nog calls Diebold op geschreven.
Per 230 aandelen Nixdorf 1 call Diebold .

Zelfde verhaal met Pfizer en Allergan
maci
0
quote:

Roll on schreef op 19 januari 2016 18:21:

"aims to achieve" is echter niet in beton gegoten.
Men streeft ernaar.
[Knip]

Klopt, maar "at least" zit wel in beton.
Meer is oké, minder niet staat er dus eigenlijk.
[verwijderd]
0
quote:

maci schreef op 19 januari 2016 19:04:

[...]

Klopt, maar "at least" zit wel in beton.
Meer is oké, minder niet staat er dus eigenlijk.
citaat:
"Maar volgens een bron moet dat 'voldoende richting de 95% gaan'".
Ik lees hier dat het ook wel minder kan zijn.
maci
0
Ook dat klopt, maar daar gaat het slechts om een bron en niet om een citaat uit een biedingsbericht waaruit rechten ontleend mogen worden...
sambaron
0
Prima toch als Gilde zich terug trekt!

KTC kan op eigen kracht binnen nu en 3 - 5 jaar makkelijk naar de 35,=. Daarbovenop krijg je nog 3 - 4 % dividendrendement.

Laat ze dus maar afhaken die blufpokeraars!!
sambaron
0
Gaat een nieuw management bepaalde delen zelf afstoten, dan kan de waarde van KTC nog veel meer worden.

Ik blijf lekker op mijn stukken zitten!
maci
0
Ik voorlopig ook. Als blijkt dat de deal toch doorgaat komt er een na-aanmeldings termijn. Dan kan je ze tegen dezelfde voorwaarden aanbieden.
Laat de "grote jongens" het uitvechten en kijk toe.
Ik snap al die "bangerikken" niet.
Biobert
0
quote:

maci schreef op 19 januari 2016 21:57:

Ik voorlopig ook. Als blijkt dat de deal toch doorgaat komt er een na-aanmeldings termijn. Dan kan je ze tegen dezelfde voorwaarden aanbieden.
Laat de "grote jongens" het uitvechten en kijk toe.
Ik snap al die "bangerikken" niet.
Als de particulieren maar blijven klieren dan maken de grote jongens niet de dienst uit maar juist de particulieren (max 25%), die klieren.
The Duck Master
0
Denk niet dat de mensen die hier denken dwars te liggen zoveel stukken hebben dat Gilde onder de indruk gaat zijn.
Alleen Kempen heeft een stevige pluk, maar die gaan in de na aanmeldingstermijn ook wel overstag.

Mijn prognose: 85%+ meldt nu aan tegen E26,00 en na 2 weken na aanmelden staat dat op 90%+ en wordt de rest lekker uitgerookt.
Club traders die ik ken incl mezelf heeft zo'n 1% van KTC bijeen gesprokkeld en die worden allemaal braaf aangemeld, grote kans dat die o.a. van NN af kwamen.

maci
0
quote:

Roll on schreef op 19 januari 2016 19:28:

[...]

citaat:
"Maar volgens een bron moet dat 'voldoende richting de 95% gaan'".
Ik lees hier dat het ook wel minder kan zijn.

Als je een citaat plaats, moet je wel de juiste tekst melden!
Jij legt er een eigen interpretatie in.

Er staat: "Opkoopfonds Gilde gaat TenCate niet met de hakken over de sloot overnemen. De investeringsmaat- schappij wil dat een ruime meer- derheid van de aandeelhouders akkoord gaat. Dat zegt een bron dicht bij de transactie."
Bijlage:
maci
0
Nogmaals heb ik contact met de VEB gehad. Zij verwijzen o.m. naar het laatste biedingsbericht dat door Gilde naar buiten is gebracht. Hetzelfde bericht staat ook op de site van TC. (Zie bijlage.)
Daarin staat o.m:
The Offeror is making the Offer on the terms and subject to the conditions and restrictions contained in the Offer Memorandum, dated 20 October 2015. In addition, TenCate has made available the Position Statement dated 21 October 2015, containing the information required by Section 18, paragraph 2 and Annex G of the Takeover Decree in connection with the Offer.

Daarmee blijft dus in mijn ogen de na-aanmeldingstermijn overeind, al wordt die niet in dit bericht gemeld wat, op z'n minst gesteld, slordig is.
Vraag je eens af hoeveel dure advocaten en andere deskundigen hiermee aan de slag zijn geweest? Miljoenen heeft dat al gekost. Goed werk leveren blijkt te moeilijk! Zelfs voor zichzelf zo noemende specialisten...

Verder meldt de VEB nog:
Een na-aanmeldingsperiode is op basis van ervaringen bij eerder Nederlandse openbare biedingen gebruikelijk, maar geen verplichting van de bieder.

Stel dat Gilde na gestanddoening geen na-aanmelding houdt (wat niet aannemelijk is) dan is het daarnaast nog mogelijk dat Gilde op uw verzoek als nog de aandelen overneemt tegen de biedprijs.

Dit laatste is echter ter volledigheid geheel ter discretie van Gilde en dus wederom geen verplichting.
Bijlage:
jan4210
0
Ik ben er ook klaar mee en heb mijn stukken aangeboden. Ik ben het helemaal zat om me continu te moeten afvragen of er al of niet nog een verhoging komt.Ik heb van mijn bank begrepen, mocht er nog een verhoging komen dat alle aandeelhouders die nu aangemeld ook profiteren van deze verhoging.
Shlomo
0
wo 20 jan 2016, 19:03
Een kwart eeuw in Nederlandse small caps

Witteveen nuanceert het beeld dat smallcapbeleggers het vooral moet hebben van overnamepremies. ,,In 2015 hadden wij in ons fonds slechts twee van zulke events; Ten Cate en Docdata. Dat leverde ons een rendement op van minder dan 30%. We hadden op de hele portefeuille een rendement van 27%, de andere bedrijven hebben dus ook goed gerendeerd.”

Volgens mij is Kempen ook over de brug als ik het hierboven in goed Nederlands correct heb gelezen en begrepen.Dus deze jongen is ook linksaf geslagen en wil niet uitgerookt worden wat natuurlijk ten koste van het totale rendement gaat.
1.363 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 ... 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
880,99  +6,20  +0,71%  11:03
 Germany40^ 18.182,80 +0,25%
 BEL 20 3.907,52 +0,43%
 Europe50^ 5.023,88 +0,31%
 US30^ 38.517,77 +0,03%
 Nasd100^ 17.552,88 +0,41%
 US500^ 5.077,13 +0,15%
 Japan225^ 38.268,76 +0,87%
 Gold spot 2.319,03 -0,13%
 EUR/USD 1,0685 -0,16%
 WTI 82,98 -0,38%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +14,58%
ASMI +9,78%
RANDSTAD NV +4,07%
BESI +3,18%
PROSUS +3,03%

Dalers

ALLFUNDS GROUP -9,82%
ING -4,46%
Flow Traders -2,49%
AZERION -2,35%
DSM FIRMENICH AG -1,46%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront