Reesink « Terug naar discussie overzicht

REESINK is een treurig fonds

293 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
marcnic
0
Soms valt het best mee om Reesink in de port. te hebben, op een waardeloze omzet dat wel maar toch in de plus.

Koers 80,990 Verschil +0,98 +1,22%
[verwijderd]
0
Persoonlijk zou ik graag inzicht willen in de handelswijze van de liquidity provider van het aandeel Reesink. Is het een kwestie van het rondpompen van aandelen om nog enige omzet te genereren ? Het blijft opvallend dat er telkens weer de koers rond de 80 euro wordt gezet met wat grotere omzetten dan normaal, voor zover je van normaal kunt spreken natuurlijk.
[verwijderd]
0
SNS heeft zelfs een koersdoel van 100 euro afgegeven. Iemand enig idee waarop dat gebaseerd is? Maar inderdaad, wie het biedboek bekijkt wordt er niet vrolijker van. Waar je ook niet vrolijker van wordt is het grote aandeel van grootaandeelhouders in Reesink. Als kleine particuliere belegger sneeuw je volledig onder.
[verwijderd]
0
quote:

Apollo1971 schreef op 2 januari 2016 14:56:

SNS heeft zelfs een koersdoel van 100 euro afgegeven. Iemand enig idee waarop dat gebaseerd is?
SNS was de begeleidende bank bij de aandelen emissies.
Wij van wc eend adviseern wc eend?
Biobert
0
Splitsen van het aandeel Reesink in 5 nieuwe voor 1 oude helpt en dat kunnen ze mooi doen als Reesink in april een officiele notering krijgt. Er moet daarbij wel een dure prospectus worden gemaakt en dat doet de winst geen goed.
[verwijderd]
0
Het splitsen van het aandeel zoals vaker op dit forum is geopperd kan helpen de verhandelbaarheid te vergroten maar gaat dat ook leiden tot een positieve waarde ontwikkeling? De echte aanjager moet natuurlijk de winst per aandeel zijn. Ik ben de draad na al die overnames een beetje kwijt qua samenhang tussen al die bedrijven. Waar jaren geleden de strategie werd gewijzigd onder het mom van meer focus, inmiddels hebben we meer productmarkt combinaties dan ooit tevoren? Ben dan ook benieuwd naar de jaarresultaten en de vooruitzichten. Iemand enig idee wanneer die gepubliceerd worden?
Biobert
0
quote:

Apollo1971 schreef op 5 januari 2016 10:07:

Het splitsen van het aandeel zoals vaker op dit forum is geopperd kan helpen de verhandelbaarheid te vergroten maar gaat dat ook leiden tot een positieve waarde ontwikkeling? De echte aanjager moet natuurlijk de winst per aandeel zijn. Ik ben de draad na al die overnames een beetje kwijt qua samenhang tussen al die bedrijven. Waar jaren geleden de strategie werd gewijzigd onder het mom van meer focus, inmiddels hebben we meer productmarkt combinaties dan ooit tevoren? Ben dan ook benieuwd naar de jaarresultaten en de vooruitzichten. Iemand enig idee wanneer die gepubliceerd worden?
Dat is begin april 2016, zo rond 5 april. De definitieve datum staat niet op hun website: slechte IR
BeeJee
0
Hierboven wordt terecht opgemerkt dat de echte aanjager de winst per aandeel is. Die is door de enorme verwatering niet om over naar huis te schrijven. De verwatering was het gevolg van emissies, die nodig waren omdat er de laatste jaren heel veel van het eigen vermogen door goodwill-betalingen verdampte. Rechtvaardiging kwam steeds weer uit de verhalen dat de acquisities meteen goed zouden bijdragen aan de wpa. Of dat zo was en zo ja in welke mate is niet na te gaan, Reesink stopte al een paar jaar geleden met het jaarlijks vermelden in welke mate de dochters aan de rentabiliteitscriteria voldoen. Kijk je naar het geconsolideerde resultaat en de veelheid van acquisities is de mate waarin de wpa impulsen kreeg bepaald niet om over naar huis te schrijven. Het is inmiddels een enorme kerstboom met veel ballen geworden, waar het management wel trots op is (zie bijlage) maar waarvan de grote vraag is of wij als beleggers daar blij mee moeten zijn.

Een overval op Reesink zal er ook niet snel meer inzitten. Vroeger waren de winsten per aandeel interessant en zat er nog een spekrand aan in de vorm van een boven de beursnotering uitstijgende intrinsieke waarde, waardoor een overvaller er op voorhand van kon dromen meteen na een geslaagd bod een aardig stuk van de geboden prijs uit het bedrijf te kunnen halen. Dat zit er niet meer in.

We moeten oppassen dat de zaak niet wordt opgepoetst waarbij de beleggers met de grote belangen (die toch al goedkoop op de emissies konden intekenen) hun bezit straks na mooie verhalen floaten, waarbij de particulier in stapt. Met veel belangstelling kijk ik wat dat betreft uit naar wat commissaris Van Delft straks gaat doen. Hij verplichtte zich ten tijde van zijn aantreden om zijn belang tot tenminste 24 maanden na zijn terugtreden aan te houden. Zijn definitieve terugtreden komt al in het zicht. Twee jaar langs de zijlijn staan in deze situatie zou ik niet leuk vinden als ik hem was, zeker niet indien andere bezitters van aanzienlijke pakketten er al eerder vanaf kunnen.

Het wordt de komende maanden spannend. Ik voorspel dat de notering aan Euronext en ook een splitsing op zich niets opleveren. Het zal er op aan komen of de wpa op een fors hoger plan kan worden getild, met een solide vooruitzicht dat dit ook zo blijft. Daartoe zal Reesink het verdienmodel veel duidelijker naar beleggers toe uit de doeken moeten doen. Daarvoor is een plaatje met een kerstboom en een heleboel ballen er in ruim onvoldoende.
Bijlage:
marcnic
0
Principeovereenstemming overname Lely Turfcare in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken

Royal Reesink N.V. (“Royal Reesink”) heeft vandaag met Lely Holding S.àr.L (“Lely”) een principeovereenstemming bereikt over de overname van de ‘turfcare’-activiteiten van Lely in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken. Deze activiteiten betreffen in hoofdzaak de distributie van Toro-machines voor onderhoud van golfbanen en openbaar groen en TYM compact tractors. De omzet over 2015 van deze activiteiten bedroeg circa € 60 miljoen, met ongeveer 125 medewerkers. Met de overname streven Lely en Royal Reesink naar een versnelde groei van de genoemde distributieactiviteiten. De strategie van Lely is volledig gericht op oplossingen rondom de melkkoe.

Royal Reesink verzorgt via haar dochtervennootschappen Jean Heybroek en Packo reeds de distributie van Toro-machines in de Benelux. De voorgenomen overname betekent een verdere versterking van de activiteiten van Royal Reesink op het gebied van landschappelijk onderhoud, bos, tuin en park in landen met een grote ‘turfcare’-markt.

Begin februari 2016 zal het boekenonderzoek starten en de verwachting is dat de transactie in het begin van het tweede kwartaal van 2016 zal worden afgerond.



Dit persbericht verschijnt in de Nederlandse en Engelse taal. In geval van strijdigheid tussen de Nederlandse en Engelse versie zal de Nederlandse versie prevaleren.

Apeldoorn, 1 februari 2016 Directie Royal Reesink N.V.

Download hier de PDF (NL)
[verwijderd]
0
En hop, er is weer een kerstbal bij! Ik ben toch erg benieuwd naar de winst ontwikkeling per medewerker. Daverende synergievoordelen in de groene tak moeten nu toch mogelijk zijn?
[verwijderd]
0
Ik weet niet op welke synergie-voordelen u doelt maar ik zie ze (nu nog) niet. Dit zijn geografisch nieuwe markten voor Reesink bij mijn weten en ook nog te kenmerken als een soort van nichemarkt. Analyst Den Drijver afgelopen dinsdag in het FD:

“Reesink heeft een onverwachte, maar logische overname gedaan. Dit schreef analist Martijn den Drijver van SNS Securities dinsdag in een rapport.
Maandag nabeurs melde Reesink de zogenoemde turfcare-activiteiten van Lely in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken te hebben overgenomen voor een niet nader genoemde prijs.

Door de overname zal Reesink kunnen profiteren van schaalvoordelen, aldus Den Drijver, terwijl de lange termijn vooruitzichten voor dit segment ook goed zijn.”

Ik hecht maar niet teveel waarde aan deze rapporten. Van alle koersdoelen die analyst Den Drijver heeft afgegeven is er nog niet één gehaald volgens mij. Bovendien verlaagt hij zijn koersdoel van 100 naar 93 euro per aandeel. Mocht zijn analyse ditmaal wel kloppen dan moet ik concluderen dat na al die aquisities de autonome groei tegen gaat vallen.
[verwijderd]
0
Consortium led by Gilde Buy Out Partners to make a recommended cash offer for all Shares in Royal Reesink
This is a joint press release by Royal Reesink N.V. ("Royal Reesink" or the "Company") and River Acquisition B.V. (the "Offeror") in connection with the intended public offer (the "Offer") for all of the listed issued depositary receipts of ordinary shares in the capital of Royal Reesink (the "Depositary Receipts") and all non-listed issued ordinary shares in the capital of Royal Reesink which are not registered in the name of Stichting Administratiekantoor van Aandelen Reesink (the "Registered Shares" and together with the Depositary Receipts, the "Shares"). Currently the Shares are not admitted to trading on a regulated market, and consequently the rules on public offers by or pursuant to the Dutch Financial Market Supervision Act (Wet op het financieel toezicht) are not applicable to the Offer. Once the Depositary Receipts are admitted to trading on the regulated market of Euronext Amsterdam, this release shall for the purposes of the Dutch Decree on Public Offers (Besluit openbare biedingen Wft), be deemed to be the announcement which will at such time be required to be made pursuant to the provisions of article 4, paragraphs 1 and 3, article 5, paragraph 1 and article 7, paragraph 4 of the Dutch Decree on Public Offers (Besluit openbare biedingen Wft) in respect of the Offer. This announcement does not constitute an offer, or any solicitation of any offer, to buy or subscribe for any securities in Royal Reesink. Any offer will be made only by means of an offer memorandum (the “Offer Memorandum”). This announcement is not for release, publication or distribution, in whole or in part, in or into, directly or indirectly, Canada, Japan and the United States.

Consortium supports the current strategy of Royal Reesink

Transaction highlights:

-Royal Reesink and River Acquisition B.V., a company controlled by a consortium of investors (the "Consortium") led by Gilde Buy Out Partners ("Gilde") and also including Todlin N.V. ("Todlin") and Navitas B.V. ("Navitas Capital"), current holders of Shares in Royal Reesink, have reached conditional agreement on a recommended full public cash offer with an offer price of € 101 (cum dividend) in cash per Share of Royal Reesink, subject to customary conditions (the "Offer Price").
-The Offer Price represents a premium of 29.4% to the closing price of € 78.05 of the Depositary Receipts listed on Alternext Amsterdam on 5 February 2016, a premium of 27.5% to the average closing price for the 3 months prior to and including that date and a premium of 26.5% to the average closing price for the 6 months prior to and including that date.
-The management board (the "Management Board") and the supervisory board (the "Supervisory Board") of Royal Reesink fully support and unanimously recommend the Offer.
-Irrevocable undertakings have been obtained from Royal Reesink’s major shareholders, representing approximately 55.9% of the Company’s issued and outstanding Shares.
-Taking into account all commitments from major shareholders and Shares held by Todlin and Navitas Capital, 73.3% of the issued and outstanding Shares have been committed to the Offer.
-The Offeror has committed financing in place on a "certain funds" basis.
Consortium provides solid and stable shareholder base.
[verwijderd]
0
www.reesink.com/media/persberichten/

Door Archie van Riemsdijk

Van DOW JONES NIEUWSDIENST


AMSTERDAM (Dow Jones)--Private equity-bedrijf Gilde Buy Out Partners doet een bod van EUR101 per aandeel Koninklijke Reesink (ALRRE.AE), waar de meerderheid van de aandelen zich al onder heeft aangemeld, blijkt uit de aankondiging van de verkoper van landbouw- en industrieel materieel uit Apeldoorn.

Het bod ligt 29% hoger dan de slotkoers van Reesink van EUR78,05 op 5 februari en 27,5% hoger dan de gemiddelde koers in de drie voorgaande maanden.

Bijna driekwart van de aandelen, of 73,3%, is al aangemeld onder het bod, dat unaniem wordt aanbevolen door het bestuur en de raad van commissarissen van Reesink. Daarbij zitten ook de grote aandeelhouders Todlin en Navitas Capital.

De overnemende partij steunt de 'buy and build' strategie van Reesink, en wil blijven investeren in autonome groei en overnames. Er zal geen reorganisatie of banenreductie volgen naar aanleiding van de overname en ook de samenstelling van het bestuur blijft ongewijzigd, aldus Reesink.


Door Archie van Riemsdijk; Dow Jones Nieuwsdienst, +31-20-5715200; archie.vanriemsdijk@wsj.com


(END) Dow Jones Newswires
keffertje
0
Nieuwe trend: potentieel tegensputterende aandeelhouders mogen bij de bieder op de wagen blijven zitten
marcnic
0
Maar al met al kom nog altijd tekort met het bod, maar kom nu dan waarschijnlijk wel ineens van al mijn aandelen af en das dan wel prettig, en hoef me niet langer te ergeren aan de bestuursleden en de heer Veerman.
marcnic
0
Eigenlijk best wel brutaal om met een bod te komen van 101 euro, triest gewoon maar vanuit de koper gezien begrijp ik het dat wel.

Omzet nu reeds 4928 stuks.
gerrie2000
0
Gilde is wel bezig zeg...
Ten Cate is nog niet binnen of de volgende overname staat alweer in de stijgers.

Moet wel zeggen dat dit er een stuk solider uitziet dan bij Ten Cate.
Met al 73% van de aandeelhouders achter zich lijkt de overname geen probleem te zijn. Dat was wel anders bij Ten Cate...

Helaas op dit moment niet in het bezit van aandelen Reesink, jaren geleden wel, maar was teveel dood geld vond ik.

[verwijderd]
0
marcnic
0
Ik weet niet wat wijsheid is maar ik wacht eerst eens af over waarmee Reesink zelf mee naar buiten komt, blijf het een laag bod vinden 101 euro per aandeel, het dividend over 2015 gaan we dus ook niet meer krijgen ben ik bang voor.
gerrit 69
0
www.telegraaf.nl/dft/bedrijven/reesin...

ma 08 feb 2016, 08:19
Gilde-consortium wil Reesink overnemen
AMSTERDAM (AFN) - Een consortium onder leiding van Gilde Buy Out Partners heeft overeenstemming bereikt met de handelaar in landbouwmachines Reesink over een overname. De prijs per aandeel bedraagt 101 euro in contanten, ofwel bijna 140 miljoen euro.

Het bod ligt ruim 29 procent hoger dan de slotkoers van Reesink op de Amsterdamse beurs afgelopen vrijdag en wordt unaniem gesteund door het bestuur en de raad van commissarissen van Reesink. Tot het consortium van Gilde behoren ook aandeelhouders van Reesink: Todlin en Navitas Capital. In totaal is 73,3 procent van het uitstaande aandelenkapitaal aangemeld.
Medio mei zal een buitengewone aandeelhoudersvergadering worden gehouden over het bod. Als minstens 95 procent van de aandelen is aangemeld, zal de beursnotering van Reesink worden beëindigd. Dit gebeurt naar verwachting begin juni.
Geen reorganisatie of banenverlies
Volgens een verklaring zal het consortium de strategische ambities van Reesink volledig ondersteunen en financiering bieden voor overnames. Er zal geen reorganisatie of banenverlies plaatsvinden bij Reesink als gevolg van de deal en het management blijft ongewijzigd. Ook de bedrijfsnaam blijft Reesink en het hoofdkantoor blijft in Apeldoorn.
Topman Gerrit van der Scheer van Reesink gaf in een toelichting aan dat het bod in het belang is van alle belanghebbenden, waaronder de huidige aandeelhouders. Hij stelt dat het een faire prijs is en dat niet wordt verwacht dat het bod verhoogd zal moeten worden om eventuele weerstand van andere aandeelhouders te overkomen.
TenCate
Verder staat de vrijwel afgeronde overname van technisch textielproducent TenCate door Gilde los van die van Reesink. ,,Er werken verschillende teams aan die zaken'', aldus Van der Scheer. President-commissaris Cees Veerman van Reesink stelde dat dankzij het instappen van het consortium de positie van Reesink voor duurzame groei op de lange termijn verder wordt versterkt.
Gilde verklaarde dat het onder de indruk is van de wijze waarop het management van Reesink het bedrijf heeft uitgebouwd, door middel van autonome groei en een strategie van overnames. Het aandeel Reesink stond maandagochtend omstreeks 10.30 uur 27,5 procent hoger op 99,50 euro.

***************************
De hele beurs is treurig behalve Reesink.
Gilde heeft het gehaaid gespeeld in het slechte beurssentiment dit jaar.
Een hoger bod verwacht ik zelf ook niet.
293 Posts, Pagina: « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 » | Laatste
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Direct naar Forum

Markt vandaag

 AEX
875,02  +8,51  +0,98%  13:08
 Germany40^ 18.067,60 +1,16%
 BEL 20 3.886,42 +0,60%
 Europe50^ 4.993,28 +1,14%
 US30^ 38.322,01 +0,19%
 Nasd100^ 17.275,60 +0,38%
 US500^ 5.027,46 +0,21%
 Japan225^ 37.638,71 -0,23%
 Gold spot 2.301,86 -1,09%
 EUR/USD 1,0659 +0,06%
 WTI 81,52 -0,65%
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer

Stijgers

VIVORYON THER... +31,58%
PROSUS +3,89%
ALLFUNDS GROUP +3,53%
JUST EAT TAKE... +3,47%
BAM +2,68%

Dalers

RANDSTAD NV -5,79%
Akzo Nobel -5,05%
NSI -3,67%
FASTNED -3,10%
ArcelorMittal -1,45%

EU stocks, real time, by Cboe Europe Ltd.; Other, Euronext & US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront